2025-06-19
BEANS係出名排隊人氣店,趁有生日優惠去食下!🦞 龍蝦湯($44)龍蝦湯一上嚟嘅時候好有儀式感!由白瓷茶壺裝住,然後店員親手倒入碗!認真氣派🫖🍵海鮮配料有蝦、蜆,幾有鮮味🍠 焦糖蕃薯條(跟餐加配$30)跟餐加30蚊有唔少薯條可以選擇,記得仲有有黑松露蛋黃醬薯條,芝士薯條,番薯比較特別所以揀佢上枱熱辣辣香噴噴!食嘅時候要小心啲因為真係好熱❤🔥番薯本身自帶甜味,落咗焦糖又幾特別,就咁食又得,蘸埋茄汁食又得,得咗🍠🍕 千島醬海鮮PIZZA($118)醬底係千島醬,配料方面有蟹柳、帶子、蘑菇、洋蔥、芝士,以海鮮pizza嚟講配料款式偏少不過pizza烘焙得幾好,邊邊食落香脆,如果下次再嚟叫pizza會想試其他款🍕🍗 炸黃油雞($148)呢個係出乎意料地幾好食😳本身對文青cafe嘅炸雞冇咩期待,但食完覺得真係幾有驚喜!六大件,有雞全翼、雞胸,都算係多肉食嘅位置,底下墊咗凱撒生菜黃油雞肉質嫩滑,雞肉經過熱炸之後仍然滑口飊油,同埋學食神講一句雞有雞味!一啲都唔乾柴!同埋我好鍾意佢呢一個特別嘅調味,應該係落咗椰糖(我估),食落有淡淡嘅椰子香味!好特別!🥥呢個價錢食炸雞算唔上好抵,但如果心癮起,想食
🦞 龍蝦湯($44)
海鮮配料有蝦、蜆,幾有鮮味
🍠 焦糖蕃薯條(跟餐加配$30)
上枱熱辣辣香噴噴!食嘅時候要小心啲因為真係好熱❤🔥
🍕 千島醬海鮮PIZZA($118)
🍗 炸黃油雞($148)
呢個係出乎意料地幾好食😳
本身對文青cafe嘅炸雞冇咩期待,但食完覺得真係幾有驚喜!
呢個價錢食炸雞算唔上好抵,但如果心癮起,想食有質素嘅炸雞我會推薦佢👍🏻
🧀 美式焦糖芝士蛋糕(新會員優惠)
新會員第一次消費都可以任揀蛋糕一件,只要下載apps做會員就得,睇餐牌蛋糕都要四十幾蚊一件,呢個優惠真係好抵👍🏻
講返蛋糕本身,首先畀好多連鎖大件,好高身!
焦糖鋪喺面好薄,芝士蛋糕夠酸,係我鍾意嘅口味,曲奇餅皮夠牛油,起到畫龍點睛嘅作用
🍫 特濃朱古力軟心蛋糕(生日優惠)
雖然用咗會員優惠,但同時亦都可以用生日優惠,呢間餐廳真係佛心,通常冇得同時使用㗎嘛🙈
只要喺生日月內,出示身份證明就可以使用到生日優惠,仲要唔使做會員都可以享用!所以今餐食咗兩個蛋糕🤭
朱古力蛋糕唔會太甜,外面係一層黑朱古力,包裹海綿蛋糕,係大人小朋友都會鐘意熱愛食朱古力嘅朋友仔一定唔好錯過呀!
☕ 美式咖啡X2
睇menu冇留意,原來pizza同黃油雞都跟一杯嘢飲,包埋嘢飲又幾抵喎
點咗兩杯美式咖啡,一熱一凍,覺得熱嘅比較好飲,味道好日本feel
總結,份量足,調味偏向現代新派,烘焙類別有水準,環境闊落舒服唔怕坐得耐,員工個個精神好笑容,服務相當好👍🏻