芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
2023-08-01 44 瀏覽
不論什麼時候來到這里,都會被現場氣氛感染令每個細胞震動,心情得到放鬆。不論什麼時候來到這里,都會被現場氣氛感染令每個細胞震動,心情得到放鬆。餐前小食有花生,香脆可口。啤酒和串燒係最佳拍檔,1664入口麥香,口感順喉,清爽吾苦澀。 朋友揸車特別調配了一杯菠蘿口味無酒精Mocktail,口感新鮮甜度適中。蒙古烤羊膝用上了最優質的羊肉,經過長時間的燉煮和烤製,羊肉非常嫩滑,入口即化。再加上烤出的微微焦香和香料的調味,讓這道蒙古烤羊膝非常美味。一口吃肉一口喝酒,人間享受。芝士大虎蝦新鮮肥美,經過烤製後,表皮微微焦香,內裡鮮嫩多汁。再加上芝士的淋醬,讓這道菜品的口感更加濃郁。燒三文魚鰭非常鮮嫩,表皮烤製得微微焦香,非常美味。鹽燒鮮白鱔串也是一道非常不錯的選擇,鱔肉鮮嫩,燒烤得恰到好處,口感非常好。孜然燒羊腩、燒新疆羊臉肉串和黑毛豬腩串也是我非常喜歡的菜品。肉質鮮嫩,經過孜然和其他香料的調味後,味道非常美味,讓人食指大動。除了肉類菜品,我還嘗試了他們的新鮮翠肉瓜、招牌茄子燒和燒大啡菇等素菜,口感清新,非常開胃。枝豆也是一道不錯的小食,配搭美酒也是一流。讓人感到非常愉悅。
餐前小食有花生,香脆可口。

燒三文魚鰭非常鮮嫩,表皮烤製得微微焦香,非常美味。

今日去大埔嗰邊探朋友地膽朋友介紹一間都幾出名嘅串燒店又有好多酒飲所以一於就去試吓餐廳係半開放式設計酒吧嗰邊有一個大電視方便啲人睇波嗰日好好彩遇到個時間啱啱係播緊女子世界盃添餐牌有好多嘢選擇有選擇困難症嘅人需要多啲時間去揀😂😂所有食物都係即叫即燒所以上枱都好新鮮熱辣首先上咗兩款海鮮類:蒽燒半殼扇貝 (兩隻)扇貝好Juicy 大大隻 又新鮮香蒜蔥花廣島蠔 (半打)又係大大隻 海水味好濃 好鮮甜上枱即刻食 最啱之後令我哋好震驚嘅係其餘嘅串燒上枱嘅時候係用一塊好大嘅木板去盛載着睇落去超級豐富☺️☺️☺️☺️黑松露蝦串 (一份)三隻有好香嘅松露味 蝦都好大隻原隻魷魚串 (一隻)魷魚新鮮好大隻 燒得得好香碳燒牛扒(塊)肉質鮮嫩多汁 好香炭燒味煙燻和牛牛舌 好似第一次食和牛牛舌 原來係咁嫩架燒豬大腸洗得好乾淨 冇異味仲有好多好多嘢食 全部都整得好有水準呀金菇牛肉卷風味燒雞腎串鹽燒雞翼(2只)水牛城燒雞翼(2只)燒土匪雞翼(2只)蔖筍燒香草芝士焗雜菌燒明太子多士叫咗三款啤酒Magners Original Apple Cider (唔會太甜幾好飲)Chicago Logo Beer (甜甜地嘅啤酒幾得意)
今日去大埔嗰邊探朋友

