2018-10-09 1852 瀏覽
上月母親生日😘選了這間百樂門,因平時飲茶,這間的食物都唔錯好好味。母親也特意這間。比較其他酒樓, 而且價錢ok的全包宴, 樣樣有! 有全隻乳豬( 但ㄧ上菜掛住祝酒及食没有影相😝😅), 又有翅,龍蝦( 我的至愛❤),鮑魚, 蟹拑, 大海虎斑也蒸得剛剛好,好滑。樣樣都好好味, 個個都讚! 連個炒飯也有好多瑤柱絲,蝦仁及炒得乾身, 好足料。真係very good👍, 直得再試。最後只有個壽包的蓮蓉甜左的😣。整體来講係好抵食的!
皇者全包宴
慶祝紀念
生日
皇者全包宴
2018-09-22 970 瀏覽
兩個去飲 即時叫你坐門口 一係搭台之後灌湯餃有曱甴 濕紙巾又冇態度好差 以前去過藍田個間 仲話要收你一蚊一包埋名自己落袋咁大集團都咁個蒸鮮尤又乾到爆冇汁冇水冇味以前有蒜蓉蒸好好多覺得megabox個間好好多野又好食服務又好又有下午茶半價看下
兩個去飲 即時叫你坐門口

覺得megabox個間好好多
野又好食服務又好又有下午茶半價
看下
2018-05-01 2364 瀏覽
點了套餐,餐內標明是加拿大龍蝦,但來的是波士頓龍蝦,詢問為何及如何處理,可是此位經理一來就話唔啱就取消成個餐,重新點菜,態度極差,一幅就係咁,吹咩的態度,一餐開心飯變成一肚火!

2017-10-18 5308 瀏覽
古有「玄武門之變」,今有「百樂門之聚」,是聚會的聚﹗於2009年完成重建的鱷魚恤中心,由原來的製衣大廈,變身成樓高9層的商場及樓高13層的寫字樓的大廈。在這9層的商場中,大部分都租給中式食肆,成為附近上班族及街坊的開餐好去處。在晚上,這些食肆也會做散客生意,一般而言,若未有宴會booking,應該都會很易訂到位,方便約三五知已聚會。是次去到鱷魚恤中心8樓的百樂門宴會廳,雖然當日有團體book場,約佔去半個場,但餘下位置仍足夠散戶入坐。晚飯期間的超值孖寶算是抵食之選,脆皮燒鵝配芝士海蝦伊麵才賣178元。可是,當我們落單後,侍應小姐才告知我們沒有脆皮燒鵝,只能以脆皮燒雞替代。為免破壞聚會氣氛,我們也順應侍應小姐的建議,改吃脆皮燒雞。除了孖寶之外,我們還點了西蘭花炒帶子。三道餸的份量充足,味道也不俗,絕對能夠滿足口腹之欲。在完餐之後,侍應小姐還會奉上紅豆沙,味道也不錯,為這次聚會劃上句號。
古有「玄武門之變」,今有「百樂門之聚」,是聚會的聚﹗

