2022-06-26
發覺今日自己做左好多錯誤決定😔話說今日要趕下一場,咁喺牛頭角站搵野食,已經覺得自己聰明,因為如果呢個時候一個人去apm真係食風。望下望下食咩好呢,食個老麥咪算,快😆行行下唔知點解間麥記消失左喺眼前就出現左呢間臻味,尤如海市蜃樓咁出現又熱又餓,食米線都ok丫,仲要係酸辣,又多人叫外賣,應該冇伏嘅,就打卡入去店內唔算大,座位有限要同人share,我就唔太想但好彩share嘅食客都好快食完。四周都乾淨衛生,冷氣夠涼,個店員一見到人起身,就會好快咁收碗,清潔、消毒,雖然你有d粗魯,但你係勤快嘅👍但講到快,上菜嘅速度真係第一,呢頭叫完,手岩岩除口罩都未搓手,米線已到😆食得我order左酸辣豬扒米線(小辣)同凍檸茶走甜。米線有花生、酸菜、芽菜同芫荽等等嘅配料。個酸辣湯底好香,食落係好香藤椒油味,藤椒嘅清香,帶住溫和不刺激嘅麻感,係完全唔辣,只係爽麻嘅感覺,刺激又惹味,食慾大增。而塊豬扒雖然浸左湯,但仍然保留脆邊感,醃料控制得宜,唔錯。講到真係好唔錯,事實都係嘅,但問題喺邊呢?當我食到第4啖時,覺得超麻,咁就飲啖凍檸茶啦,點知無糖嘅凍檸茶經過仍然爽麻ing緊嘅舌頭,變左一陣古怪味。我係好想飲凍野中和
望下望下食咩好呢,食個老麥咪算,快😆
行行下唔知點解間麥記消失左喺眼前
就出現左呢間臻味,尤如海市蜃樓咁出現
講到真係好唔錯,事實都係嘅,但問題喺邊呢?當我食到第4啖時,覺得超麻,咁就飲啖凍檸茶啦,點知無糖嘅凍檸茶經過仍然爽麻ing緊嘅舌頭,變左一陣古怪味。我係好想飲凍野中和麻感,但每飲一啖,就好想嘔,奇怪嘅感覺持續不斷。我一邊食一邊諗,Ss....好麻呀,Ss.....想玩直播食米線,Ss....好似胃有d唔舒服喇。
最後,我係個食極都唔飽嘅人,呢一餐,我食唔晒🤣
推薦大家試米線,尤其喜歡味濃嘅人,但奉勸一句:千其千其唔好叫走甜嘅飲品。令我諗起有個食客叫左可樂,佢一定係成日黎呀😏