5天前 0 瀏覽
行經餐廳門口見到係Kingsman的感覺,但原本係係豬門店,裡面裝修幾有英倫風,睇得出有細節!連餐牌都好似闖關接任務咁,幾得意!汁怪表示要大讚芝士蘋果焗豬扒飯,醬汁多到夠撈晒所有飯,入面仲有蘋果粒,炒飯底,豬扒係香茅味,而且超厚肉!豬榴彈一上枱就好香,係雙層豬柳扒,好大塊,配菜豐富!餐湯係蔬菜湯,味道都唔錯~手打豬肉丸感覺係中西合璧,雖然點燒烤醬,味道就有點中式的感覺,口感幾Juicy,係好食嘅!金手指係豬扒薯條,份量勁多,好適合作為配啤酒嘅小食!

連餐牌都好似闖關接任務咁,幾得意!

金手指係豬扒薯條,份量勁多,好適合作為配啤酒嘅小食!
  • 芝士蘋果焗豬扒飯
係附近放工,同同事就見到呢間食豬嘅餐廳外面好似好Vintage原來係King’s man 主題店我哋就點咗🫧招牌威士忌BBQ豬扒飯甜甜地醬不是酒精的味道BBQ Sause 有啲似韓國酸辣醬味道豬扒有厚度🫧芝士蘋果焗豬扒飯豬扒厚度enough💕豬扒厚度,友人話都算多汁賣相都可以但焗得,稍為有點久🫧黑松露蘑菇四安士豬柳漢堡太陽蛋梅子配香辣薯條薯條香口🫧滑蛋芝士漢堡滑蛋份量足夠💕發現原來素食都有選擇😆上菜速度都快有點似吃快餐😚😚速食可以選擇呢間餐廳店員服務很好友善,做嘢好快💕🫧推薦🫧滑蛋芝士漢堡🫧黑松露蘑菇四安士豬柳漢堡

係附近放工,同同事就見到呢間食豬嘅餐廳
外面好似好Vintage

BBQ Sause 有啲似韓國酸辣醬味道
豬扒有厚度

🫧芝士蘋果焗豬扒飯
豬扒厚度enough💕
豬扒厚度,友人話都算多汁
賣相都可以

🫧滑蛋芝士漢堡
🫧黑松露蘑菇四安士豬柳漢堡
  • 漢堡
2025-02-14 0 瀏覽
同舊同事團拜❤️揀左間好型格嘅豬扒專門店一齊食嘢🥰避風塘豬扒飯香口野我最岩😎呢客避風塘嘅飯一上枱就勁香!表面佈滿炸蒜,食落辣得過癮😋仲有好多配菜四季豆同番茄仔食🍅芝士蘋果焗豬扒飯焗豬扒飯就聽得多,落埋蘋果落去都係第一次見😆表面好多芝士,醬汁酸甜適中!呢度嘅豬扒都比較厚切,絕對滿足晒食肉獸😉蔥油雞扒飯配煎蛋呢個一上枱就見到一隻勁靚嘅太陽蛋😇雞扒嫩滑帶點香草味,雞皮煎到微微焦脆!下邊個飯仲加咗色,蔥油加豉油加飯真係超正😍手打豬肉丸嚟到呢度必叫呢個手打肉丸!堅係有肉汁,調味又好食🤤另外一定要點酸酸甜甜嘅BBQ醬汁❤️
同舊同事團拜❤️揀左間好型格嘅豬扒專門店一齊食嘢🥰

避風塘豬扒飯

香口野我最岩😎呢客避風塘嘅飯一上枱就勁香!
表面佈滿炸蒜,食落辣得過癮😋
仲有好多配菜四季豆同番茄仔食🍅

芝士蘋果焗豬扒飯

焗豬扒飯就聽得多,落埋蘋果落去都係第一次見😆
表面好多芝士,醬汁酸甜適中!
呢度嘅豬扒都比較厚切,絕對滿足晒食肉獸😉

蔥油雞扒飯配煎蛋

呢個一上枱就見到一隻勁靚嘅太陽蛋😇
雞扒嫩滑帶點香草味,雞皮煎到微微焦脆!
下邊個飯仲加咗色,蔥油加豉油加飯真係超正😍

手打豬肉丸

嚟到呢度必叫呢個手打肉丸!
堅係有肉汁,調味又好食🤤
另外一定要點酸酸甜甜嘅BBQ醬汁❤️
好食嘅只需咬一啖味蕾記憶已成永久幾年前第一次食Pigsman嘅豬榴蛋同豬肉丸正正係一啖「嘩」出聲之後提起食豬就第一時間諗起佢作為一間「豬門店」上環元祖店同個特工主題一樣都咁低調餐廳裏裏外外都貫徹返有好多特工元素十足個小型博物館咁食物方面只要你係豬fans咁個豬榴蛋一定係must-try自家手打嘅豬柳漢堡扒兩大塊調味到位個豬柳有鹹香但又唔係重味精而我最愛嘅其實係佢啲小食豬扒薯條&手打豬肉丸 都係驚豔作返啅無數次都仲keep到初見時嘅心動係我嘅世一豬門店

