2024-09-12 64 瀏覽
2024年9月2日 星期一放完一個長假之後第一日返工,完全未適應工作上嘅步伐,所以一放工之後就覺得好攰,好想食嘢彌補番心靈上嘅空虛咁啱就係天后見到呢一間麵包店,主打係我最鍾意嘅麻糬,決定一於買多啲嘢食,等之後嘅日子都有力量繼續工作,餐廳嘅位置都幾方便搵到,離遠就已經見到有唔同嘅產品售賣行近啲見到凍櫃擺滿晒各式各樣嘅凍餅同蛋糕,十分精緻,仲有糯米糍添,側邊嘅櫃就擺咗唔同類型嘅曲奇餅同蛋捲,價錢都幾貼地,仲有近期好Hit嘅開心果味曲奇店舖入面就擺滿咗唔同嘅麵包,除咗一般麵包店見到嘅麵包之外,當然唔少得有麻糬波波、牛角可頌同雲朵蛋糕,實在係花多眼亂唔知揀咩好,所以最後決定乜都要少少,順便揀埋嘢飲,決定一買完就即刻一邊飲一邊食首先呢個飲品係港式絲襪奶茶,奶味幾濃郁,而且飲落去滑溜,雖然冇冰,不過夠晒冰凍,大熱天時飲就啱晒返到屋企已經急不及待拆開個麻糬波波嚟食,呢一個係紫薯麻糬波波,成袋有五個,每一個大小都差唔多,一咬落去已經有紫薯蓉同麻糬,好煙靭,個皮幾薄而且食到紫薯嘅甜味,連BB都好鍾意食之後有雙重特濃朱古力脆脆卷,啱晒鍾意食朱古力嘅人士,因為一啖食落去可以食到多重朱古力,無論係出面嘅朱古力
2024年9月2日 星期一

之後有雙重特濃朱古力脆脆卷,啱晒鍾意食朱古力嘅人士,因為一啖食落去可以食到多重朱古力,無論係出面嘅朱古力脆脆或者瑞士卷裏面嘅朱古力醬,甚至乎連瑞士卷本身都係朱古力味,所以朱古力味十分突出,但唔會過甜或者有苦味,出奇地味道都幾平衡

呢個係楊枝甘露盒子蛋糕,專登留返飯後甜品享用,上一層係楊枝甘露果凍,而下層就係蛋糕,所以每一啖都食到楊枝甘露同蛋糕,份量都幾足料,有食到芒果肉同西柚肉,味道酸酸甜甜,作為飯後甜品就啱晒

另外仲有各款西式凍餅,分別有阿華田慕絲西餅、芒果慕絲西餅同藍莓芝士蛋糕,每款味道都唔錯,比較特別係阿華田慕絲西餅,因為平時比較少食呢一個味,食落每一啖真係有阿華田味,同朱古力味好唔同,西餅嘅質感都比較輕盈,食完都唔會覺得好飽滯

同一時間我仲另外買咗各款糯米糍同麻糬QQ,當中仲要咗近期人氣最爆嘅開心果味,糯米糍除咗皮薄之外,裏面嘅餡料亦都有好多,淨係見到呢個開心果味,就已經知道餡料塞滿晒成個糯米糍,開心果味好突出,仲食到開心果粒添,同時間糯米糍嘅外皮夠煙靭,放咗雪櫃一晚再拎出嚟食都仍然保持口感同味道

