2023-05-13 730 瀏覽
家人推薦此店外賣壽司慶祝母親節。海鮮麵豉湯香濃,隔著蓋也聞到香味,最值得推薦。壽司上的魚生片大件,新鮮程度比連鎖店的好,可惜是壽司飯的醋味不強,令整體味道變差。如果是黃大仙街坊可以一試的店。
家人推薦此店外賣壽司慶祝母親節。
海鮮麵豉湯香濃,隔著蓋也聞到香味,最值得推薦。
如果是黃大仙街坊可以一試的店。
2023-03-11 603 瀏覽
等待時間非常耐食材非常之唔新鮮 刺身好明顯放咗好耐嘅好大浸腥味 一個好唔愉快嘅體驗冇諗過有可以整得咁差門口個女人黑口黑面咁樣 懷疑係老闆娘態度極度唔友善,唔知以為爭佢錢我都係食餐飯姐 咁都要受氣 黃大仙嘅街坊真係唔好幫襯
等待時間非常耐
食材非常之唔新鮮 刺身好明顯放咗好耐嘅
好大浸腥味 一個好唔愉快嘅體驗
冇諗過有可以整得咁差
門口個女人黑口黑面咁樣 懷疑係老闆娘
態度極度唔友善,唔知以為爭佢錢
我都係食餐飯姐 咁都要受氣
黃大仙嘅街坊真係唔好幫襯

2022-08-01 919 瀏覽
呢間壽司小店,開張既時候我對佢無咩信心,可以係因為環境吧,見佢放魚生個櫃唔係好乾淨咁,玻璃唔明亮,好似唔係日日都清洗咁。但時間耐咗,見都幾多街坊買,而且每個買既量都唔少,心諗應該可以一試,支持小店,就開結咗幫襯。嫲嫲最鍾意食佢既鰻魚壽司,厚肉夠味,無骨又唔鯹,飯既大細、軟硬度都滿意。而我就鐘意佢既帆立貝、三文魚子、左口魚裙邊、油甘魚、吞拿魚腩同劍魚腩😌,好肥美😍,但最近呢幾次都唔多得,嫲嫲仲話唔再食。我就俾多次機會佢,唉😮‍💨…… 非常失望囉!飯偏實,無壽司醋味。油甘魚、劍魚腩有根!無咩鮮味! 正正係大忌,食落口零幸福感,成個人down晒☹️,連火炙左口魚裙邊都有根,零魚油,一啲都唔肥美…..真係唔知點再俾機會佢🫤

真係唔知點再俾機會佢🫤
2022-07-23 512 瀏覽
店員態度超級惡劣,明明係佢自己忙,用不友善的態度回應,才會用相當的態度回應,我相信禮貌是相向的,如果換來受氣,我呼籲要食日本壽司,我或者不是因為地點近,我想各位街訪都不會特別去光顧呢間野,食物又不是特別出眾,本想著之前光顧過 覺得店員都好nice ,但今之寧我很失望,如因為忙,我可以理解,但不用這樣語氣,之後到拿食物我一樣用相對語氣,雖然我嬲到有找錢,佢叫返我找錢,但另一店員反說我沒有禮貌,冇禮貌是你地先,我回應佢,我之後就轉身走了!我覺得食物真的不是太好吃,還要一肚氣🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
2022-07-14 397 瀏覽
吃過幾次都覺得唔錯既壽司 但女店員服務態度差到唔想再幫襯 仲要俾漏wasabi 之後打去問 仲話甘下次俾番你(?) 我停左一陣 然後又態度好差甘問 你而家黎拎定點 之後仲cut埋線 壽司味道係唔錯 但服務態度甘既話好反感

2021-08-26 915 瀏覽
我係街坊這間鋪都開左一段時間,但我始終未試過今日收工,又想食日本野司壽,又諗起依間鋪就試下鋪頭細細,見到menu 都算齊備,由壽司🍣,刺身,刺身丼,熟食鰻魚飯都有,但無堂食,只有外賣,對比連鎖店佢價錢都算抵按個人喜好自選4款壽司火炙三文魚$7件油脂唔太多,但夠厚,有口感三文魚腩 $8 件厚切有口感, 唔算濃三文魚味香蔥吞拿魚軍轞 $12件好足料魚肉滿,不是赤身,有香味火炙左口魚裙邊$12件覺得塊魚比飯細左小小,有油香,但可以再多以上壽司飯係新鮮質暖暖地,欣賞😋質素比對價錢CP 高略厭舊飯壓飯可以再鬆手一d 期待再試
我係街坊
這間鋪都開左一段時間,但我始終未試過
今日收工,又想食日本野司壽,又諗起依間鋪就試下

