佢地唔係過江龍,而係本地薑✨‼️一間本地飲品店,坐落土瓜灣款式多,價錢合理,店員有禮我買過佢哋嘅「屈機水果茶」幾次,十分足料!另外,我都試咗佢哋嘅「蘋果鮮紅茶」係一個朋友大力推薦嘅味道真係好fresh,走甜都好夠味👍🏼留意入面仲有椰果,好味又消暑,啱曬夏天飲都可以試下佢哋嘅「奇異果四季春」(如圖)同樣有椰果,都係一杯好好味,好清新又好足料嘅茶👍🏼呢間本地飲品店都真係有誠意,價錢合理支持本地小店‼️
佢地唔係過江龍,而係本地薑✨‼️
一間本地飲品店,坐落土瓜灣
款式多,價錢合理,店員有禮

我買過佢哋嘅「屈機水果茶」幾次,十分足料!
另外,我都試咗佢哋嘅「蘋果鮮紅茶」
係一個朋友大力推薦嘅
味道真係好fresh,走甜都好夠味👍🏼
留意入面仲有椰果,好味又消暑,啱曬夏天飲

都可以試下佢哋嘅「奇異果四季春」(如圖)
同樣有椰果,都係一杯好好味,好清新又好足料嘅茶👍🏼

呢間本地飲品店都真係有誠意,價錢合理
支持本地小店‼️
2023-05-02 313 瀏覽
人生最難喝的珍奶之一從沒喝過如此難喝的珍奶,每一口都有很重的藥味。珍珠中心還沒煮透,價錢合理,但是性價比極低。喝完第一口已經不想再喝,勉強喝完,珍珠有一半的芯都沒煮透。以後絕不光顧
人生最難喝的珍奶之一

2023-04-30
2023-03-11 320 瀏覽
今日去咗茶原點買台式飲品。佢地唔係過江龍,係本地薑!🧋我地叫咗屈機水果茶同王牌波霸珍珠奶茶。水果茶超足料,有橙、西柚、荔枝、芒果、檸檬、青檸、藍莓等。🍎🍋🫐好欣賞佢地嘅水果茶,除咗足料之外,仲好健康!有啲台式飲品舖嘅水果茶,就算叫咗無糖都好甜,但係呢一間就唔會。當然水果本身係有甜味,所以都會有少少甜。王牌波霸珍珠奶茶,珍珠好大粒!茶味香,奶同茶比例適中。我地同樣叫咗無糖,無糖都好好飲!😋
今日去咗茶原點買台式飲品。佢地唔係過江龍,係本地薑!🧋

我地叫咗屈機水果茶同王牌波霸珍珠奶茶。

屈機水果茶

好欣賞佢地嘅水果茶,除咗足料之外,仲好健康!

王牌波霸珍珠奶茶

屈機水果茶
王牌波霸珍珠奶茶
2023-01-08 302 瀏覽
原本想去熹記買仙草芋圓食,點知無開,回程見呢間奶茶舖門面幾靚所以買左杯仙草奶茶飲。杯嘢d茶味都算濃,不過個仙草就怪怪地,成個質感有d似涼粉唔似仙草wor,整體gee味道都麻麻~無下次

2021-12-23 1314 瀏覽
土瓜灣良心飲品店😍🥤$20 就有咁大枝烏龍珍珠奶茶🤤茶味幾香 不過真係好好好好甜叫左微糖(30%)都好似天仁嘅少甜(70%)咁之前仲有飲過佢地嘅水蜜桃烏龍茶(勁中意烏龍🤣)都好正 勁多桃肉🍑✨🤤真材實料!
土瓜灣良心飲品店😍🥤
$20 就有咁大枝烏龍珍珠奶茶🤤
茶味幾香 不過真係好好好好甜
叫左微糖(30%)都好似天仁嘅少甜(70%)咁
之前仲有飲過佢地嘅水蜜桃烏龍茶(勁中意烏龍🤣)
都好正 勁多桃肉🍑✨🤤真材實料!
2021-11-26 839 瀏覽
睇完youtube先知土瓜灣有呢間茶飲店,位置真係偏左少少,平時唔會行到黎呢邊,今晚食完飯特登行黎買,只見飯後冇咩客人。珍珠奶茶的價錢比一般台式飲品店平,有機會都想試下,不過今日我地想試招牌的蘋果鮮紅茶。飲完幾啖先記得影相,本來係好滿架~即叫即搾的蘋果汁,仲有真的蘋果粒同沉底的蘆薈粒,除左飲管之外,仲附有支長叉比你吉蘋果食,又有得飲又有野咬,成杯野飲好清新,甜度亦可以自行選擇。蘋果的清甜配上紅茶,係飯後解膩的好配搭。
蘋果鮮紅茶
2021-11-25
蘋果鮮紅茶
🎗手足🎗Comments : 抹茶味濃 無糖都好好飲 珍珠好好味條街好冷清 好多樓都收晒 嗰個位唔顯眼 但希望多啲人見到佢💛茶·原點💛地址: 土瓜灣馬頭圍道111號地下D號舖電話: 26031711------------------------------🎗 因為阿魚食唔晒全港黃店,所以希望召集各位香港人投稿自己食過嘅黃店,一齊開心 Share!多謝大家信任! 🎗
🎗手足🎗Comments :

