2019-05-23 1451 瀏覽
還記得呢間廳個名由我細個時已經成日聽, 但由於佢的位置唔太方便之餘, 每次經過開都會被周邊的食店所吸引, 所以永遠都冇食過呢間小店...而家搬左嚟荃灣住, 決定要試下, 叫左個開心套餐, 好抵食, 有2件麥樂雞, 一件炸雞, 一件pizza, 好多薯角加汽水都只係$40. 佢係即叫即炸, 感覺上好新鮮, 但唔好處, 係好熱氣, 不過食得炸嘢都預左係會熱氣.. pizza比我想像中更為好味, 唔知係唔係新鮮焗, 厚底麵包好鬆化, 芝士加沙律醬味道好夾, 好味.炸雞都唔細件, 但如果有張隔油紙會好d..薯角都好味, 不過如果佢換成薯條可能會更受歡迎呢.

炸雞都唔細件, 但如果有張隔油紙會好d..

薯角都好味, 不過如果佢換成薯條可能會更受歡迎呢.

2019-05-22
2019-05-04 1036 瀏覽
一行六人來到吃夜餐,點了一個芝味A餐和一個芝味C餐。Pizza選擇了一個薄批和一個厚批,意粉、飯、預食拼盤和炸雞。炸雞最好吃,炸得非常鬆脆,脆卜卜。Pizza和其他食物中規中矩,不錯。
一行六人來到吃夜餐,點了一個芝味A餐和一個芝味C餐。Pizza選擇了一個薄批和一個厚批,意粉、飯、預食拼盤和炸雞炸雞最好吃,炸得非常鬆脆,脆卜卜。Pizza和其他食物中規中矩,不錯。
2019-01-12 1525 瀏覽
今日懶,唔想出街食🤪揀左芝味鳥🤣呢間pizza店個名好搞笑😽但質素唔係講笑,真係幾好!我地三個人叫左芝味A餐($192)😝👉🏻首先,意式香草烤雞薄餅(雞肉、雞蛋、蘑菇、加倍芝士),個餅底係厚底,但唔會乾爭爭,個醬汁係蕃茄,同d配料好夾,同埋啲芝士多到可以拉到絲🤤🤤🤤同埋我欣賞佢個雞蛋,切得好靚🥰👉🏻香濃咖喱雞焗飯,香濃,夠creamy😚👉🏻而什菌露筍長通粉,白汁醬汁,不過不失😌👉🏻最後仲有兩個餐湯,係粟米湯嚟嘅,正常味道😌😌👉🏻送餐速度都幾快,一個鐘內都送到😚食完好滿足,飽晒!下次叫外賣Pizza都會揀呢間😝
今日懶,唔想出街食🤪
我地三個人叫左芝味A餐($192)😝
意式香草烤雞薄餅

👉🏻香濃咖喱雞焗飯,香濃,夠creamy😚
👉🏻而什菌露筍長通粉,白汁醬汁,不過不失😌

👉🏻最後仲有兩個餐湯,係粟米湯嚟嘅,正常味道😌😌
👉🏻送餐速度都幾快,一個鐘內都送到😚

食完好滿足,飽晒!下次叫外賣Pizza都會揀呢間😝
2019-01-12
1 分鐘 (堂食)
意式香草烤雞薄餅
2018-12-03 1255 瀏覽
有時收工收得太夜,周圍的餐廳都關門後,總會走到最近的pizza bird 醫肚,因為通常都會收十點鐘。pizza bird 出名便宜得來又食物質素不會太差。老實講,這樣的價錢絕對對得住它的食物質素,有主食,有副食及有一罐飲品,都只是30-40元,都真係算很好良心了。餐廳內主要是客人自助的,例如如果要水的話,要自己去倒,餐具及紙巾都要自己去拿取的。只有在遞餐時店員會幫客人遞上。由於長期餐廳內都不是很多顧客,所以可以慢慢食。

2018-11-08
2018-09-29 1566 瀏覽
同事今日最後一日,所以我地攪左個歡送會同佢道別。10幾人份量最好就係叫pizza🍕🍕,方便又快捷。今次試左芝味鳥,食物既質素還可以,但服務就很一般。叫左唔同款式既飲品,最後送黎既全部都係百仕。Pizza 叫左海洋派對同墨西哥城。2款pizza 都好足料。特別係墨西哥城,佢個pizza 有小小辣,但辣得黎又好惹味,同辣肉腸好夾。相對地意式慢煮意粉就有d失望,一心諗住慢住應該會好juicy,點知意粉好乾,小小汁都無。其他食物就不過不失吧。