最後仲有麻糬扁牛角可頌,因為從來未見過牛角包都可以壓扁成咁樣,所以就買咗兩個嚟試下,分別係草莓拉絲夾心同開心果拉絲夾心,可能壓扁咗嘅關係,所以食落去更加脆口,更加容易食到一層層嘅感覺,餡料除咗出面見到之外,裏面嘅麻糬咬落去真係可以做到拉絲,強烈推薦!!
2024-09-02
外賣自取
$50 (其他)
經過咗幾次呢間舖頭,次次都見到好多人,今日決定試吓,發現超級多選擇,不能蛋糕、曲奇、蛋捲、糯米糍、最火紅嘅夾扁可頌等等都有!咁可以為早餐午餐下午茶準備吓所以我揀好幾款嚟試吓!草莓脆脆糯米糍 🍓這款糯米糍外皮柔軟,內餡是新鮮的草莓,口感清新。每一口都能感受到草莓的甜美,讓人回味無窮。檸檬脆脆糯米糍 🍋檸檬糯米糍的酸甜平衡得恰到好處,外皮的口感讓人驚喜。咬下去時,檸檬的清香加上脆卜卜嘅口感瞬間迸發,讓人精神為之一振。榛子脆脆糯米糍 🌰這款榛子糯米糍的香氣濃郁,咬下去時,榛子的香脆口感與糯米的柔軟形成完美對比,令人沉醉。開心果糯米糍😋開心果的獨特風味在每一口中都能感受到,柔軟的糯米包裹著香濃的開心果餡,讓人心情愉快,真是幸福的味道。大甲芋泥脆脆糯米糍 🍠這款糯米糍的內餡是香甜的大甲芋泥,口感滑順,糯米外皮與芋泥的搭配讓人感受到濃厚的台灣風味。拉絲芝士波波 🧀(一袋五個)這款波波球的拉絲芝士,有濃郁的芝士香味,再加上入邊芝士粒粒,讓味蕾感到滿足,讓人一口接一口,停不下來。朱古力麻糬波波 🍫(一袋五個)朱古力波波的甜蜜滋味令人陶醉,外層的朱古力包及內餡濃郁朱古力相互交融,讓人感受到幸福感爆棚。芝

草莓脆脆糯米糍 🍓

檸檬脆脆糯米糍 🍋

榛子脆脆糯米糍 🌰

開心果糯米糍😋

大甲芋泥脆脆糯米糍 🍠

拉絲芝士波波 🧀(一袋五個)

朱古力麻糬波波 🍫(一袋五個)

芝士雲朵蛋糕 ☁️
這款蛋糕如同雲朵般輕盈,芝士的香氣與細膩的口感交相輝映,甜而不膩!

Oreo拉絲夾心麻糬牛角可頌 🍪
熱爆夾扁牛角可頌包括住朱古力脆皮,加埋夾心的麻糬增加了口感的層次感!

草莓拉絲夾心麻糬牛角可頌 🍓
草莓的香甜與可頌的酥鬆相輔相成,內餡的拉絲麻糬增添了趣味,讓每一口都充滿驚喜。

雜菌茄汁pizza 🍕
這款披薩包的餡料新鮮,搭配厚實的雜菌和濃郁的茄汁,口感豐富,讓人每一口都充滿滿足感。

雙重特濃朱古力脆脆卷 🍫
這款脆卷的巧克力味道濃烈,餡料酥脆,濃厚的巧克力醬汁更是讓人驚艷,適合巧克力控!

麻糬曲奇 🍪
這款曲奇將麻糬的柔軟與曲奇的酥脆結合,口感獨特,而且大大塊加上不同口味,滿足麻糬控!

吞拿魚包 🐟
吞拿魚包的餡料新鮮,口感鮮美,每一口都帶來海洋的清新感,是簡單卻美味的選擇。

2024-08-26
5 分鐘 (外賣自取)
  • 拉絲芝士波波
2024-07-12 482 瀏覽
今日經過天后見到fresh fresh bakery,之前係灣仔買過一次,佢周不時都會有新產品岀,今次我都買左啲新野試下,除左覺得佢味好之外,佢嘅包裝都好有心思,望落去都好靚。 🥢芝士吐司🍞吐司厚切軟熟,入面有唔少芝士粒,食起黎一啲都唔單調。🥢拉絲芝士波波一咬落去已經食到好濃厚嘅芝士漿😋食完一個又想食第二個架!🥢開心果麻糬QQ球開心味味濃!口感豐富,咬落煙靭口感,好正呀!🥢扁牛角可頌開心果超級大塊🤣螞蟻人表示開心,味道唔會過甜,口感好鬆脆。士多啤梨同oreo味有兩層可頌夾住左啲麻糬,岀品同味道好有心思🩷🥢開心果輕芝士蛋糕芝士蛋糕面頭舖滿左開心果碎,蛋糕都有開心果味,係真濃濃開心果味道🩷🥢糯米糍我買左4款味道😋外皮好煙韌,皮唔會太厚,4款餡料都好充足!我最喜歡開心果味💚食落好有口感,濃郁嘅開心果味甜度岩岩好,開心果迷一定要試。🥢小丸子Tiramisu杯小丸子整得好軟糯,有微微咖啡酒香,食完好滿足呢!🥢cafe latte 買左支咖啡飲,好開心唔會太甜,啡味香濃💯

🥢芝士吐司🍞
吐司厚切軟熟,入面有唔少芝士粒,食起黎一啲都唔單調。

🥢拉絲芝士波波
一咬落去已經食到好濃厚嘅芝士漿😋食完一個又想食第二個架!

