2023-11-30 390 瀏覽
Tea Time 時間去到唔使等位門口有得自己揀味道噴酒精搓手液話係Beans嘅合作商品,有得買!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯2個人叫左2個午餐+1個下午茶share⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯(午餐#1)黃金蟹肉意粉— 好好食!推薦!凍檸蜜(少冰少甜)— Ok可以!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯(午餐#2)手撕豬班尼迪— 豬太甜,味太濃!姜母茶(少甜)— 都好甜,幾夠薑!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯(下午茶#1)G.A.T — 感覺中左伏!— 完全唔知食咗咩!?— 嗰三嚿橙色嘢係奶皇餡嘅麻糬— 好唔掂,唔推薦!(另加)羽衣甘藍沙律— Ok正常!(另加)蛋卷:山政小山園(蛋糕叫起)— 真心係好普通!真係唔值喎⋯⋯凍鮮奶綠茶(鮮奶)(少冰走甜)— 普通嘢,無特別咁⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯性價比真係一般喎,好彩唔使排隊!
Tea Time 時間去到唔使等位
門口有得自己揀味道噴酒精搓手液
話係Beans嘅合作商品,有得買!
2個人叫左2個午餐+1個下午茶share
(午餐#1)
黃金蟹肉意粉
— 好好食!推薦!
凍檸蜜(少冰少甜)
— Ok可以!
(午餐#2)
手撕豬班尼迪
— 豬太甜,味太濃!
姜母茶(少甜)
— 都好甜,幾夠薑!
(下午茶#1)
G.A.T
— 感覺中左伏!
— 完全唔知食咗咩!?
— 嗰三嚿橙色嘢係奶皇餡嘅麻糬
— 好唔掂,唔推薦!
(另加)羽衣甘藍沙律
— Ok正常!
(另加)蛋卷:山政小山園(蛋糕叫起)
— 真心係好普通!真係唔值喎⋯⋯
凍鮮奶綠茶(鮮奶)(少冰走甜)
— 普通嘢,無特別咁
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
性價比真係一般喎,好彩唔使排隊!
  • 黃金蟹肉意粉
  • 黃金蟹肉意大利粉
  • 檸檬蜂蜜
2023-11-13 428 瀏覽
今年第二餐同大閘蟹有關嘅晚餐,估唔到又係同荳子有關~早兩日見到佢有突發期間限定Menu ~自上次蟹拼盤引起大閘蟹引,已經想再食~見到出post梗係即刻定位啦~是日晚餐為~大閘蟹蟹黃沾麵伴焗蛋白~侍應上餐時,一走近已聞到有濃濃嘅大閘蟹味,🤤🤤,醬汁好豐厚,蟹黃蟹肉都融入晒醬汁,每條麵都有足夠同豐厚嘅蟹黃醬汁包裹,徐徐入口,陣陣蟹香,醬汁沒有膩的感覺,反而有細膩的蟹香,麵條軟硬適中,唯一美中不足,由於醬汁比教多,如果多一塊半塊軟麵包索埋剩餘嘅醬汁就超完滿啦。(我當然唔放過清左佢啦)🤤🤤🤤🤤戴返頭盔先,我覺得好唔好食≠你覺得好唔好食,好唔好食因人而異。
今年第二餐同大閘蟹有關嘅晚餐,估唔到又係同荳子有關~
早兩日見到佢有突發期間限定Menu ~
自上次蟹拼盤引起大閘蟹引,已經想再食~
見到出post梗係即刻定位啦~
大閘蟹蟹黃沾麵伴焗蛋白
是日晚餐為~大閘蟹蟹黃沾麵伴焗蛋白