好食嘅只需咬一啖
味蕾記憶已成永久
幾年前第一次食Pigsman嘅豬榴蛋同豬肉丸
正正係一啖「嘩」出聲
之後提起食豬就第一時間諗起佢

作為一間「豬門店」
上環元祖店同個特工主題一樣都咁低調

而我最愛嘅其實係佢啲小食
豬扒薯條&手打豬肉丸 都係驚豔作
返啅無數次都仲keep到初見時嘅心動
係我嘅世一豬門店

上環呢間Burger🍔+焗飯🍛嘅快餐組合都幾有特式!Pigsman個名已經覺得好得意,入邊有三隻飛天豬喺牆度做裝飾!餐牌又唔同嘅組合Combo Mission一個主菜(可以揀焗飯或者burger)+餐湯或小食+飲品,都係$100左右,價錢都幾優惠我哋就叫咗兩個set:🍛芝士蘋果焗豬扒飯$121配🍟薯條+熱柚子蜜- 豬扒焗得非常之冧又入味,而且厚切,啖啖肉,最驚喜係佢嘅芝士蘋果醬汁,有少少酸酸甜甜,食落非常開胃,一啲都唔覺得漏!- 薯條炸得一啲都唔油膩,而且仲可以揀我最鐘意嘅法國芥末籽醬😋🍔豬榴彈(手打雙層豬柳芝士漢堡)$112配🥣意式雜菜湯+凍檸檬可樂- 用料同份量都十足,手打豬柳肉質爽口,豬肉味濃!最後仲追加咗一個小食🍗椒鹽單骨雞翼$28- 雞翼炸得好脆口,味道有少少辣,幾惹味!做餐後小食唔錯!
上環呢間Burger🍔+焗飯🍛嘅快餐組合都幾有特式!

餐牌又唔同嘅組合Combo Mission

我哋就叫咗兩個set:
🍛芝士蘋果焗豬扒飯$121
配🍟薯條+熱柚子蜜
🍔豬榴彈(手打雙層豬柳芝士漢堡)$112
配🥣意式雜菜湯+凍檸檬可樂
- 用料同份量都十足,手打豬柳肉質爽口,豬肉味濃!
最後仲追加咗一個小食

🍗椒鹽單骨雞翼$28
- 雞翼炸得好脆口,味道有少少辣,幾惹味!做餐後小食唔錯!
2025-02-09
  • 芝士蘋果焗豬扒飯
  • 豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)
2025-02-09 0 瀏覽
第一次食Pigsman,我品嚐了幾道令人驚豔的菜品,讓我對這家餐廳的廚藝印象深刻。首先,*招牌威士忌BBQ豬扒飯*令我讚不絕口。豬扒的肉質鮮嫩,搭配威士忌BBQ醬的獨特風味,甜中帶有一絲煙熏味,讓人一口接一口。米飯吸收了醬汁的精華,口感柔軟,十分美味。接下來是*芝士蘋果焗豬扒飯*,這道菜的創意令人驚喜。焗烤後的芝士金黃香脆,與清新的蘋果片形成了絕妙的搭配,酸甜的口感讓整道菜更加立體,讓我感受到不同於傳統豬扒的風味。而*黑松露蘑菇四安士豬柳漢堡*則是奢華的代表。漢堡的豬柳厚實多汁,黑松露的香氣撲鼻而來,每一口咬下去,都能感受到那份獨特的風味,讓人陶醉。最後,*香辣雞翼*則是完美的分享小吃。外皮酥脆,內裡鮮嫩,辣味適中,讓人欲罷不能。這些菜品不僅滿足了我的味蕾,也讓我對這家餐廳充滿期待,期待著再次光臨,品嚐更多令人驚喜的美食。

