2017-07-06
仲記得上年美心都有推出過3..9澳洲牛奶卷嗎? 其實除了呢個牛奶卷不停encore過無數次之外, 仲有佢地既3..9澳洲牛奶蛋糕, 都係令人又愛又恨的!今年除左有黑白配既牛奶卷之外, 仲多左2個新兄弟, 就係香蕉卷 & 士多啤梨卷最後都係係三兄弟當中買返黑白牛奶卷 $78屬中價之物, 不常吃既都可以買黎過下口癮幸好enjoy dollars 有百幾蚊, 變左今次唔使錢就可以享受到綿密鬆軟既牛奶卷係令人愛不釋手, 每次起碼要食2舊先醫到個肚蛋糕既鬆軟程度做得恰到好處, 軟身得來但不會過濕內裡夾雜著香濃既牛奶cream & 牛奶粒, 如果肚餓起上黎真係可以一個人消滅成條嫁!! 不過今次佢地只是重推牛奶卷, 而未有見蛋糕既出現, 個人覺得蛋糕奶香比牛奶卷更甚, 因為牛奶忌廉比蛋糕既比例多好多, 所以食起上黎更加香更加creamy.
最後都係係三兄弟當中買返黑白牛奶卷
$78屬中價之物, 不常吃既都可以買黎過下口癮
蛋糕既鬆軟程度做得恰到好處, 軟身得來但不會過濕