今個Happy Weekend約左啲中同聚舊,咁多年冇見,梗係要搵間餐廳可以傾耐啲,又可以啤啤佢,最好仲要交通方便到咁多個人,於是搵嚟呢間係尖沙咀嘅人氣串燒店~《自家製黃金醬燒廣島蠔(兩雙) - $68》🧀🦪小編覺得呢個自家製黃金醬類似白汁芝士焗蠔,加少許粟米粒,令口講更豐富。廣島蠔嘅特點就係肥美飽滿而鮮甜,夠大大隻,小編食落相信餐廳係用上真材實料~呢個錢性價比不俗~《微辣肉碎原條燒茄子 - $49》🍆🌶微辣肉碎好足料,啖啖都食到,而且非常惹味,燒茄子係原條開邊上菜,大大份可以兩個人share食~美中不足就係油膩咗少少🤏《自家製惹味燒雞肉串 - $39》🐔🍗雞肉串大大串,而且好厚肉,估唔到可以保持到咁Juice,小編都好奇係咪先焗後燒所以做到呢個效果🧐佢嘅自家製調味亦非常惹味,小編再加少量嘅孜然粉🙈,味道超有驚喜~🔹香燒金菇肥牛卷🐮 $39 👍🏻🔹牛乳蟹肉餅(一件)🦀 $22👌🏻🔹惹味汁燒雞泡魚干🐡 $49👌🏻🔹川式燒韭菜🥬 $25 👍🏻🔹芝士蟹子玉子燒🍳 $38 👌🏻總括而言,以尖沙咀地段嚟講,交通位置方便,而且環境舒適,方便約三五知己小聚啤啤佢,食質素屬中上,整體性價比仍算高!😆🍻

《自家製黃金醬燒廣島蠔(兩雙) - $68》🧀🦪

• 自家製黃金醬燒廣島蠔
  • 雞肉串
  • 微辣肉碎茄子
2021-08-20 54 瀏覽
個日同朋友出街講開想食串燒,之後就book左呢間。好彩book左位咋,當日去到見倒已經滿座唔接受walk in。餐廳裝修以工業風為主,有幾張檯,餐廳都無限制用餐時間,好岩同朋友食住串燒吹下水😎整體都好滿意,特別推介幾下幾款⭐️冬陰公焗蜆|好小見焗蜆有冬陰公味,食落酸酸辣辣,好過癮🤤蜆既份量好多仲粒粒都好肥美,又無咩沙👍🏻個底仲放左啲菇,索哂湯汁超惹味!芝士燒廣島蠔|超多芝士😍😍😍蠔肉飽滿肥美👍🏻蒜蓉燒原條茄子|一送黎就聞倒好香蒜蓉味,茄子燒到好淋,簡直係入口即溶😋餃子雞翼|雞翼去骨釀入明太子,風味十足,食落啖啖肉🤤層皮燒至微脆帶有蜜糖味!燒牛舌|牛舌有五大粒,肉厚而且入口軟腍有嚼勁👍🏻仲有呢下呢啲🤤🤤

