2024-06-01 28 瀏覽
雞胸係健康餐飲界的小精品。呢款雞胸肉質緊實多汁,經過精心烹調後, 搭配獨特的醬料,不但增添了豐富的層次感,更凸顯了雞肉原有的鮮甜滋味!最重要唔鞋!華御結雞胸都能為你帶來極致的用餐體驗。
2023-03-05 205 瀏覽
今日小朋友去踢波,應該放完電要補充體力,買定個飯糰選擇就最好不過喇。份量剛刪好,小朋友吸收有益。至愛燒牛肉打孖上,我就揀吞拿魚沙律,買3個減$5優惠,仲可以 $10 加綠茶一支

份量剛刪好,小朋友吸收有益。

2023-02-18 139 瀏覽
黃豆粉黑蜜蕨餅($23)賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧蕨餅用透明膠盒包裝,蕨餅每粒軟身圓潤,每粒都沾上不少黃豆粉,十分吸引。味道方面,蕨餅入口質感軟滑棉糯,但煙韌感、彈牙度略嫌不足,口感還算不俗。蕨餅本身微甜,加上富日本味道的黃豆粉,和風味一流,日式甜點良選。

黃豆粉黑蜜蕨餅($23)

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

2023-02-05
下午茶
2022-12-23 131 瀏覽
每次經過華御結都會忍唔住買呢款蛋汁牛壽喜燒🤣呢個牛既肉質好軟滑而且肉味又濃唔知係咪因為蛋黃汁係用日本產雞蛋製造呢所以我總係覺得特別滑🫣 而且蛋汁重中和左壽喜燒汁嘅味令人特別開胃,加埋牛肉一齊食簡直絕配😍其他口味都好食既 但我就覺得比較dry 呢個既汁就岩岩好啦記得以前食個d太dry 係都要加番d豉油先食得落😂😂平時番工太趕食唔切正餐經過一定買番個番工tea time 食一個飯團真係岩岩好 價錢唔貴又飽肚
每次經過華御結
都會忍唔住買呢款蛋汁牛壽喜燒🤣
呢個牛既肉質好軟滑而且肉味又濃
唔知係咪因為蛋黃汁係用日本產雞蛋製造呢
所以我總係覺得特別滑🫣
而且蛋汁重中和左壽喜燒汁嘅味
令人特別開胃,加埋牛肉一齊食簡直絕配😍
其他口味都好食既 但我就覺得比較dry

一個飯團真係岩岩好 價錢唔貴又飽肚
蛋汁牛壽喜燒
蛋汁牛壽喜燒
2020-02-10 381 瀏覽
今日經過地鐵站見到好耐無食的華御結買咗兩個飯團同一包野飲做晚餐華御結嘅飯團係每日新鮮製造所以每一個無論紫菜同飯都好新鮮紫菜咬落去依然係脆身飯粒粒都好飽滿 唔會太硬亦唔會太軟而我最鐘意華御結嘅就係飯團入面好足料每一啖你都可以咬到啲料唔會好似出面啲飯團甘 食極都係得飯另外青森蘋果汁都好好飲唔會有任何化學味道同添加嘅甜味不過價錢偏貴 但亦可以一試明太子沙律飯團 $16好味指數 😋😋😋😋香辣鰹魚沙律飯團 $16好味指數 😋😋😋😋青森100%蘋果汁 $18好味指數 😋😋😋😋
今日經過地鐵站見到好耐無食的華御結

明太子沙律飯團
香辣鰹魚沙律飯團
青森100%蘋果汁
2019-06-10 218 瀏覽
今日Blue Monday , 又掛住懶床搞到番工出門口好趕急! 哎喲,仲要唔記得拎阿媽幫我整既飯盒🤪 九秒九一支箭跑到地鐵站,又例牌買我最鍾意食既靚飯團🍙做早餐先。-黎自日本既「華御結」,愈開愈多分店!飯團選擇都多, 但我最鍾意都係「明太子沙律」飯團。 用上日本珍珠米,米粒圓潤有咬口,紫菜脆口,明太子沙律略帶咸香,味道唔錯。份量剛剛好,幾適合早上未訓醒胃口一般既我。再加上,用上新鮮原材料,無色素吃得健康,背後仲有營養標籤。

2019-01-31 187 瀏覽
一直想試,但又覺得都係不外如是,而且十幾廿蚊得舊飯好似唔抵😂但今日做野做晏左,餓到飛起,一落車見到佢就即刻衝過去想話買黎醫肚。點知一行過去發現原來好多都好吸引呀大佬,又燒汁牛,又明太子,又三文魚呀咁😍好想買晒佢。。。最後,揀左流心蛋黃飯團+蕃薯🍠飯團🍙好軟,好粘,好棉,但又唔會好黐牙👍🏻紫菜夠脆,唔會變左張紙巾👍🏻蛋味好香好滑😍諗返起,早排太懶又太忙個陣,成日去便利店買個$20乾硬晒的飯團,我究竟點諗既呢😅😂蕃薯🍠糖醬好夠,包得晒成粒蕃薯,夠甜👍🏻

流心蛋黃飯團+蕃薯🍠
蕃薯🍠
糖醬好夠,包得晒成粒蕃薯,夠甜👍🏻
2019-01-30
  • 黑糖蜜蕃薯
  • 流心蛋黃飯團
2019-01-11 155 瀏覽
先介紹華御結一個飯團為何會價值15元以上御結嚴選優質日本米,加入了日本海鹽調味,粒粒米飯香甜可口、晶瑩飽滿,而海苔也是選擇了日本生產的這次路過觀塘地鐵站餓了便購買了一個嚐嚐秋鮭三文魚 海苔獨立包裝,食時才自行包,可防止海苔淋身海苔脆脆的但包上飯團竟然沒有碎裂米飯粒粒分明而且晶瑩剔透三文魚份量不少,不是一般的三文魚碎,味道特出另外因為日本米飯已加入了海鹽所以不會有任何豉油配上也不會因為豉油的咸味而喧賓奪主味道 賣相 衞生 服務 抵食 推介
先介紹華御結一個飯團為何會價值15元以上
御結嚴選優質日本米
,加入了日本海鹽調味,粒粒米飯
香甜可口、晶瑩飽滿,而海苔也是選擇了日本生產的
這次路過觀塘地鐵站餓了便購買了一個嚐嚐

秋鮭三文魚

海苔獨立包裝,食時才自行包,可防止海苔淋身
海苔脆脆的但包上飯團竟然沒有碎裂
米飯粒粒分明而且晶瑩剔透
三文魚份量不少,不是一般的三文魚碎,味道特出

賣相

衞生