2022-02-19 179 瀏覽
為了Hello kitty和Melody這兩個可愛的卡通人物🥰😝門口望見又好似攝石咁攝咗入去,Melody/Hello Kitty 點解你哋咁可愛?😂🥰究竟係為咗個食物,定係為咗個公仔😅?原來入面係杏仁酥同埋蝴蝶酥,咁就啱哂我口味,有得食有得玩🥰獨立包裝的一口杏仁酥及獨立包裝的牛油蝴蝶酥,兩款食物都是我喜歡吃的,食嘅時候又方便衛生,帶返公司做嘢忙到唔得閒食飯時食就啱晒,又或者瞌眼瞓時沖杯咖啡來一個tea break😂兩款味道都好香脆,而且不會太甜,用來配咖啡一流👍—————————-Hello Kitty melody⋯杏仁酥➕蝴蝶酥✌️其實開心🥳簡…單就在你身邊..。食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶————————-
究竟係為咗個食物,定係為咗個公仔😅?
原來入面係杏仁酥同埋蝴蝶酥,咁就啱哂我口味,有得食有得玩🥰
兩款味道都好香脆,而且不會太甜,用來配咖啡一流👍
—————————-

Hello Kitty melody⋯杏仁酥➕蝴蝶酥✌️
其實開心🥳簡…單就在你身邊..。
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
2021-07-31 53 瀏覽
美心嘅蛋糕我間唔中都會買嚟食吓,經過見到有新出品,幾款新蛋糕味道我見到咁得意同埋又有特價,我就走去買嚟試吓啦⋯⋯不過係咪新款我就唔係好清楚,總之我未食過就當佢係新口味😂食完又比我食到一個驚喜出嚟——————————-買完連蛋糕名我都唔記得,只知道係咁形容😂🟤朱古力面的蛋糕🧁:朱古力面層脆卜卜、入面香蕉味,入口軟熟,總之就好好味⋯⋯😂—————————-🔴粉紅色面的蛋糕🧁:士多啤梨面層,入面士多啤梨味道,食落好有新鮮士多啤梨感覺,好清新好軟熱😋——————————🟡白色面的蛋糕🧁:面頭係雲呢拿,入面好蜂蜜味道,又係咬落非常軟熟✌️——————————🔺呢款就不嬲有買開食,本身亦好鍾意食粟子蛋糕🍰😋🟠栗子切餅蛋糕🍰:面頭有成粒栗子🌰,而且仲鋪滿了栗子蓉、入面夾住一粒粒一層層的栗子🌰,底層入邊竟然有有一粒粒嘅紅豆,有咬口之餘仲非常好味道⋯⋯全件食落仲好有口感⋯⋯😋————————-🟣藍莓芝士切餅蛋糕🍰:本身已經食開呢隻藍莓芝士蛋糕🍰,鍾意食佢蛋糕🍰個質感實度,仲好濃郁芝士味,所以想食甜品嘅時候又會買嚟食吓😋——————————🔺又係一個大滿足➕大驚喜……驚喜價39元…..驚喜成個生日蛋糕咁大…
不過係咪新款我就唔係好清楚,總之我未食過就當佢係新口味😂
食完又比我食到一個驚喜出嚟

——————————-
買完連蛋糕名我都唔記得,只知道係咁形容😂

🟤朱古力面的蛋糕🧁:
朱古力面層脆卜卜、入面香蕉味,入口軟熟,總之就好好味⋯⋯😂

—————————-
🔴粉紅色面的蛋糕🧁:

🟡白色面的蛋糕🧁:
面頭係雲呢拿,入面好蜂蜜味道,又係咬落非常軟熟✌️

——————————
🔺呢款就不嬲有買開食,本身亦好鍾意食粟子蛋糕🍰😋
🟠栗子切餅蛋糕🍰:
🟣藍莓芝士切餅蛋糕🍰:

