2006-10-22 37 瀏覽
因為某些原因,近來每天都到這兒買早餐。最impressive 就係那個‘低糖紅豆綠茶包’($5.5)。雖然賣相唔吸引,但呢個麵包原來係驚喜。店家在餡料的處理方便有心思。紅豆蓉略為少甜係事實。至於綠茶味道,店家把綠茶粉灑入麵糰,做對了。同時間,餡料裡有一條綠茶味的東東(略有彈性,質地不算幼滑的,原材料係糯米!?還是蒟蒻!?),很是過癮。其他如:芝士三文魚包($6)和雙魚包都幾得意!值得一試
其他如:芝士三文魚包($6)和雙魚包都幾得意!值得一試
2006-05-05 21 瀏覽
這款五月推介「紅豆栗子黑芝麻包」($5.5),唔多欣賞。一個包有三個主角:紅豆、栗子、黑芝麻包。有無咁定密集式「晒冷」!?加上,餡料偏少,印象麻麻!
這款五月推介「紅豆栗子黑芝麻包」($5.5),唔多欣賞。
加上,餡料偏少,印象麻麻!
2005-09-14 7 瀏覽
美心已經pub左好o既件裝芝脆, 芝士味淡淡o既, 但係幾滑, 不過芒果就酸左d.整體不過不失啦!
2004-11-28 6 瀏覽
咁多間餅店, 我都幾鐘意美心!因為佢d西餅平得o黎味道又唔差,水準平均, 我mommy 都長期有美心餅card~
咁多間餅店, 我都幾鐘意美心!
因為佢d西餅平得o黎味道又唔差,
水準平均, 我mommy 都長期有美心餅card~
2004-09-10 8 瀏覽
20040909 2pm落灣仔做o野, 超趕時間連飯都無得坐定定食, 見呢間美心有即做熱狗即刻叫一個, 十分掛住以前響康怡果頭做o野, 有間美心有超水準熱狗賣, 不過呢間果o的就差o的, 問題係咩? 凍lor, 凍冰冰, 包係凍既, 腸都係凍o既
20040909 2pm

2004-08-26 13 瀏覽
包餡同普通吞拿魚包無乜分別,特別在於個包係番茄包,食落又真係有蕃茄味,聞落都有蕃茄香, 幾冶味,估唔到同吞拿魚配合都ok喎!
2004-08-07 6 瀏覽
經過見到這個「塔」的賣相不錯,便買來試下。一咬之下,很爽﹗因中間有很多青瓜粒和西芹粒。海鮮味則只是來自海鮮醬﹗(中間亦有我相信是蝦粒的物體,太小了,看不清楚)不過,味道真的不錯,不會太油膩。$ 5.5 都算ok。(收銀姐姐又好笑容)

2004-08-06 11 瀏覽
落雨濕濕,都唔想週圍揾野食,原先都打算食三文治(去Deluxe Sandwiches買),但因為太大雨,不如近近地到公司附近間美心買個三文治餐(之前見倒有出-一份細三文治+沙律$18),點知去到冇咗,唯有買三文治啦!見佢$15都好似好抵o甘,有麥包,意式香草包,panini(唔知係咪o甘串),同埋另一種包揀,材料有青瓜三文魚醬,燒牛肉,蛋沙律揀;我就揀咗麥包青瓜三文魚醬+熱檸茶($19),個包嘅厚度係平時買開嗰d麥包兩倍,勁厚,除咗醬料,仲有青瓜,生菜,番茄,雖然d醬少咗d(比起Super sandwiches),但以o甘嘅價錢,ok la,好飽肚o添!
2004-05-17 9 瀏覽
今日見佢又有新野, 呢個芒果吉士包($4.5)個包面係好濕淋淋的, 好似未乾的墨西哥包一樣,入面的吉士即係奶皇啦!!我覺得佢個吉士mix埋d芒果味好怪,個吉士甜得來太"漏",起初頭個幾啖好正,但都未食到半個己經好濟啦!!
2004-05-04 22 瀏覽
呢個南瓜火腿包個賣相好好,綠綠地色,真係好似一個小南瓜咁,包好軟熟,但火腿份量都係唔夠.另一個煙肉火腿薯蓉包都好正,味道濃d帶咸,有薯蓉係度比較飽肚,但熱辣辣個時個包太軟,好易變成一pat,my favour另一個比較差的係菠蘿差燒包,菠蘿包發得太勁,但係差燒係唔會發架,搞到咬開個包之後會見到一個太"估隆"入面有d咁多差燒,同埋差燒涷左之後,啖啖油,真係好難食
2004-04-04 20 瀏覽
BIRTHDAY cake 2磅都要AROUND $300 度, 勁貴!問收銀轉生果態度麻麻, 唔多願意, 又推說呢個cake 係配士多啤梨! 不過佢既芝腿治好正, 不過都係貴!!!
不過佢既芝腿治好正, 不過都係貴!!!