整體都好滿意,特別推介幾下幾款⭐️

冬陰公焗蜆|

芝士燒廣島蠔|
超多芝士😍😍😍蠔肉飽滿肥美👍🏻

蒜蓉燒原條茄子|
一送黎就聞倒好香蒜蓉味,茄子燒到好淋,簡直係入口即溶😋

餃子雞翼|

燒牛舌|
牛舌有五大粒,肉厚而且入口軟腍有嚼勁👍🏻

仲有呢下呢啲🤤🤤
  • 鹽燒牛舌
  • 香燒餃子雞翼
  • 冬陰功錫紙包蜆
2021-08-19 44 瀏覽
放咗工之後同朋友一齊諗住飲杯嘢食少少野傾吓計,所以就去試吓依間串燒啤酒,好彩有book位,平日夜晚去其實都幾full下今次我哋就叫咗牛舌,羊仔柳,雞腎,原條燒鰻魚,汁燒雞泡魚乾,燒蒜蓉燒茄子,燒蘆筍,最後叫咗兩支手工啤,食食吓傾吓計都好飽🤭由於串燒都係即叫即燒,所以都要啲時間等待,有幾款串燒都可以推介:鹽燒厚切牛舌🐮,真心真係覺得幾厚,而且都幾有口感川式爽彈火雞腎🐔,食落去唔係好辣,而且都好爽,佢都幾大粒蒜蓉燒原條茄子🍆,呢個一上到黎就見到爆多蒜蓉,超重口味😜,如果鍾意食蒜蓉嘅人一定要試吓汁燒BB 露荀,蘆筍都好大條,而且燒出黎都唔係好乾,充滿水份,我怕食到有啲燒出嚟好乾😚香燒日本原條鰻魚🐟,本身小編係鰻魚迷,一見到係鰻魚所以都有叫,食落去鰻魚都係食唔到有骨嘅,另外都有啲鰻魚汁係上面,唔會太乾至於手工啤酒🍺,就叫左一支係「9」🤣同埋另一支係「柒」😅「9」手工啤酒,有淡淡的花香味,至於「柒」仲有啲果香味,兩支啤酒都容易入口,仲要好快飲晒添🤣🤣🤣

鹽燒厚切牛舌🐮,真心真係覺得幾厚,而且都幾有口感

川式爽彈火雞腎🐔,食落去唔係好辣,而且都好爽,佢都幾大粒

至於手工啤酒🍺,就叫左一支係「9」🤣同埋另一支係「柒」😅

2021-08-16 56 瀏覽
比呢間串燒店個名吸引左,肚餓了。位於尖沙咀地鐵站A出口附近既樓上店,雖然餐廳唔算大,但每張枱都好寬敞,可以叫到成枱野食都夠位放。佢既串燒種類都好多,有幾個食完覺得係必點。原條鰻魚,$62,出面食個鰻魚飯都要成百蚊,呢到成條先$62,出到黎都冇失望,都幾大條,怕骨既人都唔洗驚,冇乜骨,個燒汁又幾好味。翠玉瓜,$22,好難得食到唔乾既翠玉瓜,燒完個瓜水份仲好多。茄子,$49,價錢算唔平,但佢有啲碎肉係茄子上面,配搭住食,都幾特別。
佢既串燒種類都好多,有幾個食完覺得係必點。
2021-08-15 133 瀏覽
今年食過最難食的一餐飯😐😐😐本身朋友睇到700likes 同堆人均消費唔算貴揀左依間,食完我地兩個都後悔到爆……所以好希望大家食之前睇一睇,絕對唔好中伏😔首先,未食野,一入去d staff 態度好差,態度唔客氣,連水都無一杯,仲要收加一服務費,最後比錢嘅時候,真心心諗憑咩???叫野食啦,食物價錢一d都唔平,我唔係期望食珍饈百味,淨係想食d對得住價錢嘅食物,但坦白今日無一樣合乎水準😟😟 第一串黎嘅雞軟骨,39蚊兩串,正正常常,完全唔特別,但邊個會知成餐飯最擺得入口已經係依樣??牛肉串好乾又少又唔係好嘅牛肉,收成80蚊一碟,坦白講80蚊兩個人都食到好多好食嘅嘢,洗咩食依舊牛?鹽燒牛舌仲大鑊,我期望只係用鹽黎調味,但係食到啲咖喱味,完全唔夾,搞到成舊嘢好難食😕😕魷魚就唔會掹咗啲唔食得嘅部份,仲要燒到過咗火😞嗰個廣島蠔真心極品,甚麼金黃醬就係沙律醬加芝士,到底係幾聰明先會諗到咁樣烹調?真心難食到飛起,正正常常應該唔會咁嬲🥵😕最難食係78蚊嘅黑松露薯條,我從來未食過黑松露嘅東西係咁難食㗎😐佢撈埋左啲好cheap嘅所謂黑松露粉,一上枱已經聞到好臭,擺到入口食咗幾條已經要放棄😇仲要黑松露薯條配茄汁,
今年食過最難食的一餐飯😐😐😐