有選擇困難症嘅人需要多啲時間去揀😂😂

所有食物都係即叫即燒
所以上枱都好新鮮熱辣

首先上咗兩款海鮮類:
蒽燒半殼扇貝 (兩隻)
扇貝好Juicy 大大隻 又新鮮
蒽燒半殼扇貝

香蒜蔥花廣島蠔 (半打)
又係大大隻 海水味好濃 好鮮甜

上枱即刻食 最啱

之後令我哋好震驚嘅係
其餘嘅串燒上枱嘅時候
係用一塊好大嘅木板去盛載着
睇落去超級豐富☺️☺️☺️☺️

黑松露蝦串 (一份)三隻
有好香嘅松露味 蝦都好大隻

原隻魷魚串 (一隻)
魷魚新鮮好大隻 燒得得好香

洗得好乾淨 冇異味

仲有好多好多嘢食 全部都整得好有水準呀
金菇牛肉卷
風味燒雞腎串
鹽燒雞翼(2只)
水牛城燒雞翼(2只)
燒土匪雞翼(2只)
蔖筍燒
香草芝士焗雜菌
燒明太子多士

叫咗三款啤酒
Managers Apple Cider

Chicago Logo Beer (甜甜地嘅啤酒幾得意)
Chicago  Logo  Beer

Frozen Beer - KIRIN(Original) (第一次見呢一個有沙冰嘅啤酒好特別
Frozen Beer - KIRIN(Original)

今餐實在太豐富啦
食到捧住個肚走
呢度真係好適合休息吓 睇吓波 傾吓計 飲杯酒☺️

午餐
蒽燒半殼扇貝
Managers Apple Cider
Chicago  Logo  Beer
Frozen Beer - KIRIN(Original)
  • 串燒
  • 烤黑松露蝦串
  • 香草芝士焗雜菌
2023-07-28 61 瀏覽
芝加哥串燒酒場 (太和中心) (大埔)大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖-上次喺大埔食完lunch omakase之後就去附近商場行咗陣街,夜晚順便去附近酒吧食dinner~今次呢間餐廳都係之前食過嘅,就算係平日都有好多客人幫襯,order少少嘢食再飲啲酒咁樣,chill🔥-芝士黑松露波士頓龍蝦$298開咗邊嘅龍蝦上面鋪滿滿滿嘅芝士同埋黑松露,芝士嘅鹹香加埋黑松露嘅濃郁香氣,配上啖啖肉嘅龍蝦,正🫶🏻-香蒜燒鮮鮑魚$158@6隻鮑魚用咗好多蒜去燒非常惹味,爽口彈牙-燒貴妃蚌$98一份大大隻嘅貴妃蚌,味道鮮甜-蔥燒半殼扇貝$55兩隻扇貝好厚肉,非常新鮮-燒黑松露帶子$72@3粒牛油半熟帶子$63@3粒帶子燒得好香,口感鮮嫩,個人更加推薦黑松露帶子,香味濃郁👍🏻-鹽燒雞軟骨$16 碳燒牛扒$49 韭菜燒$16一串San Mig Light $39@bottle

芝加哥串燒酒場 (太和中心) (大埔)
大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
芝士黑松露波士頓龍蝦$298
香蒜燒鮮鮑魚$158@6隻
鮑魚用咗好多蒜去燒非常惹味,爽口彈牙
燒貴妃蚌$98一份
大大隻嘅貴妃蚌,味道鮮甜
蔥燒半殼扇貝$55兩隻
扇貝好厚肉,非常新鮮
燒黑松露帶子$72@3粒
牛油半熟帶子$63@3粒
鹽燒雞軟骨$16
碳燒牛扒$49
韭菜燒$16一串
San Mig Light $39@bottle
2023-07-22 132 瀏覽
在大埔找到了一家可以吃串燒和喝酒的餐廳,可以放鬆一下。串燒的種類非常多~價格也不算貴,可以嘗試更多的款式🧡酒精飲品也有很多選擇😛點了一些串燒,特別推薦燒芝士年糕,年糕很大粒,咬下去滿滿的芝士,還可以拉絲🤤所以我們又點了第二round!另外,招牌燒茄子也相當出色飲品點了一杯Rainbow cocktail賣相非常適合打卡漂亮😆味道也不錯👍🏻👍🏻如果不想吃正餐來喝酒也可以!下次一定會再來🥰
在大埔找到了一家可以吃串燒和喝酒的餐廳,可以放鬆一下。
串燒的種類非常多~
價格也不算貴,可以嘗試更多的款式🧡
酒精飲品也有很多選擇😛

