2024-11-24
呢間小編都食過好幾次,見證住雲吞由大變細,態度愈嚟愈差…有埋今次經歷之後,唔會再去架啦!Weekend座無虛席,見到姨姨們都好忙碌。餓扁嘅小編都盡量唔想麻煩到佢地,所以一落單,就默默地等咗15-20分鐘,繼豆漿、油菜後,墨丸雲吞麵終於送到。小編一見個麵,發現3粒墨丸同3粒雲吞細粒咗好多!但因為太肚餓啦,一啖咬落粒雲吞,就覺得口感有啲怪,之後睇下剩返嘅半粒雲吞,發現係生架!凍嘅,啲肉仲係透明,蝦麵係透明架….我即刻叫咗個姨姨過嚟同佢講啲雲吞係生嘅,佢話即係幫我處理,點知轉個頭去咗落單、執枱同收錢….小編再同姨姨有眼神接觸後,姨姨醒覺要幫我處理啦,仲好好咁問我照舊定轉其他,咁小編照舊啦。再等多10幾分鐘,新嘅墨丸雲吞麵送到!小編發現變咗2粒墨丸同4粒雲吞…食到最後一粒雲吞嘅時候,發現啲肉雖然有啲粉紅色,但啱啱熟,小編已經唔想再打攬姨姨們,食晒就走。