2020-06-06 101 瀏覽
好耐冇食過章魚小丸子~ 對佢嘅印象仲停留緊12-3蚊6粒嘅階段😂 去到見到好多人排當然唔執輸一齊排埋😗 又唔錯喎~~🍡 真·大阪風章魚燒 $29/6pcs 章魚燒🐙熱辣辣整好,加上大量醬料,每粒章魚燒都食得出有章魚粒~ 佢外表有少少脆,一咬入去就食到粉漿撈章魚加醬料,好夾呀😙😙😙😙平時試新嘢我都比較保守會揀原味,但呢間試過後我絕對會想試吓其他味,黑松露同明太子都好想試🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤

🍡 真·大阪風章魚燒 $29/6pcs

2020-05-24 212 瀏覽
提起一站式黃店集中地,葵芳有葵廣,觀塘有駱駝漆,深水埗有西九龍,旺角就當然係旺中啦。今次幫襯呢間係食章魚燒,一共有十二種味道,分六粒裝同八粒裝兩隻 size,我一個人食,六粒夠哂數。揀咗店家推介嘅 “真 • 蜜糖芥末章魚燒”,由於即叫即製,加上顧客人數多,所以要有心理準備,等嘅時間會比較耐,不過我會同你講,等係值得嘅,因為章魚燒好足料,好好食。以前喺日式超市 food court 食嗰啲章魚燒係成嚿粉咁樣,入面啲章魚粒硬掘掘,似足擦紙膠😂;呢度嘅就軟身好多,用嘅係切咗頭嘅原隻八爪魚仔,味道較新鮮。不過,食章魚燒最重要嘅,就肯定係個醬汁,我揀嘅蜜糖芥末醬,甜味辣味調配得宜,配埋木魚碎同海苔粉一齊食,滋味無窮😋,食下一粒食下一粒,唔夠幾分鐘,六粒就咁俾我 KO 哂🤗。

2020-05-21 173 瀏覽
🥢旺角原隻八爪魚仔蟹子章魚燒 🥢有無人同我一樣好鐘意食章魚小丸子,但成日覺得八爪魚肉俾得好少,食得唔過癮,之前葵廣食開一間章魚燒原來旺角都有分店,行開旺角想心思思又想試下其他口味🥢真.蟹子章魚燒 (六粒)$34因為是即叫即整等待大約十分鐘左右就有得食,保證熱辣辣香噴噴,上面鋪滿了雙色蟹子,綠色的是wasabi 味,感覺辣辣的,小丸子入面有一到兩隻小八爪魚,味道鮮味而外層鬆脆,醬汁比例剛剛好,而且很多木魚花夠曬香🥢一食再食的一間小丸子店,款式多選擇,口味夠多,而且好足料,又夠熱辣新鮮,令人好想試曬咁多隻口味,下次經過會逐一個味道試曬佢
🥢旺角原隻八爪魚仔蟹子章魚燒

🥢真.蟹子章魚燒 (六粒)$34

,醬汁比例剛剛好,而且很多木魚花夠曬香

2020-05-05 236 瀏覽
來旺中掃街,一定要食章魚燒啦冇啊~其實係我好喜歡章魚小丸子小學雞個陣已經一放學就lur啊媽買,雖然唔係旺中呢度,但係小丸子的確係我童年回憶佔重要地位今日黎到呢間真•章魚無雙,就睇下佢幾無雙。見到隻豬仔已經tickticktick 我地order左「真•芝士章魚燒」我地兩個芝士控好期待會match成點好大方咁比左大量木魚屑讚!芝士唔叫濃味,但都好,唔會太搶主角光芒好熱辣辣,大家去食要小心啲,千其唔好心急lol想講佢入面啲章魚,真!係!好!大!粒!我好鍾意囉~~下次要試埋其他味啊!!
來旺中掃街,一定要食章魚燒啦
冇啊~其實係我好喜歡章魚小丸子

今日黎到呢間真•章魚無雙,就睇下佢幾無雙。見到隻豬仔已經
tickticktick

我地order左「真•芝士章魚燒」

真•芝士章魚燒

我地兩個芝士控好期待會match成點
好大方咁比左大量木魚屑
讚!芝士唔叫濃味,但都好,唔會太搶主角光芒

我好鍾意囉~~

下次要試埋其他味啊!!

