2023-03-14 1047 瀏覽
稻香今日開始有返$1蚊一隻雞,隻雞大到嘩一聲,上枱時仲熱的梗係要幫襯啦😂- 呢個一蚊雞真係做得幾好,熱辣辣, 又多汁!遇到師傅好手勢,隻雞炸得好靚 👍😋美中不足是要自己動手撕開隻雞,但這才夠地道!*冇最低消費 *星期一至五晚上🌃5:30至8:30* 2人可以食一隻,8個人可以食4隻😆Call齊班friends 一齊食啦🤣*每位要收茶錢及加一
稻香今日開始有返$1蚊一隻雞,隻雞大到嘩一聲,上枱時仲熱的
梗係要幫襯啦😂

美中不足是要自己動手撕開隻雞,但這才夠地道!
*冇最低消費 *星期一至五晚上🌃5:30至8:30
* 2人可以食一隻,8個人可以食4隻😆
Call齊班friends 一齊食啦🤣
*每位要收茶錢及加一
2023-03-14
2023-03-13 640 瀏覽
七年前来香港吃过,发现食物素质差了,服务更是差到不行!选择也少了,以前吃个早茶很快,今天用了两个小时吃点心!破了在香港吃早餐的记录!油条,腐皮卷都油腻到不行!好像在吃油🤦🏼‍♀️ 连我七岁的女儿都觉得油腻!再来香港旅行也不介绍这家点心店了!只有叉烧包和香麻脆芋饼还可以吃和可以推荐
只有叉烧包和香麻脆芋饼还可以吃和可以推荐
2023-03-13
$50 (早餐)
  • 香麻脆芋饼
鮑魚汽鍋湯$28 / 盅 好味指數:9/10燉湯🥣好鮮甜好足料,入邊有成隻鮑魚仲有🐔雞件,瘦肉,花膠,桃膠,紅棗等等。味道好清甜,一啲都唔覺得有落味精😌,而且用氣鍋裝住非常夠熱♨️,一人一盅絕對唔過分。蒜蓉蒸開邊蝦$98好味指數:8/10擺盤幾靚,而且咬落去蝦🦐肉彈牙,一啲都唔會梅,食得出係新鮮蝦,調味料亦都好足夠勁多🧄蒜蓉,仲有啲炸蒜喺面,脆卜卜增加😬口感,底部仲鋪滿左粉絲,溝埋豉油💦熟油食好惹味。金銀蛋浸莧菜$108好味指數:6/10好耐冇食金銀蛋莧菜,其實味道清甜唔會過鹹,亦都有好多肉碎,🥚鹹蛋,皮蛋喺面,可惜🥬莧菜唔係當做季節,所以偏老咗少少🤏🏽,所以口感唔夠幼嫩,比較粗糙。好耐冇去過酒樓食飯,自從疫情放寬咗,口罩令😷解除咗之後,度度都好多人,而酒樓成日都會推出一啲優惠for晚市,其實呢間酒樓星期一至五夜晚都有💰一蚊一隻雞🐔嘅promotion。可惜我哋今日下晝已經食咗炸雞,所以冇叫到,但係見到每枱都會叫,隻隻都好大隻同埋炸🔥得好靚,下次一定要試吓。
鮑魚汽鍋湯
$28 / 盅
好味指數:9/10

蒜蓉蒸開邊蝦
好味指數:8/10

金銀蛋浸莧菜
好味指數:6/10

2023-02-02 1094 瀏覽
沒有驚喜, 不過不失.現在改為自助煲水, 給與一包包的茶葉. 不懂啟動的, 服務員也會幫忙一下.現在落柯打用智能手機自行下單.總感覺好像失去了舊日的情懷.叫了瑤柱蛋白炒飯; 瑤柱有少少硬, 可能浸不淋... 也就像快餐店的味道...進房的話, 就寧靜一點, 自我感覺良好, 但沒有以往貴麗堂皇的感覺了.喜歡嘆茶, 一盅兩件, 還是可以, 只是老一輩或先要學懂下單, 這或許是一個學習新事物的機會.雅蘭正門有斜台, 然後轉彎乖升降機便到達, 都算是方便.
沒有驚喜, 不過不失.
現在落柯打用智能手機自行下單.
總感覺好像失去了舊日的情懷.
雅蘭正門有斜台, 然後轉彎乖升降機便到達, 都算是方便.
15 分鐘 (堂食)
2023-01-17 987 瀏覽
唔係想老人家飲餐茶坐得舒服都唔會揀呢間垃圾茶樓!衛生狀況差,水壼又污糟,入座又無清潔,又無問飲咩茶、開位又唔足,要自己行去搵人,問下點落單就態度惡劣,未食都一肚氣!!