今次試左芝味鳥,食物既質素還可以,但服務就很一般。
叫左唔同款式既飲品,最後送黎既全部都係百仕。
海洋派對

Pizza 叫左海洋派對同墨西哥城。

其他食物就不過不失吧。

2018-09-24
外賣送餐
海洋派對
2018-04-09 2415 瀏覽
今晚晚上,由於在家中在電視,唔想出街食嘢,於是便叫外賣。本人一向愛食薄餅。於是打電話叫咗附近pizza and chicken的薄餅外賣。等咗約45分鐘,外賣薄餅便送到。我叫咗個海洋風情,材料有千島汁,蝦,魷魚,蜆仔及菠蘿等。材料份量尚算多,但送來的時侯,已是熱,而且味道非常一般,有D似在超级市埸買的薄餅,在焗爐做的相似。比起另一間出名的薄餅店,味道相差很遠。薄餅不算香,我都係食咗3塊便放咗入雪櫃。肚餓時先整熱飢餓。價錢约100多D,完全不值。相信以後也不會再落單叫依間薄餅了。
2018-01-08 2411 瀏覽
凍冰冰唔想出去,又忽然間想食炸雞同Pizza,就諗起Pizza Bird嘅起值餐,$168有一個大Pizza、3件炸雞同6件蒜蓉包,都算抵食啦!落order到送到嚟大概50分鐘,時間catch得幾好。首先試試佢哋個蒜蓉包,唔熱唔脆冇蒜蓉味,下次應該唔會再叫。跟住Pizza上場,我哋叫一個超級夏威夷大批,料都算足(菠蘿+莎樂美腸),但可能外送關係,雖然夠熱但個邊邊已經淋咗。最後炸雞就非常熱不過太過油,明白炸物一定多油但好似油浸咁就比較遜色了,好在內𥚃雞肉尚算滑。全個餐依然有一定嘅進步空間~
超級夏威夷
炸雞
蒜蓉包
50 分鐘 (外賣送餐)
2016-08-03 6109 瀏覽
叫左一個$168set我叫左2件雞,一個普通批同埋一個飯+2杯飲品佢既雞皮做得好脆又大件櫻之花(三文魚千島醬)最鐘意食依個pizza 材料又多又豐富蕃茄焗豬扒飯平時都會揀3文魚飯 但食得多就上下其他都幾好食 除左好食都唔知可以講乜😂其實如果唔大食既依個餐可以夠3個人食
叫左一個$168set
我叫左2件雞,一個普通批同埋一個飯+2杯飲品
佢既雞皮做得好脆又大件
櫻之花(三文魚千島醬)
最鐘意食依個pizza 材料又多又豐富
蕃茄焗豬扒飯
平時都會揀3文魚飯
但食得多就上下其他
都幾好食 除左好食都唔知可以講乜😂

其實如果唔大食既
依個餐可以夠3個人食
2016-06-02 4821 瀏覽
屋企人叫咗Pizza Bird外賣,佢哋前身係Pizza and Chicken,近年先改名做Pizza Bird。落單後約個半小時先送到,不過當日係繁忙日子,都可以理解。芝味B餐,海洋風情大批一個、香草烤雞螺絲粉一客、炸雞三件、汽水三罐。海洋風情大批餡料係魷魚、蝦、蜆仔、蟹柳、洋蔥、青椒、菠蘿、芝士同千島醬,種類雖多,份量就幾少,零星咁分散晌薄餅表面,千島醬食味偏甜,唔同坊間甜中帶酸嘅味道。香草烤雞螺絲粉,記得早年仲係叫Pizza and Chicken嗰陣食到嘅醬汁係滿滿香草味,可惜呢次食味稍淡,就似一般茶餐廳頹式白汁,螺絲粉亦較腍身。炸雞方面,色澤頗深,似乎炸得過火咗,表層炸漿亦唔薄,食落肉質乾身,比仍係Pizza and Chicken初期失色好多,但就比K字頭炸雞店算係好啲啲,至少食得出調過味同仲係熱辣辣嘅。另外跟餐可以揀汽水、餐湯或蒜蓉包,落單嗰陣話要汽水,一般餐廳都會俾百事可樂(或可口可樂),但當日佢哋隨機俾咗7up同Mirinda青蘋果味,所以落單時真係要講明想要咩口味嘅汽水,以免出現唔啱飲嘅情況。

