2021-12-21 397 瀏覽
⭐️ 茶星人 (德民大廈) (紅磡)📍 紅磡德民街29號德民大廈地下B2號舖平時茶飲店都試唔少😅 見到呢間連鎖店都好多分店未試過 今日嚐一嚐鮮🥰 唔知係咪我唔好彩🌝 味道真的偏唔掂 未必值得再訪🖤 以我所見 連鎖店應該有更加好的QC吧⭐️ 草莓撞上番石榴 🍓先睇外表已經覺得有伏味🌝 太鮮既紅色有點色素感 ❤️ 飲落去既草莓味比較Artificial同藥水 甜得唔自然 整體試唔到石榴味 同樣茉莉茶底味亦比藥水甜味蓋過左🍵
⭐️ 茶星人 (德民大廈) (紅磡)
📍 紅磡德民街29號德民大廈地下B2號舖

草莓撞上番石榴

⭐️ 草莓撞上番石榴 🍓
草莓撞上番石榴
2021-09-24 266 瀏覽
平時都鍾意飲手搖飲品,亦都試過好多唔同間,對茶星人都幾有期待,始終都有啲名氣。今次喺紅磡店叫咗一杯芝芝莓苺。芝芝系列只有標準裝,冇得揀size。總結今次第一次飲茶星人,坦白講我覺得名多於實。呢杯芝芝莓莓一飲落去覺得好甜,另外職員話會有果肉,坦白講我飲咗成杯,真係一粒果肉都食唔到🙈士多啤梨嘅籽就有好多粒🙈不過奶蓋係幾好味既,只係呢杯野真係太甜啦,又無得選擇甜度。

今次喺紅磡店叫咗一杯芝芝莓苺。
2021-09-24
5 分鐘 (外賣自取)
2021-08-16 176 瀏覽
今日叫咗個四季春芝士奶蓋茶,海鹽奶蓋少少鹹鹹地,都幾好味,配埋個清清地嘅四季春幾夾😋😋但係成杯飲嘅時候,有啲難飲到個奶蓋,要靠飲管筆,有啲麻煩🤣🤣🤣🤣
2021-08-10 160 瀏覽
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻前排👧🏻👧🏻一齊去咗黃埔附近食飯,食完飯當然要飲翻杯手調飲品先完成個routine嘛😚同埋呢排天氣都幾焗🌥所以👧🏻👧🏻都想買杯野飲🥤邊散步邊飲🤣紅磡茶星人嘅位置唔算易搵,大概係以前豪大大個邊行入去(其實👧🏻可能講錯鋪位,不過住開個邊應該會知👧🏻講咩)🤣其實鋪頭出面都有放廣告牌,要搵應該係冇問題的❗️🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹1) 仙草凍頂烏龍奶茶 (700ml) HK$25 👧🏻👧🏻同樣都係叫咗仙草凍頂烏龍奶茶。因為👧🏻👧🏻本身叫咗無糖,所以加咗黑糖圈,杯茶都唔會太甜😋好啱怕甜同想戒糖嘅人士👍 烏龍奶茶個茶底唔會太苦澀但味道唔會好淡,好啱怕飲完茶夜晚會訓唔到嘅朋友😊 仙草非常軟滑易啜,飲奶茶嘅時候好容易食曬啲仙草都未飲完杯茶🤣其實舊仙草好足料好大舊,但係👧🏻👧🏻叫咗大杯裝(700ml),所以奶茶係飲極都有🤭$25有700ml咁大杯咁足料嘅仙草奶茶🥤咁抵真係去邊搵喎😭😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌗😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑溫馨提示😘落單時出示學生證可以減$5‼️🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹✨整體評分✨(5分滿分!)🏠環境:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻服務:🌕🌕🌕🌕🌕💲抵食:🌕🌕🌕🌕🌑💯總分:🌕🌕🌕🌕
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻

1) 仙草凍頂烏龍奶茶 (700ml) HK$25
仙草凍頂烏龍奶茶

😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌗
😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑

溫馨提示😘
落單時出示學生證可以減$5‼️
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌗🌑
📍紅磡德民街29號德民大廈地下B2號舖
☎️ 94585024

仙草凍頂烏龍奶茶
2021-06-28 248 瀏覽
今次叫左水果大爆炸,即係水果茶,$38。以茶飲店嘅水果茶黎講,係真係幾貴。飲落茶味唔算好香濃,我叫左半糖,諗住會酸啲,但係飲落都係無乜酸味,入面水果嘅份量都好少,其實就係好一般嘅水果茶,無特別。以$38黎講就真係唔值。
外賣自取
我買了一杯奶蓋凍頂烏龍,一杯草莓朱古力,一杯宇治抹茶。講下杯烏龍完全冇茶味,奶蓋都係普通料,試唔出有幾好幾特別。我地再試試下一位參賽者草莓朱古力,我品嚐到淡淡草莓味同甜味,咦?朱古力呢?去左邊呀?唔掂最後一位參賽者宇治抹茶,呢個厲害呀,杯野又稀又無味,有色無味,飲水絕對會更高興我完全體會唔到呢間野有咩好有咩特別,好。。。。唔得?特別。。。。唔掂?我今次係第二次飲,點解會有第二次?因為我想比多次機會你!好失望
我買了一杯奶蓋凍頂烏龍,一杯草莓朱古力,一杯宇治抹茶。
講下杯烏龍完全冇茶味,奶蓋都係普通料,試唔出有幾好幾特別。