點了一些串燒,
特別推薦燒芝士年糕,
年糕很大粒,咬下去滿滿的芝士,
還可以拉絲🤤所以我們又點了第二round!
另外,招牌燒茄子也相當出色

飲品點了一杯Rainbow cocktail
賣相非常適合打卡漂亮😆
味道也不錯👍🏻👍🏻

如果不想吃正餐來喝酒也可以!
下次一定會再來🥰
2023-07-21 36 瀏覽
芝加哥串燒酒場 🍻同朋友gathering飲酒食嘢可以嚟依度😎佢哋有好多串燒款式同埋唔同嘅酒類俾大家😆甲羅燒:蟹膏燒得好香,要溝埋蛋黃一齊食🙌可以配埋其他串燒一齊食芝士年糕:年糕唔錯,芝士味夠重,試左新食法,就係可以點下甲羅燒一齊食😂燒原條鰻魚:幾抵,同埋燒得幾香,配埋蒲燒汁唔錯🙌雞皮餃子:燒得啱啱好,外皮幾脆整體氣氛唔錯,都會播啲大家熟悉嘅歌,食物方面價錢唔算貴同埋都好多選擇!。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:芝加哥串燒酒場地址:大埔太和路15號太和中心地下37號舖
芝加哥串燒酒場 🍻

甲羅燒:
蟹膏燒得好香,要溝埋蛋黃一齊食🙌可以配埋其他串燒一齊食

芝士年糕:

燒原條鰻魚:
幾抵,同埋燒得幾香,配埋蒲燒汁唔錯🙌

雞皮餃子:
燒得啱啱好,外皮幾脆

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:芝加哥串燒酒場
地址:大埔太和路15號太和中心地下37號舖
一坐落就有靚花生食,仲要係有蒜味炒過嘅,impression 唔錯。間bar 嘅vibe 都幾正,仲有波睇,一家大細嚟食嘢或者拍拖都非常適合,住太和嘅街坊有福了。啲野食會幾個item一齊上哦Plate 1: 芝士黑松露波士頓龍蝦($298)-有原隻龍蝦!肉質幾結實。面上仲有大量芝士同黑松露醬Plate 2:黑松露蝦串($32) 鹽燒雞翼($24)秘製金沙骨($29)風味羊肉串($25)-呢碟樣樣都唔錯,燒肉串嘅都好味-特別一讚雞翼肉質好嫩滑Plate 3:鳳梨燒($26)鹽燒雞軟骨($16)鹽燒多春魚($32)流心湯圓燒($23)-最喜歡呢碟-鳳梨值得一讚,燒得乾之餘又保持到裏面嘅水份-作為雞軟骨同多春魚控,approve 呢間嘅quality-湯圓燒有擂沙湯丸嘅感覺,幾特別Plate 4:招牌茄子燒($39)-原條茄子,好大份,建議share-好 juicy, Plate 5:蔬菜燒得幾好,但覺得放得太多孜然粉,有點過咸。燒日本番薯唔錯 Plate 6:明太子玉子燒($58)原條燒魷魚($28)蘆筍燒($29)-個魷魚唔錯,燒得啱啱好,唔會太韌Cider: Magners -作為愛爾

啲野食會幾個item一齊上哦

Plate 1:
芝士黑松露波士頓龍蝦($298)
-有原隻龍蝦!肉質幾結實。面上仲有大量芝士同黑松露醬

Plate 2:
黑松露蝦串($32)
鹽燒雞翼($24)
秘製金沙骨($29)
風味羊肉串($25)

-呢碟樣樣都唔錯,燒肉串嘅都好味
-特別一讚雞翼肉質好嫩滑

Plate 3:
鳳梨燒($26)
鹽燒雞軟骨($16)
鹽燒多春魚($32)
流心湯圓燒($23)

