2018-10-01
平日飮早茶,冇諗過會咁多人,差d以為唔洗錢,2人枱要等13個號碼!諗住翠園價錢中上,以為會少d人,係我見識少吧!我先講食物,翠園蘿蔔糕是出名的,幸好仍保不失,唔會好實,有蘿蔔香味另一個是鳳爪排骨煲仔飯,記得要成$40,比想像中大,排骨都算多,ok好味!跟著的魚肚蝦膠,比較油最差就是這個燒賣,見到張相你都覺得佢又細又硬又乾吧我知飲食業永遠都唔夠人手,我已經不評論沒有人招呼,要自己加水的問題,而係俾我領會到一間應該是高級酒樓是怎麼樣:1)當你個個都係熟客,或者喺佢酒樓做,好清楚d 枱號,俾咗張飛你,你就自己搵啦!唔會有人帶位或答你張枱喺邊!2)未執枱就已經叫你入去,望住佢執枱,感受下佢幾咁忙碌!3)叫咗埋單,可能要精確嘅計算,請等20分鐘才可以完成俾錢,或者佢唔介意唔收錢!唔吹張單都唔返黎!高級食肆應該無論食物質素、服務、環境都環好,如果只係某d分店做到的話,那麼唔該平民區分店收平民價錢吧!
跟著的魚肚蝦膠,比較油
最差就是這個燒賣,見到張相你都覺得佢又細又硬又乾吧
2)未執枱就已經叫你入去,望住佢執枱,感受下佢幾咁忙碌!