魷魚就唔會掹咗啲唔食得嘅部份,仲要燒到過咗火😞

最難食係78蚊嘅黑松露薯條,我從來未食過黑松露嘅東西係咁難食㗎😐佢撈埋左啲好cheap嘅所謂黑松露粉,一上枱已經聞到好臭,擺到入口食咗幾條已經要放棄😇仲要黑松露薯條配茄汁,非常有趣😇😇😇😇

講真埋單嗰下要成$650,其實真係有好多更好嘅選擇,仲要俾錢買難受,呢個價錢完全唔飽,總因為太難食嘅關係令到冇晒胃口。見到後邊有人等緊位,真心想同佢講句唔好等,難食到飛起😞

我好希望大家能夠用呢一個價錢,去食一啲更加值得嘅食物,我相信大家能夠搵到啲更好嘅,何必俾錢買難受,真心憑着良心講,唔係咁差都唔會打過咁長嘅食評,希望大家以此為鑑,切勿中伏😟
2021-08-14
又係時候跟黃店地圖搵野食😋呢個星期都係尖沙咀做野,晚晚都係尖沙咀搞掂,同事話想食串燒😂咁就唯有奉陪啦(其實我早兩日先食完).呢間串燒都出名既,都做左好多年👍🏻有咁上下質素。今晚2個人食串燒啤啤佢,鋪頭有手工啤賣。.🍢串燒京蔥五花腩$39羊仔柳$32雞肉串$39(2串)燒雞軟骨串$39(2串)勁辣跳舞雞翼$30(2隻)原條鰻魚$62微辣肉碎燒扇貝$68(2隻)燒韭菜$25芝士煙肉焗大啡菇$39勁辣虎皮椒$22..尖沙咀串燒黎講算幾抵食下,好多都係會包左2串,鍾意食辣既朋友更加要注意⚠️因為佢個「勁辣跳舞雞翼$30(2隻)」真心夠晒辣又好味,爆晒肉汁咁。抵食之選就一定要擇「雞肉串$39(2串)」2大串都係大大粒,雞肉嫩滑。「微辣肉碎燒扇貝$68(2隻)」就係我同事要叫既😅 扇貝本身明明夠晒鮮味,但加完個醬汁硬係覺得怪怪地,都係配返蒜蓉穩陣啲。「芝士煙肉焗大啡菇$39」芝士有拉絲,加埋煙肉粒好邪惡但係無法抗拒。.都係個句啦,黃店又好食,真係唔多選擇,同路人多多支持啦💪🏻
🍢串燒
京蔥五花腩$39
羊仔柳$32
雞肉串$39(2串)
燒雞軟骨串$39(2串)
勁辣跳舞雞翼$30(2隻)
原條鰻魚$62
微辣肉碎燒扇貝$68(2隻)
燒韭菜$25
芝士煙肉焗大啡菇$39
勁辣虎皮椒$22
都係個句啦,黃店又好食,真係唔多選擇,同路人多多支持啦💪🏻
微辣肉碎燒扇貝
微辣肉碎燒扇貝
雞軟骨串
勁辣跳舞雞翼
芝士煙肉焗大啡菇
尖沙咀樓上串燒 必食惹味汁燒魷魚!——————————最近太多煩心事,加上身邊好友相繼移民,心情難免受影響。難得放假,還是與朋友好好一聚,吃些串燒,喝點小酒,聊聊天排解鬱結。有時候適當的放鬆還是有益的,Rest is for longer journey!——————————🔹燒玉子 (芝士蟹子) $38聽講燒玉子是舖頭招牌,今次就特地一試!玉子綿滑鮮甜,加上大量芝士及蟹子,口感層次更豐富!不過記得要趁熱食,芝士才會拉絲呀~~🔸香燒餃子雞翼 (兩隻) $48這款類似糯米釀雞翼,但裏面不是煙韌的糯米,而是炒香的泡菜,外層焦脆香滑,內裏酸辣刺激,配搭新鮮有趣。🔹柚子雞翼 (兩隻) $30
雞翼當然是串燒必點之選!火候燒得剛好,雞翼外脆內軟,加上表面大量的清新柚子醬,吃起來完全不覺膩。🔸微辣肉碎茄子 $49蒜茸燒茄子吃得多,配微辣肉碎的又吃過了嗎?肉碎惹味帶辣,與軟身淡味的茄子相當夾,不過個人比較重口味,還是覺得蒜味的更香口呢~🔹羊仔柳 $32羊仔柳燒得乾身香口,羊騷味重,羊控可以一試🐑🔸汁燒原隻魷魚 $69有驚喜!魷魚掃上燒汁再燒,惹味濃香,重點是魷魚一點都不韌,軟身得來依然有咬口,正!🔹
尖沙咀樓上串燒 必食惹味汁燒魷魚!
——————————
火辣牛丸