-最喜歡呢碟
-鳳梨值得一讚,燒得乾之餘又保持到裏面嘅水份
-湯圓燒有擂沙湯丸嘅感覺,幾特別

Plate 4:
招牌茄子燒($39)

-原條茄子,好大份,建議share
-好 juicy,

Plate 5:

Plate 6:
明太子玉子燒($58)
原條燒魷魚($28)
蘆筍燒($29)

-個魷魚唔錯,燒得啱啱好,唔會太韌

Cider: Magners
-作為愛爾蘭銷量第一嘅蘋果酒,果然冇名不虛傳。啱鍾意果味嘅朋友,唔會太甜,送串燒perfect

1K
前排同男朋友黎大埔半日遊, 因為佢喜歡串燒所以黎左呢間一入去先會有花生 $28 一大杯, 好香脆好食酒都有好多款, cocktail, craft beers, whiskey, sake 等, 串燒種類亦非常多, 店有大電視直播足球, 好岩約朋友睇波飲酒, 旺季要訂位Magners Original Apple Cider $58朋友叫左樽帶蘋果香嘅啤酒Safety Caramee $92我叫左杯cocktail 以vodka/bailey 做based 加左caramel 同cream, 入口甜密好好飲😍 簡直好似甜品咁, 超易入口, 不過酒勁都有. 女仔一定會喜歡煙燻和牛舌 $38 / 鹽燒牛舌心 $33前者應該用牛舌根, 相對肉質較腍帶煙燻咸香. 更鍾意牛舌心爽口彈牙嘅口感燒汁牛仔骨 $48份 /燒韓式牛肋條串 $29前者雖然都大份, 不過骨大舊sauce 偏濃味. 較欣賞後者食到牛肉香同軟腍口感鹽燒鮮白鱔串 $58超級推薦推薦😋 燒得皮脆肉嫩, 而富魚油味增甲羅燒 $48滿滿嘅蟹膏, 少量味增更帶出鮮甜, 好食 香蔥燒蟶子皇(隻)$108有2條, 不過略燒耐左縮水燒德國牛肉腸
前排同男朋友黎大埔半日遊, 因為佢喜歡串燒所以黎左呢間