2023-01-17
4個去食晚餐,晚市真係超級勁多人叫左4個送1)蒸魚 係最好食嘅 唔會太熟 岩岩好 都新鮮 係等耐左小小2)燒雞可能太多人叫 半隻$88 味道OK , 但係凍左3) 羊腩煲比普通更普通 但算多料4)什菜煲花膠係 豬皮, 好多菜 但唔好食
4個去食晚餐,晚市真係超級勁多人

叫左4個送

1)蒸魚
係最好食嘅 唔會太熟 岩岩好 都新鮮
係等耐左小小

2)燒雞
可能太多人叫 半隻$88
味道OK , 但係凍左

3) 羊腩煲
比普通更普通 但算多料

4)什菜煲
花膠係 豬皮, 好多菜 但唔好食
2022-11-22 1412 瀏覽
侍應唔願做,態度極差,一馬尾職員仲話係自助,開.茶都係?請問請佢他做乜野,仲要收加一,谷鬼氣!服務員根本唔值有得有星星,有負分我會揀!補充,門口知客服務員態度非常好,簡直兩回事,麻煩檢討檢討!
2022-11-05 1457 瀏覽
屋企人好鍾意食阿拉斯加長腳蟹,所以過嚟稻香試吓。雖然而家係11月,供應唔係好充足。但係今次長腳蟹嘅質素唔錯,非常多肉而且新鮮。而且價錢都幾抵,$238一斤。淨係過嚟食長腳蟹都係唔錯嘅選擇!👍🏻👍🏻👍🏻不過當日全場爆滿,服務員就好似比較懶散。好多時叫佢哋幫手拎嘢都扮睇唔到。😅當日仲叫咗其他菜式,包括滷水鴨。味道正常唔好有任何期望。😅總括而言,呢個價錢食阿拉斯加長腳蟹其實都算抵,今次帶咗四斤左右,三個人非常之飽!

當日仲叫咗其他菜式,包括滷水鴨。味道正常唔好有任何期望。😅

2022-10-16 1311 瀏覽
今日和朋友在旺角見面聚脚,相約到旺角雅蘭的稻香漁港市集晚飯 ,未到七點鐘上到酒樓,已經見到人頭湧湧好不熱鬧,可能是經濟復甦的景象,入到酒樓見内的面積很大而且裝修亦很新淨光亮。今日不太肚餓只點了片皮鴨和肥牛粉絲煲兩味小菜。 首先來的是片皮鴨,這裏的片皮鴨做法有別於其他酒樓,是已經片好了一碟碟拿出來分給客人,而且見到每碟片皮鴨的分量都很少,我想可能是特價小菜的關係而要因貨就價吧!挾起鴨片醮上了醬汁,用薄餅饃包著菠蘿、青瓜等配料來吃,味道清新的蔬果和鴨的香味混和一起,鴨肉不肥膩也不老,味道不錯兩人都把鴨件全吃光。但發現另外加錢買我們剩下的鴨殼,鴨殼上面留下的肉比我們吃的多很多,雖則這是作為酒樓的下欄,但都離譜了點吧。肥牛粉絲煲的份量就很足了,大大的一鍋裏面舖滿了粉絲、金菇,而且肥牛的份量也不少。不過個人感覺粉絲煲似煮得過久有點乾,就連芡汁都已變得乾涸影響了賣相。所以令肥牛肉咬落口有點老和韌,相反粉絲和金菇因為完全吸亁了芡汁,而變得相當入味。今晚兩個人簡單的晚餐,主要是取其有一個可以坐得較舒適的地方,這裡的價錢和食物質素都可以,下次找聚脚點都會再來。

2022-10-14
2022-10-04 905 瀏覽
我們去到那裏坐下以後,服務員完全不管我們,不給餐牌和餐具,問他以後,他直接一下子扔在桌上,服務態度超差,剛剛還送錯菜。餐具上面全是油,洗的時候有好多小黑點髒東西,他給的鐵勺子,背面全是飯粒,好噁心,下次絕對不會再來
⚠️1蚊鮑魚雞煲‼️信不信由你1蚊做到啲咩,仲要食到鮮鮑魚😱適逢OT完,宵夜當晚餐食8:30pm後1蚊煲鮑魚雞煲/慢煮濃湯牛骨煲,都系1蚊咋🗣🗣而且打邊爐,所有火鍋配料半價👅1蚊煲有啲都唔馬虎,4隻鮑魚,仲有份量都足雞件,夠惹味自問自己買料,花時間,成本價1蚊肯定不可能仼務😂2個人食完個雞煲仲叫火鍋配料肥牛,鵝腸,墨魚滑,雙丸,響鈴,油麥菜,紅薯粉。。。好crazy半價火鍋配料,並沒有變一半圖中配料,已忍唔住食咗先記得影相😂😂原諒我ot完太肚餓,9點先開餐食🙈重點埋單茶位連加一,$240‼️‼️‼️🌟推廣期內1蚊宵夜煲,唔係唔食㗎嘛🌟只限於星期一至五,8:30pm後入座‼️📍全線稻香
⚠️1蚊鮑魚雞煲‼️信不信由你
1蚊做到啲咩,仲要食到鮮鮑魚😱

