2008-03-17 24 瀏覽
星期六晏晝同朋友仔唔知食咩好,o岩o岩經過里度就入去試試la~一入去.....無咩人~其實食物方面我地都覺得唔係太特別,都係普通o既日式滑蛋雞扒飯+什錦鍋燒烏冬~套餐前菜係三文魚或蒸蛋,但係咁o岩o個日供應三文魚.....我同朋友本身唔食魚生,但係見佢個樣好似幾新鮮,好勇敢咁一試la~食左一啖,比我想像中好,至少無魚腥味la!另外仲有魚o既小食.....個樣怪怪地,所以我無食到~個麵豉湯唔似平時o既麵豉湯,唔係好識形容,總知唔係太好味la!個滑蛋雞扒飯超大碗!!味道都算可以la~最好味就係d烏冬la~唔會太軟或者太硬同埋有個waitress就好有禮貌,值得一讚^^
一入去.....無咩人~
個滑蛋雞扒飯超大碗!!味道都算可以la~
最好味就係d烏冬la~唔會太軟或者太硬
同埋有個waitress就好有禮貌,值得一讚^^

2008-02-16 13 瀏覽
山林道食肆林立高手過招少點功力者都難以招架此舖位大半年前還是吃西餐的現在裝修也沒換就轉手了開了這檔港式日食新張時幫襯全店八折人人都叫一份的特選刺身盛($158)有半板海膽三文章紅吞拿油甘魚甜蝦和原隻赤貝和特價的大甜蝦($28)一起上的確是大堆頭大製作每件魚生都厚厚的不過好像雪得太冰有點實實的感覺也不夠鮮味海膽更有點出水的甜蝦不算細小是中等貨色而已不過整體而言和價錢也算相稱的其他的例如帶子壽司和蟹羔熟蝦壽司都是一般天婦羅烏冬打折後仍要$52不過烏冬和天婦羅都很油膩似的不太吸引還有一個籠仔上的菊刺身燒賣創意滿分不過在吞拿魚甜蝦海膽壽司上加上一束冷冷的西蘭花感覺實在怪怪的很難接受我明白要平要大份怎也不夠同街鬥要創意又不容易讓大眾接受現在這裡介乎兩者之間很難看好倒不如回歸基本攪好質素吧
山林道食肆林立高手過招
少點功力者都難以招架
此舖位大半年前還是吃西餐的
現在裝修也沒換就轉手了
開了這檔港式日食
新張時幫襯全店八折

人人都叫一份的特選刺身盛($158)
有半板海膽三文章紅吞拿油甘魚甜蝦和原隻赤貝

現在這裡介乎兩者之間
很難看好
倒不如回歸基本
攪好質素吧
睇完雜誌,本來見佢好似好吸引,好似好好味咁,於是走去試啦!點知極之失望,完全唔值呢個價錢,去完一次唔會再去,差到痺!首先,佢特別賣就賣在呢個八吋長既壽司,但實情去到只係得幾款係八吋長,又唔係特別好味同有口感。仲有呀,叫魚生刺身竟然可以雪都未溶就拎出來,仲要硬架有冰囉。跟住,服務態度差,又無禮貌;仲要出菜勁慢,咪以為係因為好多人好多客喎,間舖一的都唔旺,又多吉台,又差又慢。唯一有的特別的係圖片個兩隻燒賣,但特別既地方並不是食既野,而係個蒸籠,好少見日本野會用蒸籠上菜,至於食物只是將幾種不同的刺身放埋一齊,完全無特別,仲要魚生唔新鮮。

2007-11-18 4 瀏覽
睇食評, 而且又book 到位, 所以在此店食過一餐dinner叫左壽司, 刺身, 蟹粥, 牛舌等當中以蟹粥最好食, 其他都係一般.價錢都ok.值得一讚係, 有個waitress 服務態度好好...

叫左壽司, 刺身, 蟹粥, 牛舌等

當中以蟹粥最好食, 其他都係一般.

價錢都ok.

值得一讚係, 有個waitress 服務態度好好...
2007-10-27 11 瀏覽
今晚同幾個朋友見到門口八折就入去試下,起門口已經見到d魚好生猛咁游黎游去..咁我就叫左條活魚同三文魚刺身..其他野食都ok,比起其他舖真係幾抵..繼續努力!!我一定會下次叫多d朋友黎試下!!!
好新鮮
好多呀
(非會員)
2007-10-26 9 瀏覽
Food is good and fresh. Price is cheaper than the other jap rest near by.They have Live sashmi as well.Some specialty dish is worth a try.I will for some come again to try other dishes.20% off for now!!!!

20% off for now!!!!