2025-02-08
下午茶
2025-02-09 0 瀏覽
📍 碧士文(上環)堂食又有,外賣又有!喺附近返工嘅打工仔多一個選擇🫵🏻係一間舖頭嘅選擇都好多有焗飯,亦都有越式口味,同時又有漢堡包。趕時間唔夠時間食飯嘅朋友食個漢堡包都已經飽晒🤭✨芝士焗越式水咖喱豬扒飯豬扒外酥內嫩。咖喱醬香濃,融合了越南風味,焗烤的芝士融化後更添滑順,口感層次豐富。✨ 卡邦尼焗豬扒飯 配 溫泉蛋香濃融化芝士🧀搭配濃郁的奶油醬汁,豬扒切開一件件,外焦內嫩,而且好鬆化,飯粒吸收哂卡邦尼醬汁同埋溫泉蛋嘅蛋黃,口感滑順。✨ 椒鹽單骨雞翼椒鹽單骨雞翼外酥內嫩,鹹香味濃,配上香脆的椒鹽,每一口都帶有微微的辣味🐔✨ 薯條多到滿瀉,外層香脆、內部鬆軟,口感極佳。撒上適量的海鹽,簡單又美味。✨ 豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)雙層純人手打豬柳煎得酥脆肉嫩,搭配半溶的芝士,新鮮的生菜和番茄增添了清爽感,漢堡包的外皮則輕柔鬆軟。食完成個漢堡包好有飽肚感🥰追加支✨ 椰青水🥥

📍 碧士文(上環)

堂食又有,外賣又有!
喺附近返工嘅打工仔多一個選擇🫵🏻
係一間舖頭嘅選擇都好多
有焗飯,亦都有越式口味,同時又有漢堡包。
趕時間唔夠時間食飯嘅朋友食個漢堡包都已經飽晒🤭

✨芝士焗越式水咖喱豬扒飯

✨ 卡邦尼焗豬扒飯 配 溫泉蛋

✨ 椒鹽單骨雞翼

✨ 薯條

✨ 豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)

追加支✨ 椰青水🥥

2025-02-07 0 瀏覽
呢間店開業至今,一路都能維持水準,以豬為主題,有小食、飯及漢堡。任務A 特務J 招牌威士忌BBQ豬扒飯豬扒肉質鮮味,厚切好juicy。平時食燒烤醬多,加咗威士忌,味道更加突出,果然係招牌菜。任務B 特務R 芝士蘋果焗豬扒飯醬汁與蘋果味夾到,酸甜開胃。焗飯係即時焗嘅,飯唔會腍。手打豬肉丸非常出色,大大粒,內有豬肉、洋蔥等香料,咬落好juicy,肉質唔易散。沙律🥗生菜新鮮爽脆,入面仲有乾果,而湯品之中,南瓜湯濃郁美味,亦有柚子蜜、綠茶及汽水等。

任務A 特務J 招牌威士忌BBQ豬扒飯
豬扒肉質鮮味,厚切好juicy。
平時食燒烤醬多,加咗威士忌,味道更加突出,果然係招牌菜。

任務B 特務R 芝士蘋果焗豬扒飯
醬汁與蘋果味夾到,酸甜開胃。焗飯係即時焗嘅,飯唔會腍。

2025-02-06
2025-02-06 17 瀏覽
蔥油豬扒飯配煎蛋豬扒煎得啱啱好,外皮香脆🔥,肉質嫩滑,仲有啲蔥油嘅香味,撈埋啲飯一齊食,真係好滿足💯!個煎蛋仲要係流心嘅,撈埋啲蛋汁同飯一齊食,簡直係完美配搭🤪黑松露蘑菇4oz豬柳芝士漢堡黑松露嘅香味好濃郁,豬柳好juicy,咬落去啲肉汁爆出嚟😍,仲有啲蘑菇同芝士嘅香味,成個漢堡層次好豐富😝手打豬肉丸手打豬肉丸真係好彈牙!每一粒都係新鮮手打,咬落去好有口感😛,肉味好濃,仲有啲香料嘅香味,食得出係用心製作❤️椒鹽單骨雞翼雞翼炸得香脆,椒鹽嘅味道好香😎,食落去好開胃,單骨設計仲方便食🥳南瓜忌廉湯真係好滑好creamy!南瓜嘅甜味同忌廉嘅香味完美結合🌟薯條薯條炸得金黃香脆,外脆內軟💯,點埋啲茄汁或者蛋黃醬,真係停唔到口😙
蔥油豬扒飯配煎蛋