題外話/補充資料: Pizza and Chicken時期係我心目中頭幾位薄餅店之一,惟呢次嘅表現真係有少少不復當年勇,都幾失望(不過又未至於喊面)。
90 分鐘 (外賣送餐)
$75 (其他)
2015-12-11 3725 瀏覽
今日難得公司team齊人,所以今日想買個外賣係公司食,我地最後選擇左芝味鳥的餐,我地8個人每人$55都好抵仲有少少食吾晒添。同事在網上買好似仲有$20平添。我地叫佢一點鐘佢都好準時同快到達公司。總結係薄餅同雞類最好味,其他只可覺飽肚之用。黎到見到已經勁開心…薄餅好耐都有食過,但皮偏淋吾太脆口,材料多同味道都夠。本人鐘意食類似至尊,有腸仔芝士香不錯。羊架味道不錯,但肉吾多,當食牛仔骨咁。薯角太淋冇咩味。失望。咖喱角,春卷和薯角都係淋,冇味,材料吾多,失望。湯驚喜好味,吾太杰身,粟米超多同香。炸雞,咖喱雞飯,柚子蜜雞翼,海鮮白汁寬條面:炸雞始終都係最好味,夠脆口同雞好嫩滑,份量又多,推介好味道!~柚子蜜味道重同甜加上滑雞翼好味!但咖喱雞和海鮮寬條面係冇味,同好杰身,好一般。
咖喱角,春卷和薯角都係淋,冇味,材料吾多,失望。
湯驚喜好味,吾太杰身,粟米超多同香。
2015-12-10
2015-08-25 2582 瀏覽
久仰了大名很久,專程同朋友去試下,睇下係咪真係咁好食,點知......中伏了😭😭我諗我地之後都應該唔會再嚟食啦,食物質素真心普通到爆!食唔出有幾滋味幾特別😅又話炸雞好好味,點食都覺得,頂盡當似食緊KCF咁囉😒😒Pizza無論外型定味道都比不上pizza hut,我寧願叫外賣自取食仲抵仲平😗意粉好一般,一般到我只能講,唔食都無任何損失,而且食物不夠熱,只係暖暖地。。

我諗我地之後都應該唔會再嚟食啦,食物質素真心普通到爆!

食唔出有幾滋味幾特別😅
又話炸雞好好味,點食都覺得,頂盡當似食緊KCF咁囉😒😒
2014-09-26 3368 瀏覽
今日同 friend經過呢間鋪頭, 見好耐無食過炸雞,於是決定入去一試,嗌左個二人餐炸雞件雞好脆,雖然油份多左D,但係食落D雞肉到都幾嫩口,而且亦都幾大隻,成個套餐最好食既野。跟著到意粉今次我地叫左個肉醬意粉,雖然味道普通,但係用料夠多,D肉碎同D汁都ok多,夠撈晒成個意粉,算係合格之作。最後係Pizza今次我地叫既係環遊世界,料夠多,而且D醬都夠味,但係個批底就真心唔掂,唔夠熱之餘亦都太厚,食落去好飽。總括: 成個餐價錢唔高 (Around$120),件炸雞同Pizza有一流既水準,係抵食之作。
炸雞

跟著到意粉

最後係Pizza

2014-08-29
  • 炸雞
  • pizza
 今日專程同兩個朋友去試下,餐後大家決定唔會再嚟!1. 服務態度欠佳,我朋友企係收銀叫職員落單等十五分鐘,個一位服務員慢慢從廚房行出嚟落單。問攞餐具個兩位服務員完全冇反應,在場其中一位客人同我地講出去自己攞。枱面已經放兩個意粉一個飯,三個湯碗,個Pizza嚟到根本冇位放,個位服務員又唔幫我地收起三個湯碗,只係識企隔離等個客人自己攞開枱面啲嘢,之後係黑面放個Pizza行開。2. 食物質素欠佳,餐湯係栗米忌廉湯(濃濃生粉味),個Pizza有芝士、火腿、菠蘿(不過加咗啲油益味),白汁海鮮螺絲意粉白汁完全冇味,肉醬意粉一般,白汁蘑菇飯好重草青味,上述食物只係個Pizza上枱係熱,其餘湯、意粉同飯只係暖,個飯中間位置係凍......餐後我終於明白,點解由我12:40pm坐到1:30pm,店內包括我同兩位朋友只得~~~6個客人。

今日專程同兩個朋友去試下,餐後大家決定唔會再嚟!

