2009-10-07 635 瀏覽
某信用咭簽帳滿一千蚊就可以換一個朱古力月餅,咁容易0既要求,可惜太遲去換,換罄,無緣試到朱古力月餅,用咗八塊曲奇代替,有朱古力、果仁、乾果等,第一次佢0既曲奇,仲以為係好脆果種,一入口,原來係淋淋的,唔同平時d曲奇質感,而且勁甜,連我哩個嗜甜者都覺得有d頂唔順,食一塊已經要收口,味道係ok,但真係甜得過份,要俾錢就一定唔會買囉...
好甜呀
其他
2009-08-08 248 瀏覽
$18 也要一試的new product --- Ring Cake, 只因它有齊所有我最愛的元素:香蕉, 合桃, 芝士, cake (還有另外3種味--芝士 / 朱古力 / 唔記得)好可惜, 它卻讓我失望。... ( 街頭隨便買個香蕉旦糕都比他好食~ )口感:食落頗油, 好lup, 唔似muffin的鬆軟, 太黏口, 味道:完全無蕉味, 內裏係有一粒粒芝士, 但芝士味都是好啖~唯一可取是合桃尚算多*** 已嘗試叮熱及雪涷, 都改變唔到他的不濟, 挽救不了掉$18進咸水海的命運
香蕉, 合桃, 芝士, cake
(還有另外3種味--芝士 / 朱古力 / 唔記得)

唯一可取是合桃尚算多

2009-08-08
2009-08-04 160 瀏覽
食完tea, 落到樓下, 經過mrs fields曲奇, 俾陣香味吸引住左揀右揀, 最後買o左塊雙料朱古力曲奇食其實一塊十二蚊, 都幾肉赤, 不過無辦法, 因為實在係太香了豐富的牛奶味, 加埋香濃的朱古力味, 味道已經足夠口感係件餅最出色的一個環節, 唔係脆的, 而係有種煙靭的感覺, 我好鍾意鍾意食曲奇餅的人, 一定唔可以錯過
左揀右揀, 最後買o左塊雙料朱古力曲奇食
豐富的牛奶味, 加埋香濃的朱古力味, 味道已經足夠
鍾意食曲奇餅的人, 一定唔可以錯過
2009-04-05 135 瀏覽
又黎啦喂~哈哈,前日未試到隻雙料朱古力曲奇,唔底得今日再去買黎試下~~$10.5。雙料朱古力:朱古力味道果然勁濃香,陣陣朱古力味從紙袋中已飄出,仲有粒粒朱古力,特濃朱古力味好正!$19。6件。杏仁、合桃、雙層朱古力Brownies :每隻味都好好味,果仁類的又不乏果仁味,朱古力超濃,正啊!

2009-04-03 101 瀏覽
聽聞9.30pm後是優惠時段,鬆餅買二送二,曲奇買三送三,咪突登早d去囉,點知見早得濟,咪上去行下先囉,crazy架,點知之後落到黎已經有成十個人排緊隊,心知不妙,激死,不太好朱古力製品的我,都一心來試試那個雙料朱古力,點知售罄了。蝕晒…惟有等下次!本來好想同佢地排好隊影靚相架,可惜太多了,一時間何來地方呢,加上在途中已在吃了,而且其實我都好想逐件打埋名出黎,同大家詳細分析下各種曲奇既味道,但無奈太多了,記不清,掃掃下是但喇,向來不愛吃果仁類的我,見眼花瞭亂,就傻左咁係咁話唔該呢件呢件同呢件,咁就一下買左共12塊,約$60,原價$10.5@,家陣買三送三喎,咁底梗買硬啦,哈哈!!!以我記憶盡寫啦~~純朱古力、南瓜白朱古力合桃、甜心朱古力、朱古力合桃、朱古力果仁、牛油拖肥、牛奶朱古力、牛奶朱古力力果仁、牛奶朱古力合桃、麥片提子朱古力、花生牛油、牛油曲奇..總括黎講,呢度既曲奇餅較大塊,因加了燕麥粉,所以口感較煙un,有咬口,朱古力味亦很香濃,可是我還是較愛傳統曲奇鬆化的感覺,另外,不過唔知點解,食晒12塊都唔會感覺好飽既,OMG~sorry!可能係我既問題(砂你應明豹的~~)tell m

