2023-03-25 73 瀏覽
是日係銅鑼灣收工,想食番啲正嘅又CP值高嘅燒牛,胃口細又唔想去任食燒肉場做大嘥鬼,咁啱朋友推介呢間秘,又可以收藏日後再食番6點半都重可以walkin入去唔洗排隊等位,叫咗一個吉列燒牛同黑松露吉列燒牛定食,先將肥膏燒出一層油,再放吉列牛上去燒,自己想幾成熟就隨個人喜好啦!黑松露吉列牛多咗陣松露味幾特別,燒完要加埋特配甜醬油,再加一口飯,真係大滿足呀! 可惜呢間得可樂汽水同其他有氣飲品,我比較中意燒肉配茶,去咁啲油膩

• 黑松露吉列牛
2023-03-09 132 瀏覽
約左老公去JP睇戲,就上網搵下附近有咩好野食,發現左"秘", 大約6:45到,店內得一半客人,我就叫左個超多人推介既板燒吉列牛+晚市定食 ($118+$38), 老公呢個牛舌控就叫左個黑安格斯牛舌芯($108)板燒吉列牛個吉列面好脆,牛既油花分佈都好平均,燒完好Juicy, 個溏心蛋同普通既唔係,因加左楓糖,所以有D偏甜, 成個餐性價比高,抵食黑安格斯牛舌芯略為太薄,冇嘜口感,燒完有D韌, 老公有D失望走既時候就已經要排隊了,下次再試埋牛小排先得午餐仲抵食,不過冇得自己燒

走既時候就已經要排隊了,下次再試埋牛小排先得

午餐仲抵食,不過冇得自己燒
2023-03-08
  • 板燒吉列牛
2023-03-07 112 瀏覽
去完日本返嚟 有少少念念不忘嗰邊好好食嘅吉列牛肉 今日就去咗銅鑼灣呢一間秘 決定去過吓口癮去到好好彩,淨返最後一張二人枱,唔使等位就入咗去。我哋每人叫咗一個板燒吉列牛套餐 套餐喺5分鐘之內都送到 一擺低嘅時候 見到份量都真係好大份 數落都有十五件 仲有一個爐放低俾你自己燒 有得食仲可以落手玩埋一份 正!牛肉既質素亦都比想像中高 做咗外脆嘅感覺 牛肉亦好juicy 唔會話炸完有太乾身嘅情況出現 值得推介俾大家,絕對唔會令大家失望
去到好好彩,淨返最後一張二人枱,唔使等位就入咗去。

值得推介俾大家,絕對唔會令大家失望

• 板燒吉列牛定食
2023-03-03 110 瀏覽
店名: 秘地址: 銅鑼灣謝斐道522號地舖銅鑼灣站D1出口,行2分鐘環境: 3/5價錢:4.5/5味道: 4/5銅鑼灣分店都算新開,之前想食要去到佐敦,但都唔近地鐵站其他分店係元朗同荃灣~板燒吉列牛+晚市定食$118+$38吉列牛呢個價錢好抵,去其他舖頭食接近兩百蚊一個餐走唔甩,大家無咩話好想飲湯嘅可以唔加定食,咁就118蚊,勁抵😆因為加左定食,只係有個湯,有隻溏心蛋同飯上面有飯素😶但個人覺得以佢地肉嘅quality黎講,配白飯都好好食🤩而且佢地份量又多,啲肉油花適中,唔會話食落成口油,對於我呢啲鍾意啲肉油得黎有少少咬口嘅人黎講,揀直perfect😍🥰芝士吉列豚肉$88相比之下,吉列豚肉就無咁出奇佢炸得有少少過左頭,令到啲肉硬落好實,好難咬🥲🥲不過加翻個芝士汁去食,就會夾啲,有啲味個芝士汁唔會話好膩,可以點多少少,值得一讚👍🏻日式炸鮮奶$48一碟四舊,無話特別好食個人覺得放題嘅炸鮮奶更好食😂😂😂

店名: 秘

地址: 銅鑼灣謝斐道522號地舖
銅鑼灣站D1出口,行2分鐘

環境: 3/5
價錢:4.5/5
味道: 4/5

銅鑼灣分店都算新開,之前想食要去到佐敦,但都唔近地鐵站
其他分店係元朗同荃灣~

板燒吉列牛+晚市定食
$118+$38
因為加左定食,只係有個湯,有隻溏心蛋同飯上面有飯素😶
但個人覺得以佢地肉嘅quality黎講,配白飯都好好食🤩

芝士吉列豚肉
相比之下,吉列豚肉就無咁出奇
佢炸得有少少過左頭,令到啲肉硬落好實,好難咬🥲🥲
不過加翻個芝士汁去食,就會夾啲,有啲味
個芝士汁唔會話好膩,可以點多少少,值得一讚👍🏻