2023-11-13
大閘蟹蟹黃沾麵伴焗蛋白
2023-10-27 499 瀏覽
呢間係位於德福商場嘅Beans,同 我想和你無所事事 合作,我今次就無飲到佢哋嘅產品,但值得一提嘅就係服務員嘅服務態度唔錯,我哋落左單之後有少少嘢要改都無黑我哋面🤣-今次就嗌咗一個意粉、一個pizza、一個黑松露薯條,肉醬意粉味道唔錯,我個人就覺得個帆立貝pizza最好食。甜品方面就嗌咗一個松露朱古力蛋糕,松露味就唔係幾食到,但超濃香蕉味,鍾意香蕉朱古力嘅朋友可以試吓!美中不足嘅係我哋被編嘅位喺廚房隔離,打開咗門有個類似垃圾站咁嘅嘢,有少少影響環境嘅感官,但食物嚟講唔錯,可以再試~

呢間係位於德福商場嘅Beans,
同 我想和你無所事事 合作,
我今次就無飲到佢哋嘅產品,
但值得一提嘅就係服務員嘅服務態度唔錯,
我哋落左單之後有少少嘢要改都無黑我哋面🤣
今次就嗌咗一個意粉、一個pizza、一個黑松露薯條,
肉醬意粉味道唔錯,
我個人就覺得個帆立貝pizza最好食。
甜品方面就嗌咗一個松露朱古力蛋糕,
松露味就唔係幾食到,
但超濃香蕉味,
鍾意香蕉朱古力嘅朋友可以試吓!
美中不足嘅係我哋被編嘅位喺廚房隔離,
打開咗門有個類似垃圾站咁嘅嘢,
有少少影響環境嘅感官,
但食物嚟講唔錯,可以再試~
2023-10-13 623 瀏覽
性價比超高嘅cafe! Lunch set 只要一百頭左右就包主食,飲品同一件蛋糕🍰 價錢實惠質素又高,唔怪得知成日都大排長龍啦😝黃金蟹肉意粉有咸蛋黃嘅野冇可能唔好食😋 醬汁份量十足,每條麵都掛到汁😎 成個意粉咸咸香香,好食🤤黑松露軟殻蟹意粉軟殻蟹外脆內軟🤪 黑松露好香,但啲醬汁較少,食到後期有少少乾焦糖栗子蛋糕擺盤非常打卡able 🥳 蛋糕微甜,所以栗子嘅味道唔會被蛋糕嘅忌廉搶風頭😜 栗子香甜,中間忌廉部分仲有啲焦糖脆脆,口感up! 焦糖燉蛋蛋香十足😍 面頭焦糖又脆🩷 好食

黃金蟹肉意粉

黑松露軟殻蟹意粉

焦糖栗子蛋糕

焦糖燉蛋
蛋香十足😍 面頭焦糖又脆🩷 好食
2023-10-09 508 瀏覽
第一次食beans 下午茶 坦白講價錢唔算比午餐得特別平 不過見平日下午茶都咁多人 又未試過就點都試下~點左抹茶黑糖麻糬流心吐司 加 荔枝玫瑰梳打荔枝玫瑰梳打第一眼 覺得好令 有好多玫瑰花瓣 打卡一流第一啖 無飲到底 覺得係普通既荔枝梳打 無玫瑰味 唔甜 亦唔係好酸既梳打 再試下飲到底 發現原來有一層荔枝啫喱 有驚喜 加埋梳打 甜甜地岩岩好 評分: 會encore ,值得叫抹茶黑糖麻糬流心吐司苦苦地抹茶味 而唔係偏奶味重既抹茶(唔鐘意苦既茶味就未必鐘意) 但幾足茶味切開係有流心既效果 麻糬對我嚟講偏甜 吐司係新鮮 脆口 唔會淋曬無食午餐 食完都覺得好飽 評分:可以試下
第一次食beans 下午茶
坦白講價錢唔算比午餐得特別平
不過見平日下午茶都咁多人 又未試過就點都試下~

點左抹茶黑糖麻糬流心吐司 加 荔枝玫瑰梳打

荔枝玫瑰梳打
第一眼 覺得好令 有好多玫瑰花瓣 打卡一流
評分: 會encore ,值得叫

抹茶黑糖麻糬流心吐司
苦苦地抹茶味 而唔係偏奶味重既抹茶
(唔鐘意苦既茶味就未必鐘意)
但幾足茶味
切開係有流心既效果 麻糬對我嚟講偏甜
吐司係新鮮 脆口 唔會淋曬
無食午餐 食完都覺得好飽
評分:可以試下