——————————
🔹燒玉子 (芝士蟹子) $38

🔸香燒餃子雞翼 (兩隻) $48
香燒餃子雞翼 (兩隻)

🔹柚子雞翼 (兩隻) $30
柚子雞翼 (兩隻)

🔸微辣肉碎茄子 $49
微辣肉碎茄子

🔹羊仔柳 $32
羊仔柳燒得乾身香口,羊騷味重,羊控可以一試🐑

🔸汁燒原隻魷魚 $69
汁燒原隻魷魚

🔹燒韭菜 $25
燒韭菜

燒韭菜同樣是食串燒必點,充滿孜然的香氣,夠曬juicy!

🔸火辣牛丸 $22

以為是牛丸加上辣醬燒製,上菜先知原來牛丸本身就帶辣🌶️辣牛丸夠彈牙,惹味。

🔹燒豬頸肉 $69
燒豬頸肉

豬頸肉是朋友最愛!份量十足,一咬爽身,入口油潤!

🔹椒鹽薯條 $52
薯條大大份,用的是茶餐廳常見的波浪粗薯,簡單灑上椒鹽調味,佐酒一流!

汁燒原隻魷魚
燒豬頸肉
2021-08-12 95 瀏覽
本人好少寫食評,但今次不愉快經歷,都係要寫出來!約咗好耐無見既朋友出來食飯,想食下串燒飲下啤酒,就試下呢間正評偏高既串燒店。環境似酒吧格局,高枱高櫈咁囉,但個紅酒架封晒塵,好影響,同冷氣唔夠要扣分!一開波叫左1 round 生啤 $78 仲有松露薯條$72蚊咁上下!松露薯條hea 到爆炸! 是但沈d無味既松露粉+茶餐廳質素既螺絲形薯條配茄汁!完全係搵笨柒!一場黎到點都要試下佢d 串燒! 叫左安格斯牛柳粒,牛舌,羊仔柳及玉子燒!以下逐一評論一下。1.安格斯牛柳粒一客一串有5粒,燒到過晒火!無牛味無肉汁!重調味遮晒d肉味又或者d原材根本就劣質啦! 成20蚊一口,搵笨!2. 牛舌,都係一客一串5粒!同樣過火!乾晒!食柴咁,重調味!街邊檔可能仲好手勢過佢!3. 羊柳粒,一客一串有5粒,重孜然調味,好乾身無肉汁食湯渣咁囉!4.玉子燒(芝士蟹子),估唔到係5mm左右厚度既蛋皮,上面鋪上芝士及蟹子! 試諗下咁既設定,蛋皮已經煎完再焗,熟到唔熟啦! 完全跟玉子燒扯唔上關係!伏到一個點!總結! 顏色概念店都應該要用心去處理食物及顧及環境質素! 呢間顏色概念店真係名過於實!希望佢地可以做返好啦!唔好濫用顏
本人好少寫食評,但今次不愉快經歷,都係要寫出來!
總結! 顏色概念店都應該要用心去處理食物及顧及環境質素! 呢間顏色概念店真係名過於實!希望佢地可以做返好啦!唔好濫用顏色概念店個名號!