日式炸鮮奶
一碟四舊,無話特別好食
個人覺得放題嘅炸鮮奶更好食😂😂😂
星期二晚7點去到,唔洗等位,但去到7:30就開始多人。店入面唔算大,枱與枱之間出入都要打側行。但想贊下服務員嘅,媽咪開頭嗌左一個set,但黎到之後發現唔啱食,服務員都好好咁比我地換另一個set,搞到我地都唔好意思😬。我就嗌左一個黑松露吉列牛🥩同一枝水蜜桃梳打🍑。呢個餐原本有白飯跟,但加$38就會有飯素嘅飯,1隻溏心蛋同埋一碗湯。個湯好鹹,好重味精👎🏻。個飯好好食,飯素都比得足嘅。黑松露吉列牛💯,好香黑松露味,牛嘅份量都好多,我係女仔,食淨2-3塊。食食下頸喝,嗌左枝水蜜桃梳打。好香水蜜桃🍑,唔係藥水味👍🏻。整體性價比都唔錯,可以有下次!
我就嗌左一個黑松露吉列牛🥩同一枝水蜜桃梳打🍑。
水蜜桃梳打

整體性價比都唔錯,可以有下次!
2023-03-01
水蜜桃梳打
这家店我种草n久了!!看到很多人推荐,我终于吃到了!主推一人食烤肉套餐,所以平时一个人吃饭的宝宝很适合这家店哦!自己边烤边吃,好吃又好玩🥳-📌板烧吉列牛💰118经典招牌套餐,基本上每桌都会点。米饭有加饭素很好吃,还搭配了一碗大根汤也就是萝卜汤,还有一个溏心蛋。用的是油脂分布均匀的安格斯牛肉,外面裹了一层炸熟的面包糠,吃起来外酥里嫩😋📌黑安格斯牛舌芯💰108牛舌我认为比吉列牛更好吃,特别嫩!蘸上搭配的酱汁简直绝了🥰🥰-不过听说这家店是“黄”大家酌情考虑,我是探店需要去了2次,真实反馈是吃了两次都很喜欢。并且性价比很高,不过服务态度很差,只能walk-in 以及现金支付😟

📌板烧吉列牛💰118

📌黑安格斯牛舌芯💰108

2023-02-16 121 瀏覽
味噌牛份量極少,照片與食物不符,一大舊厚味噌較為難以入口。飯亦都太硬太黏,湯少的情況物理上地難以下嚥。另外燒嘢時火未夠大,經常要補火。可惜價錢亦都唔平,cp值低,唔建議花長時間排隊。
2023-02-07 265 瀏覽
➲銅鑼灣 秘好有日式居酒居氣氛嘅小店,裏面煙霧彌漫,燒烤味好重!最出名嘅石板燒,係必食item!今次星期六來,定食假日係唔包汽水,會多一粒流心蛋同飯素,所以唔加錢轉定食會抵啲!記得唔好着白色衫來,好多油周圍彈。➳ 板燒吉列牛定食 ⁽⁹/¹⁰⁾自己一塊一塊慢慢燒,好過癮,食野得來又有啲玩!牛肉外面多層麵包糠,要自己燒到外脆肉軟就有啲難!牛脂分佈均勻,份量睇落好似有啲少,但食下食下啱啱好,一定要配埋嗰靈魂醬汁!➳板燒安格斯牛小排定食 ⁽⁸/¹⁰⁾同樣價錢無咗麵包糠,睇返你自己選擇啦。牛肉味會出啲,一樣都好新鮮唔韌!好食!➳ 芝士吉列豚肉飯定食 ⁽⁸/¹⁰⁾一上到來吉列豚肉超熱,出曬煙,果然熱食真係最好食。原本以為係芝士流心豬扒,原來係另上芝士醬,芝士味道較淡,吉列皮有啲分離,豚肉每件都有啲肥肉,肥瘦間斷!⤵ @secretchefs.hk銅鑼灣謝斐道522號地舖√ 銅鑼灣站D1出口, 2分鐘步行√ Walk-In#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop

