2010-03-07 21 瀏覽
同男友行街,一出到去食左pepper lunch!!!隔左一陣行完玩具城又口痕想食雞,行反轉頭!!搵左個可以望海既地方黎坐,而男友就去買野食要左個多重滋味餐加雞翼有2件雞,1隻蜜蜜燒雞翼,薯格,巴辣雞粒,仲有一個飯,而且我地加左$6要多2隻雞翼蜜蜜燒雞翼好乾,而且d肉好老薯格淋曬巴辣雞粒,辣辣地咁,幾好食個飯,d汁少左d!!但係好味!!俾我食曬不過果個cashier就真係......態度好差囉!!!男友問佢拎膠袋,佢問反我地咩膠袋.e個牙?佢掛住同d fd傾計(外來既),根本就唔理d客又冇禮貌,想點?

要左個多重滋味餐加雞翼

蜜蜜燒雞翼好乾,而且d肉好老

薯格淋曬

巴辣雞粒,辣辣地咁,幾好食

個飯,d汁少左d!!但係好味!!俾我食曬

2010-03-03
2009-10-11 14 瀏覽
舖位認真隔涉, 要行到海運大廈尾先見到今次叫左巴辣脆雞飽, 配雞皇飯, 再加$3轉飲青檸椰果冰, 個飽認真唔掂, 飽唔熱, 件雞又係唔熱, 仲唔脆添, 又唔夠沙律醬, 飽入面夾左塊生菜係殘菜, 又黃又殘又爛, 見到就唔開胃, 真係好唔滿意, 好失望!雞皇飯, 無乜雞肉, 飯淋pat pat, 太'將'口!青檸棷果冰成杯冰, 好淡, no good! 早知就飲汽水啦!P.S. 成間舖靜RR, 雖然有海景作配襯, 但其在無乜客, 唔通食物質素問題!
舖位認真隔涉, 要行到海運大廈尾先見到

雞皇飯, 無乜雞肉, 飯淋pat pat, 太'將'口!

2009-10-08
2008-09-19 14 瀏覽
不知是不是見到麥當當做coupon ~kfc 都出了一大版coupon呢~~入面有些都幾值得食~係幾年前~kfc cut 了2人餐~如果2個人去食叫一桶分享又太多一人一個餐又冇咁close今次個coupon 就出返2人餐4件雞+2支粟米+2個著茸+2杯汽水~都係49蚊~2個人食又岩岩好仲有一個coupon 都ok 架~6件蜜蜜燒雞翼餐~都係62-69 ja~好似好多野食呢~~coupon 要睇日子~唔同coupon有唔同deadline~~----case 1去左尖咀食左一張coupon55蚊既4件雞餐~~雞好細件~第一次食到唔熟既雞呢~~有血滲出一路食~一路睇宣傳紙~話自己有7個好嚴格既工序~~雞既質素有保證…我無野好講….仲有個咖哩飯~~名副其實咖哩加飯~無’送’架~~~仲要唔係好食既咖哩…飯係實的~overall 係幾平~一般飽啦case 2雞皇飯13蚊~~~如果係lunch 就一定唔夠~~下午茶來說都算係滿意既~!今次我唔俾喊~因為今次我主要介紹coupon~如果只係case 1~~喊緊
不知是不是見到麥當當做coupon ~
kfc 都出了一大版coupon呢~~
入面有些都幾值得食~

係幾年前~
kfc cut 了2人餐~
如果2個人去食叫一桶分享又太多
一人一個餐又冇咁close

今次個coupon 就出返2人餐
4件雞+2支粟米+2個著茸+2杯汽水~
都係49蚊~2個人食又岩岩好

仲有一個coupon 都ok 架~
6件蜜蜜燒雞翼餐~都係62-69 ja~
好似好多野食呢~~
coupon 要睇日子~
唔同coupon有唔同deadline~~

----
case 1
去左尖咀食左一張coupon
55蚊既4件雞餐~~
雞好細件~
第一次食到唔熟既雞呢~~
有血滲出
一路食~一路睇宣傳紙~
話自己有7個好嚴格既工序~~
雞既質素有保證…
我無野好講….
仲有個咖哩飯~~名副其實咖哩加飯~
無’送’架~~~仲要唔係好食既咖哩…
飯係實的~
overall 係幾平~一般飽啦

case 2
雞皇飯13蚊~~~
如果係lunch 就一定唔夠~~
下午茶來說
都算係滿意既~!

