2024-09-20 32 瀏覽
好耐冇食過KFC早餐梗係要食佢最出名招牌家鄉雞啦本身好期待一定好正,點知返到嚟好失望!第一眼見到家鄉雞已經覺得好細個仲未計佢炸好啲皮其實雞肉已經好少其他賣相都正常點知切開已經好難,裏面係有一啲雞肉筋絲一啲雞肉汁都冇,超級鞋口!完全好失望,完全似隔夜雞,琴晚拎返嚟做早餐反而其他餸正常幾好食腸仔咬落有汁唔乾,鬆餅鬆軟唔燶煎蛋口感正常蕃茄湯唔夠濃,好淡味….份量都正常嘅,唔會得好少整體嚟講敗筆點係家鄉雞!
好耐冇食過KFC早餐
梗係要食佢最出名招牌家鄉雞啦

本身好期待一定好正,點知返到嚟好失望!

第一眼見到家鄉雞已經覺得好細個
仲未計佢炸好啲皮其實雞肉已經好少
其他賣相都正常

點知切開已經好難,裏面係有一啲雞肉筋絲
一啲雞肉汁都冇,超級鞋口!
完全好失望,完全似隔夜雞,琴晚拎返嚟做早餐

反而其他餸正常幾好食
腸仔咬落有汁唔乾,鬆餅鬆軟唔燶
煎蛋口感正常

蕃茄湯唔夠濃,好淡味….
份量都正常嘅,唔會得好少

整體嚟講敗筆點係家鄉雞!

外賣自取
2024-08-17 19 瀏覽
星期六居然都要返工,為咗令自己開心啲於是就決定食一個豐富嘅早餐。早餐方面呢叫咗佢一個雞扒嘅套餐,入邊呢有一個厚嘅煎蛋啦,一條腸啦,同埋一塊雞扒啦,仲有可以喺薯餅或者鬆餅之間選擇嘅人,我就選擇咗鬆餅,咁大個人都真係第一次食KFC嘅早餐,因為之前食過都係覺得麻麻哋,之前係食包嘅餐,但係今次食呢一個餐估唔到就有啲驚喜,首先佢最推介係鬆餅,但係朋友推介一定要叫佢多蜜糖,個效果真係非常之出色,因為佢成個鬆餅上面嘅蜜糖係非常之甜,但係配埋個鬆餅又唔會話好腬,但係佢最好食都係個頂嗰個位,好好食呀真係,但係中間至底呢就留言有啲乾嘅,所以一啖食係最Perfect嘅。我諗下次都會再因為呢一個鬆餅,而在食呢一個早餐。
2024-07-27 15 瀏覽
行到沙田又肚餓好多食肆都充斥住好多食客得返kfc 有位就快快手入去坐低再點個下午茶餐✨香辣脆雞茶餐🐔🍖✨巴辣雞翼茶餐🐔兩個餐擺埋一齊上雞翼同埋雞鎚都好香口有肉食唔會淨係得骨🦴✨磨菇飯🍛個飯夠熱,磨菇醬汁亦剛剛好撈飯食埋都差不多醫飽個肚✨薯蓉🥔薯蓉就正常發揮啦✨葡撻🌮葡撻酥皮好脆口,唔係淋的溫度亦剛剛好放入口無糖白事要求走冰都真係有做凍奶茶走甜都有🧊🧋餐廳食客都多,流量又高真係食飽就要起身走餐廳環境企理員工速度都快手會再幫襯