2020-04-14 263 瀏覽
呢間章魚燒已經每次去葵廣都要食,依家仲開埋黎旺中🤣🤣可以食嘅機會又大左🤪又點可以放過呢~~今次係連續食左兩日😋👉🏻黑松露章魚燒 $34章魚燒上面鋪滿黑松露沙律醬,再加一啲黑松露醬,味道非常濃郁,每一粒入面中間有一隻小章魚🐙👉🏻明太子章魚🐙燒 $31幾乎係我每次黎都會食嘅口味,超大量明太子沙律醬,雖然有少少咸,其實食晒啲章魚燒都仲會剩番好多醬,好想加啲烏冬落去😂😏😏👉🏻大阪風章魚燒 $28即係原味,其實我覺得已經好好食,同樣都係一粒一隻小章魚,不過木魚碎可以多番少少~不過價錢唔算好平,計番要$5-6一粒~但係幾好食嘅😊

👉🏻黑松露章魚燒 $34

👉🏻明太子章魚🐙燒 $31

👉🏻大阪風章魚燒 $28

不過價錢唔算好平,計番要$5-6一粒~但係幾好食嘅😊
2020-04-04 331 瀏覽
我就不嬲都好鍾意食章魚🐙燒,但成日都唔知邊度有特別出色既章魚燒食,今日黎開旺中見到呢間章魚無雙就決定試下,點知雖然店舖細細,但質素相當出色👍🏻👍🏻蜜糖芥末章魚燒(6粒)$30先講醬料,好重料,蜜糖芥末味都剛剛好,兩者唔會有邊比重太多講番章魚燒比身,唔會太重粉,簿簿地,而更重要既係🐙🐙大大粒,好有口感👍🏻👍🏻,好食❗️❗️❗️整體黎講好出色,佢仲有好多味選擇,有機會一定要支持下👍🏻
蜜糖芥末章魚燒

蜜糖芥末章魚燒(6粒)$30

先講醬料,好重料,蜜糖芥末味都剛剛好,兩者唔會有邊比重太多

整體黎講好出色,佢仲有好多味選擇,有機會一定要支持下👍🏻
蜜糖芥末章魚燒
2020-03-11 248 瀏覽
黑松露章魚燒 $34 之前排哂長龍既章魚燒,依家完全唔使等咁濟,大家得閒真係要多多幫襯下黃店呀🙌🏻。黑松露同沙律醬都好濃😻,酸酸甜甜,最正既係呢道每粒章魚燒入面都有成粒章魚仔🐙,唔會成粒都係麵粉,好足料。-📍。真.章魚無雙
黑松露章魚燒 $34

📍
。真.章魚無雙
2020-03-08 251 瀏覽
話說又係收早嘅日子,所以就約咗肥同事去打籃球,肥同事做運動之前又大叫肚餓,所以帶佢去旺角中心掃街...🤷🏻‍♂️疫情嘅影響,旺角中心掃街嘅人都唔係太多,可能我哋又早啦,買咗杯嘢飲、食咗碌手卷,肥同事梗係未飽啦,見到依間章魚燒咁抵食$37有八粒,即刻試試😋因為太香嘅關係,食咗幾粒先至記得影相📸️明太子醬非常正,如果唔鍾意食明太子就冇得好講啦,如果鍾意食明太子嘅人就一定like爆🤩每粒章魚燒入面都有一粒彈牙嘅章魚,加上明太子醬、木魚跳動,熱辣辣♨️我同老闆娘講,上星期我去大阪食章魚燒都唔夠佢哋依間好食,而且佢哋仲平過日本添👍🏻👍🏻食飽走嘅時候我話影返張相先,老闆娘即刻拎轉面...頓變成影后💃🏻
明太子章魚燒