2021-08-11
2021-08-10 67 瀏覽
鋪嘅裝修風格係簡約木系,成間舖比較細,座位都比較窄,靠近廚房嘅座位觀感唔係幾好(有啲員工嘅鞋周圍擺)紫金甜薯串:燒得剛剛好,唔會乾,係幾甜芝士蟹籽玉子燒:上面蟹籽有啲苦自家製惹味燒雞肉串:好入味羊仔柳:冇羊騷味,外焦內嫩惹味黑椒牛仔骨:肉質好嫩好多汁,凍左啲肉就好難咬川式燒韭菜:個醬汁幾好味,韭菜有啲難咬肉汁香燒餃子雞翼:入面有滿滿嘅調味(微辣)蟹籽而且冇骨白酒焗蜆:冇腥味,冇咩味得酒味,酒味似米酒味,表面有啲蜆嘅肉有啲乾,可能係冇酒浸到焗個時,有啲蜆肉有沙仲有隻肉入面有隻蟹仔😖牛乳蟹肉餅:外皮好脆,食唔到有蟹肉香燒原條日本鰻魚:肉質好話,味道普通同外面食到嘅鰻魚冇唔同京蔥五花腩:多油,肥肉多最想食嘅茄子同金菇牛肉卷食唔到,已經冇曬😭Anyway⋯⋯初嚐體驗還👌🏻

紫金甜薯串:燒得剛剛好,唔會乾,係幾甜
芝士蟹籽玉子燒:上面蟹籽有啲苦
自家製惹味燒雞肉串:好入味

羊仔柳:冇羊騷味,外焦內嫩

惹味黑椒牛仔骨:肉質好嫩好多汁,凍左啲肉就好難咬
川式燒韭菜:個醬汁幾好味,韭菜有啲難咬

肉汁香燒餃子雞翼:入面有滿滿嘅調味(微辣)蟹籽而且冇骨

牛乳蟹肉餅:外皮好脆,食唔到有蟹肉

香燒原條日本鰻魚:肉質好話,味道普通同外面食到嘅鰻魚冇唔同
京蔥五花腩:多油,肥肉多

最想食嘅茄子同金菇牛肉卷食唔到,已經冇曬😭
Anyway⋯⋯初嚐體驗還👌🏻
2021-08-03 135 瀏覽
本來見好多好評先去試,但係真係好唔掂,價錢唔係平,一杯asahi賣78仲要加一,算,睇睇menu,普普通通正常野,先叫左羊柳,牛脷,雞軟骨...好老實講,串燒都預左重味,但係係連味都無,你話你有調味料係枱自己調蘸碟去提升味道,注意係提升味道,喂!大佬你d野身本身都比d味黎先得嫁,連基本味都無, 升咩呢?食羊無羊味,食牛唔知自己食左牛,omg!好啦,第一round唔得比多次機會佢,再叫韮菜,白酒焗蜆,“勁辣跳舞雞翼”,大家留意係勁辣跳舞雞翼!係得個丁點辣味,勁辣跳舞雞翼?網名黎嫁? 個白酒蜆先精彩,d蜆本身已經唔係大,你可想而知d肉有幾大,用酒煮好似好符合主題,但係成碟蜆係苦嫁!係苦嫁!係苦嫁!重要落埋d九唔搭八既c u tmr落去,鮮味就話姐,係苦嫁!實在太不得了要講4次!最後賣單成$12xx/3,平心而論,知道尖沙咀食野都有一定價位,希望一分錢都有8分貨無都有7分,但係呢間真係不知所謂,基本都做唔好就收你呢d價位,唉.....以上係個人意見感受,不喜勿擾!
2021-08-03
👍🏻必點推介👍🏻🦑汁燒原隻魷魚 $69✔️一客有2條, 好滑, 好新鮮✔️鍾意佢啲肉比較實淨👍🏻✔️秘製醬汁好香,感覺有mix少少炭燒雞串個種醬😙😙🥩金菇肥牛卷 $39✔️肥牛醃料好入味✔️醬汁完美覆蓋每一條金菇,均沾上✔️略嫌金菇偏濕🤣 (但都ok嘅 致少唔會太乾👌🏻👌🏻👍🏻👍🏻)🍻 粗口啤 (撚) $78 ✔️勁濃味,重麥芽味✔️口感香滑✔️設計好玩味,Igable100分👀叫咗好多都Above Average👍🏻🥬燒韭菜好juicy、欣賞佢唔會太乾🐖豬肉半肥瘦,個肥膏好香,回味無窮🍗雞翼燒得好香, 皮脆,蜜糖唔會過多搶味👍🏻👍🏻🐚白酒焗蜆 (我酒量一般就麻麻🤣✔️蜆肉冇沙, 份量多✔️極重酒味, 建議酒量較好嘅人挑戰🤪✔️口味偏淡、重口味者,可以自己加鹽Overall Comment: 💬特色1 : 保留食材原汁原味唔會用調味料蓋過食物原本的鮮味👍🏻👍🏻💬特色2: 真係好黃💛大家必叫手工啤酒🍻💬特色3: 慢火燒。好處係keep到勁juicy,唔會太乾亦唔會over咗👍🏻點餐List~金菇牛肉卷 $39京葱五花腩 $39雞軟骨串 (@ 2) $39肉汁燒雞翼 (@ 2) $30 汁燒原隻魷魚 $69白酒焗