一入去先會有花生 $28 一大杯, 好香脆好食

朋友叫左樽帶蘋果香嘅啤酒

Safety Caramee $92

煙燻和牛舌 $38 / 鹽燒牛舌心 $33

燒汁牛仔骨 $48份 /燒韓式牛肋條串 $29

鹽燒鮮白鱔串 $58
超級推薦推薦😋 燒得皮脆肉嫩, 而富魚油

味增甲羅燒 $48
滿滿嘅蟹膏, 少量味增更帶出鮮甜, 好食

香蔥燒蟶子皇(隻)$108
有2條, 不過略燒耐左縮水

燒德國牛肉腸$28
又幾好食, 燒得外皮脆香中間juicy

黑毛豬腩串 $25 炭燒豬頸肉 $22
兩款前者比較乾, 後者燒得剛好軟稔而脂肪均勻, 入口彈牙好食

密汁燒黑豚肉 $46
呢份portion 唔少, 燒得juicy 口感保留彈性. 仲配有2款sauce點完甜甜哋好食. 如果多人share 叫呢個仲抵食d

燒豬大腸 $29
燒到外脆內軟, 口感幾好, 好香

燒土匪雞翼 $25
一串有2隻, 燒嘅火喉真係岩岩好外皮焦香而中間肉嫩juicy 有入味, 推薦

燒新彊羊臉肉 $24
羊騷味濃郁, 但燒得乾左d

香草芝士焗雜菌 $45
錫紙包住大大份, 有cheese truffle 香好濃郁惹味

鳳梨燒 $26
菠蘿燒過更香甜多汁🍍

• 鹽燒牛舌心
  • 鹽燒鮮白鱔串
  • 燒豬大腸
打風前踏單車來到大埔,發現呢間酒吧餐廳特別多人,播著本地音樂,特別有感覺。餐廳主打串燒,可以揀既食物款式過百,價錢亦都非常親民。Kirin Frozen Beer $86-$96日本啤酒品牌Kirin出既Frozen Beer,有3款口味,我揀佐原味,朋友就飲peach,面層有一層好濃厚既啤酒泡,有d似日式軟綿綿既雪糕,打咭一流。炸拉絲水牛芝士條 $65個人推介必點,芝士條拉絲感十足,拉超過1米都唔係問題,用黎伴酒岩哂。煙燻和牛牛舌 $38厚切牛舌爽口彈牙,而且份量大。安格斯牛肉露筍串 $38露筍既清甜感完美減低牛肉既油膩感,燒既時間岩岩好。茄子燒 $39原條茄子燒,份量大。串燒新鮮秋葵(串) $24加上辣粉夠滋味。香蔥燒蟶子皇(隻)$108超大條蟶子夠新鮮,食落有爽口感。燒羊架(份)$43配上薄荷醬,食落啖啖肉。招牌燒牛骨髓(串)$29食落帶滑溜口感,唔係好多餐廳有得食。燒德國牛肉腸(串)$28黑啤豬肉腸(條)$26兩款腸各有特色,燒得同樣出色。明太子玉子燒(份)$58一份有兩件,好厚身,上面既明太子唔算多,不過太多亦會過咸,岩岩好。水牛城燒雞翼(2只)$25水牛城雞翼做得都幾辣,食

餐廳主打串燒,可以揀既食物款式過百,價錢亦都非常親民。

Kirin Frozen Beer $86-$96

炸拉絲水牛芝士條 $65

煙燻和牛牛舌 $38
厚切牛舌爽口彈牙,而且份量大。

安格斯牛肉露筍串 $38
露筍既清甜感完美減低牛肉既油膩感,燒既時間岩岩好。

茄子燒 $39
原條茄子燒,份量大。

串燒新鮮秋葵(串) $24
加上辣粉夠滋味。

香蔥燒蟶子皇(隻)$108
超大條蟶子夠新鮮,食落有爽口感。

燒羊架(份)$43
配上薄荷醬,食落啖啖肉。

招牌燒牛骨髓(串)$29
食落帶滑溜口感,唔係好多餐廳有得食。

燒德國牛肉腸(串)$28
黑啤豬肉腸(條)$26
兩款腸各有特色,燒得同樣出色。

明太子玉子燒(份)$58

水牛城燒雞翼(2只)$25
水牛城雞翼做得都幾辣,食開三哥小辣既朋友先好挑戰,或者order小小辣。

芝士黑松露大啡菇(隻)$45
芝士份量十足,燒得剛好帶juicy口感。

白松露薯條(份)$98
份量極極極大,好似一座山咁,每拿一條都勁驚會跌,好似同朋友玩層層疊一樣。

芝加哥串燒酒場 (太和中心) (大埔)
大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖

#大埔 #太和 #酒吧 #串燒 #Kirin #Bar #Barandrestaurant #FrozenBeer #Beer
2023-07-15
2023-07-14 27 瀏覽
位於太和嘅串燒酒吧 用半開放式設計 但夏天嚟食都唔會好熱 加上串燒食物質素高 可以chill下嘆下鹽燒鮮白鱔串鱔肉鮮嫩,燒得恰到好處,滿滿嘅油香同味道,加上香脆嘅魚皮,值得encore極品紅東星斑柳(串)斑柳肉質鮮美,入口彈牙燒芝士年糕(2件)年糕Q彈有嚼勁,芝士香氣四溢燒羊架羊肉鮮美,味道突出,肉質鮮嫩口感良好燒羊肉大蔥卷羊肉與大蔥搭配得宜,風味獨特燒羊上腦肉串肉質非常鮮嫩,肥瘦均匀,口感豐富,非常惹味和牛棒嫩度十足,口感豐富芝士牛肉漢堡牛肉中間加上流心芝士,肉質正常安格斯牛肉露筍串牛肉鮮嫩,惹味調味配上清爽露筍,搭配不錯茄子燒燒得恰到好處,外皮香脆,內裡柔軟,面頭嘅調味啱啱好唔會好鹹香蒜蔥花廣島蠔鮮嫩多汁,香氣濃郁燒牛油半熟帶子整體牛油香氣撲鼻,不過帶子味唔算突出PINEAPPLE MOJITO $89酒精味配上帶點酸酸甜甜嘅菠蘿,味道清新Snow Ball $83味道較為甜同易入口