抹茶味濃 無糖都好好飲 珍珠好好味

條街好冷清 好多樓都收晒 嗰個位唔顯眼 但希望多啲人見到佢

💛茶·原點💛

地址: 土瓜灣馬頭圍道111號地下D號舖

電話: 26031711

2021-09-04
5 分鐘 (堂食)
  • 抹茶
2021-08-29 474 瀏覽
茶。原點@土瓜灣😍天氣咁熱就緊係要飲下野!!🌞🌞朋友住開土瓜灣話推介lee 間😎茶原點呀☺️☺️佢地既選擇都幾多元化!🧐🧐總有一款岩我飲!👆🏻真。水果茶😍!朋友叫左一杯水蜜桃烏龍茶🍑🍵🥤朋友係螞蟻人全糖既組合!配埋真。水果肉可以食!為炎炎既夏天消下暑🌞🌞🌞🌞我就飲左烏龍奶茶加迷你小芋圓😻小芋圓都好多!唔會話飲到最後會得番烏龍奶茶😼可以自選甜冰度我就緊係要走甜走冰啦🤫!烏龍茶味夠曬濃!小芋圓qq 彈彈有咬口!🦷推介❤️🥰下次要飲下其他野先🥤🧋🍵
茶。原點@土瓜灣😍

天氣咁熱就緊係要飲下野!!🌞🌞
朋友住開土瓜灣話推介lee 間😎茶原點呀☺️☺️

佢地既選擇都幾多元化!🧐🧐
總有一款岩我飲!👆🏻

真。水果茶😍!朋友叫左一杯水蜜桃烏龍茶🍑🍵🥤
朋友係螞蟻人全糖既組合!配埋真。水果肉可以食!
為炎炎既夏天消下暑🌞🌞🌞🌞

我就飲左烏龍奶茶加迷你小芋圓😻
小芋圓都好多!唔會話飲到最後會得番烏龍奶茶😼
可以自選甜冰度我就緊係要走甜走冰啦🤫!
烏龍茶味夠曬濃!小芋圓qq 彈彈有咬口!🦷
推介❤️🥰

下次要飲下其他野先🥤🧋🍵
2021-07-15 522 瀏覽
茶·原點的飲品價錢公道,味道一流😋😋😋,絕對值得一再光顧,員工亦非常友善有禮!👍🏻👍🏻👍🏻之前試過凍仙草奶茶、凍胚芽奶茶加愛玉、芝士岩鹽奶蓋紅茶…全部都好好飲!😍今日天氣熱到溶,就買咗杯芝士岩鹽奶蓋百香果沙冰,一樣係冇令人失望🥰 要左微糖,飲落酸酸甜甜,好正呀!希望唔好因為附近重建而令呢類型嘅小店消失啦😫 雖然香港有好多台式嘢飲店,但唔係間間都可以做到好似茶·原點咁高質素囉。絕對係最強本地薑!加油呀!
絕對係最強本地薑!加油呀!
芝士岩鹽場奶蓋百香果沙冰
芝士岩鹽場奶蓋百香果沙冰
2021-03-31 686 瀏覽
平日好少黎呢頭,今日黎到搭朋友,又要搵下有咩好野食好野飲附近好多茶餐廳,但最後都係飲台式飲品多啲,搵到呢間台式飲品舖茶原點,舖頭名都幾得意飲品款式都幾多,印滿曬大大張banner,價錢都好平,好似返左好多年前咁另外舖頭仲有賣啲小食糯米糍,芝士蛋糕最後揀左百香果綠茶加珍珠,職員幾有禮貌,落左單好快有得攞,泡泡睇落多左啲,不過味道相當唔錯飲落茶味濃,百香果味都好足,好清新,平時唔太鐘意食百香果,但百香果味ge飲品都幾like珍珠略嫌甜左少少,不過勝在口感都煙韌整體都有九十分
另外舖頭仲有賣啲小食糯米糍,芝士蛋糕

