4天前
之前同屋企人去咗呢間酒樓食做冬飯,因為佢地有有兩個超抵晚市優惠,吸引咗我地去😍!!晚市優惠1️⃣:有$48清蒸沙巴虎斑/$98一隻京式片皮鴨,配搭優惠價小菜,小菜有6款選擇,仲可以無限任叫添!晚市優惠2️⃣:$238包一隻窯燒雞+一款精選小菜,小菜仲有8款可以揀,窯燒雞新鮮即做。我地兩個優惠都嗌咗,另外加咗幾款小菜,食得非常滿足!🧡京式片皮鴨 $98片皮鴨由職員推車仔拎出嚟,仲即席片成一碟,好有心思!片皮鴨仲非常脆口同好有油香!薄皮仲厚薄適中帶點煙靭,而且仲好有水份!個醬甜度岩岩好,夾住青瓜同蔥絲食,平衡返個油膩感!🧡砵酒焗珍寶蠔 $98蠔肉漲卜卜,咬落去嫩滑多汁,而且蠔身先走油,蠔邊仲脆身添!砵酒迫晒入蠔身,食落又香又juicy!🧡古法扣羊腩煲 $148呢個價錢有咁嘅份量真心好抵!而且羊腩炆到好軟腍,仲要有皮位同帶骨位!皮位個膠質同帶骨位嘅嫩滑,真係好正!🧡豉油皇焗海生蝦 $88海生蝦新鮮彈牙,焗得啱啱好,鮮甜嘅蝦肉帶有濃郁嘅豉油香味,令味道更加豐富。🧡炭香窯燒雞套餐配豉油王焗海生蝦 $238窯燒雞即叫即燒,所以要耐心等等,上枱熱辣辣香噴噴😍!外皮非常香脆,肉質嫩滑帶有淡淡香草味,連雞胸位都
🧡京式片皮鴨 $98
🧡砵酒焗珍寶蠔 $98
🧡古法扣羊腩煲 $148
🧡豉油皇焗海生蝦 $88
🧡炭香窯燒雞套餐配豉油王焗海生蝦 $238
窯燒雞即叫即燒,所以要耐心等等,上枱熱辣辣香噴噴😍!外皮非常香脆,肉質嫩滑帶有淡淡香草味,連雞胸位都好滑嫩,等耐啲都值得嘅!
🧡上湯焗澳洲龍蝦伊麵 $388
龍蝦肉鮮嫩彈牙,伊麵吸滿龍蝦精華湯汁,味道濃郁又唔會好咸,好快俾我地清哂碟🤭!
🧡海鹽燒鮮鮑魚 $168/4隻
鮑魚燒得啱啱好,唔會硬身,肉質新鮮爽彈,海鹽令鮑魚嘅鮮味更加突出。
🧡蒜蓉粉絲蒸元貝 $128/4隻
元貝鮮甜軟滑,啲粉絲吸晒啲鮮味,加埋濃郁嘅蒜蓉香味,真係好正!
🫖晚市茶介 $13 一位