👍🏻必點推介👍🏻
🦑汁燒原隻魷魚 $69
✔️一客有2條, 好滑, 好新鮮
✔️鍾意佢啲肉比較實淨👍🏻
✔️秘製醬汁好香,感覺有mix少少炭燒雞串個種醬😙😙

🥩金菇肥牛卷 $39
✔️肥牛醃料好入味
✔️醬汁完美覆蓋每一條金菇,均沾上

🍻 粗口啤 (撚) $78
✔️勁濃味,重麥芽味
✔️口感香滑
✔️設計好玩味,Igable100分

👀叫咗好多都Above Average👍🏻
🥬燒韭菜好juicy、欣賞佢唔會太乾
🐖豬肉半肥瘦,個肥膏好香,回味無窮
🍗雞翼燒得好香, 皮脆,蜜糖唔會過多搶味👍🏻👍🏻

🐚白酒焗蜆 (我酒量一般就麻麻🤣
✔️蜆肉冇沙, 份量多
✔️極重酒味, 建議酒量較好嘅人挑戰🤪
✔️口味偏淡、重口味者,可以自己加鹽

Overall Comment:

蒜蓉茄子 $49
黑松露金菇 $38
燒韭菜 $25
粗口啤 (撚) $78

💬環境好舒服,人少少好啱傾計👍🏻
💬店員好好Service
💬好可惜冇曬黃金薯條🍟下次要試!好似幾出名🥰🥰

打卡度Igable: 8.5/10
美食度Taste: 7.1/10
翻兜度 Worth revisiting: 6.5/10
  • 金菇牛肉卷
  • 蒜蓉燒原條茄子
2021-08-02 55 瀏覽
**肚餓了串燒烤焗專門店**串燒店位於一個唔多起眼既大廈,但就係因為咁而有驚喜我都係因為係呢座大廈做FACIAL而發現有串燒食一於約老公黎食,由於我地都屬於早段時間食,所以無咩人而台內既位置唔多,全部都係BAR台高櫈,老實說坐就真係一般樓面店員亦只有一個鹽燒牛舌 HKD 68 ; 好厚身啊 正 , 不過呢個厚到我有少少擔心裡面燒得夠唔夠熟燒黑豚肉 HKD49 不過不失啦, 無咩味 同埋比較乾香燒餃子雞翼 HKD49/2隻  一咬落去原來係明太子啊!!天啊 係我既至愛芝士廣島蠔 HKD68/2隻 燒到岩岩好! 新鮮 !! 安格斯牛柳粒 HKD79  都幾貴 但都係好食既微辣肉碎茄子 HKD49 加埋D辣辣地既肉碎一齊食都幾特別燒玉子 (芝士蟹籽) HKD38  大大份,甜甜地 本身唔太好玉子都會一啖接一啖牛油粟米 HKD38 唔會燒到乾哂水值得再ENCORE!!!
**肚餓了串燒烤焗專門店**

串燒店位於一個唔多起眼既大廈,但就係因為咁而有驚喜
我都係因為係呢座大廈做FACIAL而發現有串燒食
一於約老公黎食,由於我地都屬於早段時間食,所以無咩人
而台內既位置唔多,全部都係BAR台高櫈,老實說坐就真係一般

樓面店員亦只有一個

燒黑豚肉 HKD49 不過不失啦, 無咩味 同埋比較乾

芝士廣島蠔 HKD68/2隻 燒到岩岩好! 新鮮 !!