2014-04-25
2014-03-27 3306 瀏覽
食過好多次荃灣呢間PIZZA鋪,每次D質素都唔錯今次要左個2人餐$93, 仲加左$10要左份豬仔骨PIZZA夠味多料,不過返到屋企已經唔太熱,冇辦法海鮮飯次次都咁多料,好鬼抵食係個豬仔骨有時好乾好硬,有時又好好食,真係要碰下運氣總結:質量好,質素一般,價錢公道
食過好多次荃灣呢間PIZZA鋪,每次D質素都唔錯
今次要左個2人餐$93, 仲加左$10要左份豬仔骨
PIZZA夠味多料,不過返到屋企已經唔太熱,冇辦法
海鮮飯次次都咁多料,好鬼抵食
係個豬仔骨有時好乾好硬,有時又好好食,真係要碰下運氣
總結:質量好,質素一般,價錢公道
2014-03-25
10 分鐘 (外賣自取)
2014-03-10 3000 瀏覽
從來未試過食餐飯食到一肚氣今日我地一行四人行開荃灣,心血來潮想嘆返個美味pizza, 點知去到城市中心發現pizza hut執左,於是上黎open rice,見到呢間食評唔錯就去試試啦去到門口見到個快餐式設計其實有d想退呔。。。不過星期日唔想等位等餐飽,又聞到好香,忍唔住入去試試啦惡夢就開始佢地有個四人餐幾抵食既,$208 包一個大批 , 飯/意粉/小食各一,仲有湯/飲品四款,咁我當然想試下大家推介既豬仔骨啦,都係用個小食加$10姐。當決定好哂食咩,我同朋友就行出去櫃面落單,我地呆望個女仔傾電話傾左五分鐘。。。之後終於肯幫我落單。。。除左個餐,我地仲叫多左2款小食,但係我講一個菜,佢就:“下?“我一次。。我自問我講野都唔算細聲,唔知點解佢不停“下?“之後佢地走黎上菜,每次都會拎住盤野食係旁邊,等你執好個位先放落去,其他碟都冇所謂丫,個個pizza盤熱架小姐,你唔係expert 我會用手拎開佢嘛?佢就真係企係度唔郁。。。ok, 我地兩位男仕gentle , 都唔係奉旨架,唔該都冇聲!講返佢d食物。。。個粟米湯似係用罐頭粟米蓉開出來的,仲要走忌薕味,sorry 我食左兩啖真係食唔落!個pi
從來未試過食餐飯食到一肚氣

惡夢就開始

佢地有個四人餐幾抵食既,
咁我當然想試下大家推介既豬仔骨啦,都係用個小食加$10姐。

之後佢地走黎上菜,每次都會拎住盤野食係旁邊,等你

講返佢d食物。。。

個pizza好大件,四個人都食唔哂,但係味道同我去七仔買個個叮叮薄餅冇咩分別

其他既焗飯焗意粉同雞翼都好似冇咩味咁,最好食係個炸蝦條個沙律醬。。。

講講下食食下到最尾,我發現冇左我最想試個個豬仔骨,原來佢地收左錢但冇入單去廚房,我地唸住趕去睇戲,想話取消佢。。。佢竟然話最多比返廿蚊你。。。我真係十萬個為甚麼?? 結果我地仲要呆等佢整出黎比我地打包。

最好笑係後尾,個女仔走黎我地面前問d野仲食唔食,其實已經冇哂野,我地話唔要喇,佢將隔離檯食完d骨頭一大碟車落我地張檯。。。。冇野嘛?你倒都唔係倒落我地面前嘛?

最後個女仔都係答我“下?“

呢間野真係令我十分失望!大家去食一定有心理準備,班人會挑戰你既容忍低線
2014-03-09