2024-10-07 414 瀏覽
今日行過見到好多人排隊,又見自己好耐冇食過,我就排埋一份,我買咗兩個大皇牌,一個大大皇牌外賣返屋企食。阿姐好好,知我路途遠,就比咗個乾冰同保溫袋我可以保存食物嘅質素。大皇牌:墨魚,雞腎,大生腸 $40大大皇牌:墨魚,雞腎,大生腸,紅腸,豬耳 $50全部都好爽口,加埋甜醬同黃芥辣,非常好食!仲保持到水準!
大皇牌:墨魚,雞腎,大生腸 $40
大大皇牌:墨魚,雞腎,大生腸,紅腸,豬耳 $50
全部都好爽口,加埋甜醬同黃芥辣,非常好食!仲保持到水準!
皇牌餐
皇牌餐
2024-08-30 616 瀏覽
今天問佢攞個盒外賣要買幾多錢佢話$85,跟住我買完返屋企發現外觀同見到嘅完全兩回事生腸一串四舊,我買兩吋串六舊仲要係細嘅,其他全部都係小,我發現佢喺下面整嗰陣時同你見到買嘅完全兩回事,在你見唔到嘅情況下俾啲劣質貨你,大家小心😡😡
2024-08-30
10 分鐘 (堂食)
2024-07-18 766 瀏覽
每次經過都一定要買來吃,每一次人流都是如此多,排隊都需要一兩分鐘,每個人都在旁邊吃完就走,形成一道風景。吃了這麼多年,味道仍然無變,每次有朋友來香港旅行,都一定會推介肥姐小食。
2024-06-22 901 瀏覽
每次晚上路過這邊都是大排長龍,人氣小食店,今天有時間可以順便等一下🤣,大概排了十幾分鐘的隊,點了火雞腎和墨魚🦑,很喜歡吃火雞腎,口感脆脆的,大片有厚度,配上他們的醬汁味道有一種甜甜的感覺,再沾一點芥辣黃醬,涼涼的甜甜辣辣的,很好吃👍🏻墨魚口感更像八爪魚的口感,有嚼勁。店內有套餐,但好像每款都搭配著大腸,所以我每次都只是單點,如果下次我會點幾串火雞腎,好味道,適合炎熱夏天的清涼小食,只是感覺份量好像比以前要少了
2024-06-21 643 瀏覽
雖然我對呢間舖印象麻麻,價錢都唔係特別好好抵,但無可否認真係食物水準保持得高質。以前細個會覺得肥姐買嘢食好貴,但冇計香港而家買嘢食物價全部都好貴,所以顯得肥姐都唔係特別貴。每次黎都係叫大皇牌,都好多人排隊。有時見太多人就唔會排😂😂內地嚟嘅同胞都可以試吓。
每次黎都係叫大皇牌,都好多人排隊。有時見太多人就唔會排😂😂
內地嚟嘅同胞都可以試吓。
2024-05-27 771 瀏覽
香港作為聞名於世的美食天堂,除了大名鼎鼎的點心和燒味外,其獨特的滷水小食也是不可忽視的一大亮點。這些樸實無華的小食,往往在外表平凡中隱藏著豐富多彩的滋味,令人回味無窮。當中來港想一嚐最正宗地道的滷水小吃,一定係位於旺角肥姐最出名,皇牌套餐(火雞腎,生腸,墨魚🦑)個人最推薦,特別係冇食過肥姐/有選擇困難既人,我每一次都一定要會點皇牌套餐😋肥姐的滷汁係特別調配,同普通既滷水小吃不一樣,有一種特別的香料味同甜味。雖然滷水小食看似好普通,但蘊含著香港獨特的飲食文化。它們承載著一代又一代港人的回憶。來港旅遊的人,每當品嘗這些滷水小食,彷彿都能感受到那份濃濃的、屬於香港的年代味道。但值得留意,肥姐是以外賣為主,並沒有堂食或企位

但值得留意,肥姐是以外賣為主,並沒有堂食或企位
  • 皇牌套餐
2024-05-12 596 瀏覽
香港小食大家都好鍾意食!今日介紹佢嘅一兩款小食。首先想講呢份章魚,非常唔錯,彈牙,感覺好新鮮,肉質肥美!唔會煙韌都咬唔到。然後我想講係王牌套餐嘅滷味腎。好鍾意佢哋原汁原味嘅感覺!有香甜嘅醬汁,鮮甜軟糯,好吃!

2024-03-24 792 瀏覽
每次都係食拼盤可惜今日啲火雞腎賣晒 轉左豬肚無論幾點都係長龍,不過去得好快每次都係兩樣汁都加 不過食得好論盡呢啲天氣最啱食呢樣嘢 唔會熱辣辣之餘有咬口 相信佢應該整得乾淨 又濃味
每次都係食拼盤
可惜今日啲火雞腎賣晒 轉左豬肚
無論幾點都係長龍,不過去得好快
每次都係兩樣汁都加 不過食得好論盡
2024-03-22 605 瀏覽
食物:3/5環境:3/5服務:3/5性價比:3/5 每次經過都大排長龍,無論本地人定遊客都會食。但質素明顯差過以前,最大問題係唔夠爽口,呢d內臟食落稔稔地就不好食了
食物:3/5
環境:3/5
服務:3/5
性價比:3/5
2024-03-19 566 瀏覽
忍唔住突登上黎寫個評價。因為經過,3月12號晚上6點幾去買外賣拎走,呢間店幫襯左好多年,好鍾意食,今次只叫左1份大皇牌。返到屋企打開好失望,三串裡每串都好細串,仲要每舊比以前細一半。。。。。我只要甜醬,點知落勁少。。最衰唔記得影相加價加到40蚊一份,如果能保持一向嘅水準,我絶對唔介意比多幾蚊,但變成咁真係好失望。聽講比左親戚接手,換人做所以變成咁??希望老闆會見到呢個評論,遊客唔係成日黎買可能唔知有分別,但對於多年嘅熟客、成日買過百蚊特快隊嘅客,真係會好失望,等如趕客!拆自己招牌希望今次只係單一事件啦。。。PS: 一向好鍾意你哋嘅味道
忍唔住突登上黎寫個評價。
我只要甜醬,點知落勁少。。
最衰唔記得影相
聽講比左親戚接手,換人做所以變成咁??

