2020-12-27
1. Tandoori chicken masala $68個醬汁好特別 唔辣嘅啱哂我呢啲唔食得辣嘅 鹹香鹹香 帶有啲印度香料味 於是google左 原來入面有胡荽、葫蘆巴、茴香、紅辣椒、薑、黑胡椒、丁香、小荳蔻、月桂葉、大蒜、鹽多種香料 之後仲有優格與檸檬汁調和醃製 難怪咁香 再加上個雞又嫩滑 真心覺得幾好食2. Curry fish $53其實個汁同個雞差唔多 可能只係少咁啲香料 或者非印度人唔係好食到太大分別 不過都一樣咁好味 個魚係啲小炸魚塊 一樣都幾滑3. Naan and potato naan 跟餐以上兩個都係跟餐可揀飯烤餅(naan) 薯仔烤餅同千層餅 我地揀左naan and potato naan 第一次食印度烤餅 覺得其實個底少似Pizza底 只不過麵包感會多啲 撈埋啲雞同魚嘅醬汁一齊食 真係幾有趣同新鮮嘗試 3. Mango lassi $15 呢個芒果奶昔 飲落相對濃稠 酸中帶甜 不過酸味稍為重啲啲 冇咁鍾意飲好甜嘅嘢我就覺得唔錯 整體芒果味都好濃4. Masala Tea $8呢個充滿印度香料嘅奶茶 我就唔算太識欣賞 味道係特別嘅 不過香料味稍重 個底仲有啲
2. Curry fish $53
3. Naan and potato naan 跟餐
3. Mango lassi $15
4. Masala Tea $8
呢個充滿印度香料嘅奶茶 我就唔算太識欣賞 味道係特別嘅 不過香料味稍重 個底仲有啲薑
Overall推介指數:4-4.5/5
所有嘢食都係熱辣辣上 所以食落好滋味 同個侍應溝通嗰陣我就選擇左用英文好似易溝通啲 (佢都識啲廣東話嘅其實)其實佢都幾nice 仲會推介啲咩野食俾我 另外啲烤餅其實仲可以無任添加 但係兩個餐其實份量都夠哂 真心幾抵食 未食過印度野我推介大家試下