珍珠略嫌甜左少少,不過勝在口感都煙韌
整體都有九十分
2021-03-31
10 分鐘 (堂食)
2021-01-16 747 瀏覽
土瓜環成日俾人笑土瓜藍 其實我哋都有好多默默努力既黃店嫁💛茶•原點並唔係台灣過江龍 而係香港本土品牌 佢既所有飲品我都好推薦👍🏻👍🏻👍🏻真材實料 唔係求奇用奶精溝出黎 最緊要係真係好飲😋🌟芋圓奶茶 $24嗌左少甜 茶味更加香濃分明🍵細粒芋圓有咬口 會食到芋頭肉 唔會淨係得木薯粉
土瓜環成日俾人笑土瓜藍 其實我哋都有好多默默努力既黃店嫁💛

🌟芋圓奶茶 $24
嗌左少甜 茶味更加香濃分明🍵
細粒芋圓有咬口 會食到芋頭肉 唔會淨係得木薯粉
芋圓奶茶
2020-12-21 593 瀏覽
過江龍茶飲店好多呢間本地薑好似更值得撐曾經講明驚都要貼嘢有啲嘢其實真係唔需要講到好明好似我哋網站其實唔係好明顯大家用自己方法去爬山只想鼓勵大家幫襯返自己人呢間茶飲主打健康、創意糅合台式茶飲+港式飲品雖然主要sell珍珠奶茶但自己比較想飲解渴茶飲所以反而買咗杯水蜜桃烏龍茶 $28 屬純水果茶,色澤鮮明飲落並非採用糖漿嘅假甜感覺水蜜核果肉係罐裝蜜桃但係桃肉幾多幾足料烏龍茶有微微澀味,茶味甘香相對其他茶底好
過江龍茶飲店好多
呢間本地薑好似更值得撐
曾經講明驚都要貼嘢
有啲嘢其實真係唔需要講到好明
好似我哋網站其實唔係好明顯
大家用自己方法去爬山
只想鼓勵大家幫襯返自己人

呢間茶飲主打健康、創意
糅合台式茶飲+港式飲品
雖然主要sell珍珠奶茶
但自己比較想飲解渴茶飲
所以反而買咗杯水蜜桃烏龍茶 $28

屬純水果茶,色澤鮮明
飲落並非採用糖漿嘅假甜感覺
水蜜核果肉係罐裝蜜桃
但係桃肉幾多幾足料
烏龍茶有微微澀味,茶味甘香
相對其他茶底好
水蜜桃烏龍茶
2020-08-09
10 分鐘 (堂食)
水蜜桃烏龍茶
2020-09-07 913 瀏覽
👍💛⭐️ 茶·原點 (土瓜灣)⭐️💛👍紅土黃店吾算好多,不過土瓜灣就有幾間賣飲品既小店,今日放左工,就特登行過去買黎飲下☺️。⭐️蘋果鮮紅茶 ($32)⭐️小妹鐘意飲水果茶,酸酸甜甜夠哂開胃。今次嗌左微糖同走冰,飲到茶底幾香幾濃,生果真係即場切,非常用心同新鮮!加埋有d蘆薈粒粒係底,幾有咬口!真係幾好飲😊🙆🏻‍♀️🕋環境指數:不適用😋美味指數:7.5/10真心吾錯,值得一試👩🏻‍🌾服務指數:8/10🤑抵食指數:7.5/10 同其他賣飲品既差吾多價👍🏻🙋🏻‍♀️推介指數:8/10 用心小店,推介💛💛💛📍地址:土瓜灣馬頭圍道111號地下D號舖——港人當自煮——
👍💛⭐️ 茶·原點 (土瓜灣)
⭐️💛👍

👩🏻‍🌾服務指數:8/10

🤑抵食指數:7.5/10
同其他賣飲品既差吾多價👍🏻

🙋🏻‍♀️推介指數:8/10
用心小店,推介💛💛💛

📍地址:土瓜灣馬頭圍道111號地下D號舖

——港人當自煮——
外賣自取
叫咗個芋圓奶茶,可能因為走冰嘅關係,所以覺得個茶好濃,有啲over咗嘅感覺。但係啲芋圓真係好好味!超鍾意佢啲芋圓有芋粒係裡面,啲芋圓食到芋頭香味!下次會試下其他奶茶加芋圓🤭
2019-12-28 1595 瀏覽
去土瓜灣朋友家途中,好常飲水果茶,search到呢間飲品店。本來想試掘機水果茶,但見到有我喜歡既蘋果紅茶,就點了這個,要熱飲,走糖(每次叫走糖既飲品,店員都覺得真係要走糖?🤭)本來以為杯紅茶底再加幾件蘋果就算,但我見到店員係揸生鮮蘋果汁落杯茶入面再加蘋果粒同蘆薈粒,感覺豁然健康!飲落杯茶的確唔同平時飲水果茶有既假甜(就算平時係x芳叫走糖都總係甜),而家係健康甜,抵讚👍飲品好飲,加上係小店出品,更值得支持!

飲品好飲,加上係小店出品,更值得支持!

蘋果紅茶
蘋果紅茶