🥢開心果麻糬QQ球
開心味味濃!口感豐富,咬落煙靭口感,好正呀!

🥢扁牛角可頌
開心果超級大塊🤣螞蟻人表示開心,味道唔會過甜,口感好鬆脆。

🥢開心果輕芝士蛋糕

🥢糯米糍
我買左4款味道😋

🥢小丸子Tiramisu杯
小丸子整得好軟糯,有微微咖啡酒香,食完好滿足呢!

🥢cafe latte
買左支咖啡飲,好開心唔會太甜,啡味香濃💯

• 拉絲芝士波波
  • 扁牛角可頌
  • 開心果糯米磁
今日去開天后工作,午飯後嘅時間呢間fresh fresh bakery都人頭湧湧🤓,貪食嘅我當然入去買啲回家同兩個寶貝👶🏻👦🏻 試試佢啦!.回家後試過超級有驚喜😍,款款都好好味,而且款式在其他烘焙店少見,好特別!聽店員講常常都會推出新產品😍,好似大熱嘅開心果味包包、麻糬波波等等!.推介大家要試試:💚 開心果麻糬QQ球 《— my favourite 包面舖滿開心果碎,麵包鬆軟加埋入面有開心果味麻糬,非常煙靭!💚 開心果輕芝士蛋糕 《— my favourite 濃郁嘅開心果味配上輕芝士好突出!.🤎港式絲襪奶茶 《— my favourite 奶茶味濃又香滑,冇澀味😋 .🤎朱古力麻糬波波 麻糬波波入面包住朱古力粒,麻糬包也好鬆軟😋😋 焗熱返10秒更加滋味!✨開心果 /榛子脆脆/ 大甲芋泥/ 草莓脆脆 糯米糍糯米皮煙煙韌韌得來又夠薄好多款餡料選擇,首推開心果和榛子脆脆餡😋.✨肉鬆怪獸波極受歡迎嘅麵包款🫶🏻 包面鋪滿肉鬆、紫菜和芝麻碎,內裏包住芝士餡和麻糬,香口和煙韌可以一啖食到!.🔆芒果雙皮奶蛋糕杯 《新》清新蛋糕杯,芒果鮮甜,係小朋友嘅至愛.🔆焦糖布甸麻糬朱古力蛋糕如果你喜歡焦糖布甸

推介大家要試試:
💚 開心果麻糬QQ球 《— my favourite
包面舖滿開心果碎,麵包鬆軟加埋入面
有開心果味麻糬,非常煙靭!

💚 開心果輕芝士蛋糕 《— my favourite
濃郁嘅開心果味配上輕芝士好突出!

🤎港式絲襪奶茶 《— my favourite
奶茶味濃又香滑,冇澀味😋

🤎朱古力麻糬波波
麻糬波波入面包住朱古力粒,
麻糬包也好鬆軟😋😋
焗熱返10秒更加滋味!

✨開心果 /榛子脆脆/ 大甲芋泥/ 草莓脆脆 糯米糍
糯米皮煙煙韌韌得來又夠薄
好多款餡料選擇,首推開心果和榛子脆脆餡😋

✨肉鬆怪獸波

🔆芒果雙皮奶蛋糕杯 《新》
清新蛋糕杯,芒果鮮甜,係小朋友嘅至愛

🔆焦糖布甸麻糬朱古力蛋糕
如果你喜歡焦糖布甸、麻糬和朱古力,一定要揀呢一個小蛋糕,一定可以一次過滿足晒你嘅美食願望😆

✨曲奇禮盒
仲有fresh fresh bakery 入面出產嘅曲奇全部都係人手製作,而且有好多不同的款式口味😋,好似咖啡曲奇、美式曲奇和牛油曲奇都係非常之推介!