黑松露蘑菇4oz豬柳芝士漢堡

椒鹽單骨雞翼

南瓜忌廉湯
真係好滑好creamy!南瓜嘅甜味同忌廉嘅香味完美結合🌟

薯條
2024-12-02 551 瀏覽
環境✨裝修設計好有特色,以任務作主題,無論是餐牌設計點餐等過程都比較特別,環境偏細只有5-6張枱,主打做外賣。食物✨看圖片就知係常客,差不多每樣都吃過,最推薦以下!👍🏻招牌威士忌B3Q豬扒飯 $92依個醬汁最有特色最特別,味道又不錯,但有少少甜甜地,怕甜就不適合。👍🏻芝士蘋果焗豬扒飯 $102焗飯最有特色的一款,都值得一試。其他款式的飯都中規中矩,沒有一道是伏,每道菜式都評分了,定期會出新菜式保留新鮮感。
2024-11-02
滑蛋豬扒飯
自家製薯蓉配肉汁
  • 招牌威士忌BBQ豬扒飯
2024-07-03 1121 瀏覽
So far the most soothing and satisfying burger I’ve ever had! Had the 4oz patty burger with mushroom and truffle wasabi sauce, and the Agent Jack rice with whisky bbq sauce, will return to try more!Service is good too, the young man there asked us if we need a bowl to share the rice, and if we want the burger to be cut in half for sharing keep it up!

keep it up!
2024-07-03
  • 4oz  Patty  Burger  with  mushroom & Truffle  Wasabi  Sauce
2024-06-10 1057 瀏覽
-上年新開既英倫風特工豬扒店Pigsman隔咗一年中間都好似無食過⋯📒今次再食 見到佢menu有個卡邦尼豬扒飯多數卡邦尼都配意粉 見佢配飯同埋有🍳流心蛋就俾佢吸引咗塊豬扒好厚同時亦都唔會太乾柴👍🏻啖啖肉😻卡邦尼飯醬汁偏多 如果鍾意撈飯嘅朋友就會大愛對我嚟講就多咗少少🤏🏻🤏🏻另外跟餐加錢叫咗 金手指(即係炸豬扒條)同同事一齊share食本身已經醃過嘅豬扒肉味道都幾好 偏乾少少 都合格嘅🤗😅
上年新開既英倫風特工豬扒店Pigsman

對我嚟講就多咗少少🤏🏻🤏🏻

本身已經醃過嘅豬扒肉味道都幾好 偏乾少少 都合格嘅🤗😅
外賣送餐
2024-05-27 1112 瀏覽
Pigsman 🐽🐽#獨食難肥系列“A secret organisation that strikes to serve the best pork chop in town.” 🔪Many diners rave about the quality of the pork at Pigsman, which is tender, juicy, and full of flavor. The restaurant also offers a range of sauces and toppings to enhance the taste of the pork-chop, such as honey mustard, garlic sauce, and crispy onions. 🧅 Most people usually just buy takeaways but the restaurant is still nicely decorated!! It’s like a movie scene where secret agents could take their wea
Pigsman 🐽🐽
#獨食難肥系列
Most people usually just buy takeaways but the restaurant is still nicely decorated!! It’s like a movie scene where secret agents could take their weapons. 🗡️
1️⃣ Agent Jack $63
Pork chop rice with whiskey bbq sauce
Portion isn’t large but it definitely adds a twist to your daily pork-chop rice. Had higher expectations for their whisky sauce but the alcoholic flavour is pretty mild. It tends to be sweeter instead~ 🐖🥃

10 分鐘 (堂食)
  • Agent  Jack
2024-05-27 869 瀏覽
'豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)- 我本身其實唔係幾鐘意食肉,豬肉更加會覺得太乾平時好少食。但係呢個真係有驚喜,肉質同想像中既完全唔同,超級鬆軟!*蔥油豬扒飯配煎蛋 - 同事話豬扒好厚又夠彈牙.*豬扒多士 - 同事話似豬頸肉哈哈,辣辣地好惹味。📍Pigsman (東利商業大廈)蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖
'
蔥油豬扒飯配煎蛋 - 同事話豬扒好厚又夠彈牙.

豬扒多士 - 同事話似豬頸肉哈哈,辣辣地好惹味。

📍Pigsman (東利商業大廈)
蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖
2024-05-26 795 瀏覽
位於上環呢間Pigsman 未入去就已經有一種英倫風皇家特工嘅感覺 一向都入去果然 詳細嘅擺設全部都係特工道具 所有嘅室內設計同擺設 都充滿着滿滿嘅特工feel 非常適合鍾情之人嚟打卡 另外當然佢叫Pigsman當然係一間乳豬為主題嘅餐廳 入邊掛住咗好多豬仔 同埋豬嘅相
2024-04-03
15 分鐘 (堂食)