今次我唔俾喊~
因為今次我主要介紹coupon~
如果只係case 1~~喊緊
呢餐一般
2008-07-19 34 瀏覽
同老婆睇戲前,外賣左黑椒特檸大雞翼餐。 一隻黑椒大雞翼比左成六小粒青檸我地,真係太 refreshing 了吧! 雞翼肉質仲幾滑。 加埋個辣脆雞包,雞粒同格格薯,岩岩夠飽
同老婆睇戲前,外賣左黑椒特檸大雞翼餐。

加埋個辣脆雞包,雞粒同格格薯,岩岩夠飽
2008-04-05 12 瀏覽
成日明明唔係食得多,但總係覺得個肚塞滿野(我沒有便秘問題呀!),大概是餐單既side effect啦...行到5.6點,真係開始頂唔順,於是走去kfc。同朋友仔要左2舊巴辣雞上脾、salad、鬆餅。人流非常多,所以雞上脾夠曬熱同脆,但係比以前細舊左1/3。唔知係咪無提升價錢,所以就要減份量!salad是雜菜生果salad,酸酸甜甜幾醒胃,可惜份量都幾少,佔個杯一半左右。食完野,有返d精神,繼續行街。

同朋友仔要左2舊巴辣雞上脾、salad、鬆餅。

食完野,有返d精神,繼續行街。
2008-03-21 14 瀏覽
見KFC 出左個"至爆套餐",個名咁爆梗要試下!個餐有汽水,薯格,一個包(五星雞腿包),雞脾總共$27.5五星雞腿包真係好好好食!!塊雞又厚又大!番茄係厚切!生菜又新鮮!麥記學人出個辣雞腿包餐,點知冇樣做得好!塊雞又乾又鞋!番茄係薄薄一塊!生菜悔到變黃!支持kfc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
見KFC 出左個"至爆套餐",個名咁爆梗要試下!

個餐有汽水,薯格,一個包(五星雞腿包),雞脾總共$27.5
五星雞腿包真係好好好食!!
塊雞又厚又大!
番茄係厚切!
生菜又新鮮!

麥記學人出個辣雞腿包餐,點知冇樣做得好!
塊雞又乾又鞋!
番茄係薄薄一塊!
生菜悔到變黃!

支持kfc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2007-07-24 4 瀏覽
見佢新出黑椒脆雞咪試O下囉,不過同不時O個D辣味雞差不多;不過,比較無咁辣O既黑椒味,O岩晒我,又脆又好味。但係,第一次飲百事CokeLight,覺得好難飲,所以,下次都係穩陣D都係叫蕃普通O個種喇!
2005-07-21 31 瀏覽
見好耐都未食過KFC,so 今日去KFC 食lunch。叫咗個凱撒雞卷餐:有凱撒雞卷+ 一隻燒雞翼+ coke,$27 ,好抵!仲叫咗一件辣雞& 一盒避風塘雞翼($16 for 4 pieces)。凱撒雞卷-- 好fresh 好好味!燒雞翼-- 燒得唔錯,一D都唔乾!避風塘雞翼-- 一般,冇乜特別,偏咸又無雞味,唔抵食!整體嚟計係唔錯,服務都OK!
見好耐都未食過KFC,so 今日去KFC 食lunch。

凱撒雞卷-- 好fresh 好好味!
燒雞翼-- 燒得唔錯,一D都唔乾!
避風塘雞翼-- 一般,冇乜特別,偏咸又無雞味,唔抵食!

