餐廳: 福林餐廳
資訊:

菜品:啊啊啊啊啊啊啊很久没在香港吃过这么好吃干净实惠的菜了!点了鱼香茄子饭和蜜椒薯仔鸡翅,鱼香茄子真的是我在餐厅吃过的最好吃的茄子!一点也不油却不会硬,也不会软软烂烂糊糊的,每块茄子都非常大块而且形状清晰,口感把控在一个非常精确的程度,一口下去非常多的果肉而皮的存在感非常低,很有水准的一道菜!然后是蜜椒薯仔鸡翅,我相信小朋友会非常喜欢这道菜!因为它是甜甜的鸡翅,皮是脆脆的,肉是结实的,薯仔黑椒风味十足,搭配上甜椒,口感清爽,我觉得比瑞士鸡翅好吃哈哈!菜单上还有很多香港别的地方吃不到的福建菜,福建卤面,鲍汁猪手鸡,姜母鸭,海蛎煎,只是这些菜都对我一个人来说太大份了就没有点,不过要是常年在香港想念福建菜的人可以来试试看。卫生:这家店的卫生也做得很好,盘子碗筷桌子都很干净。菜品不仅美味,而且给人一种很高清很清晰的感觉,就像在家里吃令人放心的干净菜一样的画风。环境:是非常大而亮堂的空间,一点也不会逼仄,令人用餐体验舒适。服务:老板娘态度非常热情!而且说普通话的声音和语气都超像动画片我们这一家台湾配音版的花妈哈哈哈,非常亲切。我去的时候看到她在亲自摘花椒,说明她们家的出品肯定不是预制菜,菜品都非

服务:老板娘态度非常热情!而且说普通话的声音和语气都超像动画片我们这一家台湾配音版的花妈哈哈哈,非常亲切。我去的时候看到她在亲自摘花椒,说明她们家的出品肯定不是预制菜,菜品都非常有锅气!

总而言之非常好吃!下次再来!

• 鱼香茄子饭
  • 蜜椒薯仔鸡翅
2023-07-04 535 瀏覽
果個不知所謂既老闆娘服務態度非常惡劣🤬鬧客人 真係未見識過態度咁差的餐廳 吾優做 食物質素一般 餐廳冷氣吾夠 吾會再幫襯 建議大家不要幫襯 簡直貼錢買難受🤬🤬睇佢幾時執
2023-07-04
2021-11-28 973 瀏覽
坐左成個鐘,一樣小菜都冇到過,態度勁差奈都算啦,以為等咁奈應該會好食啦,一放入口,心諗未試過咁難食嘅酸菜魚嗌左個蠔餅,個外型成堆嘔吐物咁款嗌杯朱古力就變左凍咖啡完全無野好講嗌佢地過黎難過登天,完全冇人理我本身都唔鐘意打食評,但真係過份得好緊要食個飯姐,等成個鐘比我食啲咁嘅野?
坐左成個鐘,一樣小菜都冇到過,態度勁差
嗌左個蠔餅,個外型成堆嘔吐物咁款
嗌杯朱古力就變左凍咖啡完全無野好講
嗌佢地過黎難過登天,完全冇人理我
本身都唔鐘意打食評,但真係過份得好緊要
食個飯姐,等成個鐘比我食啲咁嘅野?
2021-07-25 700 瀏覽
終於搵到一齊食辣野嘅朋友仔🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️朋友介紹呢間家庭式餐廳🍴呢間餐廳裝修雖然唔太靚但係好地道~ 家庭式經營😋我哋想食水煮魚 🐟🐟 但朋友驚好多骨老闆娘話:可以提早order為我哋準備一啲冇骨嘅魚🐟🐟 例如桂花魚等😙😙下次一於試吓先😋😋.今次就食住水煮牛肉先🤪湯底真係麻麻辣辣好正😎牛肉都唔會太老 恰到好處🤩送飯好正🥳超級開胃😚😚西蘭花雞肉炒海鮮🦞特別order炒林少少🤏驚西蘭花太晏唔好食🤰🏻老闆娘都唔會托手踭
終於搵到一齊食辣野嘅朋友仔🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