脆皮燒雞

芝士海蝦伊麵

西蘭花炒帶子

題外話/補充資料: 雖然脆皮燒雞的味道不錯,但我始終仍想吃脆皮燒鵝。所以,這次聚會只算是可以劃上句號,但不是完美的句號﹗
2017-10-17
脆皮燒雞
芝士海蝦伊麵
西蘭花炒帶子
2017-10-16 2773 瀏覽
觀塘區飲早茶.....梗係去百樂門啦😏😏八點到達已經坐著滿滿的客人.....一行二人去搵個位子,再叫點心😋😋雪山叉燒飽軟熟餡多.....細細個幾啖後便消失了,還有牛肚拼鳳爪,一碟有齊兩樣...岩晒一、二個人叫,不多也不少。
2017-10-13
$44 (早餐)
2017-08-21 2665 瀏覽
食個飽飯做運動先有力,仲有要補水...所以選擇左食酒家.入左去百樂門,今日好多宴客,百日宴..所以都算好滿座如果落ORDER食佢晚飯精選大優惠就需要另外叫一個正價菜所以我們就叫左清蒸沙巴龍躉,西蘭花帶子蚌片菜都未上枱茶已經飲左兩大杯清蒸沙巴龍躉---清蒸魚只要時間岩就會好好食,當然都需要條魚夠新聞時間丫丫好,絕對係美味可口西蘭花帶子蚌片--夠FRESH的感覺,唔算肥膩,個人比較喜愛個蝦醬兩樣菜式加個白飯就丫丫好了.
食個飽飯做運動先有力,仲有要補水...所以選擇左食酒家.
入左去百樂門,今日好多宴客,百日宴..所以都算好滿座
如果落ORDER食佢晚飯精選大優惠就需要另外叫一個正價菜
所以我們就叫左清蒸沙巴龍躉,西蘭花帶子蚌片
菜都未上枱茶已經飲左兩大杯

清蒸沙巴龍躉

時間丫丫好,絕對係美味可口
西蘭花帶子蚌片
兩樣菜式加個白飯就丫丫好了.
2017-08-20
西蘭花帶子蚌片
2017-07-24 2161 瀏覽
以前喺觀塘返工,因為佢啲點心質素唔錯,性價比高,成班同事間唔中都會去呢度飲茶。呢晚見到apm超多人,唔想呆等位,突然諗起佢,於是過去睇吓有冇位,出乎意料,一去到就有位,見到晚飯時間,全場得9枱客,真係生意難做。個人好鍾意食生炒骨,是日叫咗碟蜜桃生炒骨,啲豬肉無膻味,唔肥,生炒骨外皮仲有少少脆,但又唔係好硬身嗰種,換咗蜜桃配搭,有新鮮感之餘,味道都幾夾,獻汁酸酸甜甜,唔會好稀水汪汪咁,唔油膩,好味! 凡惠顧正價小菜,就可以用優惠價點指定菜式,於是就揀咗清蒸沙巴龍躉,魚蒸得剛剛熟,火喉控制得好,條魚食落有鮮味,啲肉仲好滑,配埋甜甜哋有蔥香味嘅豉油,好送飯呀! 飯後送咗紅豆沙,味道普通,但唔太甜,作為呢晚嘅總結。

蜜桃生炒骨

清蒸沙巴龍躉

飯後送咗紅豆沙,味道普通,但唔太甜,作為呢晚嘅總結。
紅豆沙

2017-07-21
蜜桃生炒骨
2017-06-30 1387 瀏覽
感受由叫餸開始~侍應話間間百樂門啲菜式都唔同,都唔緊要,不過啲態度可唔可以好啲呢?我只不過係問有冇菜遠斑球,阿姐就答我冇呀,我就話我食開第二間百樂門都有㗎喎,然後佢就答我:都話冇咯,然後再"jip",咀角miu到上天花板。再問:有無肉菘脆茄子,無!通菜鮮魷,無!由於叫左三個都無,所以要再諗。侍應冷笑,然後咀角再次miu上天花板,再次面露不悅。最後成功叫左: 咕嚕肉(正常)、鵝肝醬牛柳粒(有好香濃嘅𤓓味)、豆腐煲(正常)、雜菜煲(正常)、菜遠帶子蝦球(正常)食完就走,甜品都無興趣叫。
感受由叫餸開始~

再問:
有無肉菘脆茄子,無!
通菜鮮魷,無!