行到沙田又肚餓

兩個餐擺埋一齊上
雞翼同埋雞鎚都好香口
有肉食唔會淨係得骨🦴

✨磨菇飯🍛

個飯夠熱,磨菇醬汁亦剛剛好撈飯
食埋都差不多醫飽個肚

✨薯蓉🥔

薯蓉就正常發揮啦

✨葡撻🌮

葡撻酥皮好脆口,唔係淋的
溫度亦剛剛好放入口
無糖白事要求走冰都真係有做
凍奶茶走甜都有🧊🧋

餐廳食客都多,流量又高
真係食飽就要起身走
餐廳環境企理
員工速度都快手
會再幫襯

2024-07-27
2023-09-12 342 瀏覽
自從又一城设有了KF C,很久也沒有吃過鬆餅了,因為好味的鬆餅真不是處處有🤣。知道沙田中心開了一間,放工就去吃它的通粉鬆餅早餐一解相思之苦!原來它的早餐仍然維持平價,$25早晨套餐感覺很實惠👍🏻。可能成本問題,公司用了即棄用具,整個套餐對我來說頗豐富,有炒🥚,蕃茄通粉,鬆餅和奶茶,通粉湯比較甜,但都有蕃茄味,咬一啖鬆餅,同以前一樣好味,外脆內軟,面層加了蜜糖,我覺得蜜糖和脆面正是這鬆餅靈魂所在,我吃盡了整個鬆餅超滿足,它的奶茶以快餐店來說也不失禮,有茶味。今次K F C早餐之旅無失望,下次再會幫襯,希望它繼續努力做好,加油🫶🏻!

2023-09-12
$25 (早餐)
2023-04-05 344 瀏覽
三月生日KFC會送一張$88套餐優惠券,包括有六件雞🐥+三個蘑菇飯+三個細薯蓉+ 三杯中汽水🥤,比着平時原價計應該要$150以上,慳咗差唔多一半😆😆先講吓缺點先,所選嘅雞🐥有三款分別係:家鄉雞🐥、香辣脆雞🐥、狂野燒雞🐥,並不能夠加錢轉換新口味嘅雞🐥,亦唔可以加購其他嘢食,呢方面非常欠缺彈性😕😕,希望明年會有所改善!😗😝再嚟講吓優點:三款雞🐥每樣叫咗兩隻,盒內每款雞🐥都會用牛油紙分層幫我格開,頗為細心😙😙~~~家鄉雞🐥、香辣脆雞🐥、狂野燒雞🐥~~~其實依家除咗有新口味,都唔會再食呢三款雞🐥,一來有新嘅自然食新野,二來其實每間鋪嘅質素都好唔穩定,但今次三款表現都唔錯👍🏻👍🏻,肉質唔 ‘ 鞋 ’ ,仲有少少肉汁,不過係香辣脆雞🐥唔夠辣!另外成個筒餐都食唔晒,就留咗啲第日返工帶飯用😁😁,咁樣又慳一餐啦!😊😊

~~~家鄉雞🐥、香辣脆雞🐥、狂野燒雞🐥~~~

2023-03-30
3 分鐘 (外賣自取)
$88 (其他)
用餐優惠
優惠券
2022-01-10 340 瀏覽
期間限定只有28間分店先有得買嘅雞皇批🥧,同🤴🏻去開沙田就試試啦😄😄~~~雞皇批🥧~~~$59/ 6吋嘅雞皇批🥧,真係唔好睇小佢,我同🤴🏻因為食呢個批我哋飲左三杯中可樂🥤!(好彩用積分換😁😁)首先叫左個雞皇批🥧加一杯中可樂🥤,外表正常,一叉落去好實表皮又乾又硬,食左兩啖就令你好快好口乾,所以我同🤴🏻再叫咗兩杯中可樂🥤🙁🙁但又要讚👍🏻👍🏻佢裏面嘅雞肉料真係好多,味道就係雞皇飯嘅味😅😅,食左一半已經滯滯地,我哋冇叫其他嘢就咁一個批🥧當係一個晚餐已經好飽😊😊P.S過左兩日KFC 社交平台 話買呢個雞皇批🥧送兩杯飲品🥤🥴🥴

~~~雞皇批🥧~~~

2022-01-06
$29.5 (晚餐)
2021-07-01 291 瀏覽
今日試咗KFC新推出既青檸蜜糖燒雞套餐,令我想起泰國。 剛收到青檸蜜糖燒雞套餐,就見到兩件雞旁邊有半個小青檸伴着,保證青檸味十足。拿起雞塊見到上面佈滿香料,一口咬下香料味道刺激味蕾,再加上鮮檸汁,泰國回憶返晒嚟! 青檸蜜糖燒雞套餐售價51元,除兩件雞外,仲有葡撻、大磨菇飯同汽水,係回味泰國美食平價之選。
今日試咗KFC新推出既青檸蜜糖燒雞套餐,令我想起泰國。

