2020-03-01
應該好多人同小編一樣深感疑惑:呢間嘢大陸勁多分店,真係黃嗎?皇茶唔係喜茶前身咩?網上討論話官網有講皇茶技術總部喺台灣。本身應該都係抄,抄完應該賣咗盤,已經唔係大陸果間,而家已經易咗好多手,黃到你唔信。可惜,每次經過都比較冷清唔係好多人幫襯,反而隔離間花果山告急所以大排長龍。最近仲新增左酒館menu有cocktail飲😂💛黃店認證:大量文宣連儂牆;有pepe抗爭公仔,老闆深黃;遊行時有免費水拎;8.5有開但罷收錢;長期播RTHK;杯面貼紙出自黃畫師手筆;曾免費贈送醫護人員飲品。👓 東方美人 $36王牌茶芝士奶蓋系列💁🏻♀️白茶底比較清淡,清茶清清地配合濃味嘅奶蓋係幾好。不過本身鍾意飲濃茶或者水果茶好甜嘅人就未必啱。芝士奶蓋夠creamy鹹香味適中,唔鍾意飲奶蓋或者太鹹嘅人士可能會比較鍾意,因為小編覺得可以再鹹啲。整體算奶厚茶香。評分:7/10
最近仲新增左酒館menu有cocktail飲😂
👓 東方美人 $36