拆自己招牌
希望今次只係單一事件啦。。。
PS: 一向好鍾意你哋嘅味道
2024-03-12
外賣自取
【幾時都排長龍嘅好好味滷味】旺角小食店林立,其中不得不提「肥姐」*👅食物短評【Yummy好味】⭐️⭐️⭐️⭐️大皇牌(墨魚+大生腸+火雞腎)$40墨魚爽口彈牙,生腸爽滑入味,火雞腎厚薄度得宜,冰凍好味😋特別醬汁係呢兜港式滷味嘅靈魂,mix咗黃芥末醬、甜醬、甜豉油~***
【幾時都排長龍嘅好好味滷味】
旺角小食店林立,其中不得不提「肥姐」
👅食物短評
【Yummy好味】⭐️⭐️⭐️⭐️
大皇牌(墨魚+大生腸+火雞腎)$40
墨魚爽口彈牙,生腸爽滑入味,
火雞腎厚薄度得宜,冰凍好味😋
特別醬汁係呢兜港式滷味嘅靈魂,
mix咗黃芥末醬、甜醬、甜豉油~
2024-01-12 998 瀏覽
已經無數次食肥姐,今次迫於無奈要寫開openrice第一次評價!個多月前買了外賣叫了潤返到屋企俾錯腎,以為自己叫錯。今日再買嘅時候,又發生同樣事件。今日因為有了上次經驗,所以搭到去尖東站有位坐就打開望一望啦,點知發現又俾錯。於是浪費了車費時間又搭返去換,點知佢話一早賣晒,咁我話點解頭先買嗰時唔講?你唔可以冇就是但俾串我,於是只可換番其他因為我太太唔食腎。連續兩次都俾錯,加上再之前又係有一次外賣返到屋企發現miss咗一串潤,有理由是差唔多關門博大霧!

外賣自取
講到肥姐滷味,個排隊長龍真係證明左「人多唔一定錯」。撩開街邊燈光嘅騷動,呢碟滷味,簡簡單單地直擊我嘅味蕾。食第一啖墨魚,爽脆得嚟彈牙,啖啖實物,正到彈起👌。點唔記得提個豬心,處理得咁潔淨,食落無多餘嘅味道,實在滋味十足。肥姐嘅滷水個味,要話香唔係得香咁簡單,係有層次、有驚喜。甜豉油淋上頭,同埋佢哋家嘅秘製黃芥末醬一夾,酸甜辣三重奏,為咁多鹹鹹地嘅滷味增添一抹清新嚟。生腸嘛,外皮微微有韌性,裏面卻軟綿而鮮美,呢個對比,真係好正🤤!唔好意思㗎喇,又講多咗兩句,實在係難得食到咁有滋有味嘅港式滷味,所以難掩我內心嘅一份興奮同滿足。如果你都愛好呢種簡單但味道豐富嘅小食,記得要去試一試肥姐滷味,唔好錯過喇!👍😋

2023-12-11 851 瀏覽
大皇牌 (墨魚+大生腸+火雞腎) $40很久沒掃街了, 有點掂掛肥姐的串串, 雖然人龍依然, 但流轉速度快, 美食很快到手。對我來說, 皇牌和大皇牌是必吃的, 其實兩者差不多, 價格上相差$5, 大家都有墨魚和火雞腎, 只差皇牌是細生腸而大皇牌是大生腸而已。是次點了大皇牌, 阿姐會問是否這裡吃和是否加芥末醬, 我的答案全"是"。大生腸和火雞腎很爽口, 唯是日的墨魚有點腍身, 沾滿醬油, 甜醬和芥末醬, 十分滋味, 芥末醬直接沖擊眼和鼻, 感覺刺激。

大皇牌 (墨魚+大生腸+火雞腎) $40

2023-12-04
大皇牌 (墨魚+大生腸+火雞腎)
  • 大皇牌(墨魚+大生腸+火雞腎)
2023-12-04 618 瀏覽
唔係講笑,原來好多人都鐘意食滷味小食😂 肥姐小食店每次幫襯都排晒長龍,一次比一次多人排隊😂 排緊隊個時,就要諗定一陣食咩好,實在有太多選擇🤩⭐大皇牌墨魚、大生腸、火雞腎配埋特製醬油,甜醬同芥末醬食到舔舔脷😋 呢個組合樣樣都好爽口彈牙,咬落真係Jep Jep聲🤩 個醬汁令到愈食愈開胃越食

⭐大皇牌
2023-12-02
15 分鐘 (外賣自取)