2023-05-08 238 瀏覽
轉咗手之後裝修靚咗. 而且多咗自家製西餅 加28HKD可以有甜品食. latte都可以加錢 轉餐飲. Mango 千層餅我覺得麻麻地. tiramisu 都ok. 芒果大蝦burger都幾refreshing. 冬陰功意粉都煮得好味. 下次有機會再試下其他菜式。 不過淨係好似做 到六點。 其實以佢呢個價錢我覺得佢做晚飯倒返轉頭會抵食,如果當係中午食lunch嘅話其實 有少少貴 同區都仲有好多選擇嘅。 不過新餐廳試下都好嘅。 比起上一手我唔知佢哋係咪有改動過通風系統定還是因為佢哋menu啲嘢食 有少少改動 比之前 餐廳有成陣油煙味而家好好多。
2023-05-06
  • 冬陰功 大蝦 意粉
  • 芒果大蝦漢堡
2023-05-07 165 瀏覽
環境優美,坐得超舒服!!十分乾淨!!肉醬意粉一流!!凍檸茶正到傻!!啲蛋糕好好食,甜度啱啱好,生果好新鮮!牛角包質素有5星級酒店!去過幾次,都服務態度極好 具有笑容 主動介紹野食 個個服務員都好好傾,都有優美嘅音樂,食物飲品都保持水準!!好耐無遇到啲咁物超所值嘅西餐!幾十蚊嘅蛋糕都有酒店水準!!粉嶺好耐無啲咁好食嘅西餐…別具一番風味希望開分店 令各區市民都可以品嚐咁好食嘅西餐一定一定會再幫襯!!唔係講笑 真係好好食😋😋
環境優美,坐得超舒服!!
十分乾淨!!
肉醬意粉一流!!
凍檸茶正到傻!!
啲蛋糕好好食,甜度啱啱好,生果好新鮮!
牛角包質素有5星級酒店!
好耐無遇到啲咁物超所值嘅西餐!
幾十蚊嘅蛋糕都有酒店水準!!
粉嶺好耐無啲咁好食嘅西餐…
別具一番風味
希望開分店 令各區市民都可以品嚐咁好食嘅西餐
一定一定會再幫襯!!
唔係講笑 真係好好食😋😋
2023-05-07 124 瀏覽
食物質素有水準,地方干淨,整齊,伙計有善,物超所值,蛋糕聽伙計講全是自己厨師做,同埋夜晚可以包場做私人party,冬陰公意粉本人最中意,咖啡有酒店水準,值得再去同推薦比朋友
  • 冬陰公意粉
2023-05-03 158 瀏覽
粉嶺聯和墟開了一間新Cafe,經過看見清雅裝修及少少日系吸引了我的目光,停下來,Menu 就放在門外,價錢為大眾化,早餐48蚊起 ! 抵! 同行朋友話入去試試!一入門口,就見到個好靚餅櫃,裏邊放住一啲好精緻嘅西餅,看看四周好乾淨,好舒服,仲有一啲柔和音樂,北區來看,只此一家坐低之後,有個人會問你要唔要搓手液,仲話係自家製喎,香茅味㗎Ok 喎⋯⋯見到lunch menu ,主打pasta 和蛋糕!由78蚊起,仲包咖啡奶茶嗌咗個香煎雞扒意粉 , Latte 賣相好靚又好味味道一流食完已經飽,有個長頭髮女經理問我,會否加cake ,跟餐只係加$28抵喎!即刻加咗件栗子撻幾個女仔坐喺度傾吓偈.好舒服啊咁豐富嘅午餐,大約$100
同行朋友話入去試試!

Ok 喎⋯⋯

嗌咗個香煎雞扒意粉 , Latte 賣相好靚又好味
味道一流

抵喎!