2019-06-05 917 瀏覽
平時真係好少寫食評,因為我唔係食家,亦都唔識食好嘢!但係呢間餐廳真係差到我唔寫食評都唔得!先來介紹第一道菜,韓式香濃芝士雞飯,睇相韓式你會諗到辣辣地甜甜地,唔好意思冇!芝士都冇!會唔會係我唔係神之舌,食唔出佢微妙嘅韓式芝士味呢?!我淨係食到鹹鹹地既汁!我一定係失去左味覺!加埋佢茶餐廳嘅雞柳,係有皮同埋肥膏嘅!再睇埋賣相,就知道佢係大大鑊一早煮好左再淋上面嗰啲啦!不過KFC嗰啲都好食過佢!啲怪味食完都徘徊喺個口入面好難頂!原來我仲有味覺嘅!好再黎第二道菜,黑松露野菌意粉,又睇相!好一睇相,我諗大家都明白咩事!都係茶餐廳式嘅意粉,即係煮到好鬼𣺉,求期𣺉啲汁上去嗰啲!你仲諗住有黑松露?罐頭草菇就有!裝修到咁靚,好心啲食物俾返啲誠意啦!10個伏!以後唔會幫襯!味道仲要夾硬要我比一星,真係一粒都唔想比!以後都係去返友愛村食算啦!完!

先來介紹第一道菜,韓式香濃芝士雞飯,睇相
韓式香濃芝士雞飯

好再黎第二道菜,黑松露野菌意粉,又睇相!
黑松露野菌意粉
期𣺉啲汁上去嗰啲!你仲諗住有黑松露?罐頭草菇就有!

裝修到咁靚,好心啲食物俾返啲誠意啦!
10個伏!以後唔會幫襯!

味道仲要夾硬要我比一星,真係一粒都唔想比!
以後都係去返友愛村食算啦!完!
2019-06-02
2019-05-27 431 瀏覽
裝修舒適,幾好坐,有卡位。因為帶埋三歲阿仔去,座位高度啱啱好畀阿仔坐定定食嘢,唔使加BB 凳,幾方便帶小朋友去食。而且啲位夠闊落,坐落唔會覺得迫。價錢實惠,晚餐都係$43 起跳到$68 左右。下午茶都好宜人。推介食佢嘅芝士焗雞扒長通粉,佢可以配飯或意粉,但長通粉可以載住佢融化咗嘅芝士,啲芝士真係好正,雞扒味道剛剛好,我一定會帶埋成家人同阿仔嚟返兜。炒烏冬略鹹,但唔係難食嘅,所以唔中意鹹嘅朋友就最好要留意下。

2019-05-27
10 分鐘 (堂食)
  • 芝士焗雞扒長通粉
2019-04-18 396 瀏覽
份量極少  3啖食哂  熱飲加5蚊  凍飲加9蚊  crazy 牛扒得3分一塊 食水極深 食完好似冇食過野咁 味道又唔係好 完全搵笨 諗住新開 試食一次 中哂伏 永久backlist......
2019-04-15 386 瀏覽
無下次最差早餐食物質素係極度差!開業第三日咪去試下1) 兩份早晨 除左個漢堡扒暖暖地外其他食物 : 煎蛋,腸仔,粟米,火腿都都係凍!!!!!個4隻蛋既蛋白起馬半隻蛋白係生既拉絲狀重要用粟米 方包遮住d拉絲蛋白,完全唔係餐牌話"焗蛋",係根本無焗過兩碟一樣既餐,一碟蛋有落香草一樣又唔落,到底個廚房攪咩呢!2) 兩杯奶茶極多油漬浮面。3) 餐牌寫"牛油多士", 黎到變左"牛油方包",落單又無同我地講改左"方包". 我地問下餐牌寫多士?個亞姐就理直氣壯咁話 "係呀。。賣哂啦。。。改左方包架啦"即態度係不要問,只要食!寧願佢地答 多士爐壞左 或轉左黎個餐包 都好過話賣哂多士都係將方包烘下但而家係有"方包"而賣哂"多士"個答案真係莫明其炒!4) 不停咁聽到待應同客人講 "通粉賣哂啦。。。食米粉囉" 如果而家係晚上10點話賣哂好合理 早上10點喎。。。。。lee樣又話賣哂 個樣又係賣哂 到底有咩有得叫?
無下次

最差早餐

食物質素係極度差!

開業第三日咪去試下

1) 兩份早晨 除左個漢堡扒暖暖地外
其他食物 : 煎蛋,腸仔,粟米,火腿都都係凍
!!!!!
個4隻蛋既蛋白起馬半隻蛋白係生既拉絲狀
重要用粟米 方包遮住d拉絲蛋白,
完全唔係餐牌話"焗蛋",係根本無焗過

兩碟一樣既餐,一碟蛋有落香草一樣又唔落,到底個廚房攪咩呢!

2) 兩杯奶茶極多油漬浮面。

個亞姐就理直氣壯咁話
"係呀。。賣哂啦。。。改左方包架啦"

即態度係不要問,只要食!

寧願佢地答 多士爐壞左
或轉左黎個餐包 都好過話賣哂
多士都係將方包烘下
但而家係有"方包"而賣哂"多士"
個答案真係莫明其炒!

4) 不停咁聽到待應同客人講
"通粉賣哂啦。。。食米粉囉"
如果而家係晚上10點話賣哂好合理
2019-04-15
$35 (早餐)