2023-10-08 375 瀏覽
之前原本預購咗兩張戲飛今日去九龍灣睇戲,點知小犬變瘋犬,心知不妙,恐怕某些食市會因8號風球關門大吉,於是趕快前往德福廣場醫咗個肚先 ,見到BEANS還有人排隊,怱忙走過去,幸運地我們是最後的客人可以入店內進餐。黑松露雜菌意大利飯鼻子有福了,熱辣辣的飯端出尼洋溢著香濃的香菇味,令人唾涎三尺。每粒飯都粘上了香濃的醬汁,醬汁不會過多但又有少許濕濕地的感覺,飯的質地軟硬適中,配上不同的菇菌類,又有少許的沙律菜,咬落去口感十足。檸檬生薑茶茶裏帶有少許的檸檬酸味和微微的生薑辣味,感覺消滯和清新,喝了十分舒服。焦糖單骨雞翼甜甜的焦糖佈滿上雞翼上,外脆內軟,咬落去還有少許肉汁滲出,香味十足,認真好食。沙律菜又新鮮又清甜,配上了焦糖雞翼不會覺得太漏。全日早餐有香焦、煙肉、冬甩和太陽蛋。香焦舖上了脆脆的焦糖,有著焦糖的甜味和香蕉的香味,感覺突出。一般出面食市的煙肉都比較鹹,但這裏的煙肉就一點也不覺鹹,帶有煙肉的香味,還有脆脆的口感。軟綿綿的冬甩帶有少許甜味,加上有花香味的糖漿和奶香味的cream,更突出冬甩的香味。太陽蛋的蛋白雖然是熟了,但中間的蛋黃仍然是生的,咬下去蛋黃汁滿佈在口腔裏,十分香口。芒果茉莉

黑松露雜菌意大利飯

檸檬生薑茶

焦糖單骨雞翼
沙律菜又新鮮又清甜,配上了焦糖雞翼不會覺得太漏。

全日早餐
有香焦、煙肉、冬甩和太陽蛋。

芒果茉莉綠茶+芝士奶蓋
這杯茶真是百味交雜,有著不同的香味,有芒果的香味、有茉莉綠茶的花香味,又有微微的芝士味,粒粒芒果新鮮,感覺特別。
2023-10-07 234 瀏覽
排隊的店一定有它的原因❣️價錢合理食物有質素已經很難做到如找到喜愛的店真是非常幸運呢餐廳簡約舒適還有愜意的卡座真的會坐到不願走呢🤪牛舌粒紅酒汁燴沾麵$118非常香濃的醬汁最喜歡粗粗的意粉闊條麵都是我的最愛有 al dente口感淡淡麥香牛舌份量多,非常軟腍紅酒味重,入味簡直有一口接住一口食的那種衝動!!牛肝菌湯 $48最近天氣涼了想喝點暖湯牛肝菌湯非常濃厚滋味滿滿侍應會在你面前倒湯在牛肝菌上也是一個特別體驗滿有驚喜呢!一定會再訪~
排隊的店一定有它的原因❣️

最喜歡粗粗的意粉
闊條麵都是我的最愛
有 al dente口感
淡淡麥香
牛舌份量多,非常軟腍
紅酒味重,入味
簡直有一口接住一口食的那種衝動!!