食完就走,甜品都無興趣叫。

2017-06-30 832 瀏覽
第一次食,閒日黎,下午茶 唔洗等位,嘈吵的環境 污糟既杯碟 服務員態度一般叫左8個點心 最想試的雪山叉燒包等左1小時仲未黎問幾時黎話係要等咁耐…話即焗。其他點心黎哂,質素我真心覺得一般香煎葱油餅 有點油膩 口感還可以炸芋角 油膩黑松露香茜餃 冇黑松露味 淨係食到茜味香芒班戟 口感一般 cream正常,芒果酸到痴線虎皮尖椒 普通薑汁千層糕 薑味重 幾辣吹完又吹先拎黎既 雪山叉燒包根本係漏單,問兩三次先答我一句“還沒來嗎(普通話)”最後叮返熱比我,最期待的都係一般,唔酥脆,叉燒偏甜,真係一般…但已經係今天最好食既點心。。仲有個牛肉球冇影,好難食,唔鬆軟,味道一般比較令人失望既一餐下午茶
第一次食,閒日黎,下午茶 唔洗等位,
嘈吵的環境 污糟既杯碟

服務員態度一般
叫左8個點心 最想試的雪山叉燒包等左1小時仲未黎
問幾時黎話係要等咁耐…話即焗。
其他點心黎哂,質素我真心覺得一般

香煎葱油餅 有點油膩 口感還可以

炸芋角 油膩

黑松露香茜餃 冇黑松露味 淨係食到茜味

香芒班戟 口感一般 cream正常,芒果酸到痴線

虎皮尖椒 普通

薑汁千層糕 薑味重 幾辣

吹完又吹先拎黎既 雪山叉燒包
根本係漏單,問兩三次先答我一句“還沒來嗎(普通話)”

仲有個牛肉球冇影,好難食,唔鬆軟,味道一般
比較令人失望既一餐下午茶
2017-05-06 1003 瀏覽
又晨早起左身,瞓唔返好想食流沙包喎,咁就嚟一盅兩件,但以我胃口點會咁細呀一個人嘅胃口,再加埋擒日星期五,新一期《跑男》有得睇,煲住劇嚟食,好彩唔係好多人,唔係無得嘆住食🌮去到門口,無人企喺度,我就叫人,但原來唔需要帶位,自己行入去揾位坐就可以咁啱有一張4人枱無人坐,我就坐低,仲要近window打開餐牌,清楚見到各點價錢咁我諗住剔單,點知揾勻成張枱無筆,手袋又無筆,我就舉手叫姐姐攞筆,點知反而攞到張紫色嘅特價點心紙去飲茶一定會叫嘅點心之一,無特別,都係一般嘅豉汁蒸鳯爪,不過我覺得多啲豆豉會好味啲今日主要想食嘅嘢~流沙夠流沙,飽上枱時都夠熱,好好味呢個要做得好其實都有啲難,今次呢籠就no good,牛柏葉好“銀”而且話係薑葱,但一啲薑葱味都無呢個有驚喜,個魚湯好清甜,好好味,唔係味精嚟嘅,鮮竹卷都有成3條,特價點心$17.8覺得好扺咁就過左個朝早,仲有時間去睇返套《春嬌救志明》先返舖😎
又晨早起左身,瞓唔返
好想食流沙包喎,咁就嚟一盅兩件,但以我胃口點會咁細呀