整體嚟計係唔錯,服務都OK!
2005-06-21 34 瀏覽
下雨天﹐跟朋友的午餐取消﹐反正一個人﹐無聊閒蕩玩具反斗城看看PSP有沒有新遊戲。越行越餓就走了入去KFC祭一祭五臟廟。要了兩件辣雞﹐說明不要雞下骴﹐給了我一件雞上骴一件雞胸﹐也算不錯﹐總好過以前遇過一說不要下骴就給兩隻雞翼作回應。套餐還有蘑菇飯﹐另外見到加$5 就有一客價值$10 的侷西米布甸﹐忍不住又要了一客。香辣炸雞還算不錯﹐起碼夠熱夠脆﹐味道已是其次。反正炸雞就只是要熱要脆﹐否則味道如何也難以接受。我以前是頗喜歡吃蘑菇飯的﹐因為的確好味。但今日吃到的﹐實再差太遠了﹐飯太“實”﹐汁不夠味亦不夠多﹐蘑菇更少得可憐。吃不完一碗是當然的﹐因為這個飯比較以往吃過的﹐水準是直插式的下跌。不過飯差﹐並不是最差. 最差的還有一個定價$10的西米布甸﹐(套餐只需加$5換) 店員推薦時指著的圖片是用一個白色瓷碗盛載著飽滿又靚的一個布甸。當店員拿了一個以錫紙“兜”盛載著一推死氣沉沉不知名糊狀物的東西拋進我的炸雞籃中的時候﹐我居然還下意識問了店員一句“這是甚麼﹖”答案當然是我不想聽到的....冷淡﹑欺騙﹑糊塗﹑這幾個本來跟食物關係不大的形容詞卻正是我吃這個西米布甸時的感覺。想深一層﹐是我不對﹐顧名思義﹐
下雨天﹐跟朋友的午餐取消﹐反正
一個人﹐無聊閒蕩玩具反斗城看看
PSP有沒有新遊戲。越行越餓就走
了入去KFC祭一祭五臟廟。

要了兩件辣雞﹐說明不要雞下骴﹐
給了我一件雞上骴一件雞胸﹐也算
不錯﹐總好過以前遇過一說不要
下骴就給兩隻雞翼作回應。套餐還
有蘑菇飯﹐另外見到加$5 就有一客
價值$10 的侷西米布甸﹐忍不住又
要了一客。

香辣炸雞還算不錯﹐起碼夠熱夠脆﹐
味道已是其次。反正炸雞就只是要
熱要脆﹐否則味道如何也難以接受。

我以前是頗喜歡吃蘑菇飯的﹐因為
的確好味。但今日吃到的﹐實再差
太遠了﹐飯太“實”﹐汁不夠味亦
不夠多﹐蘑菇更少得可憐。吃不完
一碗是當然的﹐因為這個飯比較以
往吃過的﹐水準是直插式的下跌。

不過飯差﹐並不是最差. 最差的還
有一個定價$10的西米布甸﹐(套餐
只需加$5換) 店員推薦時指著的圖片
是用一個白色瓷碗盛載著飽滿又靚
的一個布甸。當店員拿了一個以錫紙
“兜”盛載著一推死氣沉沉不知名
糊狀物的東西拋進我的炸雞籃中的
時候﹐我居然還下意識問了店員一句
“這是甚麼﹖”答案當然是我不想
聽到的....

冷淡﹑欺騙﹑糊塗﹑這幾個本來跟
食物關係不大的形容詞卻正是我吃
這個西米布甸時的感覺。

想深一層﹐是我不對﹐顧名思義﹐去
KFC﹐應該是吃炸雞的. 又飯又布甸﹐
死得抵也..

(味道的評分全靠炸雞“拉CURVE”
才有2分的..)