安格斯牛柳粒 HKD79  都幾貴 但都係好食既

微辣肉碎茄子 HKD49 加埋D辣辣地既肉碎一齊食都幾特別

牛油粟米 HKD38 唔會燒到乾哂水

值得再ENCORE!!!
2021-07-22
  • 微辣肉碎茄子
  • 芝士蟹籽燒玉子
喺香港真係好少去串燒專門店食串燒.咁啱今日我哋提早食完晚飯.所以就諗住食下串燒飲下酒🍻就搵左哩間樓上串燒店試下!!食物方面:⚪️燒玉子芝士蟹籽兩大舊玉子.上面放滿溶哂嘅芝士同蟹子.唔錯!⚪鹽燒牛舌呢個厚切牛舌有五粒.燒得唔乾啱啱好.加埋辣粉好惹味好好食😋⚪芝士薯波好脆口.送酒好味👍🏻⚪冬陰功錫紙包蜆冬陰功湯夠辣好香.加埋蜆好夾.蜆無沙都幾大份.正😬⚪蒜蓉扇貝好多蒜蓉好香.但係扇貝略嫌細粒!⚪蒜蓉茄子燒茄子真係必食👍🏻燒得夠香仲保留到好多汁🤗⚪蒜蓉焗金菇有少少乾.加埋辣醬粉都可以!⚪Asahi生啤整體方面:餐廳唔算好大但係都坐得幾舒服.全部食物即叫即整.想同朋友傾計食下串燒飲下酒真係唔錯.餐廳仲有好多香港製造嘅生啤但係我同男朋友都鍾意飲Asahi所以無試🤟🏻
喺香港真係好少去串燒專門店食串燒.
咁啱今日我哋提早食完晚飯.
所以就諗住食下串燒飲下酒🍻
就搵左哩間樓上串燒店試下!!

食物方面:

⚪️燒玉子芝士蟹籽
兩大舊玉子.上面放滿溶哂嘅芝士同蟹子.唔錯!

⚪鹽燒牛舌
呢個厚切牛舌有五粒.燒得唔乾啱啱好.
加埋辣粉好惹味好好食😋

⚪芝士薯波
好脆口.送酒好味👍🏻

⚪冬陰功錫紙包蜆
冬陰功湯夠辣好香.加埋蜆好夾.
蜆無沙都幾大份.正😬

⚪蒜蓉扇貝
好多蒜蓉好香.但係扇貝略嫌細粒!

⚪蒜蓉茄子
燒茄子真係必食👍🏻
燒得夠香仲保留到好多汁🤗

⚪蒜蓉焗金菇
有少少乾.加埋辣醬粉都可以!
⚪Asahi生啤
整體方面:
餐廳唔算好大但係都坐得幾舒服.
全部食物即叫即整.
想同朋友傾計食下串燒飲下酒真係唔錯.
餐廳仲有好多香港製造嘅生啤
但係我同男朋友都鍾意飲Asahi所以無試🤟🏻
  • 鹽燒牛舌
  • 芝士蟹籽燒玉子
  • 蒜蓉茄子
2021-07-30 55 瀏覽
又係一間食過之後會返轉頭嘅良心店早排同朋友嚟食過,然之後再Encore小店裝修簡單有粗口為名嘅啤酒😂😂如果大家有興趣真係可以試吓▫️秘製醬汁燒豬頸肉 $69燒得得爽口之餘唔油膩▫️冬陰功錫紙包蜆 $89絕對係低估左呢一個錫紙包蜆原來係超辣嘅🙃食慣咗之後就覺得佢嗰種酸辣係幾惹味蜆嘅份量都唔小▫️鹽燒厚切牛舌 $68呢個係勁多人推介,結果真係冇失望超!爽口得嚟重油香又唔膩▫️肉汁香燒餃子雞翼 $49超Juicy,有邊仲有明太子,Yummy▫️蒜蓉燒原條茄子 $49冇出邊食到嘅咁油,但係勁多蒜蓉勁重口味🤤▫️香燒原條日本鰻魚熱辣辣,有少少焦香勁好食
又係一間食過之後會返轉頭嘅良心店
早排同朋友嚟食過,然之後再Encore