因為太香嘅關係,食咗幾粒先至記得影相📸️

2020-03-03
10 分鐘 (堂食)
明太子章魚燒
又貼文宣 又同香港人同學生加油 💪🏻仲講明買章魚燒出示學生證有飲品送💛大家要懲罰佢地!「真·蜜糖芥末章魚燒🍯($30/6)」每粒章魚燒入邊都有大大粒章魚 完全係大阪燒個種日式風味 如果面頭脆會更加正🙈 黑松露味始終都係🐰小編挈愛👍🏻❤️-There are a lot of posters and slogans about anti-extradition protests in HK. Students with their student card can enjoy a free drink if they buy any takoyaki💛The 「Honey Mustard Takoyaki🍯($30/6)」is quite affordable. It is served with Katsu o bushi and Japanese-style sauce! It will be better if it is more crispy on the outside! 🙈Anyway, for me, black truffle flavour is the best🐰❤️
There are a lot of posters and slogans about anti-extradition protests in HK. Students with their student card can enjoy a free drink if they buy any takoyaki💛The 「Honey Mustard Takoyaki🍯($30/6)」is quite affordable. It is served with Katsu o bushi and Japanese-style sauce! It will be better if it is more crispy on the outside! 🙈Anyway, for me, black truffle flavour is the best🐰❤️👍🏻
💰:$28-$40
📍:葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C07b號舖 shop C07b, 2/F, Kwai Chung Plaza, Kwai Fong/ 旺角中心
性價比CP value:🤤🤤🤤🤤⚪️
飽肚fullness:🤤🤤🤤⚪️⚪️
味道taste:🤤🤤🤤⚪️⚪️
環境environment:🤤🤤⚪️⚪️⚪️(yellow objects)
服務service:🤤🤤🤤⚪️⚪️
Score:77/100
2020-02-13 84 瀏覽
第一次幫襯 第一次覺得蛋沙律同埋章魚丸係會咁夾第一次覺得一熱一凍 完美組合大大份 低食醬汁又唔會太咸食落比較似係 日本既口感 但外皮都有少少脆佢地仲有其它味道都好吸引 下次試下其它味先
第一次幫襯

佢地仲有其它味道都好吸引 下次試下其它味先

外賣自取
  • 沙律蛋章魚丸
2020-02-02 221 瀏覽
前排經過旺中,發現逆市有新店開張,果然有膽識,於是膽粗粗去試下,買左客芝士章魚燒六粒 價錢💰$32 親民價。因為即叫即整,所以等左陣。好快店員送上一客熱辣辣鋪滿芝士既小丸子,料非常足,發現小丸子內有原隻章魚,可以話係一大特色。小丸子外脆內軟,皮比較薄,吃完唔會有太膩既感覺,好想再食😋。食完先發現此店原來係黃店,有學生優惠,憑學生證免費贈飲,可惜我已經無做學生好多年😂。

芝士章魚燒
2020-01-01
外賣自取
芝士章魚燒
2020-01-16 192 瀏覽
一日一黃店 旺中篇 超呃like章魚燒上次食完葵廣分店 大為好評今次路過見到旺中岩岩開左分店 即刻試試水準(呢間店面有貼大大張文宣 that all).呢次叫左上次想試既⭐️真。蟹籽章魚燒$38 8粒😍真係望到都開心 滿滿既雙色蟹籽👍🏻一口一粒岩岩好 真係食到拍拍聲入面一粒住左一隻章魚仔 好似精靈球咁 感覺比葵廣大舊外層有大量醬汁 包住一層煎香左既脆皮 再包住章魚🤔但入面除左 章魚就咩都冇啦(可望圖)變左第2個派系 同埋可以落番多小小漿(望番葵廣果間既圖 章魚燒多漿d 口感都軟d)鐘意脆皮派 定係軟熟派 就真係個人喜好啦.總結 其實都係好鬼好味但我鐘意葵廣分店多d.#真章魚無雙地址:旺角中心二樓SB02舖.⭐️評分:味道:4.2/5環境:-/5服務:-/5抵食:4.5/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/facebook: hkfunfoodrecord
一日一黃店 旺中篇 超呃like章魚燒
上次食完葵廣分店 大為好評
今次路過見到旺中岩岩開左分店 即刻試試水準
(呢間店面有貼大大張文宣 that all)
呢次叫左上次想試既
⭐️真。蟹籽章魚燒$38 8粒
😍真係望到都開心 滿滿既雙色蟹籽
👍🏻一口一粒岩岩好 真係食到拍拍聲
入面一粒住左一隻章魚仔 好似精靈球咁 感覺比葵廣大舊
外層有大量醬汁 包住一層煎香左既脆皮 再包住章魚
🤔但入面除左 章魚就咩都冇啦(可望圖)
變左第2個派系 同埋可以落番多小小漿
(望番葵廣果間既圖 章魚燒多漿d 口感都軟d)
鐘意脆皮派 定係軟熟派 就真係個人喜好啦
總結 其實都係好鬼好味