——————————
🔺又係一個大滿足➕大驚喜……
驚喜價39元…..
驚喜成個生日蛋糕咁大……
驚喜食落係咁好味………
🟢朱古力味mousse蛋糕🎂:
面頭好厚嘅朱古力mousse我最鐘意,棉花糖的軟綿綿,入面嘅蛋糕仲係好重嘅朱古力味道,好soft又好fresh👍👍
仲要係一個生日蛋糕咁嘅size只係$39⋯⋯我咁為食見到咁平嘅價錢咁大個,我又咁鍾意食甜品🍮⋯⋯
又豈能錯過🥰😍

結果就係…..😂我為有當飯吃⋯⋯
一晩吃了…..😅😅😅😅😅
估吓我食咗幾多件?
😂😂😂😂😂😂
——————————
2020年8月3日 (星期一) 6:00pm 27°C 提供多元化麵包及西餅食品。 燈光明亮,環境整潔乾淨,各款蛋糕賣相精緻,擺放齊整,一目了然。 店員提供膠匙羮,可算貼心。 為慶祝本人的生日,特地選擇此餅店。 人數:2人 HK$119.8 不用排隊 鮮果撻 - 士多啤梨、奇異果、桃和芒果都新鮮,甜酸平均,配搭得宜,曲奇撻底香口。 伯爵茶黑糖糯米糍撻 - 第一啖感覺有點苦,也許茶味太濃所致 ~ 綿綿芒糍撻 - 外層軟綿,內層蘊含芒果醬,香濃又滑溜。【推介之選】❤❤❤ 片片芒果切餅 - 每塊厚切,質感非凡,芒果香味四溢。中層有果粒,亦具咬口,炎夏鮮果之選!【推介之選】❤❤❤《 影 片 》:
伯爵茶黑糖糯米糍撻 + 鮮果撻

綿綿芒糍撻 + 片片芒果切餅 + 伯爵茶黑糖糯米糍撻 + 鮮果撻

2020年8月3日 (星期一) 6:00pm 27°C

供多元化麵包及西餅食品。

店員提供膠匙羮,可算貼心。

為慶祝本人的生日,特地選擇此餅店。

人數:2人 HK$119.8

片片芒果切餅

《 影 片 》:

2020-08-03
外賣自取
$60 (宵夜)
慶祝紀念
生日
鮮果撻
綿綿芒糍撻 + 片片芒果切餅
綿綿芒糍撻
片片芒果切餅
2019-01-14 228 瀏覽
朋友生日想買個蛋糕同佢慶祝,走入美心西餅,看著蛋糕櫃真係花多眼亂。朋友最愛的蜜瓜,最後揀咗「透綠蜜瓜蛋糕系列」Maxim’s Honey Melon Cake (6吋)。綠色為主色的蜜瓜蛋糕好美。蜜瓜蛋糕鋪上滿滿的香甜又新鮮的蜜瓜肉,食落甜入心。蜜瓜啫喱粒清甜冰涼,晶瑩剔透,真係好睇又好味道。海綿蛋糕鬆軟綿密。美味的蛋糕中間藏著蜜瓜果肉啫喱、蜜瓜軟芝士忌廉、蜜瓜忌廉,多種層次地呈現蜜瓜的香甜,味道甜而不膩。
外賣自取
2015-10-07 256 瀏覽
 年多前,手機上興起了Tsum Tsum這個遊戲,從那時開始認識了Tsum Tsum這一個名詞。今天在上水匯食完午飯,剛好有女同事生日,見美心推出了一系列的Tsum Tsum蛋糕,我們就決定買一個給她慶祝一下!我們選了三眼仔芒果慕絲蛋糕($188)滋味的芒果慕絲蛋糕上面佈滿了一層綠色的糖粉,配上三隻以朱古力做的大眼睛,再加上兩隻小耳朵及小手,砌成一隻很可愛的三眼仔,外型上已經值一百分!芒果慕絲比想像中幼滑,富有芒果味,甜度適中,慕絲中間還夾了幾片新鮮的芒果肉,芒果肉亦都不會帶酸,整個蛋糕充滿層次,很有質感。另外,蛋糕亦很鬆軟。整體很滿意,下次有機會會再試其他款式。

我們選了三眼仔芒果慕絲蛋糕($188)

整體很滿意,下次有機會會再試其他款式。
2015-09-25
慶祝紀念