2024-06-05 111 瀏覽
「茶救星球」有個特別飲品,招牌首創「苦瓜檸檬茶」講明苦瓜係唔苦嘅,賣$29 ,即管試一試,另外仲叫咗杯楊枝甘露芒芒試吓,每杯飲品上面都有隻麻雀仔,唔打麻雀都覺得佢好可愛,但應該好難儲齊一套
2024-06-05
5 分鐘 (堂食)
芒芒楊枝甘露
2024-05-29 132 瀏覽
🍴苦瓜檸檬茶飲品入面有啲苦瓜肉都幾特別,飲落係幾清爽既,真係唔苦,但成杯野無乜味又無檸檬茶味,感覺好似飲緊青瓜水咁😅😅😅咁就要$29了,頗貴,亦有少少失望。店面裝修係藍色為主,幾吸睛,然後杯野送左粒豬仔小麻雀都幾得意嘅,但希望注重返飲品質素先🥺當晚唔洗點排隊,店員服務都尚可,有好快回應,等待時間唔太耐附近都好多同類店舖,如果$29 買杯青瓜水的話,我應該不會再光顧了~🏠店名:茶救星球蔬果茶🚘地址:尖沙咀加拿分道49號夏惠樓地舖

🍴苦瓜檸檬茶
當晚唔洗點排隊,店員服務都尚可,有好快回應,等待時間唔太耐

🏠店名:茶救星球蔬果茶
🚘地址:尖沙咀加拿分道49號夏惠樓地舖
2024-05-08 135 瀏覽
✨尖沙咀·茶救星球✨🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹返工返到悶悶地,同同事一齊買茶救星球醒神下!我地最愛苦瓜檸檬系列,又清涼又解暑😋😋最中意佢每杯飲品都跟一粒小麻雀,好有衝動想儲齊一副牌😆然後買兩杯又送一隻豬豬,真的很可愛🥰🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸▪️美味指數:😋😋😋😋😋▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨尖沙咀·茶救星球✨

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
返工返到悶悶地,同同事一齊買茶救星球醒神下!
我地最愛苦瓜檸檬系列,又清涼又解暑😋😋
最中意佢每杯飲品都跟一粒小麻雀,好有衝動想儲齊一副牌😆
然後買兩杯又送一隻豬豬,真的很可愛🥰
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-04-11 114 瀏覽
又有人萬歲啦、今日要飲d健康的飲品😂、因為平時都飲得多廢水、所謂的癈水就是肥同埋超甜的飲品!所以要飲下健康的苦瓜茶😁以藍色為主題、幾靚🤣加了脆波波同埋Q彈凍、因為我比較多中意有口感的飲品、草莓味特出、酸甜酸甜、不過芭樂味就完全沒有😅q彈凍比較似仙草質感、好滑流😆飲落似竹蔗茅根加鮮奶、甜甜蜜蜜、加上有馬蹄口感、不過嚐不出有茶的味道、不過我比較中意沒有茶味🤣可能中意飲茶的就不太適合😁有苦瓜味的檸檬茶、不過感覺都不太苦、有少少回甘、苦瓜味比檸檬汁更為特出、兩者混合、酸酸甘甘的🤣
所以要飲下健康的苦瓜茶😁

以藍色為主題、幾靚🤣

外賣自取
2024-04-05 95 瀏覽
最近都留意到好多內地飲食品牌嚟左香港其中茶飲真係唔少得我上親大陸都會飲返杯更加成日幫襯呢個牌子因為內地好熱無咩冷氣要飲飲refresh下雖然呢個牌子出名苦瓜但我飲親都係斑蘭薄荷茶尋日紅日嘅尖沙咀都只係等一兩杯唔洗排好耐唯一唔好係我叫好少冰其實都係好多冰同好凍但一飲落去同內地一樣甘好味可惜就貴成倍啦Feel到職員落單都好快好純熟要keep到快又有禮貌其實唔易同埋佢地普通話同廣東話都好流利唔排除係由內地店直接派落香港店同內地一樣都有豬豬同麻雀仔送雖然無咩用但我每次都唔捨得掉左佢
最近都留意到好多內地飲食品牌嚟左香港

同內地一樣都有豬豬同麻雀仔送
雖然無咩用
但我每次都唔捨得掉左佢
2024-03-21 75 瀏覽
試過苦瓜檸檬茶、芫荽檸檬茶、兩款也是小清新口感。有時就是不想喝太甜太膩的手搖、就想起茶救了⋯現在茶救推出了福利$20山野鴨屎香檸檬茶但只限門市購買,而且買夠兩杯飲品就會有一隻苦瓜豬公仔 🐷 很化算
試過苦瓜檸檬茶、芫荽檸檬茶、兩款也是小清新口感。

有時就是不想喝太甜太膩的手搖、就想起茶救了⋯

現在茶救推出了福利$20山野鴨屎香檸檬茶

2024-03-21
2023-12-19 173 瀏覽
依間位於尖沙咀既茶救星球其實都開左2個月 左右,位置就係正尖沙咀既「飲食街」 ,相當方便。 同附近既手打檸檬茶略為不同既係 依間主打既係苦瓜檸檬茶,相當特別。 幫襯依間 緊係必飲既係苦瓜檸檬茶! 價錢方面都比另外一間手打檸檬茶相對便宜。 苦瓜檸檬茶($29) , 等左好快就有。 唔好以為一聽個名係苦瓜就以為好苦唔好飲。非也, 苦瓜味其實唔係真係好苦好突出, 相反 手打檸檬茶味會濃啲。 苦瓜味其實只係淡淡地同埋會回甘 。口感絕對值得一試店家既吉祥物苦瓜豬都超級可愛。 第一間店期間限定會有苦瓜豬換, 可能因為依間屬加盟店/不是活動期,依間並沒有提供換領苦瓜豬或者周邊既活動,不過望下影下相都唔錯的

苦瓜檸檬茶

$29 (宵夜)