2021-06-30
  • 青檸蜜糖燒雞
2021-01-26 252 瀏覽
越式牛油雞返咗嚟啦~😍一向都鍾意食越式牛油雞翼嘅我又點可以錯過😆因為懶排隊,所以用KFC手機📱apps點咗一個set。個set包括2件越式牛油雞、一個大家鄉雞皇飯、一件葡撻同一杯中飲品🥤之後再用埋優惠卷加$1多杯飲品。越式牛油雞好新鮮熱辣,外皮好脆,而且香料又夠入味😋一d都唔伏,仲幾好味添😜個大雞皇飯夠曬多汁,咁先好送飯架嘛🤩而且雞肉都唔少👍🏼不過件葡撻🥧就比較塔,唔夠飽🈵️咁囉~

越式牛油雞
家鄉雞皇飯

越式牛油雞
家鄉雞皇飯
2020-12-25 265 瀏覽
很久已沒有吃肯德基的早餐了,今天早上晨運後便外賣了兩個回家享用,感覺滿足。~悠閒、醒晨雞扒餐 $33家鄕雞扒尚算嫩滑,配薯蓉醬汁頓時味道加分,但個人覺得香腸有點過鹹。蜜糖綠茶的綠茶味道適中,但蜜糖味稍淡。香蜜鬆餅焗得恰到好處,外脆內軟。吃後既滿足又飽肚。~醬燒雞扒早晨全餐 $38這個早晨全餐非常豐富。除了醬燒雞扒外,還有香腸一條。今早沒有薯餅,用了鬆餅代替。半片多士亦配了牛油一片,似乎太多了。大厚切餐肉蕃茄濃湯扭扭粉味道不會過鹹,扭扭粉吸收到了蕃茄湯的精華,既有𡁻口又好味。餐肉果然是厚切,非常有份量。這個早晨全餐只適合大胃王享用,對女士來説份量一定是過多了!餐後確實需要一杯熱檸檬茶消化一下了!

~悠閒、醒晨雞扒餐 $33
蜜糖綠茶的綠茶味道適中,但蜜糖味稍淡。
香蜜鬆餅焗得恰到好處,外脆內軟。吃後既滿足又飽肚。

~醬燒雞扒早晨全餐 $38

這個早晨全餐只適合大胃王享用,對女士來説份量一定是過多了!

餐後確實需要一杯熱檸檬茶消化一下了!
2020-11-12
8 分鐘 (外賣自取)
早餐
2020-11-29 124 瀏覽
今日途經沙田便試試最近推出的珍珠奶茶葡撻。由於疫情關係,因此外賣了個二人餐回家食,原本點了2隻燒雞及家鄉雞、芬達及可樂,但回到家才發現變了4隻家鄉雞、2杯可樂,由於太肚餓就不計較了。雞水準保持標準,而飯略微少左d汁,而葡撻真的很不錯,可惜12蚊一個,價錢略微貴左少少。總括而言食物質素不錯,惟落單員服務水準需改善。
  • 葡撻
2020-10-09 242 瀏覽
見到KFC 出左兩款同KitKat 聯成嘅甜品,同🤴🏻剛剛食完晚餐就試下好唔好食先😘😘脆脆朱古力葡撻(🍫X🥧)睇張宣傳海報影得好靚,個撻面灑有滿滿嘅朱古力粒脆,中間有濃濃嘅朱古力醬多到要滿瀉咁!見到都流口水🤤🤤但實情係.........打開個盒已經聞到好香好濃嘅朱古力味,但點解上面d朱古力脆脆咁少嘅?張海報睇落有成個小山丘⛰⛰咁嫁☹️☹️,依家佢只係似一小堆落葉🍂🍂朱古力味都屬於濃郁!但油左d😞😞脆脆朱古力鬆餅同個撻一樣打開個蓋聞到有朱古力味,明顯KitKat獨有嘅味係重少少,但衰在超級乾,乾到我地要立即買杯汽水黎解渴!今次個Crossover好似唔係咁成功😰😰!下次努力啦💪🏻💪🏻