仲見到好多款不同造型嘅生日蛋糕,
價錢都係好優惠,下次我要試埋呢!

2024-06-13
2024-06-02 175 瀏覽
🌀三號風球之下,係啲咩驅使呢間餅店依然人頭湧湧?今日買咗啲嘢食試一試🥐扁牛角可頌只要一間餐廳裏面佢嘅早餐可以轉牛角包,我都一定會叫😂食咗佢呢個扁牛角可頌之後顛覆咗我對牛角包嘅一貫想法😲呢個牛角包嘅中間餡料加咗麻薯,口感外脆內軟加上上面嘅朱古力可可,令人不禁食完一隻又一隻😂🥨古早味手工蛋捲、新口味帝王阿華田手工蛋捲蛋捲呢就成日食得多,手工製嘅蛋捲而家真係買少見少古早味有濃烈嘅蛋香,非常之適合買畀外地嘅朋友們做我哋嘅香港手信🫶而新口味--阿華田味我認為更加係可以代表我哋香港特色口味❤️由於佢係新鮮手捲嘅蛋捲保質期亦都唔會有一年半載咁耐,適合鍾意新鮮--"fresh"🥖大甲芋泥肉鬆包新口味推出嘅芋泥應該都係季節限定,因為要搵到靚嘅芋泥都唔係一件容易嘅事呀!🫓麻薯qq球朱古力可可嘅外殼,遇上qq彈彈嘅麻薯波波加上係每日新鮮現做,絕對唔會風乾🧇禮盒曲奇曲奇裏面有九款口味,甜味適中唔會過火,🧆甜甜蜜蜜糯米糍我分別買咗脆脆榛子口味、芒果味、開心果味、芋泥味大熱嘅開心果味口感非常獨特齒頰留香,大甲芋泥味適合一種鍾意食紫薯同埋芋頭口味嘅朋友,榛子咬落一粒一粒外脆內軟,係升級版嘅金沙🫶原來喺葵芳、荃灣、旺角
🌀三號風球之下,係啲咩驅使呢間餅店依然人頭湧湧?
今日買咗啲嘢食試一試

🥐扁牛角可頌
只要一間餐廳裏面佢嘅早餐可以轉牛角包,我都一定會叫😂
食咗佢呢個扁牛角可頌之後顛覆咗我對牛角包嘅一貫想法😲

🥨古早味手工蛋捲、新口味帝王阿華田手工蛋捲
蛋捲呢就成日食得多,手工製嘅蛋捲而家真係買少見少

🥖大甲芋泥肉鬆包
新口味推出嘅芋泥應該都係季節限定,
因為要搵到靚嘅芋泥都唔係一件容易嘅事呀!

🫓麻薯qq球
朱古力可可嘅外殼,遇上qq彈彈嘅麻薯波波
加上係每日新鮮現做,絕對唔會風乾

🧇禮盒曲奇
曲奇裏面有九款口味,
甜味適中唔會過火,

🧆甜甜蜜蜜糯米糍
我分別買咗脆脆榛子口味、芒果味、開心果味、芋泥味
榛子咬落一粒一粒外脆內軟,係升級版嘅金沙🫶

原來喺葵芳、荃灣、旺角、灣仔、天后都有分店

• 古早味蛋捲
  • 扁牛角可頌
小編前往Fresh Fresh Bakery天后分店掃貨,難得不算多人排隊!趕緊去購入心儀的包包炭燒榛子咖啡 $16瓶身設計獨特,方便飲用,奶香濃郁,口感滑順。除了咖啡還有奶茶的選擇~開心果 /榛子/ 芋泥/ 草莓/檸檬糯米池 $38/4粒見到顧客都是大手買入!外皮軟淋,小編尤其喜歡芋泥口味,$38有4粒性價比高開心果扁牛角可頌 $38表面灑滿開心果碎碎,扁牛角可頌是近來的大熱產品,口感主打酥酥脆脆草莓拉絲夾心麻糬扁牛角可頌 $25與大版的扁牛角可頌差不多,多了幾分麻糬的軟糯麻糬曲奇 $58已預先包裝,每盒有四塊,大家可以自由選擇喜歡的口味南瓜麻糬波波包 $28一袋有五個麻糬波波,包體口感鬆軟Q彈,內餡是南瓜和麻糬,軟軟糯糯晴天原野鳳梨酥 $68鳳梨酥包裝別致,店員說是人氣產品之一酥皮拿破崙榴槤蛋糕 $16很特別的組合,拿破崙蛋糕之間夾着榴槤內餡,口感豐富開心果奶油麻糬條 $14開心果奶油和麻糬粒粒的組合