鹽燒鮮白鱔串

極品紅東星斑柳(串)
斑柳肉質鮮美,入口彈牙

燒芝士年糕(2件)
年糕Q彈有嚼勁,芝士香氣四溢

燒羊架
羊肉鮮美,味道突出,肉質鮮嫩口感良好

燒羊肉大蔥卷
羊肉與大蔥搭配得宜,風味獨特

燒羊上腦肉串
肉質非常鮮嫩,肥瘦均匀,口感豐富,非常惹味

和牛棒嫩度十足,口感豐富

芝士牛肉漢堡
牛肉中間加上流心芝士,肉質正常

安格斯牛肉露筍串
牛肉鮮嫩,惹味調味配上清爽露筍,搭配不錯

茄子燒
燒得恰到好處,外皮香脆,內裡柔軟,面頭嘅調味啱啱好唔會好鹹

鮮嫩多汁,香氣濃郁

燒牛油半熟帶子
整體牛油香氣撲鼻,不過帶子味唔算突出

PINEAPPLE MOJITO $89
酒精味配上帶點酸酸甜甜嘅菠蘿,味道清新

Snow Ball $83
味道較為甜同易入口
2023-07-14 273 瀏覽
繼元朗區之後再訪大埔有Feel 夠Chill 芝加哥酒場,同樣係串燒酒類選擇款式多到過百款,有埋Happy Hour Discount 就更加抵食抵飲。先來兩杯一齊放工之後飲勝打頭陣🍻Rainbow $118 推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐(Vodka, Blue Curacao, Peach Purée, Pineapple Juice Grenadine)吸睛彩虹造型打卡首選,三層顏色由伏特加、藍橙酒、菠蘿汁、石榴汁等組合而成,味道有幾種清甜果香集合一身,甜甜地好易人口,份外冰涼清新,酒精濃度唔算太高,所以都岩哂女任飲用👍🏼Magners Original Apple $58帶蘋果香嘅酒精啤酒。串燒方面,以下💖值得推介:💖招牌燒牛骨髓 $29/份明太子玉子燒 $58/份鹽燒雞翼 $24/2隻💖鳳梨燒 $26/串💖茄子燒(原條) $39蒜蓉牛油燒大頭蝦 $58/隻燒原隻魷魚串燒 $2/串💖鹽燒鮮白鱔串 $58/串炭燒法國鵝肝 $82/串💖脆炸黑松露薯條 $88/份另外呢份小食作為澱粉質配角都十分有誠意,真.黑松露醬大份放在薯條上,飽肚感尤其增加,送酒一流。整體環境舒適,十分適合一班朋友聚會。大大部

繼元朗區之後再訪大埔有Feel 夠Chill 芝加哥酒場,
同樣係串燒酒類選擇款式多到過百款,

先來兩杯一齊放工之後飲勝打頭陣🍻
Rainbow $118
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
吸睛彩虹造型打卡首選,
三層顏色由伏特加、藍橙酒、菠蘿汁、石榴汁等組合而成,
味道有幾種清甜果香集合一身,
甜甜地好易人口,份外冰涼清新,
酒精濃度唔算太高,所以都岩哂女任飲用👍🏼

