2017-07-06 189 瀏覽
仲記得上年美心都有推出過3..9澳洲牛奶卷嗎? 其實除了呢個牛奶卷不停encore過無數次之外, 仲有佢地既3..9澳洲牛奶蛋糕, 都係令人又愛又恨的!今年除左有黑白配既牛奶卷之外, 仲多左2個新兄弟, 就係香蕉卷 & 士多啤梨卷最後都係係三兄弟當中買返黑白牛奶卷 $78屬中價之物, 不常吃既都可以買黎過下口癮幸好enjoy dollars 有百幾蚊, 變左今次唔使錢就可以享受到綿密鬆軟既牛奶卷係令人愛不釋手, 每次起碼要食2舊先醫到個肚蛋糕既鬆軟程度做得恰到好處, 軟身得來但不會過濕內裡夾雜著香濃既牛奶cream & 牛奶粒, 如果肚餓起上黎真係可以一個人消滅成條嫁!! 不過今次佢地只是重推牛奶卷, 而未有見蛋糕既出現, 個人覺得蛋糕奶香比牛奶卷更甚, 因為牛奶忌廉比蛋糕既比例多好多, 所以食起上黎更加香更加creamy.
仲記得上年美心都有推出過3..9澳洲牛奶卷嗎?
最後都係係三兄弟當中買返黑白牛奶卷

$78屬中價之物, 不常吃既都可以買黎過下口癮
蛋糕既鬆軟程度做得恰到好處, 軟身得來但不會過濕

$78 (其他)
2017-01-24 177 瀏覽
蛋黃哥是現時最hit公仔之一,俘虜不少大人細路的心,特別是一眾女同事,趨之若騖。在美心見到蛋黃哥蛋糕,非常驚喜,即使無人生日,都買了一個回來分享。這討人歡喜的造型,又真的幾可愛,有令人篤其肚腩的衝動。影過打卡照,出現殘忍的解剖儀式。頂層是雲呢拿慕絲,底層是海綿蛋糕,中間夾了比利時朱古力軟心和新鮮香蕉片。大家初初誤以為是芒果味,結果食到香蕉味,有些意外,但又覺得芒果香甜應該會更吸引過香蕉。朱古力味不突出,對比利時朱古力有好大期望的話,可能要失望喇!這些夾心份量很小,都在中間位置,萬一蛋糕多人分享的話,絕對會食不到夾心,大約分四份就可。用指定信用卡有八五折優惠,但仍近$180一個,買一次就算喇。

蛋黃哥蛋糕

2017-01-13
外賣自取
慶祝紀念
紀念日
蛋黃哥蛋糕
2012-08-23 122 瀏覽
有日睇報紙廣告見到美心又有新出品,法式撻?好似幾靚仔喎,唔鍾意食撻嘅我都被吸引,要搵日返工買返件試吓先得。呢日我先揀咗最有興趣的<杏仁菠蘿撻>試試 (現金價$7件),如果好食再試埋其他嘛。呢款面層的確好多杏仁粒,唔會好碎,咬到粒粒狀,中間只有一舊菠蘿,好在大細剛好放於正中間,甜而不酸。裡面係蛋糕餡,都好食又唔甜喎,7蚊雞都抵食喇。

裡面係蛋糕餡,都好食又唔甜喎,7蚊雞都抵食喇。
2012-08-22
外賣自取