特別order炒林少少🤏
驚西蘭花太晏唔好食🤰🏻老闆娘都唔會托手踭
2021-07-19
2020-10-13 792 瀏覽
兩年前因為打風,好多舖頭都冇開,見到呢間見到佢啲啲相片都幾吸引之後行咗入去食,嗰日我叫咗麻辣水煮魚丶豬軟骨米線。全部野都係熱騰騰好入味。最近日日放學都係去呢度買飯食,午餐有好多選擇有10個套餐,我叫過蕃茄雞扒米線、蒜汁雞扒腸仔飯丶鹹蛋肉餅飯。蕃茄雞扒米線我係嗌外賣,佢係有分開上格係米線下格係湯蕃茄同雞扒。蒜汁雞扒腸仔飯,雞扒有好多塊仲有啲飯好多。鹹蛋肉餅飯,嗰啲肉餅多到我留返下午茶食😂都幾乾淨環境都幾好👍🏻總結來講呢間啲嘢真係幾好食㗎,我建議大家去試下👍🏻
都幾乾淨環境都幾好👍🏻
總結來講呢間啲嘢真係幾好食㗎,我建議大家去試下👍🏻
2020-07-19 648 瀏覽
事源叫左兩個下午茶餐自取,大熱天時、身水身汗返到屋企發現漏左兩杯凍飲比我,即刻打電話落去,反而比老闆娘返鬧話我因為無叫飲品喎,大佬下午茶餐點會唔要飲品呀,好嬲!永遠都唔再幫襯囉

2020-01-25 645 瀏覽
同家人行開附近辦年貨買野行到累想食蒸魚餐附近兩三間茶記車仔麵都無得食係得呢間有便入去試試見到都多人叫蒸魚餐 $42鯇魚都好大節豉油汁好味 係拌碟豆腐 無咩味呢個蒸魚餐最期待最想食既野甘都食到 都滿足啊!家人叫另一個午餐北菇海蔘炆鴨腳 $44多汁但比較稀 餸少 要用汁撈飯食可惜家人唔鍾意個汁 所以食唔晒另外我哋又叫左例湯和杏霜飲例湯就是一般茶記既味噌鹽水味杏霜比較稀 上茶飲果時仲要杏仁粉在底要自己攪拌均勻先可以飲總體評價: 蒸魚餐值得一試其他和普通茶記差不多有機會會再試佢其他海鮮中菜就未必啦!
同家人行開附近
見到都多人叫蒸魚餐 $42
鯇魚都好大節
豉油汁好味 係拌碟豆腐 無咩味
呢個蒸魚餐最期待最想食既野
甘都食到 都滿足啊!
家人叫另一個午餐北菇海蔘炆鴨腳 $44
午市蒸魚餐
北菇海蔘炆鴨腳
2020-01-22
午市蒸魚餐
我從來未食過咁難食的米線🥵🥵放假想休息下冇計系留下屋企附近諗住食啲野,其寶已經諗住冇咩要求咖啦住系依安蔭的人都應該知樓下連間大快活都可以好難食,行到落石蔭先叫多幾間餐廳今日去左第1次行左入依間叫褔林的餐廳,叫左碗酸辣米線,叫3個餸手斯雞,鮮蝦雲吞同雞翼,酸辣湯加2蚊,3個餸加6蚊,諗住系正常價錢都唔緊要,點知碗野泥到我真系o 左,佢碗野系普通冇味清湯湯底再加左一啲橙色好似辣椒醬系側邊,我以為佢寫錯湯底所以去叫個店員問問系唔系落錯湯底,然後店員的回覆系話系岩的,佢地秘製的酸辣系辣椒醬加檸檬汁。我無言了,只好放1啖入口。。。。。。我都系埋單算了,我究竟食左啲咩?🤦‍♀️🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
我從來未食過咁難食的米線🥵🥵
放假想休息下冇計系留下屋企附近諗住食啲野,
其寶已經諗住冇咩要求咖啦
今日去左第1次行左入依間叫褔林的餐廳,
點知碗野泥到我真系o 左,
佢碗野系普通冇味清湯湯底再加左一啲橙色好似辣椒醬系側邊,
佢地秘製的酸辣系辣椒醬加檸檬汁。
我無言了,

只好放1啖入口。。。。。。
我都系埋單算了,我究竟食左啲咩?🤦‍♀️
🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

2019-06-16