牛肝菌湯 $48
也是一個特別體驗
滿有驚喜呢!
一定會再訪~

2023-10-04
15 分鐘 (堂食)
2023-10-03 3096 瀏覽
餐廳算係多位的不過就無適合5人以上的座位不怕迫的都可以坐張4人的桌服務員的安排都好好蟹肉牛油果他他 加配:不用加配牛舌粒紅酒汁燴沾麵加配 Cheeseful Moment:不用加配加配小食(請最少選1項;最多可選4項)全部)不用加配 加配湯品 (請選1項)全部)不用加配加配蛋糕(請選1項):不用加配 口味:沒有點選蛋糕麵有點太硬小倉紅豆抹茶沙冰口味:少甜,走Cream開心果烤羊架.鮮忌廉薯蓉.雜 用加配菜 肉類成數:五成熟加配小食(請最少選1項;最多可選4項)全部)不用加配 加配湯品(請選1項)全部)不加配蛋糕(請選1項):不用加配口味:沒有點選蛋糕(凍)檸檬蜂蜜口味:正常冰,正常烤原條八爪魚鬚蟹膏意大利飯 加配 Cheeseful Moment: 不用加配 加配小食(請最少選1項;最多可選4項)全部)不用加配 加配湯品(請選1項)全部)不用加配加配蛋糕(請選1項):不用加 配口味:沒有點選蛋糕意大利飯有點硬可以再軟少少我墜入情芒果蘆薈爽椰汁冰 口味:少冰,少糖100日穀飼澳洲肉眼扒.鮮忌廉薯蓉肉類成數:三成熟加配小食(請最少選1項;最多可選4項)全部)不用加配 加配湯品(請選1項)全
餐廳算係多位的
不過就無適合5人以上的座位
不怕迫的都可以坐張4人的桌
服務員的安排都好好

蟹肉牛油果他他 加配:不用加配

牛舌粒紅酒汁燴沾麵
加配 Cheeseful Moment:不
可選4項)
全部)不用加配 加配湯品 (請選1項)
加配蛋糕(請選1項):不用加
配 口味:沒有點選蛋糕

麵有點太硬

小倉紅豆抹茶沙冰
口味:少甜,走Cream

開心果烤羊架.鮮忌廉薯蓉.雜 用加配

用加配 加配小食(請最少選1項;最多
加配蛋糕(請選1項):不用加 配
口味:沒有點選蛋糕

意大利飯有點硬可以再軟少少

我墜入情芒果蘆薈爽椰汁冰 口味:少冰,少糖

100日穀飼澳洲肉眼扒.鮮忌廉
薯蓉
肉類成數:三成熟
用加配 加配蛋糕(請選1項):不用加
配 口味:沒有點選蛋糕

(凍)小倉紅豆泡沫鮮奶綠茶 選配:全脂牛奶
口味:少冰,少甜

Caramel Banana Waffles (蜜窩夫.焦糖香蕉.焦糖脆餅香 蒂忌廉.純乳酪.雲呢拿雪糕) (製作時間:20-30mins)

口味:甜品即上

2023-10-02
2023-09-30 316 瀏覽
成日經過德福,夜晚都好多人排隊食呢間😂😆大埔都有分店,間唔中醒起都會去食下!BEANS 啲嘢食份量都幾大好啱一齊食同朋友😛😛😛基本上佢啲甜品同埋咖啡,差唔多每一台都有叫到😋甲羅燒黃金蟹肉意粉:🦀🦀🦀啲汁同個面好夾,每一啖都食到好汁!好似有啲鹹蛋黃喺入面🫣 份量都好大!牛肉漢堡,配薯蓉!🍔🍔🍔:牛肉可以揀幾多成熟,我覺得5成啱啱好!入面嗰彈有少少流心效果真係好好食!份量一如既往地都係好大份😂
成日經過德福,夜晚都好多人排隊食呢間😂😆
大埔都有分店,間唔中醒起都會去食下!

