2023-06-22 261 瀏覽
跟朋友來這裡叫左3個小菜,值得一讚呢度D咕嚕肉最好食,菠蘿仲係用新鮮的,肉好嫩口,唔會肥非常啱我地,另外蒸魚都很美味,即叫即蒸好鮮味,還有涼瓜炒鮮魷同牛肉,都好野味,份量十足,送飯一流,師傅手勢拍得住大酒樓,唔錯,我見之前留言話d樓面姐姐服務差,但我覺得佢地好有禮貌,上飯前問我地要滿飯定係少飯,很少餐廳會問客人的,不過我話多飯就真係太多了😂,值得再來👍
鮮菠蘿咕嚕肉
2023-06-21
鮮菠蘿咕嚕肉
2023-06-22 251 瀏覽
尋日出開鑽石山,請呀爸呀媽去下午茶,一人叫一個茶餐,雞翼好好食,每人一隻都唔係好夠喉⋯⋯幾有驚喜,係用心嘅小店下次去再試下小菜!熱狗 - 食得出有心製作,個包唔係平時一食就散個啲包,而係有啲麵包應有嘅口感,隻汁連埋個包同外脆內軟嘅腸幾好食西多士 - 煎得幾靚,煎得靚嘅西多士索晒啲牛油,食落去無咁油膩,唔錯瑞士汁雞翼 - 下午茶隨便叫咗個雞翼食,有驚喜~出面好多雞翼都會整到霉霉地/好大雪味,呢個雞翼瑞士汁香得嚟食到雞味,肉質都唔錯,沙律就正正精常常咁
幾有驚喜,係用心嘅小店
下次去再試下小菜!

熱狗

西多士
瑞士汁雞翼沙律
  • 瑞士汁雞翼
2023-06-21 258 瀏覽
夜晚係附近唔知食咩好,本身打算求其搵間野食下,發現呢間叫紅豆餐室嘅菜式正宗,有驚喜。菠蘿咕嚕肉敢講呢個好食過曬d高級中菜廳嘅咕嚕肉。嘅肉質好嫩,炸粉唔厚,唔會好似平時咁得d厚炸粉或者得舊骨,呢個用嘅豬肉食得出新鮮同係啖啖肉!無豬臊味同埋肥瘦適中。加埋新鮮菠蘿肉,佢份量好大不過都比我地清曬😂😂咖哩牛腩飯咖哩好香濃,牛肉用上牛肋條,口感好好,牛味都重,如果咖哩可以揀辣度就正了,呢個係唔辣嘅。梅菜扣肉呢個唔洗講,d肉皮軟糯,肉同梅菜都好入味,邪惡之選😈推薦大家黎食,食得出師傅嘅功力,一d都唔hea😎

咖哩牛腩飯

梅菜扣肉

呢個唔洗講,d肉皮軟糯,肉同梅菜都好入味,邪惡之選😈

推薦大家黎食,食得出師傅嘅功力,一d都唔hea😎
2023-05-19 363 瀏覽
昨天下午茶叫左個酸辣米線餐, 好大碗, 好多餸, 湯底都好夠味。 我叫左小辣, 所以辣度唔勁, 下次可以試吓中辣, 而酸度又幾夠酸的, 整體幾好食。 通常在茶餐廳食酸辣米線都麻麻地, 但這間米線又幾好食喎。我叫左瑞士汁雞翼和豆卜, 雞翼都好入味, 又唔會太淋, 都好好食。食完碗米線都好飽, 好少下午茶食到咁飽的。杯凍檸水有好多塊檸檬, 都幾重本。 叫左餐先發現原來同叫凍飲一樣, 加$3就可以轉紅豆冰, 唔怪得我見咁多人飲紅豆冰, 下次嚟就試吓紅豆冰。

2023-05-18
下午茶
  • 酸辣米線
2023-05-03 298 瀏覽
真心請我都唔會再來!!!傍晚去食個焗豬扒飯我叫完去洗手間洗手再返來坐咗一陣連嘢飲都未送來我就問侍應啦侍應話唔知我係唔係走咗所以無落單仲問我想食乜我 Xxxxxxx....咁佢見我返來坐返原位明知我未落單都應該問吓我要咩啦啩我叫咗焗飯先去廁所就係唔想浪費時間等焗點知佢就當我走人結果我就等足20分鐘…個焗飯來到仲要係勁難食有個焗飯都係一舊舊煮到勁爛嘅飯豬扒就似係白灼之後放上去嘅真心請我都唔會再來!!!真心請我都唔會再來!!!

傍晚去食個焗豬扒飯
我叫完去洗手間洗手再返來

坐咗一陣
連嘢飲都未送來
我就問侍應
侍應話唔知我係唔係走咗
所以無落單
仲問我想食乜
我 Xxxxxxx....
咁佢見我返來坐返原位
明知我未落單
都應該問吓我要咩啦啩
我叫咗焗飯先去廁所
就係唔想浪費時間等焗
點知佢就當我走人
結果我就等足20分鐘…

個焗飯來到仲要係勁難食
有個焗飯都係一舊舊煮到勁爛嘅飯
豬扒就似係白灼之後放上去嘅

焗豬扒飯
2023-05-01 173 瀏覽
姐姐服務態度很好。值得鼓勵。環境也舒適。奶茶不錯。但叫咗個焗豬扒飯,非常十分之油及鹹。食完要賣腎。這焗飯底也非常之濕潤。我也經常食焗豬扒飯,這個飯的味道,喊鹹道,油膩度及濕度,到時咁多間中最低分。之後同姐姐反映,他們愛理不理。
姐姐服務態度很好。值得鼓勵。環境也舒適。
奶茶不錯。

之後同姐姐反映,他們愛理不理。

2023-04-15 213 瀏覽
早餐ok正常不過不失,咁嘅價錢不能要求再多新張期內可以免費轉蕃茄湯底好味嘅~但我鍾意落單阿姐反應快落單準😂講一次已經可以重複到你叫咩☝🏻 非常醒目🤭趕時間一族食嘢一流👍🏻😅
2023-03-22 304 瀏覽
到新開的街市買餸,順道試新開的餐廳叫了一個早餐:沙爹牛公仔麵,火腿奄列,油多,熱鴦少奶沙爹牛麵 - 牛肉用洋蔥炒過,添多了香味,牛肉亦有咬口,麵煮得恰到好處,湯底沒太多味精火腿奄列 : 煎得很乾,份量很少,薄薄一片油多 : 麵包是隔夜的,一早烘定,所以牛油沒熔,咬一口後,好難說服自己咬第二口熱鴦少奶 : 茶底很鞋,茶和啡味都無這樣一個早餐,盛惠三十九個大泮,應該無下次
到新開的街市買餸,順道試新開的餐廳
叫了一個早餐:沙爹牛公仔麵,火腿奄列,油多,熱鴦少奶
火腿奄列 : 煎得很乾,份量很少,薄薄一片
熱鴦少奶 : 茶底很鞋,茶和啡味都無

這樣一個早餐,盛惠三十九個大泮,應該無下次
2023-03-04 276 瀏覽
今日第一次入嚟幫襯,叫左一份下午茶餐,糸乾炒牛河,可能糸下午茶,份量較少,唔係太多牛肉,有少少硬,但係唔算太油,值得一讃,味道可以,另外叫左一杯熱奶茶,夠滑,$46