鋪頭細細,見到menu 都算齊備,由壽司🍣,刺身刺身丼,熟食鰻魚飯都有,但無堂食,只有外賣,對比連鎖店佢價錢都算抵
按個人喜好自選4款壽司

火炙三文魚$7件
油脂唔太多,但夠厚,有口感

三文魚腩 $8 件
厚切有口感, 唔算濃三文魚味

香蔥吞拿魚軍轞 $12件
好足料魚肉滿,不是赤身,有香味

火炙左口魚裙邊$12件
覺得塊魚比飯細左小小,有油香,但可以再多

以上壽司飯係新鮮質暖暖地,欣賞😋質素比對價錢CP 高

略厭舊飯壓飯可以再鬆手一d

期待再試
火炙三文魚$7件 三文魚腩 $8 件 香蔥吞拿魚軍轞 $12件 火炙左口魚裙邊$12件
火炙左口魚裙邊$12件
2021-05-15 728 瀏覽
#Fat99eat竹園❤️位於竹園夜市入面既外賣壽司店🍣除左壽司刺身 仲有飯麵沙律同小食 任你揀😋而且佢既營業時間開到好夜夜晚突然心癢癢想食壽司既話呢間止癮簡直一流拎起個電話提早小小order 連等既時間都慳返🥳﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞ 壽司🍣大拖羅 35$/1赤海老 15$/1三文魚腩 8$/1左口魚邊 12$/1甜蝦 12$/1佢地既壽司一啲都唔馬虎!!!!!!🤩 大大舊好足料 刺身同飯係成正比🤤刺身夠足料都不在話下 佢啲飯既黏度又剛剛好而且夠哂新鮮 Fat9真係忍唔住食完再食😳三文魚腩又厚又肥美 就咁睇相都見到啲色水有幾靚 靚到痴線😋甜蝦隻隻都好大隻!!!唔係蝦米 勁粗身😹食落口超有滿足感啊😍👏🏻左口魚邊好厚身 勁有口感 Fat9既至愛啊🤩見到Fat9 order左咁多舊 你食個時識叫啦😼而佢既赤海老 好鮮好甜 👍🏻但略嫌大拖羅就有啲遜色 Fat9嫌佢唔夠油脂🥲呢間壽司舖整體黎講無論價錢定係食物既質素Fat9都好建議大家去試下 Fat9表示佢既性價比都幾高 唔錯唔錯🤩👏🏻又好味又平又開得夜既壽司舖唔係周圍都有有機會去附近或者住附近既都可以去試下🥰!﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊↬味道
#Fat99eat竹園❤️

呢間壽司舖整體黎講無論價錢定係食物既質素
Fat9都好建議大家去試下
Fat9表示佢既性價比都幾高 唔錯唔錯🤩👏🏻
又好味又平又開得夜既壽司舖唔係周圍都有
有機會去附近或者住附近既都可以去試下🥰!

﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊

↬味道: ☻ ☻ ☻ ☻ /5
↬服務: ☻ ☻ ☻ ☻/5
↬環境: - /5

📍 竹地市場 (黃大仙)
黃大仙竹園道15號竹園廣場地下竹園市場W-CY104號舖
2021-04-10 556 瀏覽
呢間小店在社交平台群組好出名,好多人介紹試完之後成日心郁郁再買黎食🤤比連鎖店更高質👍🏻今次叫左好多野食😋全部都好新鮮抵食!主要講講我鐘意食既啦❤️💕三文魚腩@$8呢個必食!厚切!勁肥美!三文魚控表示魚油香好重!正!🤤💕帆立貝@12粒帆立貝好大粒,食落去好有鮮味!好抵食!💕池魚@$12好小地方有得食,新鮮好味!鐘意食池魚既會明😄💕甜蝦@12一件壽司有兩隻甜蝦,都幾大隻!睇圖就知🤤同埋仲有甜蝦獨有既甜味&口感,正丫😋💕醋鯖魚/希靈魚@$6呢兩款係非叫不可,純粹個人喜好😅酸酸地,好好味!醋鯖魚上有小量姜蔥配搭🤤希靈魚口感爽脆!新鮮😋💕芝士蟹籽@$8濃濃嘅芝士味配上蟹籽🤤🤤💕三文魚刺身 $65@10片呢個係屋企人叫既,厚切,但唔算好肥我都係鐘意配埋舊飯食壽司多啲🤪總結💕希望大家多啲支持小店疫情期間共渡時艱💪🏻呢間小店唔近我屋企但都食過5-6次啦真心覺得佢新鮮抵食cp值好高😋佢仲有啲便當&壽司set有興趣自己whatsapp店家問下啦😛以上只係個人食評感受💕🏡店舖:竹地市場📍地址:黃大仙竹園道15號竹園廣場地下竹園市場W-CY104號舖🍚類型:日式料理☎️電話:95430911(可預先whatsap
呢間小店在社交平台群組好出名,好多人介紹
試完之後成日心郁郁再買黎食
🤤比連鎖店更高質👍🏻
今次叫左好多野食😋
全部都好新鮮抵食!