小店裝修簡單

原來係超辣嘅🙃
食慣咗之後就覺得佢嗰種酸辣係幾惹味
蜆嘅份量都唔小

▫️鹽燒厚切牛舌 $68

呢個係勁多人推介,結果真係冇失望超!爽口得嚟重油香又唔膩

▫️肉汁香燒餃子雞翼 $49

超Juicy,有邊仲有明太子,Yummy

▫️蒜蓉燒原條茄子 $49

冇出邊食到嘅咁油,但係勁多蒜蓉勁重口味🤤

▫️香燒原條日本鰻魚

熱辣辣,有少少焦香勁好食
  • 香燒餃子雞翼
  • 鹽燒厚切牛舌
2021-07-30 1360 瀏覽
今日難得約了很久沒見的朋友見面,最適宜一邊食串燒🍢,一邊飲啤酒🍻,談談近況。這間位於尖沙咀亞士厘道的串燒店,旺中帶靜,岩哂同朋友輕輕鬆鬆傾下計。🍢鹽燒牛舌 $68小編最愛必吃串燒,牛舌👅切得夠厚,燒得剛剛好唔會過熟,口感十足。🍢蜜糖燒廣島蠔 $68廣島蠔🦪新鮮飽滿,沒有燒到乾哂身縮哂水,鮮味無窮。🍢蜜糖雞翼 $30雞翼加上蜜糖燒,燒得表面帶少少香脆,正。🍢燒雞腎 $32雞腎非常有口感,佐酒一流🍻。🍢汁燒娃娃菜 $22先將娃娃菜烚過再燒,保留住娃娃菜的水份,菜上面再灑上孜然粉,😋份外惹味。🍢汁燒秋葵 $29燒得一點都唔乾,保持秋葵的鮮嫩清脆,再配上香濃燒汁提升味道。🍢燒雞軟骨 $39串燒必吃之選,沒有食到雪味,香脆又有嚼勁。🍢原條鰻魚$62鰻魚入口啖啖肉,無細骨👍🏻。🍢珍寶帆立貝 $69帆立貝大大粒,味道鮮甜。🍢燒玉子(芝士蟹籽) $38略嫌芝士燒得唔夠軟身,玉子唔算太滑,蛋味不足。🍺粗口手工啤 $78 港產粗口手工啤,以香港人粗口定名,打卡一流。

🍢鹽燒牛舌 $68

🍢蜜糖燒廣島蠔 $68
廣島蠔🦪新鮮飽滿,沒有燒到乾哂身縮哂水,鮮味無窮。

🍢蜜糖雞翼 $30
雞翼加上蜜糖燒,燒得表面帶少少香脆,正。

🍢燒雞腎 $32
雞腎非常有口感,佐酒一流🍻。

🍢汁燒娃娃菜 $22

🍢汁燒秋葵 $29

🍢燒雞軟骨 $39
串燒必吃之選,沒有食到雪味,香脆又有嚼勁。

🍢原條鰻魚$62
鰻魚入口啖啖肉,無細骨👍🏻。

🍢珍寶帆立貝 $69
帆立貝大大粒,味道鮮甜。

🍢燒玉子(芝士蟹籽) $38
略嫌芝士燒得唔夠軟身,玉子唔算太滑,蛋味不足。

🍺粗口手工啤 $78
港產粗口手工啤,以香港人粗口定名,打卡一流。

2021-07-27