脆脆朱古力葡撻(🍫X🥧)

但實情係.........
朱古力味都屬於濃郁!但油左d😞😞
  脆脆朱古力葡撻

脆脆朱古力鬆餅
脆脆朱古力鬆餅

2020-10-08
$22 (其他)
2020-06-30 200 瀏覽
期間限定, $38的醬燒雞扒早晨全餐送白蘭氐雞精一瓶。~這個早晨全餐非常豐富,不喜歡吃醬燒雞扒的話,更可將它換成傳統的家鄉雞。個人較喜歡吃家鄉雞,皮脆肉嫩,又配了一些汁,吃起來更理想。~薯餅炸得外脆,但較乾身。幸好腸仔是一小條,較容易吃掉。~多士尚算厚切,配果占來吃酸酸甜甜。~蕃茄螺絲通粉味道適中,蕃茄湯頗為醒胃,再配一片厚午餐肉,真是無懈可擊。~餐後再來一杯多奶的熱咖啡,感覺滿足。吃畢這早餐,我今天的午餐也可免了!
期間限定, $38的醬燒雞扒早晨全餐送白蘭氐雞精一瓶。

~薯餅炸得外脆,但較乾身。幸好腸仔是一小條,較容易吃掉。

~多士尚算厚切,配果占來吃酸酸甜甜。

~餐後再來一杯多奶的熱咖啡,感覺滿足。

吃畢這早餐,我今天的午餐也可免了!
2020-06-01
3 分鐘 (外賣自取)
$38 (早餐)
2020-04-22 149 瀏覽
尼餐KFC通常都係食雞,今日朝早行過見到佢早餐個鬆餅幾吸引,就尼左食早餐。KFC早餐既選擇都幾多,份量少既可以就咁食個包叫杯野飲,另外都有d輕食餐。想食雞既都有得揀家鄉雞,配香腸鬆餅,好多配搭。我就叫左煎蛋鬆餅配蕃茄湯通粉,阿拉伯熱咖啡,個咖啡正正常常,下次試下少奶,煎蛋不過不失,蕃茄湯通粉睇落去細細碗但成個餐食完都幾飽,鬆餅果然係最正,外面焗得非常脆,外脆內軟,加上糖醬甜甜地好好食,,成個餐都係廿五蚊,抵食。

2020-03-01 202 瀏覽
呢排日日困喺屋冇啖好食,呢日出咗去肯德基試下新推出的「牛油粟米黃金雞」,粟米🌽嘅甜味配上牛油🧈嘅鹹香味,真係絕配😋而且炸雞肉質好juicy又夠滑,炸雞真係冇得輸👍🏻不過一個餐得2件雞同薯蓉唔係好夠食,所以另外加咗2隻雞翼同葡撻,大滿足呀🤤#肯德基 #kfc ..

#肯德基 #kfc .
2020-02-26 75 瀏覽
見到KFC 新出咗個牛油粟米黃金雞🐔當然要試一試啦🕞輪後時間🕤呢間鋪設有自助點餐機,雖然近排齊齊抗疫,但同另一間快餐廳唔同,沒有呼籲客人盡量排隊點餐,避免徒手接觸螢幕交叉感染,有咗自助點餐機,的確等候時間比以前少很多🥢推介食品🥢1️⃣A2 牛油粟米黃金雞套餐 $49套餐包含咗蘑菇飯,葡撻一個兩件雞,蘑菇飯飯底比較硬,應該是蒸的時候放唔夠水,粟米味同雞好夾,不過有啲失望就係在於圖中,一隻雞有粉,另一隻完全無葡撻就保持一貫水準味道 😋😋😋賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️價錢 🏦🏦(5分最高)🔆總結一下🔆:快餐現在都唔平,不過有時貪香口,間唔食都會食
見到KFC 新出咗個牛油粟米黃金雞🐔當然要試一試啦

🥢推介食品🥢

1️⃣A2 牛油粟米黃金雞套餐 $49
葡撻就保持一貫水準

味道 😋😋😋
賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
價錢 🏦🏦
(5分最高)

🔆總結一下🔆:快餐現在都唔平,不過有時貪香口,間唔食都會食