Magners Original Apple $58
帶蘋果香嘅酒精啤酒。

串燒方面,以下💖值得推介:
💖招牌燒牛骨髓 $29/份
燒原隻魷魚串燒 $2/串
💖鹽燒鮮白鱔串 $58/串
炭燒法國鵝肝 $82/串

💖脆炸黑松露薯條 $88/份
另外呢份小食作為澱粉質配角都十分有誠意,
真.黑松露醬大份放在薯條上,
飽肚感尤其增加,送酒一流。

整體環境舒適,十分適合一班朋友聚會。
大大部電視直播足球,旺季記得要訂位啊。
2023-07-12 18 瀏覽
每次想同朋友啤啤佢,都會揀大埔呢間芝加哥,環境同食物樣樣都唔錯,性價比高,我哋一行二人眼闊肚窄叫咗好多嘢食:🥢Peach Mojito好香桃味,清新又refreshing,夏天飲好爽。🥢Kirin🥢(左起)招牌珍寶生蠔串、燒羊架培根年糕卷、培根車厘茄卷、煙燻和牛牛舌生蠔串燒到半生熟,濃濃嘅海水味好好食;燒羊架七成熟,肉質軟腍,唔會太羶;和牛牛舌一串有四件,都幾抵食。🥢茄子燒(原條)燒到好腍好juicy,上面舖滿蒜蓉,好香😋🥢香蔥燒蟶子皇、鹽燒鮮白鱔串、明太子玉子燒蟶子皇都幾新鮮,鮮白鱔一咬落去已經有魚油標出嚟,厚肉肥美,層皮亦燒得香脆👍🏻🥢燒貴妃蚌大大隻啖啖肉😍🥢炸大八爪魚足炸得唔錯,粉漿夠薄夠脆,點埋個酸辣醬好好食。🥢炸饅頭

🥢Peach Mojito
好香桃味,清新又refreshing,夏天飲好爽。

🥢Kirin

🥢茄子燒(原條)
燒到好腍好juicy,上面舖滿蒜蓉,好香😋

🥢香蔥燒蟶子皇、鹽燒鮮白鱔串、明太子玉子燒

🥢燒貴妃蚌
大大隻啖啖肉😍

🥢炸大八爪魚足
炸得唔錯,粉漿夠薄夠脆,點埋個酸辣醬好好食。

🥢炸饅頭
之前老公同朋友食過元朗分店話好好食, 所以今次帶我去大埔食, 串燒好多選擇, 好適合同一大班朋友黎食串燒、飲酒傾計👯‍♀️餐廳出面就係停車場, 泊位好方便!🚗menu好多選擇, 串燒分左海鮮、佐酒、牛、豬、鳥(雞)、羊同蔬菜類🍖燒和牛胸爽串 $32炭燒豬頸肉 $22水牛城燒雞翼(2隻) $25極品即燒乳豬 $78黑糖雞雞脾肉串 $24風味燒雞腎串 $19大蔥雞脾肉串$25玉子燒(4件) $38翠肉瓜 $19茄子燒 $39燒大啡菇 $35燒原隻魷魚串燒$28燒羊架 $43Nuts $28KIRIN-Rose $85KIRIN-White Peach $85一坐低, 先有一杯炒花生, 個花生好好食, 好香, 但又唔會太脆太熱氣, 忍唔住會想係咁食, 送酒一流🍺最鐘意食玉子燒, 甜得黎好有蛋汁香🍳魷魚成隻上, 好大塊, 好juicy!😋炭燒豬頸肉肉質爽口🐖雞腎都好好食好脆好爽!燒茄子好香籽然味, 好多汁, 加埋D蔥食好惹味👍🏻好少係出面食到成塊燒乳豬串, 外皮烤得好香脆, 咬落口份油脂出哂黎, 好過癮🤩

餐廳出面就係停車場, 泊位好方便!🚗

燒和牛胸爽串 $32
燒羊架 $43
Nuts $28
KIRIN-Rose $85
KIRIN-White Peach $85

最鐘意食玉子燒, 甜得黎好有蛋汁香🍳

魷魚成隻上, 好大塊, 好juicy!😋

炭燒豬頸肉肉質爽口🐖雞腎都好好食好脆好爽!

