2024-09-07 26 瀏覽
今日去臻茶試咗佢哋嘅桃子芝芝,整體感覺幾好。首先,入口嘅時候,桃子味道非常清新,唔會過份甜膩,係一種啱啱好嘅甜度。芝士奶蓋就帶出咗一陣輕盈嘅鹹香,配合得唔錯。兩者嘅融合令到呢杯飲品層次感豐富,入口有驚喜。飲品嘅質感都幾順滑,唔會覺得太稠或者太水。飲落去有一種清爽嘅感覺,特別適合炎熱嘅天氣。杯身設計得簡潔大方,手感都幾舒服,方便攜帶。服務方面,店員態度友善,製作過程都幾快,唔需要等太耐。整體而言,呢杯桃子芝芝係一個值得一試嘅選擇,尤其適合鐘意果香同芝士味嘅朋友。下次有機會,我會再試下其他口味,希望都會有同樣嘅驚喜。

2024-08-31 17 瀏覽
平時都飲過唔少香芋珍珠奶茶,見到臻茶做緊特價,就買左杯香芋珍珠奶茶,本身都預咗唔會太好飲,難飲極應該都有個譜,但冇諗過香芋珍珠奶茶竟然可以難飲到咁,係咪一殼粉溝左一杯水?個味道又淡,個香芋味又勁假,勁似以前一排一蚊嗰個香芋糖嘅假味,完全冇試過一杯嘢飲係可以飲一啖就唔想再飲,勁差!!!
外賣送餐
2022-02-21 521 瀏覽
天氣凍,最岩就係飲番杯暖笠笠既飲品,臻茶好飲好多地方都有分店,但今次真係第一次試。🐒芋頭鮮奶綠💰$30第一個感覺係杯野真係夠晒熱😂差少少辣親,嗌左無糖但佢啲芋頭都夠哂甜,所以唔飲得甜既都可以嗌無糖,芋頭係蓉,但份量就偏少,茶味都正常,下次既話會想試葡萄柚綠茶,感覺都會幾refreshing

🐒芋頭鮮奶綠💰$30
外賣自取
2022-02-05 189 瀏覽
喺將軍澳附近行吓,天氣凍行行下想飲杯熱野,咁岩又有間飲品店所以就去試吓。叫咗個暖暖芋頭,其實係芋頭奶,佢嘅芋頭係一粒粒既,咁都好過啲開粉嘅芋頭飲品。但係佢啲芋頭應該係搵糖浸過,食落去好甜,所以建議杯嘢飲應該叫無糖,咁就可以平衡番成杯野冇咁甜。另外,值得一讚係呢杯嘢飲真係好熱,我第一下飲落去有少少熱親條舌頭,係咁凍嘅環境下飲杯咁熱嘅嘢真係好舒服,值得加分,但味道冇乜特別,不配咁既價錢所以唔會有下次。
2022-02-03
2021-12-24 217 瀏覽
第一次幫襯,叫咗杯大紅袍奶茶🧋。落單俾錢後我問收銀我可唔可以要少奶濃茶,點知佢答我做唔到,原因係佢哋既奶茶係預先沖定既。聽到呢句,我都心知不妙,覺得自己今次賴嘢。隨即後面負責沖茶既小姐,嚮雪櫃攞左壺奶茶出黎就咁倒入杯就完成😓味道確實麻麻,不過就未至於好難飲。飲完杯嘢隔咗一陣其實個肚已經覺得有少少唔舒服,點知返到屋企即刻肚瀉,結果果晚足足瀉咗三次😮‍💨😮‍💨我接受到茶可以沖定,但係加埋奶就真係危險囉。經過今次經驗👎🏻都唔敢再返去幫襯勒!
2021-08-23 299 瀏覽
和男友行街,經過TKO新商場,大熱天時又口渴。於是乎便試試這家新開張的茶飲小店。我叫了一杯花樣石榴。飲落去好Fresh,有新鮮生石榴的味道,又唔係太甜,啱晒我口味

外賣自取