外賣送餐
  • 走啦,去第間
蘋果硬碰火龍果Price:$30📌小妹飲水果茶好怕好甜🥲所以嗌咗半糖,甜度就啱啱好😎蘋果味比較突出,果肉都幾多🤤飲嘅時候差唔多啖啖果肉🤩有時想飲下啲清新健康嘅野飲,可以去試下👍🏻草莓雙朱脆皮Price:$33📌呢個好特別,唔係成日見到😆飲之前要攪勻啲脆皮,唔係啲脆皮會沉哂底😉感覺就係飲緊草莓朱古力奶😂飲完再開蓋食埋d朱古力碎😋
蘋果硬碰火龍果
Price:$30

草莓雙朱脆皮
Price:$33

我啱啱去咗茶星人紅磡分店買嘢飲。店員一嚟就好熱情咁問我想飲啲乜嘢,嗌嘢飲的期間亦有提醒我使唔使少甜少冰,真係提醒咗好多我呢啲大頭蝦嘅人成日唔記得要求甜度!我叫咗碳焙烏龍加海鹽芝士少冰半糖,而嘢飲我就覺得還不錯,芝士奶蓋嘅味道好好,唯一唔好嘅就係個質地太稀,行兩步啲芝士已經同啲茶開始混合,可能其他人等耐啲先飲就會變咗飲奶茶。價錢$30 700ml,唔太平亦唔太貴,得閒可以飲番杯。
前排成日飲芋泥乜乜乜,好耐都無飲過黑糖鮮奶。咁啱喺黃埔經過 @e.tea.hk 決定要懲罰一下(•̀ᴗ•́)وღ 黑糖波霸厚芝奶 𝟱𝟬𝟬𝗺𝗟 $𝟯𝟯好耐無飲過黑糖鮮奶,更加耐無飲芝士奶蓋,所以決定邪惡一下!開頭就咁飲唔太飲得出芝士奶蓋嘅味道,但飲到中段就開始好香濃,好重芝士味。店員建議可以小糖,個人覺得咁樣有黑糖嘅甜就啱啱好。另一主角珍珠都好好食,有咬口,份量又多!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱𝟭𝟬𝗘.𝗧𝗲𝗮 茶星人✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟲.𝟴/𝟭𝟬╰┈➤ 📍#BELLYwongs_whampoa 多區分店✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴.𝟮/𝟭𝟬╰┈➤ #BELLYwongs_taiwanese #BELLYwongs_drinks✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟴/𝟭𝟬✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs

ღ 黑糖波霸厚芝奶 𝟱𝟬𝟬𝗺𝗟 $𝟯𝟯
好耐無飲過黑糖鮮奶,更加耐無飲芝士奶蓋,所以決定邪惡一下!

𝗘.𝗧𝗲𝗮 茶星人
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_whampoa 多區分店
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴.𝟮/𝟭𝟬
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs
2021-04-24 192 瀏覽
有試過佢哋嘅仙草奶茶,同埋宇治綠茶首先講仙草奶茶,仙草係好飲嘅而且有足夠嘅甜味,只係食仙草表現唔錯,但係奶茶好似水咁,叫咗少甜就真係咩味都冇得仙草味宇治綠茶就更加明顯好似水咁,好淡好淡嘅綠茶味,自己沖都好飲啲,本身對茶星人都幾失望跟住聽到原來最出名係佢哋嘅芝芝系列,試過佢哋嘅草莓味都唔錯,今次試佢哋嘅芒果味~ 首先佢哋嘅奶蓋非常濃郁,而且佢哋嘅鹹甜比例掌握得好好,好少奶蓋可以整得咁好飲! 跟住底下嘅芒果沙冰芒果味道唔差,雖然唔算好出色嘅沙冰不過奶蓋好濃嘅關係如果沙冰太濃郁就會太漏,整體來講我覺得好好飲,飲成杯都唔覺得好辛苦~ 而且只係$30好抵飲~ 總括嚟講唔係每一樣品質都好好不過奶蓋系列真係值得一試!
有試過佢哋嘅仙草奶茶,同埋宇治綠茶