炭燒榛子咖啡 $16

開心果 /榛子/ 芋泥/ 草莓/檸檬糯米池 $38/4粒

開心果扁牛角可頌 $38

草莓拉絲夾心麻糬扁牛角可頌 $25
與大版的扁牛角可頌差不多,多了幾分麻糬的軟糯

麻糬曲奇 $58
已預先包裝,每盒有四塊,大家可以自由選擇喜歡的口味

南瓜麻糬波波包 $28

晴天原野鳳梨酥 $68
鳳梨酥包裝別致,店員說是人氣產品之一

酥皮拿破崙榴槤蛋糕 $16
很特別的組合,拿破崙蛋糕之間夾着榴槤內餡,口感豐富

開心果奶油麻糬條 $14
開心果奶油和麻糬粒粒的組合
2024-08-16 99 瀏覽
屋企人好鍾意食「簡品堂」麵包和麻糬,可惜屋企樓下無分店。今日收工經過天后分店,即刻要買返多啲,否則真係唔夠分,一下食晒,又要跑多轉出去買。🌟#麻薯QQ球超好食!每次都要食幾個QQ球先滿足,口感煙煙韌韌,超多種口味,朱古力餅、紫菜肉鬆等,小朋友最愛朱古力味,而長輩最愛鹹甜香口的紫菜肉鬆。🌟#糯米糍必試!見到新出多種口味,真係樣樣都想試。大甲芋泥、草莓、開心果、芒果,皮薄餡多,煙靭香甜,每一啖都係大滿足~🌟#扁牛角可頌沾上朱古力、草莓、開心果醬料的可頌,大大件,賣相非常吸引,咬落香酥,配咖啡或奶茶,絕配!🌟#袋裝麻糬波波屋企一家大小細都鍾意食,配咖啡或牛奶,好正。口味選擇多,朱古力、開心果、芝士、紫菜肉鬆、脆皮黑芝麻等,最愛煙韌鬆軟,早晨之選。

🌟#麻薯QQ球

🌟#糯米糍

🌟#扁牛角可頌

🌟#袋裝麻糬波波

2024-08-12 63 瀏覽
來到天后看到這間最近人氣急升的Fresh Fresh Bakery麵包店買了兩款食物。第一款是黑芝麻麻糬包,而另外一款是開心果麻糬QQ球。▶️ 黑芝麻麻糬包這款黑芝麻香味非常濃厚,麻糬非常軟燸,外層麵包很軟熟,黑芝麻醬配合麻糬非常合襯。一包五個份量很多。▶️開心果麻糬QQ球開心果味很濃郁,整體質感煙靭很不錯。外面散會滿滿的開心果碎,讓人覺得口感層次都有提升。下次有機會要再試試其他產品,新產品糯米糍好像也很好吃。

▶️ 黑芝麻麻糬包

▶️開心果麻糬QQ球

下次有機會要再試試其他產品,新產品糯米糍好像也很好吃。
經常經過天后都見到這間蛋糕店人頭擠擠,排嗮長龍,走進去瞧瞧,自己也忍不住買了兩大袋!最終答案:外表吸引🤩味道好吃😋!我買了多种口味的糯米糍,有开心果、榛子、芒果、草莓、檸檬等,每一款都有好飽滿的內餡,裡面有果醬,還有脆,口感相當豐富!開心果扁牛角可頌鋪滿了開心果粒粒,不同的口味,吃起來甜蜜蜜的,好特別!芝士麻糬波波包是濃郁的芝士口味,口感好吃,Q弹到飛起,裡面還有大大粒芝士喔!肉鬆怪獸波口感丰富,肉鬆的咸香与Q彈的波波完美结合,相當獨特!(😋我家裡人最喜歡吃了!)炭燒榛子咖啡融合了榛子的香浓与咖啡的醇厚,令人陶醉,還是支裝的,實在是太方便了!限量發售的鐵盒曲奇,🇭🇰最佳手信!色彩繽紛多種形狀的曲奇餅乾,香氣四溢的爆米花有焦糖味、巧克力味和芝麻味,軟糯糯的雪媚娘,香脆濃郁的蛋卷,還有各種造型靚麗美不勝收的蛋糕!

