2020-10-17 158 瀏覽
呢間餐廳我未入過去食永遠只係食佢38蚊既套餐有湯 就萬事足咖喱汁香,唔死甜,夠辣係我鐘意食既咖喱牛腩比預期既多,有驚喜薯仔有咬口 呢個價錢仲想點?以後會多d光顧旁邊仲有好多野食,強烈推薦
呢間餐廳我未入過去食
永遠只係食佢38蚊既套餐
有湯 就萬事足

咖喱汁香,唔死甜,夠辣
係我鐘意食既咖喱

牛腩比預期既多,有驚喜
薯仔有咬口

呢個價錢仲想點?以後會多d光顧

旁邊仲有好多野食,強烈推薦
2020-10-10 241 瀏覽
早餐價錢中規中矩,味道唔差,外賣額外有折,可以再幫襯。粟米火腿通粉:唔鍾意有紋嘅通心粉,好彩佢係冇。另外要加辣椒油,因為本身個湯冇乜特別。多士煎蛋:本身佢係有練奶同牛油,不過健康d,我叫咗全走,佢有烘底都香口嘅。煎蛋有粒蛋殼係隻碟度,ok喇,食茶記又唔係食緊酒店餐廳。齋啡:都幾香,冇燶味,又係健康之選。
早餐價錢中規中矩,味道唔差,外賣額外有折,可以再幫襯。

齋啡:都幾香,冇燶味,又係健康之選。
2020-09-24 258 瀏覽
收銀態度勁差,好似欠左佢咁,老細如果見到呢篇野就話下佢啦, 叫咗個午餐又話唔畀加嘢飲又話要原價, 但個餐牌明明寫住加三蚊有嘢飲 , 食隔離兩餸飯都仲好,幾好食都冇用啦。
2020-09-22
10 分鐘 (外賣自取)
午餐
見兆禧丸新裝修,開左個美食廣場 ,晏就去左個度試試。入面多數都係啲冇得堂食嘅小店,見呢間有得坐,就去試下啦。叫左個蠔仔泡飯,啲魚湯冇魚味,得個鹹字,食完仲要好口乾!啲蠔仔唔多兼好細粒我寧願俾貴少少,俾啲好質素啲,飽滿啲嘅蠔仔俾我囉啲飯淋到一pat野咁,一啲都唔開胃都算,啲湯暖嘅,唔係熱辣辣真係第一次食泡飯啲湯唔係現拎出黎真係頂唔順,好聲好氣同左個職員講,話個湯唔熱,搞到啲蠔仔好腥,問佢可唔可以換個碗或者拎過碗湯黎,起碼等我放得入口先但職員態度勁差,開口第一句就話:睇落仲出哂煙架喎!換過碗係冇可能架喇 失望,食到一肚氣,唔再理論,總之唔會再去,邊個想俾人做出氣袋就過去啦!

叫左個蠔仔泡飯,啲魚湯冇魚味
,得個鹹字,食完仲要好口乾!

啲蠔仔唔多兼好細粒
我寧願俾貴少少,俾啲好質素啲,飽滿啲嘅蠔仔俾我囉
啲飯淋到一pat野咁,
一啲都唔開胃
都算,啲湯暖嘅,唔係熱辣辣
真係第一次食泡飯啲湯唔係現拎出黎

2020-07-05 508 瀏覽
呢個小區重新裝修後,多了不少食肆,唯一呢間空間較大,坐得比較舒適,於是試一試呢間新餐廳。由於係晚市,叫了兩碟穫氣小菜,每碟平均70-80元,包一碗飯和湯,價錢合理。我吃的小菜分別是金磚豆腐和薯仔牛柳粒,豆腐炸得香脆皮薄,加上避風塘必備的炸蒜,配啤酒一流。第二碟調味幾岩我口味,黑椒味幾濃,牛柳粒軟諗,食落去唔會有渣,愈食愈惹味。可能新開店的關係,職員不太熟運作,落單後上菜時較遲。整體而已,我會再去呢間冰室,試下其他小菜。