總括嚟講唔係每一樣品質都好好不過奶蓋系列真係值得一試!
芝芝芒果
芝芝芒果
之前我都講過,我好少飲手搖嘅飲品,但而家真係有好多唔同種類嘅手搖,特別係水果系列,令到我由唔鍾意到而家係完全愛上。😍😍😍早前屋企附近開咗間手搖飲品,係自己區嘅社交平台群組成日都有人推介,我又心思思又想試下,但又踏出唔到呢一步去買,所以就同老公講,老公就話想試就試啦!唔好飲最多佢幫我飲,咁我就去試啦!真係估唔到,當試咗第一杯之後,就吸引咗我,應該咁講,唔止係我,連我老公都係愛不釋手,一致好評。🥰🥰🥰E.Tea茶星人 地址:紅磡德民街29號德民大廈地下B2號舖🥤水果大爆炸 - 就係呢杯,令到我愛上手搖水果茶。🥤金星菠蘿 - 店員妹妹極力推介,真係好飲。🥤草莓撞上番石榴 - 呢杯就一般,可能我唔太鍾意草莓,我個人認為有草莓嘅飲品就會有藥水味。🥤火焰紅柚 - 紅柚係我最愛嘅飲品。🥤菠蘿乳酸梳打 - 呢杯配埋烤肉就完美,真係好正。🥤水星蜜桃 - 好多果肉,茶味好香。🥤蘋果硬碰火龍果 - 蘋果真係唔夠火龍果碰嫁。🥤紅柚乳酸梳打 - 同菠蘿乳酸梳打一樣咁正。🥤芒果雙朱脆皮 - 有芒果蓉,仲有朱古力碎,一定要攪拌晒先飲。🥤蜜桃紅柚四季春 - 兩者好夾,好突出四季春嘅茶味。店員全部都係後生仔女,禮貌好,

E.Tea茶星人
地址:紅磡德民街29號德民大廈地下B2號舖

🥤水果大爆炸 - 就係呢杯,令到我愛上手搖水果茶。

🥤金星菠蘿 - 店員妹妹極力推介,真係好飲。

🥤火焰紅柚 - 紅柚係我最愛嘅飲品。

🥤菠蘿乳酸梳打 - 呢杯配埋烤肉就完美,真係好正。

🥤水星蜜桃 - 好多果肉,茶味好香。

🥤蘋果硬碰火龍果 - 蘋果真係唔夠火龍果碰嫁。

🥤紅柚乳酸梳打 - 同菠蘿乳酸梳打一樣咁正。

🥤蜜桃紅柚四季春 - 兩者好夾,好突出四季春嘅茶味。

店員全部都係後生仔女,禮貌好,服務好,細心,又主動推介同介紹,每次去到買嘢飲都會有好舒服嘅感覺。🤗🤗🤗
  • 蜜桃紅柚四季春
  • 水星蜜桃
  • 芒果雙朱脆皮
  • 紅柚乳酸梳打
  • 菠蘿乳酸梳打
  • 金星菠蘿
  • 水果大爆炸
2021-03-14 103 瀏覽
E·tea 👽去黃埔行到口渴買返杯野飲先。🛸 紫系爆檸呢杯野真係啱哂呀婆飲😂好孫呀!!鐘意飲酸野嘅朋友一定要試🤩🛸 香蕉雙朱脆皮🍌 味好濃,仲飲到啲朱古力🍫 添,香蕉配朱古力真係好夾🤤叫左兩杯好極端嘅野飲🤪好甜同甜酸。哈哈📍紅磡德民街29號德民大廈地下B2號舖📞94585024🔸好多分店架👽可以去其他地方試下👍🏻
E·tea 👽

去黃埔行到口渴買返杯野飲先。

🛸 紫系爆檸
呢杯野真係啱哂呀婆飲😂好孫呀!!鐘意飲酸野嘅朋友一定要試🤩

🛸 香蕉雙朱脆皮
🍌 味好濃,仲飲到啲朱古力🍫 添,香蕉配朱古力真係好夾🤤

叫左兩杯好極端嘅野飲🤪好甜同甜酸。哈哈

📍紅磡德民街29號德民大廈地下B2號舖
📞94585024
🔸好多分店架👽可以去其他地方試下👍🏻

2021-02-01 282 瀏覽
夜晚去買外賣經過茶星人!試新嘢,好飲,服務態度好,耐心細心,詳細介紹!叫左火龍果奇亞籽,加左芝士好味!值得推薦!可能夜晚關係,隻外星人好Q光,光到睇唔到其他嘢😛
夜晚去買外賣經過茶星人!

試新嘢,好飲,服務態度好,耐心細心,詳細介紹!

叫左火龍果奇亞籽,加左芝士好味!值得推薦!

可能夜晚關係,隻外星人好Q光,光到睇唔到其他嘢😛
外賣自取
無語,試下試下中伏微甜和無糖的甜度居然是一樣,仲要無糖居然有甜味。。。厲害!試了兩杯,先知道甘難飲的店都可以開到周圍都係,假。。奶茶無奶同茶噶味,只有水同糖。。。
無語,試下試下中伏
微甜和無糖的甜度居然是一樣,仲要無糖居然有甜味。。。厲害!
試了兩杯,先知道甘難飲的店都可以開到周圍都係,假。。
奶茶無奶同茶噶味,只有水同糖。。。

手工芋泥烏龍奶茶
手工芋泥烏龍奶茶