燒茄子好香籽然味, 好多汁, 加埋D蔥食好惹味👍🏻

呢度雖然看似一間普通酒吧,但Menu竟然有超過100款串燒款式,而且仲有好多特式食物、佐酒小食,真係樣樣都想嗌啊😆全部食物都係即點即燒,味道樣樣都唔錯,其中我最鐘意:🍢A5和牛西冷 - 咬落充滿住牛油香,但又唔會好油膩,淨係點黑椒同鹽已經非常好食。🍢燒羊架 - 我嘅至愛,呢度燒得剛剛好,又係勁juicy嫩口,點埋薄荷啫喱醬一啲都唔羶。🍢炸蝦角 - 好好食,外層係脆卜卜嘅春卷皮,內裡好多蝦膠,配上泰式辣醬,配啤酒一流👍🏻酒類選擇非常多,紅白酒、啤酒、清酒已經好多款,但我地都點左2款cocktail試下:🍹Pina Colada - 好香椰子菠蘿味,非常易入口,好啱酒量淺嘅朋友。🍹Rainbow - 帶有桃泥同菠蘿石榴味,所以飲落好似飲緊fruit punch,而且呢杯係彩虹色真係整得好靚!打卡一流👍🏻呢間嘅飲品同食物除咗款式多,睇得出樣樣都整得係好有誠意,而且外面仲有好多車位方便泊車,有歌聽有波睇,三五知己嚟chill下確實係個好選擇👍🏻

全部食物都係即點即燒,味道樣樣都唔錯,其中我最鐘意:

Rainbow
  • 炸蝦角
  • A5和牛西冷
  • Pina  Colada
2023-06-27 62 瀏覽
📍芝加哥串燒酒場(大埔)好耐無食呢間~今日黎食下🤭黑松露玉子燒好有蛋香味~加上黑松露好正😍味噌甲羅燒、芝士蟹棒、鵪鶉蛋、燒賣、燒韮菜、燒娃娃菜都幾好食碳燒牛扒都唔錯 軟淋唔會un~幾有驚喜👍🏻最中意係一定會叫既炸八爪魚足😆真係好好食 好脆口 炸皮好薄~點埋泰式辣醬真係一流芝士年糕又係黎親都要叫🤭今次試新野叫左個比較貴嘅 A5和牛粒 朋友話貴但我想試下就叫左一串 入口即溶好有油脂感!😋好食Snow ball朋友都係飲呢杯🤭唔重酒味👍🏻Chi chi我呢杯菠蘿味重啲 幾岩唔太好酒味嘅女仔飲☺️
📍芝加哥串燒酒場(大埔)
好耐無食呢間~今日黎食下🤭

朋友都係飲呢杯🤭唔重酒味👍🏻
Chi chi
我呢杯菠蘿味重啲 幾岩唔太好酒味嘅女仔飲☺️
2023-06-23 32 瀏覽
芝加哥串燒酒場充滿了風味,隨著香氣和燒烤的聲音,我的胃口就開始了騷動。我點了一些招牌菜,其中燒牛舌是我必點的菜品之一。牛舌經過嚴格挑選,加上燒烤後,口感嫩滑,吃起來十分美味。牛舌的油脂在口中化開,留下持久的鮮味,讓我回味無窮。接下來,我嚐了燒白鱔。這道菜是由鱔魚切成小塊串燒而成,燒烤後,鱔肉緊實有嚼勁,口感豐富。我又點了一份玉子燒。這道菜口感柔軟,蛋香四溢,讓人吃了之後感到十分滿足。加上醬汁調味,更是讓我垂涎欲滴。最後,我品嚐了雞肉軟骨棒。這道菜是用雞肉和軟骨拼湊而成,燒烤後,外皮焦香,內裡嫩滑。肉質和軟骨的交錯,讓人吃起來非常過癮。總的來說,芝加哥串燒酒場的串燒非常地道,菜品豐富,口感出色。用餐環境也十分舒適,讓人可以輕鬆地享受美食。