➲銅鑼灣 秘

@secretchefs.hk
銅鑼灣謝斐道522號地舖
√ 銅鑼灣站D1出口, 2分鐘步行
√ Walk-In

#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #influencernetwork #香港美食 #香港食評 #尖沙咀美食 #銅鑼灣美食 #吉列牛 #鰻魚飯 #hojichalatte #matcha #hojicha #thematchatokyo
芝士吉列豚肉飯定食
2023-02-06 143 瀏覽
-//位於銅鑼灣·日本燒肉🐮 暫時有4間分店呢間「秘」燒肉🥺之前已經一直都好想試吓當日都要排一陣隊,但係餐廳服務就嘛嘛哋員工們都好似很不耐煩😂 重點係燒肉餐廳通風極度唔夠,好似冇抽油煙機咁,勁辛苦入面勁煙霧離漫啊😰而且位置坐得都好逼夾所以我快手食完就急腳埋單了🥹*只收現金*📍板燒吉列牛 $118吉列牛大約有15塊,另外個醬汁就比較稠身配埋個日本珍珠米白飯🍚自己燒下都幾過癮燒大約1-2分鐘就食得,口感肉質都唔錯嘅但餐廳抽煙唔夠,搞到每燒一塊啲煙都超大牛味唔算好出,但燒嘅時候唔會話甩皮甩骨📍板燒安格斯牛小排 $118牛小排其實係牛前胸肋骨🩻 大約就有12塊同樣都係配個勁稠身嘅醬🥺仲有碗珍珠米飯我個人就嘛嘛哋個醬汁,稠到好似膠水咁😂牛小排油脂分布都平均,食落都幾軟嫩多汁
//位於銅鑼灣·日本燒肉🐮 暫時有4間分店
呢間「秘」燒肉🥺之前已經一直都好想試吓
當日都要排一陣隊,但係餐廳服務就嘛嘛哋
員工們都好似很不耐煩😂 重點係燒肉餐廳
通風極度唔夠,好似冇抽油煙機咁,勁辛苦
入面勁煙霧離漫啊😰而且位置坐得都好逼夾
所以我快手食完就急腳埋單了🥹*只收現金*
📍板燒吉列牛 $118

吉列牛大約有15塊,另外個醬汁就比較稠身
配埋個日本珍珠米白飯🍚自己燒下都幾過癮
燒大約1-2分鐘就食得,口感肉質都唔錯嘅
但餐廳抽煙唔夠,搞到每燒一塊啲煙都超大
牛味唔算好出,但燒嘅時候唔會話甩皮甩骨
📍板燒安格斯牛小排 $118

牛小排其實係牛前胸肋骨🩻 大約就有12塊
同樣都係配個勁稠身嘅醬🥺仲有碗珍珠米飯
我個人就嘛嘛哋個醬汁,稠到好似膠水咁😂
牛小排油脂分布都平均,食落都幾軟嫩多汁
2023-01-28 188 瀏覽
近年在香港吉列牛必定是最夯的食品。有不少的餐廳都以板燒吉列牛為主打。可是做得出色的餐廳沒有很多。而這家人氣吉列牛店是高質之選。點餐後每人均會拿到一塊牛脂肪以防止板燒吉列牛時因油脂不夠而煎燶/黐鐵板。無論是牛脂肪還是燃料都可以叫職員添加喔!••••••••••••••••••••••••••••••秘。燒黑松露吉列牛 $158黑松露好愛者必點!牛肉肉質一流,配上啖啖的黑松露味和香脆的麵包糠,沾上醬汁配上白飯,美味無窮。牛肉的份量比很多家的還要多,算是物超所值。••••••••••••••••••••••••••••••唐揚雞件(4件) $38雞件每件也大大塊,炸得脆口又不失肉汁,皮薄肉厚,值得一試!

秘。燒黑松露吉列牛 $158

牛肉的份量比很多家的還要多,算是物超所值。
唐揚雞件(4件) $38

雞件每件也大大塊,炸得脆口又不失肉汁,皮薄肉厚,值得一試!
  • 黑松露吉列牛
2023-01-13 2095 瀏覽
自從朋友帶過我光顧秘的佐敦分店後,便被它的板燒吉列牛所吸引!是日來到銅鑼灣,朋友提議來秘燒肉晚飯,當然立即答應。6pm來到,都接近是滿座的狀態!雖然燒牛還有板燒安格斯牛小排及秘・燒黑松露吉列牛可選,但我還是選心心念念的板燒吉列牛!晚市加$38配成定食,有秘之飯素、楓糖流心蛋及日式大根湯。食物一上桌,映入眼簾的依舊是那擺盤設計,吉列牛﹑車厘茄與流心蛋,排成一副笑臉的樣子!吉列牛切成十多塊,每塊的厚薄大細都算接近,油花稍為多一點點。吉列牛已預先調味,在石板上燒至自己喜好的熟度便可!牛切得夠薄,好快燒熟,肉質軟稔,但又能維持咬口! 吉列外層香脆,不蘸醬汁吃,牛味幾香!喜歡濃味一點的話,可額外醮醬汁~食到停不了口,燒完一round又緊接著燒一round~~白飯使用珍珠米,米飯香軟,加上飯素及醬汁,增添香氣!放上燒好的牛在飯面,油脂滲入飯中,正!配飯吃不會令人覺得好快就膩~~飯量好大碗,未必個個女生吃得完整碗呢! 流心蛋入味又夠流心~~菜絲可略略煎過才吃,沾上吉列牛那些黑椒,菜絲味道不會淡,也能中和吃牛肉的油膩!日式大根湯味道好淡,存在是可有可無。 朋友點板燒安格斯牛小排,牛小排的油花均勻,肉質
板燒吉列牛
板燒吉列牛定食