2024-08-09 157 瀏覽
每次去學游水都經過呢間麵包店,都冇時間停駐睇下,今日有機會可以仔細睇清楚原來都有唔少產品,款款都咁吸引,真係全部都想帶返屋企🤭糯米糍有多款口味,我就揀咗以下幾款:開心果/大甲芋泥脆脆/榛子脆脆/草莓脆脆/檸檬脆脆拎上手好實淨,糯米皮咬落超軟熟我就最愛近期大熱嘅開心果味,餡料有超多開心果碎麻糬曲奇🍪一盒有四塊,拎上手好有重量!分別四款口味:泰式奶茶味,朱古力味,開心果味同芝士味味道都好濃,麻糬嘅分量就略為較少,同埋比較乾身,不過整體嚟講係唔錯朱古力麻糬波波 🍫睇落平平無奇,一咬勁多濃郁朱古力醬湧出嚟,中間係軟糯Q彈嘅麻糬,呢個超推介開心果拉絲夾心扁牛角可頌🥐好hit嘅扁牛角可頌🤩呢個又係麻糬係中間夾住,煙煙韌韌,夾埋有開心果味嘅扁牛角可頌一齊食,非常之夾🤭草莓扁牛角可頌🍓迷你蛋糕仔冬甩🍩雙層特濃朱古力脆脆卷🍫朱古力豆曲奇🍪港式絲襪奶茶我阿媽係個奶茶控,佢話呢度嘅奶茶真係唔錯,好順滑,味道同平時飲唔落糖一樣,奶同茶比例好好仲有好多造型靚嘅蛋糕,我已經揀定生日嗰陣買邊個好喇🤣

糯米糍有多款口味,我就揀咗以下幾款:
開心果/大甲芋泥脆脆/榛子脆脆/草莓脆脆/檸檬脆脆
拎上手好實淨,糯米皮咬落超軟熟
我就最愛近期大熱嘅開心果味,餡料有超多開心果碎

麻糬曲奇🍪
一盒有四塊,拎上手好有重量!
分別四款口味:泰式奶茶味,朱古力味,開心果味同芝士味

朱古力麻糬波波 🍫

開心果拉絲夾心扁牛角可頌🥐

草莓扁牛角可頌🍓
迷你蛋糕仔冬甩🍩
雙層特濃朱古力脆脆卷🍫
朱古力豆曲奇🍪

港式絲襪奶茶

仲有好多造型靚嘅蛋糕,我已經揀定生日嗰陣買邊個好喇🤣

糯米糍
麻糬曲奇
開心果拉絲夾心扁牛角可頌
糯米糍
麻糬曲奇
開心果拉絲夾心扁牛角可頌
2024-08-05 111 瀏覽
在天后見到這間蛋糕店人頭擠擠,排嗮長龍,仔細一看原來就是簡品堂,怪不得啦!這家店的各式蛋糕麵包餅乾非常豐富,又靚又好吃,價錢都好貼地!我買了多种口味的糯米糍,有开心果、榛子、芒果、草莓、檸檬等,每一款都有好飽滿的內餡,款款独特的风味,令味蕾跳起舞来!開心果扁牛角可頌鋪滿了開心果粒粒,上面仲有粉紅色小兔子和小熊,看到心都甜蜜蜜!朱古力麻糬波波包是香浓的朱古力味,口感好Q弹到飛起!肉鬆怪獸波口感丰富,肉鬆的咸香与Q彈的波波完美结合,相當獨特!炭燒榛子咖啡融合了榛子的香浓与咖啡的醇厚,令人陶醉!還有色彩繽紛多種形狀的曲奇餅幹,香氣四溢的爆米花有焦糖味、巧克力味和芝麻味,軟糯糯的雪媚娘,香脆濃郁的蛋卷,造型靚麗美不勝收的蛋糕!銷量發售曲奇鐵盒裝真是最佳手信!

朱古力麻糬波波包是香浓的朱古力味,口感好Q弹到飛起!