咁啱有一張4人枱無人坐,我就坐低,仲要近window

打開餐牌,清楚見到各點價錢

鼓汁蒸鳯爪

流沙奶皇飽

今日主要想食嘅嘢~
流沙夠流沙,飽上枱時都夠熱,好好味
薑蔥牛栢葉

魚湯鮮竹卷

咁就過左個朝早,仲有時間去睇返套《春嬌救志明》先返舖😎
2017-05-06
$120 (早餐)
鼓汁蒸鳯爪
流沙奶皇飽
魚湯鮮竹卷
2016-09-28 4971 瀏覽
兩個人食早餐😋😋搵個地方傾傾許,最好就係飲茶啦☕️☕️蝦腸蝦餃係最好既早晨絕配,蝦大大隻,無雪味,雖然未至於爽身,起碼唔係霉👍🏻👍🏻牛柏業又爽口彈牙💪🏻💪🏻可以再來
2016-09-26
$70 (早餐)
我和家人一行五人現正在此酒家,約一時四十分已開始取票等位,約等了二十分鐘,接待處安排了一張冷氣風口位的枱子給我們,於是我們要求轉換另一張枱,此時有其他食客正埋單當中,是有其他枱子沒有人等的(因為我們已是最後等位的人),但每位可以負責的員工,態度十分惡劣,因他們急趕處理晚上的婚宴酒席擺置,十分不友善,今時今日这樣的服務,再好食也不會光顧了。
2016-07-07 2876 瀏覽
早上開完會,早餐又只吃了少少,很早便餓了。點了一個午市的套餐A($188),可以在點餐紙上選一個飯,一個小食和三個點心。因為不想煩,要餐就好了。*五香牛展五香牛展沒我之前在另一間酒樓吃的好食,這裡的比較硬一點,汁比較咸。*蒜蓉蝦春卷一客有八條,炸得很香脆,而且中間的餡都不少,雖說是蒜蓉,但有點似芝士。*流沙奶皇包雖然算不上超級流心,但都有少少流心效果的。*燒賣皇中間的豬肉餡都頗香,而且有一定的彈性。*帝皇極品炒飯炒飯有點蝦仁,上面灑了點脆脆增加口感;飯炒得很香而且很乾身,粒粒分明,很有穫氣。
早上開完會,早餐又只吃了少少,很早便餓了。

*五香牛展

*蒜蓉蝦春卷

*流沙奶皇包

雖然算不上超級流心,但都有少少流心效果的。
*燒賣皇

中間的豬肉餡都頗香,而且有一定的彈性。
*帝皇極品炒飯

2016-07-05
1K
2016-07-06 3811 瀏覽
今晚約了北京到訪的好朋友晚飯, 她居於官塘,  所以選擇了去官塘鱷魚恤大廈的 百樂門宴會廳, 大家方便, 乘地鐵只須行經APM 穿過去便可, 落雨都不會濕身. 酒家內座位闊落, 裝修華麗高雅, 適合晚飯, 聚餐和宴会. 侍應開茶後, 送來花生小食和餐牌.菜式選擇多, 留心些會找到優惠 !我們点菜了:先叫燒鵝例牌, 燒鵝燒得外皮香脆, 鵝肉很嫩且肥美, 醤汁也調得不錯.瑤柱上湯什菜煲,  份量合適,  有菜心, 白菜, 西蘭花, 入口爽甜, 瑤柱算豐富.鮑魚滑雞煲, 用煲仔上枱夠熱, 共有五只鮑魚, 好肉質, 雞肉很滑, 伴有洋蔥仔, 調味賣相很好, 煑得香而不油膩.生猛海沙巴仔一條,  清蒸,  新鮮好肉, 配料有香蔥, 芫茜, 香味十足, 好味道.瑤柱白粥.  很棉, 入口佳.甜品送 紅豆沙. 少甜很健康!如果侍應生可以有多些服務更理想, 如加茶, 替客人換碟!!

菜式選擇多, 留心些會找到優惠 !
我們点菜了:
鮑魚滑雞煲用煲仔上枱夠熱, 共有五只鮑魚, 好肉質, 雞肉很滑, 伴有洋蔥仔, 調味賣相很好, 煑得香而不油膩.
瑤柱白粥.  很棉, 入口佳.
甜品 紅豆沙. 少甜很健康!
如果侍應生可以有多些服務更理想, 如加茶, 替客人換碟!!
2016-06-28 1831 瀏覽
欣賞他們的上素水晶餃,晶瑩剔透素菜口感豐富多彩多姿顏色和材料多食慾大振什麼東東餡兒紫薯非常好吃香,滑,熱辣心思之作口味比日本面包專門店要好細膩嫩溜白粥也出奇制勝全沒味精瑤柱和腐竹化為神奇這鯪魚粥比下去了太多咸和味精感覺蒸飯都ok用虾干飯和排骨不錯很平做特價約9元小小的蚝油鮮竹卷普通 最佳拍檔水晶素包以及靚紫薯廣式包一絕
欣賞他們的
上素水晶餃,