2019-12-09 477 瀏覽
之前午餐薄餅是飲食的現在只能夠叫第一輪薄餅之後要叫rice,rice是任食得壹塊薄餅真係唔夠喉😓😭真係要考慮下,會唔會再去😓之前成日去貪佢薄餅任食食物質素都可以
之前午餐薄餅是飲食的

現在只能夠叫第一輪薄餅

之後要叫rice,rice是任食

得壹塊薄餅真係唔夠喉😓😭

真係要考慮下,會唔會再去😓

之前成日去貪佢薄餅任食

食物質素都可以

2019-11-05
2019-07-14 849 瀏覽
原来印度咸粘餅点咖喱汁是非常好吃,每次吃咖喱都是配飯或者印度薄餅,但今次加8蚊改吃咸粘餅,上枱時看見漲卜卜像飛碟,点知一下手就熱到不得了,馬上放下等一下再点咖喱汁吃,还有餐主食燒雞,燒羊架拼燒鷄一上枱那鐵板聲音同香氣已經十分誘人,印度咖喱角跟我們平時食的是2回事,外皮酥脆厚厚的裹着咖喱薯仔青豆,還有炒什菜,我回家怎樣都做不出像他的味道和爽脆。印度啤酒比我平時喝的麥味重還是90元有6瓶,吃着不夠飽再加免费薄餅,食都飽飽回家,差点連晚飯也不用吃。
2019-07-01
  • 印度咸粘餅
  • 鐵板烤羊架拼燒鷄
2019-06-23 753 瀏覽
印度薄餅任你食。皇子印度餐廳#西灣河美食#樂食人生#印度菜1.瑪莎拉豬扒 x 咖哩雞 (每份$50)-兩款醬汁味道都好香濃,而且都幾做蕃茄味,酸酸甜甜-呢度嘅咖哩真係出奇地唔油膩,但同時味道亦不夠多層次-個人幾鐘意佢個豬扒,唔會好重腌料味,一碗大約有3塊豬扒-咖哩完全唔辣,我每次都會主動要求佢整大辣,本人無辣不歡 哈哈2.薯仔薄餅 (普通薄餅任食)-薄餅入面釀咗咖哩薯仔粒,真係好香口,好好食-每個set lunch 只可點一份特別薄餅,但最普通嘅薄餅Naan 就可以免費任食,好多學生哥可以食到好多份
印度薄餅任你食。皇子印度餐廳
#西灣河美食
#樂食人生
#印度菜

1.瑪莎拉豬扒 x 咖哩雞 (每份$50)
-兩款醬汁味道都好香濃,而且都幾做蕃茄味,酸酸甜甜
-呢度嘅咖哩真係出奇地唔油膩,但同時味道亦不夠多層次
-個人幾鐘意佢個豬扒,唔會好重腌料味,一碗大約有3塊豬扒

2.薯仔薄餅 (普通薄餅任食)
-薄餅入面釀咗咖哩薯仔粒,真係好香口,好好食

2019-05-07 751 瀏覽
筲箕灣區及西灣河區有兩間皇子印度餐廳 (ASHOKA INDIAN RESTAURANT) :咖哩味道正宗,有午餐及晚餐都是無限任食印度烤餅及米飯,加個是日餐湯,A餐 :串燒雞(3件)配美味濃郁的咖哩汁、B餐 :咖哩雞、C餐:咖哩羊仔腩、D餐:咖哩牛腩、E餐:咖哩魚、F餐:番茄汁咖哩雜菜、G餐:瑪沙拉豬扒、H餐:特色扁豆!A至H餐配米飯、烤餅或千層餅、紅茶、咖啡冷熱飲加:$2.0,咖哩汁香辣程度分大辣、中辣、小辣任選配!各適其適,不同口味,價錢物美,平有平食印度正宗咖哩味道!印度調味料中含有薑黃素(curcumin)、據聞可以防止關節腫大、關節炎及對心血管疾病、癌症等也有功效。當然咖哩美味又香辣,惹味而增加食慾,又可享用健康香辣印度咖哩食物,很開心吃到深層次的味道,充滿生機再刺激味蕾,真是很嗆,值得推介、印度咖哩!

2019-03-19 485 瀏覽
今日試吓印度人嘅餐廳,原來感覺真係唔錯,因為女朋友好鍾意食印度薄餅,佢話用手食野嗰種感覺好正。呢度啲咖喱冇日本咖喱咁甜,又無青咖喱咁溜。最後想講下印度薄餅,佢本身有用到牛油非常之香,加埋咖喱簡直係絕配。

2019-03-03 403 瀏覽
今次是我第一次食印度咖喱,因為在我眼中它是比任何一種咖哩都霸道。不過今天在強烈的好奇心下我進入店內,開始的餐湯飲下十分開胃,令人其侍着主食。雖然我叫係小辣咖哩牛腩配薄餅,但係咖喱牛腩的香料調配得宜,溫婉細膩的味道讓人不禁一吃再吃,同時我立即明白鄰位的客人為何要力加飯,那讓我內心非常後悔沒配飯和沒勇氣叫中辣。用餐後,我對以前的我感到羞愧,居然因為害怕而現在才邂逅那種美食。所以今晚我已經煽動弟弟們今晩買外賣不煮飯,再次邂逅那位美麗的姑娘。
2018-12-19 529 瀏覽
入到去,有小小印度香料味,位置有點迫。不過還好⋯⋯見佢係任食naan先試下。。首先是日例湯係扁豆湯,好難飲,唔識形容係咩味,飲左一啖就冇飲了。嗌左兩個晚餐第一個係咖哩魚,辣度自由選擇,好辣者梗要揀大辣!魚係炸左先攞去煮,魚肉好滑,係好味既!咖哩要黎撈飯既話可以食好多碗!跟住係咖哩雞。鐵板上,有三件,熱辣辣香噴噴雞肉好嫩滑,加上大辣咖哩汁,好味,而個咖哩汁蕃茄味偏重,酸酸辣辣,開胃!整體係被個湯破壞左,naan好好食,話係任食,不過都食唔得多,兩個人食左9塊可以繼續幫襯!
入到去,有小小印度香料味,位置有點迫。
不過還好⋯⋯
見佢係任食naan先試下。。

嗌左兩個晚餐
第一個係咖哩魚,辣度自由選擇,好辣者梗要揀大辣!

跟住係咖哩雞。
鐵板上,有三件,熱辣辣香噴噴

可以繼續幫襯!
2018-12-18
2018-07-30 645 瀏覽
筲箕灣工聯會隔離巷仔皇子印度餐廳搬左過黎,宜家店鋪大左好多,相對人好多,但侍應仍然都係甘多,要有耐性等待。點鮮呢度越做越旺?皆因最平$43/$48有一款咖哩及任食烤餅,仲要第一輪可以叫千層簿餅及薯仔烤餅,以同區比較,同一價錢卻沒有任食原則,一睇就知去邊度食好!餐湯看似永遠是蕃茄蔬菜湯,香濃好飲咖哩魚:比較香滑,陣陣蕃茄濃香,每舊魚都會再煎一煎,好鬼香咖哩雞:雞件滑嫩,味道香濃,好好食除了他們會應接不暇之外,有時會落錯order,其他都幾好

點鮮呢度越做越旺?

餐湯看似永遠是蕃茄蔬菜湯,香濃好飲

咖哩魚:比較香滑,陣陣蕃茄濃香,每舊魚都會再煎一煎,好鬼香

咖哩雞:雞件滑嫩,味道香濃,好好食

除了他們會應接不暇之外,有時會落錯order,其他都幾好