BEANS 啲嘢食份量都幾大好啱一齊食同朋友😛😛😛

基本上佢啲甜品同埋咖啡,差唔多每一台都有叫到😋

甲羅燒黃金蟹肉意粉:🦀🦀🦀

牛肉漢堡,配薯蓉!🍔🍔🍔:
牛肉可以揀幾多成熟,我覺得5成啱啱好!
入面嗰彈有少少流心效果真係好好食!
份量一如既往地都係好大份😂
2023-09-27 269 瀏覽
還記得Beans在荃灣的時候, 主打的就只有咖啡和蛋捲, 主餐選擇不多, 是一個Cafe模式經營的餐廳, 沒想到現在的Beans, 經營着10間分店, 還有自己的烘焙坊, 這個改變不知道代表到甚麼, 也許就是對同路人來說, 成功堅守着香港的生意, 不用接受其山寨廠出產的贗品. 九龍灣德福一帶如果不會走到工業區, 確實相當美食沙漠化, 但至少這裡有Beans, 遠遠未到油塘的級數.下午茶甜品點了蘋果酥配雪糕, 酥皮香脆但略嫌不夠厚, 內裡蘋果蓉甜酸平衡, 加上雪糕和在表面鋪上碎果仁, 味道和口感層次更豐富. 抹茶蛋捲在荃灣初出道的時候也有品嚐, 現在吃起來覺得水準還可以, 保持到蛋捲濕潤而錦密的口感, 和最原始的版本比較起來, 最大分別也許是現在版甫的抹茶味沒有那麼重.主菜的刈包也是配搭新潮的食材, 例如是烤鴨和西式酸草, 醬汁甜甜與刈包上下的白饅頭甚為配合. 饅頭外面煙靭, 內裏濕潤, 起來沒有成口粉. 烤鴨本身的油膩和酸菜也有互相中和的作用, 只是烤鴨不夠熱燙, 外皮軟淋, 沒有自己的燒味爐, 處理這些食材, 顯然有點吃力!

2023-09-10 507 瀏覽
本人一個月都會幫襯幾次,今次星期六來幫襯食物每次都保持水準。你們2人枱太細,食物碟太大根本放不晒食物,著便服員工只顧住傾計,想叫人收碟揮手都冇人理,見到個傳菜員又想叫佢收碟,但個傳菜員不段出餐,都唔好意思叫佢收碟,我只希望你們有所改善。最後提一提你地冷氣機滴水,上次有同你地員工反,但係當然设有理會我,只係答.我一句知道。

2023-09-10 559 瀏覽
🏃🏻‍♂️次次經過德福呢間Beans都有條長龍,🕕今次啱啱6點前黎排,等左5分鐘入得,仲趕得切食下午茶餐添!☕️🌞The Backyard Breakfast ($146)🌞🧇呢款早餐有齊我想食既三文魚班尼迪蛋、巴馬火腿同窩夫,😎內容豐富之餘,份量都超足!👅味道同樣無令人失望,流心班尼迪蛋配上荷蘭醬非常滋味,窩夫亦見鬆軟,成份早餐相當飽肚🤗🍟焦糖單骨雞翼配薯條($62)🍟👀餐廳既食物擺盤做得出色,就算係大家成日食既雞翼薯條,🤤佢既賣相都令人食慾大增,雞翼夠惹味,薯條亦夠脆。🥶而飲品試左個藍梳打,佢隻螢光藍色好適合打卡,但飲落只係普通檸檬梳打水味🍋😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8/10——————————————————————————————🏃🏻‍♂️There are long queue outside Beans in Telford every time we passed by, 🕕this time we waited for 5 minutes and seated before 6pm, so we can order afternoon tea as

🍟焦糖單骨雞翼配薯條($62)🍟

🏃🏻‍♂️There are long queue outside Beans in Telford every time we passed by, 🕕this time we waited for 5 minutes and seated before 6pm, so we can order afternoon tea as well☕️

🧇This breakfast set is of big portion and have a wide variety of items, 😎there are Salmon Egg Benedict, Parma ham and waffle that I would love to try. 👅The poached egg taste delicious with the hollandaise sauce and the waffle is soft and fluffy, it’s definitely a full meal for me🤗

🍟Single Bone Chicken Wings ($62)🍟
👀Their food presentation is outstanding, even for wings and fries, 🤤they place them very nicely, the wings are flavourful and fries are crunchy. 🥶For the drink, we try the Blue Lemonade, this bright blue colour is IGable but then it taste like normal lemon soda🍋

