2019-02-18 416 瀏覽
今天在荃灣瑜景新城約了朋友行街,整個商場也是小朋友在玩樂,就像小朋友的後花園!🤗在地下那層,有一個好大的area,裏面有間叫CHALI的台式飲品店。枱上也放著一些推薦飲品。雪芝系列非常吸引,而且可以選擇500或700cc。除此之後,也有鮮果茶可選擇。在等候期間,也可以喝一杯茶,休息一下😃免費的。叫了一杯雪芝混合莓,另一杯是雪芝紅心火龍果。混合莓的味道較濃,相反火龍果的味較清,有一陣火龍味味,兩者也有他的好。另外,朋友也叫了桂花烏龍和桂圓紅棗茶。

枱上也放著一些推薦飲品。

雪芝系列非常吸引,而且可以選擇500或700cc。
除此之後,也有鮮果茶可選擇。

在等候期間,也可以喝一杯茶,休息一下😃免費的。

叫了一杯雪芝混合莓,另一杯是雪芝紅心火龍果。

另外,朋友也叫了桂花烏龍和桂圓紅棗茶。
2019-01-27 376 瀏覽
呢杯桂花烏龍茶係得嫁WO! 佢味道清幽.. 桂花味唔會太搶...!飲完一啖想接一啖... 飲完一啖條脷留點回甘,有返小小烏龍茶既味道!絕對是一杯好茶! 大力推介啊!!快d試下喇!
呢杯桂花烏龍茶係得嫁WO!
佢味道清幽.. 桂花味唔會太搶...!
絕對是一杯好茶! 大力推介啊!!快d試下喇!
2019-01-22
15 分鐘 (堂食)
2019-01-25 281 瀏覽
見到愉景新城又有一番搞作,開左好多格仔舖,多為小朋友而設,其中有間茶里,我見到佢地既茶同台式飲品唔同,佢地有好多水果加進茶入面,基於買一送一嘅問題,所以我買咗兩杯一杯是雪芝紅心火龍果,而另一杯就是雪芝混合莓,兩杯水果味都好重,台式飲品是奶加甜,但這杯是水果加芝士,所以兩者都唔同感覺,值得一讚就係芝士味濃,其次就是侍應她們解釋得非常詳細,原來總店喺廣州,在國內已經有好多間分店,所以總結,飲品多元化,感覺唔同,下次再試其他口味。

2019-01-18 289 瀏覽
上星期同老婆仔仔去D Park!發現新開Chali, 之前去過Hysan旗艦店飲過幾次,茶香又多選擇!今次又再試吓呢間新店!去到問員工有咩推介,佢話單叢茶王! 就試下、350cc,飲落好特別,好似係應該之前未飲過,但味道好好一試難忘,值得推介!叫咗杯親子系列比個仔、芒果多多、唔使講小朋友一定鍾意!過咗兩日後仲叫我買比佢!啱晒我啲荃灣友,可能真係要多d落嚟! 仲有就快過年,佢啲禮合都好靚,忍唔住買咗幾盒!返去試咗真係好OK
上星期同老婆仔仔去D Park!
外賣自取
位於荃灣D•Park新開既飲品店.叫左呢杯雪芝紅心火龍果😍.出奇地好味,芝士味道好香又唔膩,配埋火龍果成個感覺好fresh👍🏻.雖然有芝士奶蓋但加埋生果飲完都冇咁大罪惡感XD哈哈.值得一試!!!.如果製作時間可以再快點會更完美。.另外有免費玫瑰洛神茶提供.環境❤️❤️❤️❤️衛生❤️❤️❤️❤️人手❤️❤️❤️可逗留時間 ❤️❤️❤️食物質素❤️❤️❤️❤️禮貌❤️❤️❤️❤️選擇❤️❤️❤️送菜速度❤️❤️❤️座位數量 ❤️❤️攝影環境❤️❤️❤️..5❤️為滿分.可更多可到:IG: foodiebuddy18 .Total: $32
位於荃灣D•Park新開既飲品店
叫左呢杯雪芝紅心火龍果😍
雪芝紅心火龍果

雖然有芝士奶蓋但加埋生果飲完都冇咁大罪惡感XD哈哈
值得一試!!!
如果製作時間可以再快點會更完美。
另外有免費玫瑰洛神茶提供

攝影環境❤️❤️❤️
5❤️為滿分
可更多可到:IG: foodiebuddy18
Total: $32

7 分鐘 (外賣自取)
雪芝紅心火龍果
2019-01-13 184 瀏覽
bing bing茶:買前和買後其實吾知有咩成份.只知係店推介.只發現内有百香果,其他成份不明.味道偏甜.雪芝莓:成份也不明.飲落似士多啤梨沙冰.但吾係十分好冰凍.上面白色一層初初以為係奶泡泡.但原來酸酸地既.也有点芝士味,幾特別.------------------------------服務:可能剛開張幾日,冇乜客人但都等左20 minutes左右,好慢好耐.
bing bing茶:
買前和買後其實吾知有咩成份.
只知係店推介.
只發現内有百香果,其他成份不明.
味道偏甜.

雪芝莓:
成份也不明.飲落似士多啤梨沙冰.但吾係十分好冰凍.