日式大根湯味道好淡,存在是可有可無。

板燒安格斯牛小排定食
朋友點板燒安格斯牛小排,牛小排的油花均勻,肉質軟嫩!
清酒煮廣島蠔鍋
今次還點了清酒煮廣島蠔鍋一試,好像很細鍋,但一鍋都有5, 6隻蠔,蠔肉大隻飽滿多汁,甜得來帶點清酒香!鍋物內有大蔥、豆腐及芋絲,豆腐嫩滑,芋絲爽口~~清酒湯底煲至醇香,我們都喝光光啊!

食物的味美令我們滿足的離座!
2022-11-19
板燒吉列牛
板燒安格斯牛小排定食
清酒煮廣島蠔鍋
2023-01-02 272 瀏覽
呢間銅鑼灣店Walkin又大排長龍,我地等咗超過半個鐘先入座😅哈哈! 吉列豬扒就食得多,呢到主打石燒牛,要自己手動燒嘅吉列牛當然試下基本版先😝板燒吉列牛$118+$38加配晚餐定食 (有隻流心蛋+秘之飯素+日式大根湯)先用塊厚牛脂抹哂塊石板,放塊薄切左嘅吉列牛上去,聽到”芝芝聲”, D美國安格斯牛肉,油脂分布平均,再沾上日式麵包糠,鎖住肉汁,每面燒十秒到,就食得!另外,朋友仔揀左石燒牛舌芯 $108 +$38加配晚餐定食,同樣將每面燒幾秒到,牛舌芯口感爽口,唔錯!😋

2022-12-25
30 分鐘 (堂食)
  • 板燒吉列牛
  • 石燒牛舌芯
🍞🐂板燒吉列牛- 外面是香香脆脆的日本麵包糠 配上了安格斯牛肉 滿滿的油脂配上軟軟的牛肉 推薦這款~🐂板燒安格斯牛小排- 肉質偏硬了點 沒有了吉列牛的那股油香 不推薦這個*➕20元升級為套餐包括一碗飯素飯,罐裝汽水,楓糖溏心蛋
*➕20元升級為套餐包括一碗飯素飯,罐裝汽水,楓糖溏心蛋
2022-10-20 602 瀏覽
秘~終於食到喇!秘。燒黑松露吉列牛$158味道🌟🌟🌟🌟🌟5/5價格🌟🌟🌟🌟4/5分量🌟🌟🌟🌟🌟5/5燒爐!有!黑松露味!有!新鮮牛肉!有!之前佐敦已經成日想食秘架喇!一路都無機會今次終於放工一人晚餐食到!一黎到已經覺得好靚,鐵板仲有兩舊仔牛油,加左個飯有飯素,有湯,份量岩岩好!就算唔小心煎耐左都仲係軟糯既口感,溏心蛋份量都唔兒戲,原隻唔係淨係比一邊!職員服務要比超級好評,剩返1-2塊既時候,我打算用鐵板餘溫煎,反正我生生地都無問題,點知職員堅持✊幫我加燃料⛽️重要話「唔得啊!唔得架真係!」好有heart!
秘~終於食到喇!

秘。燒黑松露吉列牛
味道🌟🌟🌟🌟🌟5/5
價格🌟🌟🌟🌟4/5
分量🌟🌟🌟🌟🌟5/5

燒爐!有!黑松露味!有!新鮮牛肉!有!

2022-10-19 382 瀏覽
石燒真心鍾意嘅..自己一塊塊燒下燒下幾過癮..所以每次有新舖都會搵時間去試下食物不過不失啦~~我要求唔高,始終係百幾蚊嘅牛…都值得一試嘅不過服務態度就…因為帶咗個小朋友一齊,所以坐低想要杯水,坐到差唔多食完都未俾,想話自己去唔好麻煩人啦,仲要嗌我坐低轉頭俾,轉到俾錢都未俾
石燒真心鍾意嘅..
自己一塊塊燒下燒下幾過癮..
所以每次有新舖都會搵時間去試下
不過服務態度就…