炭燒榛子咖啡融合了榛子的香浓与咖啡的醇厚,令人陶醉!

2024-08-01 77 瀏覽
店名: Fresh Fresh Bakery地址: 天后電氣道22-52號金殿大廈地下13號舖天后站A2出口,行1分鐘環境: 外賣價錢: 4.5/5味道: 4/5今日經過fresh fresh bakery,佢成日推出唔同產品,今次就同朋友買黎試🥰買咗好幾款產品,揀咗幾款黎推介‼️扁牛角可頌❤️❤️❤️❤️❤️最近扁牛角包好出名,佢哋都新推出呢款產品,買左兩款士多啤梨同開心果☺️細嗰款中間夾住麻糬,更有口感🥳開心果唔太甜,開心果碎,有咬口之餘,亦十分酥脆😆開心果麻糬QQ球❤️❤️❤️❤️❤️開心果味超濃,口感豐富,咬落煙靭😍糯米糍❤️❤️❤️❤️❤️外皮好煙韌,皮薄餡靚,最推介開心果味,最近咁多開心果產品,開心果控十分開心😆入邊嘅開心果餡有滿滿嘅果碎,唔會過甜,食落啱啱好😙奶茶❤️❤️❤️❤️❤️完美還原港式奶茶嘅味道,茶濃奶滑,超鍾意啊😝
店名: Fresh Fresh Bakery

地址: 天后電氣道22-52號金殿大廈地下13號舖
天后站A2出口,行1分鐘

環境: 外賣
價錢: 4.5/5
味道: 4/5

扁牛角可頌❤️❤️❤️❤️❤️

開心果麻糬QQ球❤️❤️❤️❤️❤️
開心果味超濃,口感豐富,咬落煙靭😍

糯米糍❤️❤️❤️❤️❤️

奶茶❤️❤️❤️❤️❤️
完美還原港式奶茶嘅味道,茶濃奶滑,超鍾意啊😝
呢間鋪頭啲款式真係多到爆,有齊各種麵包、蛋糕同甜品,真係應有盡有!有好多特別嘅口味,呢度一定有啲啱你心水嘅款!每次入嚟都好似去咗甜品天堂咁,選擇多到眼花繚亂。次次都會買成袋返屋企做早餐,可以食足成個星期每一日嘅朝早都勁開心勁滿足。👑朱古力麻糬波波(爆推!)唔好睇佢好似一個普通嘅麵包仔,入面真係超級足料。朱古力麵包入面有勁濃郁嘅朱古力,朱古力餡入面仲要有Q彈麻糬,啲餡仲要勁多。🧁芋泥麻糬Tiramisu盒子超級順滑,芋泥味勁香,入面啲麻糬煙煙韌韌,口感豐富又不膩。☕️碳燒榛子咖啡估唔到麵包店入面嘅咖啡咁高質,咖啡帶有濃郁嘅榛子香氣,相得益彰。🍫雙重特濃朱古力脆脆卷$38嚟講真係超級抵,認真我諗唔到邊度可以呢個價錢買到咁正嘅朱古力卷。

👑朱古力麻糬波波(爆推!)

🧁芋泥麻糬Tiramisu盒子
超級順滑,芋泥味勁香,入面啲麻糬煙煙韌韌,口感豐富又不膩。

☕️碳燒榛子咖啡

🍫雙重特濃朱古力脆脆卷
💚開心果糯米糍🤎榛子脆脆糯米糍🍮焦糖布丁麻糬朱古力蛋糕🍫朱古力流心麻糬球🍵麻糬QQ球:抹茶紅豆味、軟心芝士味🦋蝴蝶酥🧋港式絲襪奶茶簡品堂Fresh Fresh Bakery 絕對是🥖麵包控的天堂!琳琅滿目的烘焙品,每一款都讓人垂涎欲滴🤤不得不試最近大熱的💚開心果甜品:開心果糯米糍,軟糯的糯米糍外皮粿著濃郁開心果香氣的餡料;另一個糯米糍🤎榛子香氣濃郁,配上脆脆饀料,每一口都是層次感幸福感☺️🍮焦糖布丁麻糬朱古力蛋糕外表像一個巨大化焦糖布丁,香甜軟滑,配上底層的朱古力蛋糕和軟糯的麻糬,口感豐富~招牌且經典的麻糬球及麻糬QQ球不容錯過!朱古力麻糬球回家叮熱吃,切開後流心隨即落下,每一口都是驚喜🥳麻糬QQ球兩個口味:抹茶紅豆味🍵 和軟心芝士味🧀️ 各有特色,💁🏻‍♀️更愛抹茶紅豆味,粒粒香甜紅豆與微甘綠茶作一個平衡還有蝴蝶酥、港式絲襪奶茶等焙烘品,每一款都讓人愛不釋手~
💚開心果糯米糍
🤎榛子脆脆糯米糍
🍮焦糖布丁麻糬朱古力蛋糕
🍫朱古力流心麻糬球
🍵麻糬QQ球:抹茶紅豆味、軟心芝士味
🦋蝴蝶酥
🧋港式絲襪奶茶

