2024-01-22 76 瀏覽
朋友推薦我去試嘅這家餐廳,我絕對要同大家分享一下!首先,佢嘅奶皇包真係做得夠水準👍!個包軟綿綿嘅,一咬落去奶皇緩緩流出,香甜得嚟唔膩口,真係夠晒滑!但係吓,啲奶皇甜得嚟夠勁,食嗰陣記得啜杯茶清下口啦!跟住,佢哋嘅芝士米粉包就幾有創意💡,勁似食返娃娃粉嘅感覺,咁樣混合咗西式嘅芝士味,又有嗰種家鄉嘅親切感,真係唔錯!可能見到包入面啲米粉唔係人人都會鐘意,但係我覺得咁樣新奇又特別嘅嘗試都幾正!至於佢哋嘅服務態度,真係幾好,啲員工面露微笑😊,招呼有禮,解答我任何疑問,唔會嬲嬲豬肉嘅樣子咁,大家放心!最後,想同大家講嘅係,呢間餐廳嘅食物質素同埋佢哋嘅服務都係上乘,係一個適合各種場合嘅好地方。下次想品嚐新意又唔離土嘅美食,咁就記得考慮一轉我上述提到嘅這家店喇!🍽️🎉

喺這家餅店嘅食物,真係令我味蕾狂喜😋!朱古力蛋撻,朱古力牽絲得嚟味道又濃郁,啖啖朱古力,簡直係巧克力控嘅天堂!撻底又係鬆化得黎,啖啖層次感!講到中秋節嘅月餅,呢裏嘅流心奶黃,真係流晒出香濃奶味,好似奶黃冧實口邊咁,我食到忍唔住即刻想再嚟多個!流心得嚟又唔會太膩,包裝又高貴,真係無得輸!生日嘅時候試咗個火車頭蛋糕,外表睇晒都喜慶至極。食落去,海綿蛋糕鬆軟過雲彩,夾雜嘅什果忌廉同新鮮什果粒,得個爽口嘅字來形容!蛋糕忌廉既滑溜又唔膩口,我話你知,呢啲好味道,定必要再試!🍰🎂🍓

2022-08-08 323 瀏覽
軟心奶皇包:奶皇軟心難買到。鬆軟不會費牙力美味可口卻太甜。半杯開水嘴休息流心熔岩諗多咗。幾條椰蓉來裝飾包子平實莫嫌棄。設計大路也出色沒有芝士甚多糖。要求唔高可一食吃完一個七分飽。五個直塘自由式芝士火鍋米粉包:這個麵包乜東東。一吃即有好回憶火鍋未必眾人齊。忙碌生活極壓抑芝士濃郁我愛吃。開創包點新領域。米粉何處難知道。產品開發你哋得十元八塊小生意。過節食品關社稷新鮮品種咩內容。獨立包裝靠目測服務:工作繁忙不黑面。慇懃介紹不強逼早餐小休下午茶。提起美心個個識妹妹招呼好得體。工作勤快極稱職有些舖頭嫌你煩。問多幾句聲聲嘿惟有營業時間差。早些收舖才好極麵包入黑誰人吃。九時買包火都熄
軟心奶皇包:
奶皇軟心難買到。鬆軟不會費牙力
美味可口卻太甜。半杯開水嘴休息
流心熔岩諗多咗。幾條椰蓉來裝飾
包子平實莫嫌棄。設計大路也出色
沒有芝士甚多糖。要求唔高可一食
吃完一個七分飽。五個直塘自由式

芝士火鍋米粉包:
這個麵包乜東東。一吃即有好回憶
火鍋未必眾人齊。忙碌生活極壓抑
芝士濃郁我愛吃。開創包點新領域。
米粉何處難知道。產品開發你哋得
十元八塊小生意。過節食品關社稷
新鮮品種咩內容。獨立包裝靠目測

服務:
工作繁忙不黑面。慇懃介紹不強逼
早餐小休下午茶。提起美心個個識
妹妹招呼好得體。工作勤快極稱職
有些舖頭嫌你煩。問多幾句聲聲嘿
惟有營業時間差。早些收舖才好極
麵包入黑誰人吃。九時買包火都熄

2022-08-08
3 分鐘 (外賣自取)
早餐
2021-05-18 315 瀏覽
武漢肺炎永續限聚令,生日出街食飯真係好煩,幾家人有大有細,點分枱坐呀, 唯有響屋企食仲好~ 食飽飽切蛋糕, 不過又再次失望囉。。。一連買咗兩個雙層蛋糕分兩日食,俾多次機會呢個雙層雜莓幸福樂園, 點知仲衰 d cream多到呢,唔怪得之佢叫幸福樂園啦,食完之後肥到爆,得幸福肥但係唔幸福囉 中間都有d莓嘅,不過唔係咁多,都真係麻麻地。 同之前嗰日個蛋糕一樣, 得個樣,好彩我吸取之前嘅經驗,今次識得點切,切得好咗嘅,但係唔會令到個蛋糕好食咗囉。。。 真係頂唔順,真係太多cream, 怕怕
, 不過又再次失望囉。。。

