2008-02-06 12 瀏覽
屋企人生日,買了個蛋糕,蛋糕尚算可以,生果也很新鮮,個人比較喜歡側邊的花生粒,但就比較少,如果多啲會好啲.
2007-09-18 23 瀏覽
已經有一段時間沒有食美心西餅了,剛好奴隸獸有一張餅咭,於是拉著主人一起去揀西餅。左揀右揀,終於有6件入選:1.朱古力玉桂餅(HK$7.6)玉桂味不足,味道一般。2.特濃朱古力黑夜(HK$7.6)較為乾身,中心位置的朱古力味還可以。3.另外4件【滋心意系列】的西餅(@HK$7.6)主人特別鍾情於鮮芒果卷,好味抵食,其它則味道OK啦。如此價錢,買到如此西餅,可接受吧!

1.朱古力玉桂餅(HK$7.6)玉桂味不足,味道一般。

如此價錢,買到如此西餅,可接受吧!
2007-02-20 3 瀏覽
今日年初三在家附近的麵包店都未開,於是去左樂富行下,順便買定d零食放係屋企,買左三個朱古力蛋糕,初時無諗過會咁好食,因為一向食開出面新鮮出爐的鬆餅,對呢款蛋糕無咩所求,只係滿足下朱古力癮.約三點三,將佢放入微波爐,十秒後竟然有好鬆軟的朱古力蛋糕!勁正,不枉我一向對美心有好感,抵讚!
2006-09-04 30 瀏覽
今天有朋友黎探班....帶左啲西餅...唔係普通那種...係果tart and cheese cake! 我地將啲件裝餅切開細細份...咁可以試多啲....! 楊枝金露....有柚...但唔似糖水味道, 無特別!cheese cake...呢個我覺得最好...因為都有芝士味!blueberry cheese cake ...極普通同埋無咩blueberry 味!拿破崙蛋糕...幾脆...唔錯!芒果tart...方形既...個底好脆...芒果幾香!tiramisu...無咩咖啡味..麻麻...!其他無試啦....
楊枝金露....有柚...但唔似糖水味道, 無特別!
拿破崙蛋糕...幾脆...唔錯!
芒果tart...方形既...個底好脆...芒果幾香!
tiramisu...無咩咖啡味..麻麻...!
其他無試啦....
2006-06-27 29 瀏覽
如果話唔好食又唔可以,但係呢度d麵包真憬唔多好食,健康gei就choose A-1 gei黑麥包,好食有口感gei就一定係聖安娜五殼包,麵包口感一流gei有天馬苑哥頓美心, 只會在無選擇情況買
如果話唔好食又唔可以,
但係呢度d麵包真憬唔多好食,
健康gei就choose A-1 gei黑麥包,
好食有口感gei就一定係聖安娜五殼包,
麵包口感一流gei有天馬苑哥頓
美心, 只會在無選擇情況買
2005-12-31 17 瀏覽
今次試左芒果拿破倫餅同花生味燒餅芒果拿破倫餅~芒果鮮甜唔酸,乳果餡creamy得滯,而且餅身軟左唔脆,差左少少花生味燒餅~d餡好多而且食到粒粒花生,好味道!下次再試下紅豆味
今次試左芒果拿破倫餅同花生味燒餅
花生味燒餅~d餡好多而且食到粒粒花生,好味道!
下次再試下紅豆味
2005-11-18 29 瀏覽
買左和味栗子同朱古力味杏仁條和味栗子~外面全部都係栗子蓉,好香栗子味,包住入面既係白色忌廉,甜甜地但又唔會過甜,底層係軟蛋糕同脆餅底,好味道,食一個唔會覺得漏朱古力杏仁條好脆口,比想像中重朱古力味,可惜幾貴下,13蚊得六條,不過食完都覺得值,脆得黎唔油,好味道!以前都食過其他味,不過個人覺得都係呢隻最好食!
買左和味栗子同朱古力味杏仁條
2005-02-28 17 瀏覽
蕃茄包酸酸地好好味, 裡面都有塊蕃茄不過青bb.芝士火腿都可有可冇.如果就咁蕃茄包我覺得一樣咁好食.
蕃茄包酸酸地好好味, 裡面都有塊蕃茄不過青bb.
芝士火腿都可有可冇.
如果就咁蕃茄包我覺得一樣咁好食.