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8/10
呢間cafe有多間分店,九龍灣分店有落地大玻璃,自然光下享用午餐格外舒適🌞原來平日中午都幾多人,要排隊。🍗油封鴨腿肉意大利飯 $132啖啖鴨肉,仲有豆🫛、車厘茄🍅、菇🍄,每一啖都好重料,美中不足就係啲飯中間有啲生,食落少少硬。🖤黑蒜•磯燒鮑魚•蜆肉•意大利粉 $138黑蒜用特別調味料醃製,帶少量酸味,幾開胃,🐷隊友話似話梅味😂整個意粉、鮑魚同蜆都有濃香黑蒜味,酸酸甜甜,海鮮都算新鮮。🥭芒果藍柑益力多 跟餐價$28賣相同相有段距離😂益力多味都幾濃,有粒粒芒果肉🥭,冇乜藍柑味,應該純粹要佢隻色🩵🌹荔枝玫瑰梳打 跟餐價$32呢杯靚好多😍荔枝同玫瑰味🌹算濃味,加埋梳打唔算太甜,幾清新嘅味道。🍰店內仲有售謝曬皮嘅散水餅,想唔撈又不失霸氣? 可以考慮買佢地嘅散水餅🤩

🍗油封鴨腿肉意大利飯 $132

🖤黑蒜•磯燒鮑魚•蜆肉•意大利粉 $138

🥭芒果藍柑益力多 跟餐價$28

🌹荔枝玫瑰梳打 跟餐價$32

2023 瀏覽
2023-08-23 445 瀏覽
呢間餐廳可以講係每一個月都會食一次,因為佢嘅份量好充足,每一次食完都會覺得好飽好滿足。😊而環境上面都係非常之好嘅,每一張枱都有自己獨立嘅空間,唔會覺得好拘束,可以慢慢享受自己嘅早餐/午餐/晚餐。👍👍佢嘅餐牌都好多元化,我每次呢都會選擇唔同嘅食物。整體上味道都好好,唔使驚中伏!✅✅首先講吓我今次點嗰個餐啦,佢裏面個炸雞做得好出色,一咬落去好鬆軟,而中間都仲係暖笠笠。配埋啲醬食就真係非常之好夾!

🍝白味增帆立貝意大利闊條麵--$128✨帆立貝份量多,而且口感唔差✨白汁香同開胃,完全包住意粉好正✅闊條麵唔冧,有咬口,好想keep住食✅醬汁creamy而唔膩(7.8/10)🍝卡邦尼黑松露煙肉意大利粉--$108✅意大利粉口感軟硬適中✅成個組合好開胃,唔會太膩✅煙肉、菇嘅份量都幾多,唔係得幾粒(7.8/10)🍋涷檸檬蜂密--$0 (跟餐送)✅偏甜好飲✅成個感覺好fresh,同主食夾到(7.5/10)🍰Tiramusu--$30 (跟餐價)✅夾層有幼滑芝士,creamy得嚟唔膩✅軟身軟滑,餐後甜品一流👍🏻✅不過不失(7.5/10)-----個人評評分❤️:7.7/10性價比💸:7/10環境📷:8/10回頭🤓:會總結:呢間cafe環境幾靚,日系木色裝修,環境好大🥰入去食野比人一種好舒服嘅感覺,有正常枱亦有梳化位,價錢同食物質量成正比,不過不失!連鎖得黎又keep到水準👍🏻
🍝白味增帆立貝意大利闊條麵--$128
✨帆立貝份量多,而且口感唔差
✨白汁香同開胃,完全包住意粉好正
✅闊條麵唔冧,有咬口,好想keep住食
✅醬汁creamy而唔膩
(7.8/10)

🍝卡邦尼黑松露煙肉意大利粉--$108
✅意大利粉口感軟硬適中
✅成個組合好開胃,唔會太膩
✅煙肉、菇嘅份量都幾多,唔係得幾粒
(7.8/10)

🍋涷檸檬蜂密--$0 (跟餐送)
✅偏甜好飲
✅成個感覺好fresh,同主食夾到
(7.5/10)

🍰Tiramusu--$30 (跟餐價)
✅夾層有幼滑芝士,creamy得嚟唔膩
✅軟身軟滑,餐後甜品一流👍🏻
✅不過不失
(7.5/10)

-----
個人評評分❤️:7.7/10