雙層雜莓幸福樂園
2021-05-01
慶祝紀念
生日
  • 冇嘢推介
2020-10-05 181 瀏覽
不喜歡! 今年的美心月餅真是一言難盡…拆包裝袋後,看到外表還可以,油潤亮澤,圖案清晰。切開四片,發現蛋黃位置太馬虎,沒有均勻放好,有一片完全沒有蛋黃,令人氣結。但心想此餅可能有內在美,吃下應該有美好的新發現…蓮蓉死甜,蛋黃則細個沒油花,中心部份硬實有渣,我只好勉強嚥下。我一向是美心月餅的忠實擁躉,中秋總要買些、吃些。可能是集團近年太側重研發新品種,令其他傳統品種流於形式,硬推過關便算。年年一片月,吃吃美心餅;今次不滿意,明年會再試。
不喜歡!

今年的美心月餅真是一言難盡…

拆包裝袋後,看到外表還可以,油潤亮澤,圖案清晰。

年年一片月,吃吃美心餅;
今次不滿意,明年會再試。

2020-10-05
1 分鐘 (外賣自取)
下午茶
18年來,我吃美心。吃她的麵包、西餅、蛋糕和每年中秋大夥兒都搶的雙黃白蓮蓉。吃出她的誠意;也品味出她的決心。店子小,種類卻多。我買了軟芯芝士燒餅和很久沒吃過的叉燒包這包以前叫皇牌叉燒包。現在自己降了班,未知質素。咬開,發覺叉燒餡料很多,沒有過多的叉燒醬,可惜叉燒粒有點咸、有點乾、還有點'喇'喉。包身很軟,份量夠,吃完有飽腹感。芝士燒餅有陣淡淡芝士香,很軟綿綿,好吃,但恐怕「頂唔到肚」。吃了兩個包做晚餐,我還是覺得美心傳統的排包、南瓜包較好吃。此小店的女店員有禮貌、有耐性、工作有效率,可能她們才是美心西餅的真正皇牌呢! 沒懸念!服務啃包族店員第一流!中)
18年來,我吃美心。
吃她的麵包、西餅、蛋糕
和每年中秋大夥兒都搶的雙黃白蓮蓉。
吃出她的誠意;也品味出她的決心。
店子小,種類卻多。
我買了軟芯芝士燒餅和很久沒吃過的叉燒包
這包以前叫皇牌叉燒包。
現在自己降了班,未知質素。
吃了兩個包做晚餐,我還是覺得美心傳統的排包、南瓜包較好吃。
服務啃包族
店員第一流!

中)
  • 雙黃白蓮蓉月餅
2019-06-01 445 瀏覽
我去不同的面包店,就會吃不同的面包,所以係美心我會買昵款————合桃有機穀面包————————————————————-自從download左美心個Apps之後,就多左係美心買面包,因為有折扣,同埋我好鍾意食呢款合桃有機穀麥包,面包軟熟,包入面又有合桃粒粒,食落又有口感,合桃又好味,合桃又健康又有補腦的功效,麥包對身體又健康,吳覺吳覺食下一啖食下一啖就成個食曬落肚,不知不覺間又食多左,真係😰................l
————————————————————-

l
2019-04-08 141 瀏覽
第二次食,經過見到又覺得好吸引🤤🤤🤤佢好似瑞士卷甘,但佢比瑞士卷多cream,中間有啲牛乳固體,有少少口感,入面好好味,唔重奶味,外面好軟綿綿,一啖咬兩個層次覺得仲好味。😍成舊好大舊,一個人食可以食幾日,我就三個人食,一次過食晒,唔洗再放入雪櫃怕雪硬左下次會無甘好食😄包裝方面,成個牛奶卷都有塊透明膠包住,包括埋則邊,確保佢無甘易變形,非常穩陣,個底仲有塊厚啲硬啲嘅銀色紙放底,買完拎番屋企都好完整好靚😊
第二次食,經過見到又覺得好吸引🤤🤤🤤

2018-07-09 251 瀏覽
👉🏻肉鬆糯米糍麵包🍞💲9雖然出咗好耐但我依家先食🤪原來肉鬆只係得面頭嗰啲😔仲以為入邊都有😞糯米糍咬落都幾煙韌😋但我覺得肉鬆太少☹️整體食落冇咩味😖純粹係一個比較煙韌嘅包😐唔個再買😕不過有興趣試下新出嘅朱古力糯米糍麵包🍫🍞🤩
👉🏻肉鬆糯米糍麵包🍞💲9
2017-08-05 308 瀏覽
係屋企搵到張美心餅卡 就同阿妹落街買個餅食見到呢個新出嘅Banana tiramisu$50 餅卡再加$8 就買到 又大大件 就買左黎試下(原本下午茶優惠 $38 就可以買到嫁啦)😌番到屋企用番個靚靚碟裝黎食 都幾靚嫁😂食落d cream 好軟滑 香蕉味幾重 但tiramisu ge 咖啡味冇左 差咁少少🙂