主要講講我鐘意食既啦❤️

💕三文魚腩@$8
呢個必食!厚切!勁肥美!
三文魚控表示魚油香好重!正!🤤

💕帆立貝@12
粒帆立貝好大粒,食落去好有鮮味!好抵食!

💕池魚@$12
好小地方有得食,新鮮好味!鐘意食池魚既會明😄

💕甜蝦@12
一件壽司有兩隻甜蝦,都幾大隻!睇圖就知🤤
同埋仲有甜蝦獨有既甜味&口感,正丫😋

💕醋鯖魚/希靈魚@$6
呢兩款係非叫不可,純粹個人喜好😅
酸酸地,好好味!
醋鯖魚上有小量姜蔥配搭🤤
希靈魚口感爽脆!新鮮😋

💕芝士蟹籽@$8
濃濃嘅芝士味配上蟹籽🤤🤤

💕三文魚刺身 $65@10片
呢個係屋企人叫既,厚切,但唔算好肥
我都係鐘意配埋舊飯食壽司多啲🤪

有興趣自己whatsapp店家問下啦😛

以上只係個人食評感受💕

🏡店舖:竹地市場
🍚類型:日式料理
☎️電話:95430911(可預先whatsapp落左order先)

5個🌟滿分
  • 帆立貝壽司
  • 甜蝦壽司
  • 芝士蟹子壽司
2020-10-13 860 瀏覽
話說我幫襯呢間反而係因為響FB一個群組,日日見有人出帖,留言有讚有彈,但好極端,讚既就讚到天上有地下無,彈既一方就彈到一文不值,身為吃貨既我,當然要試吓佢個莊,睇下呢間究竟有幾好食/幾難食先……第一次幫襯佢鰻魚飯,唔算好出色,只係覺得鰻魚算大塊,都叫抵食既,第2次幫襯【壽司拼盤B】,我覺得呢個係最抵食,同埋比較多我鍾意食既款式,所以食得最多次,我買親都叫老闆幫我分成2份,買返公司請同事食,一人一盒😁間中我都會食吓喬麥麵,早幾日11/10星期日,朋友黎我屋企玩,為左趕住打牌,決定唔開伙,所以又食壽司,今次我點左好多好多野食,差唔多擺滿成枱😁我最欣賞鵝肝壽司,加膽,希靈魚,玉子燒,拖羅,甜蝦,生蠔……😍真心客觀黎講,呢間【竹地】的確唔算差,價錢唔算貴,又足料,唔好攞佢同百佳壽司比較丫,而且我個人就覺得佢比壽司郎好食,當然竹地壽司亦未去到神級好食,而且佢亦有不足之處,例如冷麵個胡麻醬汁真係超級勁多,多到漿口…所以話仍有進步空間嘛現時香港經濟咁差,好多食店都經營艱難,大家何必為難大家呢?口味同審美都係主觀既,做得再好都有人唔喜歡,同時,我眼中的差,可能有人覺得係美好的,總不能強迫人地跟著自己的
現時香港經濟咁差,好多食店都經營艱難,大家何必為難大家呢?口味同審美都係主觀既,做得再好都有人唔喜歡,同時,我眼中的差,可能有人覺得係美好的,總不能強迫人地跟著自己的觀念吧
都係老話一句:岩食就支持,唔岩食就路過啦!我個人對【食】好單純,唔理顏色,只為食而食,好食就食多幾次,唔好食就1次起1次止。

2020-10-11
紀念日
  • 壽司拼盤B餐
  • 加拿大海膽
  • 鵝肝壽司
2020-09-19 661 瀏覽
咁岩經過竹園醒起之前FB有人介紹於是買外賣試下啦其實我買過4次啦,每次都覺得好滿足最喜歡食佢既三文魚腩,帶子&池魚!仲有大愛希靈魚,醋鯖魚。只系$6@1抵到爛超厚切,新鮮,價錢仲好平真心覺得佢啲壽司性價比好過壽x郎&元x最少唔洗等咁耐(儲人龍店)魚生又大件店員&師傅都幾親切有禮貌提我可以預早whatsapp佢地落order,去到比$$咁就唔洗等咁耐仲有抵讚既系佢有超多比$方法Apple pay google pay都有!可以順便幫信用卡儲分如果屋企附近都有分店就好啦啲相系買左兩次既相
咁岩經過竹園醒起之前FB有人介紹
於是買外賣試下啦

其實我買過4次啦,每次都覺得好滿足

最喜歡食佢既三文魚腩,帶子&池魚!
仲有大愛希靈魚,醋鯖魚。只系$6@1抵到爛

超厚切,新鮮,價錢仲好平

真心覺得佢啲壽司性價比好過壽x郎&元x
最少唔洗等咁耐(儲人龍店)魚生又大件
店員&師傅都幾親切有禮貌
提我可以預早whatsapp佢地落order,去到比$$
咁就唔洗等咁耐

仲有抵讚既系佢有超多比$方法
Apple pay google pay都有!
可以順便幫信用卡儲分

如果屋企附近都有分店就好啦