適逢OT完,宵夜當晚餐食

而且打邊爐,所有火鍋配料半價👅

1蚊煲有啲都唔馬虎,4隻鮑魚,仲有份量都足雞件,夠惹味

自問自己買料,花時間,成本價1蚊肯定不可能仼務😂

2個人食完個雞煲仲叫火鍋配料

半價火鍋配料,並沒有變一半

重點埋單茶位連加一,$240‼️‼️‼️

🌟推廣期內1蚊宵夜煲,唔係唔食㗎嘛🌟
只限於星期一至五,8:30pm後入座‼️

📍全線稻香
2022-08-15 1052 瀏覽
一去到無幾耐就落單,等左45分鐘黎一個餸,第一個餸豬大蜆煲,真係睇得出極度求其掉埋一堆野煮就算,無人服務,服務態度極差,漏單仲要無禮貌,話反我地轉頭,見到好多枱都催餸菜,完全唔會再去 。個經理個態度都唔係好,完全唔係連鎖集團應有既服務。
2022-08-15
2022-08-12 805 瀏覽
都唔明白點解稻香集團旺角雅蘭中心的服務員的服務態度差成咁!服務員已經小,沖茶冇人理!apps落了order後,點心姐姐送點心,枱上連飲茶吸印仔點心卡都未有😆😆最差都係收銀嗰個亞姐!惡過你!勁冇禮貌!我以為佢係我上司😤我本身都有心臟病差點比她激到入院!故事:今日同家人飲下午茶☕️,埋單時:點解衣家收銀員唔係跟她電腦出的單或我手機落的單的總單!而係跟點心卡上畫咗幾多個圈圈⭕️啲😮‍💨天呀因為卡上多了一個圈圈⭕️收銀員串到調返張卡俾我叫我去搵伙記除消咗個點心先很收錢😤你話乜嘢酒樓嚟呢?呢到都唔係勁嬲!最嬲開始了問我點解你飲下午茶時段點解張卡是正價卡😤天呀!乜我係到反工嗎?妳係收銀員都唔知🤔!妳問我!我哋話如果妳唔信我們兩點後入座,我們比妳睇“安心出行”幾點入場記錄好嗎?😤她態度勁差、勁冇禮貌、仍不想收錢!最後我話唔收錢咁我走,她先很收錢!我回座位後、先生問我點解埋單咁耐,未話比他聽,我們離開酒樓前行過收銀枱時我話比老公聽是她,我們幾乎打交!😤同我啲朋友訴苦,原來他們講我知,原來現在這間雅蘭稻香是全旺角最差的酒樓!也是全稻香集團旗下最差勁的酒樓👎👎應該冇上過 Training course!
也是全稻香集團旗下最差勁的酒樓👎👎
應該冇上過 Training course!
2022-07-10 1059 瀏覽
今日星期日約左兩個朋友去飲茶,呢間稻香位於雅蘭中心,非常近地鐵站,位置方便。本身大家約左1點半,但原來兩點鐘就有下午茶時段。反正友人們都遲到,於是我就排下午茶條隊喇好耐無去過稻香,原來依家咁先進,唔單飲茶用qr code落單,沖茶都係自助,唔夠水可以用部機自己加水煲水唔使麻煩d姐姐👍🏻食物方面就無咩特別,一般般,友人就覺得呢到既叉燒酥係必食奶黃包沒有流心的,想食流沙既就會失望喇。飲下茶吹下水好快就過左兩個鐘,坐到呀姐都要催我地埋單走人

食物方面就無咩特別,一般般,友人就覺得呢到既叉燒酥係必食
2022-07-03 833 瀏覽
今日打風,周圍打電話睇吓邊度餐廳有開,好彩彌敦道雅蘭中心呢一間稻香有開,即刻嚟攞位飲茶,打風都唔阻大家出嚟飲茶嘅心情,未至於要排隊等位,但係都大概有七成滿座。.🍚煎釀彩椒彩椒唔辣,鯪魚肉份量都算多,煎香左之後好惹味,好香口。.🍚鴨腳拼豬皮鴨腳剪到細細舊,好貼心,容易食,豬皮吸滿咗沙嗲汁之後,非常之入味,好食。.🍚鮑魚汁鳳爪鳳爪數量都算多,有好多花生喺入面,鮑魚汁味道調校得啱啱好,唔會話過喊,推介。.🍚鮮蝦燒賣燒賣食落有咬口,有一隻大蝦放喺上面,好足料,爽脆彈牙。.🍚蒜蓉蒸排骨排骨份量多,入邊仲有幾舊芋頭,吸哂蒜蓉同排骨嘅味道,非常入味,而排骨就蒸得啱啱好,唔會話太老,太鞋。.總括然而,大部份食物都可以,考慮到打風都開門,加分。
🍚煎釀彩椒
彩椒唔辣,鯪魚肉份量都算多,煎香左之後好惹味,好香口。
🍚鴨腳拼豬皮
🍚鮑魚汁鳳爪
🍚鮮蝦燒賣
燒賣食落有咬口,有一隻大蝦放喺上面,好足料,爽脆彈牙。
🍚蒜蓉蒸排骨
總括然而,大部份食物都可以,考慮到打風都開門,加分。