2023-06-09 159 瀏覽
經九龍灣地鐵站,見倒聖安娜啲包好似幾靚咁,就去買返個包食下先。黑芝麻肉鬆卷啲食物獨立包裝,感覺衞生。個包入面是充滿肉鬆的,而且配有沙律醬,很開胃,食落不會覺得太dry。麵包店來講算是正常發揮。其實佢份量都幾夠,唔好睇佢好像好細條咁,其實食完之後好飽的。

黑芝麻肉鬆卷

啲食物獨立包裝,感覺衞生。

2023-06-06
2015-09-30 1274 瀏覽
見到新口味$4.2一件咪買回家試。班蘭椰子味幾重但班蘭味唔覺。個芋頭淺紫色好靚,仲放了綿花糖係面幾得意 不過陣味都幾人工,蛋糕質地亦偏乾身雖然平,不過味道同顏色都人工的。
見到新口味$4.2一件咪買回家試。
雖然平,不過味道同顏色都人工的。
外賣自取
$17 (宵夜)
2015-03-15 590 瀏覽
早上10點左右經過,未食早餐有啲餓添~就買啲飽定下肚吧。望下價錢。。。比一般麵包鋪貴少少,冇所謂啦,買完即走,趕時間,快!就黎【黑椒雞肉燒餅】【雞尾包】【菠蘿包】各一啦。呵呵,個燒餅造型唔錯~鹹中帶甜黑椒味夠,又唔會太辣,ok啵~ 咬開可以清楚睇到一點點嘅黑椒同雞肉絲,食落似雞蓉,但依然食得出軟軟嘅雞絲,味道複雜,燒餅型嘅包口感到唔錯,唔乾,值得買黎玩下菠蘿包就差咗啲喇,味道偏淡我唔批評,一黎我嘅味覺可能俾先食嘅黑椒包影響咗,二黎年輕一代講少鹽少糖講健康。但包嘅口感就真係差咗啲喇,同隔夜麵包差唔多吧 雞尾包就好少少,但都相差無幾,5蚊個架,俾啲質數好wo,要我幫手俾租都要我俾得心甘情願嘛。

就黎【黑椒雞肉燒餅】【雞尾包】【菠蘿包】各一啦。

黑椒雞肉包

呵呵,個燒餅造型唔錯~

菠蘿包

雞尾包
2015-03-13
外賣自取
$17 (早餐)
黑椒雞肉包
  • 黑椒雞肉燒餅
2013-02-16 197 瀏覽
之前聖安娜有推出過呢款玉桂蘋果包 $6.2不過發現近來真係不見了這款包的蹤影呢~味道ok o既,不過d餡真的略為甜..... 個麵包表面有很多玉桂碎,糖霜混在一起~餡料有不少很甜配上玉桂醬的蘋果粒.....不太健康之選....下次寧選其他普通款式好了....
之前聖安娜有推出過呢款
玉桂蘋果包 $6.2
下次寧選其他普通款式好了....
2 分鐘 (外賣自取)
$6.2 (早餐)
2012-09-18 231 瀏覽
有幾張聖安娜餅券, 所以回家前就換左幾件西餅回家作甜品.一直對於聖安娜西餅都唔算十分支持, 總覺得相比美心這裡既西餅味道麻麻, 價錢亦唔平.今次換左個水果撻來食, 一如所料這個水果撻味道一般, 撻皮食時已經淋身不及美心既撻皮脆身, 而吉士醬亦偏甜, 幸好是水果都算新鮮.反而用$4換來既朱古力西餅就唔錯, 好香濃既朱古力味道蛋糕亦鬆軟.下次都係換朱古力蛋糕較穩陣.
有幾張聖安娜餅券, 所以回家前就換左幾件西餅回家作甜品.

今次換左個水果撻來食, 一如所料這個水果撻味道一般,

下次都係換朱古力蛋糕較穩陣.
2012-09-17
外賣自取
$11 (其他)
2011-08-06 116 瀏覽
上星期五食左聖安娜的生日蛋糕,星期一已訂架啦,星期五五點後可以取貨,上網訂有九折,ok喎.朋友想食蜜桃+士多啤梨的鮮忌廉蛋糕,訂左一個一磅,加了一個朱古力字牌10元,價錢唔貴呀,折了152.去取餅的時候餅店好多人在買麵包,我諗因為佢係地鐵站出面好方便,見到用指定咭有八五拆呀,蝕左添!!!!當天晚上係餐廳同朋友一齊食,味道都ok呀,蛋糕入面都幾多雜果,個蛋糕都好鬆軟呀!!

2011-07-29
3 分鐘 (外賣自取)
慶祝紀念
生日
2010-08-22 25 瀏覽
友人生日, 去飯店食晚餐慶祝 & 聚會, 去聖安娜訂咗個"朱古力慕絲薄脆"。個outlook好靚, 味道都幾好, 好朱古力味, 入面大量綿花糖, 仲有好多朱古力脆脆, 好味道。$158 + $10(人名牌) P。S。 聖安娜出品的朱古力味cake, 好食過佢出品的什果(鮮果)cake。

$158 + $10(人名牌)
2010-08-20
5 分鐘 (外賣自取)
慶祝紀念
生日
2010-07-14 44 瀏覽
今天同d同事買左個75度特濃朱古力香蕉蛋糕返公司食,一早訂左貨先有,同事前幾日已上網睇話好吸引,有兩隻,一隻係75度,一隻係55度,我地訂左75度個隻一齊食.賣相已好吸引啦,切開裏面係有些香蕉片係入面,雖然唔太明顯睇到香蕉片,食下味道點先,好味呀,好濃的朱古力味呀,裏面d香蕉都保持得好新鮮呀,有些朱古力碎碎及朱古力條都好味喎,好香朱古力味及唔係真係咁濃呀,可能有些香蕉係度中和番,所以就感覺冇咁重朱古力味,同事話覺得甜左少少,但其他人都覺得好好味呀.

2010-07-13
2009-06-23 40 瀏覽
阿玲妹生日, 臨急臨忙才有人求救話唔知買乜蛋糕好. 我在金鐘看, 她們在德福揀, 決定不了之後最後都要等到我到埗才能拍版.到達九龍灣車站, 兩個買cake的女仔已圍著這個蛋糕. 其實她們已經決定了, 只等我來拍版. 既然選定了. 就呢個啦. 平8的雜果蛋糕, 放得在地鐵站賣的, 通常都是一早從廠運來的行貨. 生果不一定是最新鮮的生果. 而且雪了一整日, 那些水果味一早已經流失.蛋糕, 夠鬆軟的. Cream Cake, 有時比 Cheese Cake 更好, 是因為 Cream Cake 唔會太漏, 但麻煩的, 就是要冷藏, 同埋太千篇一律了, 生日食親都係呢d蛋糕........不過, 傳統嘛, 世俗人係咁架啦. 只是人少, 人多時, 訂一個仲好. 起瑪容易合到要求.

只是人少, 人多時, 訂一個仲好. 起瑪容易合到要求.