開心果糯米糍
榛子脆脆糯米糍

焦糖布丁麻糬朱古力蛋糕

麻糬QQ球

還有蝴蝶酥、港式絲襪奶茶等焙烘品,每一款都讓人愛不釋手~
2024-04-09
開心果糯米糍
榛子脆脆糯米糍
焦糖布丁麻糬朱古力蛋糕
麻糬QQ球
2024-07-03 167 瀏覽
近排見身邊d朋友成日都喺Fresh Fresh Bakery度買曲奇,佢地講到勁好食咁,咁啱今日嚟開天后買野就順便去Fresh Fresh Bakery買嚟試吓先⚪️糯米糍開心果|榛子脆脆|草莓脆脆|大甲芋泥脆脆出面軟稔稔,入面脆卜卜感覺好得意🥐開心果扁牛角可頌面層滿滿開心果碎😍扁牛角包食落香脆🧀開心果輕芝士蛋糕勁多開心果碎😍開心果味非常香濃,輕芝士蛋糕好軟熟🍡Tiramisu小丸子杯面頭係好煙韌嘅小丸子,下面係味道非常正宗嘅Tiramisu🍪手制曲奇朱古力豆|原味朱古力粒粒|開心果|咖啡曲奇口感香脆鬆化,真係食到停唔到口😅🥚阿華田蛋卷一打開就聞到好香阿華田味😍食落阿華田同蛋味好濃郁🧀拉絲芝士波波入面好多芝士🧀呀😍😍😍呢個真係啱晒芝士控🍩迷你蛋糕仔冬甩甜甜地好好味😋啱晒小朋友食🍞焰燒芝士蜂蜜蛋糕芝士味好香濃,配合埋甜甜嘅蜂蜜味道非常突出🍞大甲芋泥麻薯肉鬆包肉鬆包入面係大量芋泥包住麻薯,食落層次感豐富🧋港式絲襪奶茶茶味香奶夠滑,甜度啱啱好其實本身真係諗住買曲奇買完就走,點知睇睇吓見樣樣都好吸引😂😂😂買吓買吓就買咗咁多野😅

⚪️糯米糍
開心果|榛子脆脆|草莓脆脆|大甲芋泥脆脆

出面軟稔稔,入面脆卜卜感覺好得意

🥐開心果扁牛角可頌
面層滿滿開心果碎😍扁牛角包食落香脆

🧀開心果輕芝士蛋糕
勁多開心果碎😍開心果味非常香濃,輕芝士蛋糕好軟熟

🍡Tiramisu小丸子杯
面頭係好煙韌嘅小丸子,下面係味道非常正宗嘅Tiramisu

🍪手制曲奇
朱古力豆|原味朱古力粒粒|開心果|咖啡

曲奇口感香脆鬆化,真係食到停唔到口😅

🥚阿華田蛋卷
一打開就聞到好香阿華田味😍食落阿華田同蛋味好濃郁

🧀拉絲芝士波波
入面好多芝士🧀呀😍😍😍呢個真係啱晒芝士控

🍩迷你蛋糕仔冬甩
甜甜地好好味😋啱晒小朋友食

🍞焰燒芝士蜂蜜蛋糕
芝士味好香濃,配合埋甜甜嘅蜂蜜味道非常突出

🍞大甲芋泥麻薯肉鬆包
肉鬆包入面係大量芋泥包住麻薯,食落層次感豐富

🧋港式絲襪奶茶
茶味香奶夠滑,甜度啱啱好