係屋企搵到張美心餅卡 就同阿妹落街買個餅食
見到呢個新出嘅Banana tiramisu
$50 餅卡再加$8 就買到 又大大件 就買左黎試下
(原本下午茶優惠 $38 就可以買到嫁啦)😌
番到屋企用番個靚靚碟裝黎食 都幾靚嫁😂
2016-03-24 575 瀏覽
今日,我買左個果撻返屋企食。買咗個果撻,啲生果沾哂糖水,令到本身已經甜的生果變得更甜。忌廉整到有少少出界,忌廉都算多都幾實同幾smooth。撻皮好淋,都正常嘅。雪入雪櫃拎出黎。
忌廉整到有少少出界,忌廉都算多都幾實同幾smooth。
撻皮好淋,都正常嘅。雪入雪櫃拎出黎。
2K
2016-01-13 354 瀏覽
店名:美心西餅地址:香港仔成都道38號利港中心23及24號舖好味指數:7/10價錢:$8朱古力法式撻個人比較喜歡朱古力味多於芒果味,所以我覺得呢個朱古力好味d。但朱古力又未至於好濃味,是可以的。
店名:美心西餅
地址:香港仔成都道38號利港中心23及24號舖
好味指數:7/10
價錢:$8
朱古力法式撻
但朱古力又未至於好濃味,是可以的。

2014-02-19
2015-09-28 340 瀏覽
中秋節未到,月餅已經堆積如山……食過人人爭住要既奶黃月餅,我就覺得一般啦,又貴又難買,今年美心出左奶黄及流心奶黃月餅!好多人話好正!仲好味過酒店出品,好多分店賣斷市!家姐原先買左兩盒流心奶黃,食完就第二日再買多兩盒,佢話超正!咁我就叫佢比我試試!包裝為綠色,甚為高貴,好與别不同,細細盒,一盒四個,紙盒包裝又不重,簡直係送禮首選!怪不得咁多人都要買!我試過冇叮就食,流心度很好,奶黃亦香,而叮一叮佢先食就更加香,熱呼呼的流心蛋黃味重,嗅到更加香既奶黃味高水準而且價錢合理,讚!
中秋節未到,月餅已經堆積如山……
高水準而且價錢合理,讚!
2015-04-30 257 瀏覽
美心一向也是我買生日蛋糕的頭一、二位,皆因美心經常推出新品,如迪士尼系列甜品杯,到近期既牛乳卷和蛋糕,通通都好吸引*^O^*今次開正熊大兔兔粉絲個泛現時只得呆滯既熊大有得賣,朱古力紅桑子$188, 用指定信用卡仲有折。個蛋糕紙盒都非常可愛!設計一絲不苟讚!估唔到仲有熊大氣球送。回家後,已經急不及待看看熊大呆滯樣子,哈哈。真是好可愛!唔捨得切佢……對住佢塊面切,有五層,朱古力蛋糕,chocolate cream,紅桑子jelly, 朱古力都頗濃郁,紅桑子稍微調節下甜味,冇咁漏。作為line粉絲既我,一定會試埋cony和甜品杯呢!等待中……
。個蛋糕紙盒都非常可愛!設計一絲不苟
5 分鐘 (外賣自取)
2015-03-11 140 瀏覽
在放工的時候,經過美心西餅,見到好養眼既乳牛蛋糕!十分可愛的賣相,叫人如何狠心不帶佢走,揀左個蛋糕,因為卷好像好多忌廉咁,而且乳牛圖案比蛋糕少了幾達黑色,冇咁似乳牛。一磅的乳牛蛋糕,size ok, 盛惠$178, 原來信用卡仲有折扣優惠!個蛋糕盒都是印有乳牛架!好得意~黑色一達達係竹炭蛋糕, 切開後,入面分幾層,有蛋白蛋糕,牛乳奶涷,牛乳忌廉和朱古力餅底,好似話有蜂蜜,唔知係咪……蛋糕很軟,還以為是cheesecake那種硬身咁既texture, 牛乳味濃郁,口腔有多種層次,軟淋淋蛋糕加埋餅底既脆,幾得意。3.9牛乳……果然濃郁♡下回再吃埋卷蛋至得!美心出品,都幾好即。 keep going
。一磅的乳牛蛋糕,size ok
美心出品,都幾好即。
keep going
靚靚盒子