以我記憶盡寫啦~~

總括黎講,呢度既曲奇餅較大塊,因加了燕麥粉,所以口感較煙un,有咬口,朱古力味亦很香濃,可是我還是較愛傳統曲奇鬆化的感覺,另外,不過唔知點解,食晒12塊都唔會感覺好飽既,OMG~sorry!可能係我既問題(砂你應明豹的~~)tell me why~!help...請別看邊偷笑,hah~真想和你一起分享!
麥片提子巧克力
2009-03-17 73 瀏覽
和朋友逛完街已很晩的時候,我趁這個時候買三送三曲奇的優惠和買二送二鬆餅的優惠,買了曲奇餅和鬆餅鬆餅中我最喜歡咖啡的味道,但全部款式也很甜,作早餐就太飽肚了,又因爲太甜,留在口中的甜膩就是有點受不了,可能我本身不喜歡吃甜的東西曲奇餅就不怎樣甜,味道也算不錯,但若平日沒有優惠的約十元一塊對我來說就有點不值了

$50 (其他)
2008-03-07 40 瀏覽
我最愛佢的藍梅鬆餅,我係最近先食返,因旺角mtr開左一間,但有個問題唔明白﹖點解開店的時間有時又唔同,見其他的分店開8:00,但lee間9:00先開門,我地d OL 返9點的,所以好少機會在早餐時段買到,可唔可以返映吓8:00開舖呀&有奶茶呀,你地D奶茶好好飲嫁,我問過話無水位,so無得賣奶茶,但一定有其他方法的,啉啉佢好嗎﹖ 有賣奶茶一定生意一定更加好,因你地D奶茶都有好多fans。我每次都是去買早餐,有套餐呀,$22有兩個cookies or鬆餅+飲品(咖啡or鮮奶or果汁先生)$15有一個+飲品
我最愛佢的藍梅鬆餅,我係最近先食返,因旺角mtr開左一間,
但有個問題唔明白﹖
有賣奶茶一定生意一定更加好,因你地D奶茶都有好多fans。

$15有一個+飲品
ok
2008-02-23 43 瀏覽
買左兩件牛油toffee味既cookie,每件十蚊!食落去覺得好脆,幾好食,toffee既味比較甜,但係唔算好漏,一啖一啖食都幾正!不過十蚊件唔算好抵食!
買左兩件牛油toffee味既cookie,每件十蚊!

不過十蚊件唔算好抵食!
2007-11-30 39 瀏覽
除了曲奇餅好吃,這裏還有什麼其他美味的呢?這次就試試Dream bar吧,很動人名字,很飽滿的fillings,好吃嗎?只可以用一個字來形容——甜。外身的朱古力勁甜,夾層(似乎是牛油果仁之類的混合)一點都未落下,沒有不甜,只有更甜。吃上幾口,就已經覺得“漏”了……我想,大多數人應該都不會很喜歡它吧。不過,我就依舊是美滋滋的把它清掉,無計,“小漏漏”嘛~p.s.朋友亦試了choc muffin,不及blueberry,不過都算不錯。
除了曲奇餅好吃,這裏還有什麼其他美味的呢?

不過,我就依舊是美滋滋的把它清掉,無計,“小漏漏”嘛~

2007-11-24 32 瀏覽
早前聽食趣相投的朋友話這裏的曲奇餅最好味,不過我一直覺得價錢有點貴就未試,今次路過看到有promotion,終於沒能抗住誘惑,買了Triple choc, butter choc, 提子麥片味曲奇共六件,仲有樣子吸引的Blueberry muffin。最喜愛是Triple choc,三重朱古力的力量果然強大,用料夠足,入口即食到濃濃朱古力的甜美。Butter choc就普通些,有較濃的牛油味,但特色不足。而提子麥片的甜度則相對緩和,混合麥片使餅身很咬口,提子味亦比較濃。相比之下,blueberry muffin倒沒有曲奇那般抵贊,都算松化,但是熱度不夠,blueberry味亦不夠出,還是曲奇更美味些。喜歡上這間,亦非僅僅因為它的甜點,更因為那些幾得意的熊仔呢,真想拎一個回家

2007-03-26 22 瀏覽
今日買左朱古力muffin 我反而覺得muffin唔太好食..可能我不嬲唔鍾意muffin又買左2磅個d朱古力糕又唔記得左睇咩名!不過真係好好食
今日買左朱古力muffin
我反而覺得muffin唔太好食..
可能我不嬲唔鍾意muffin

又買左2磅個d朱古力糕
又唔記得左睇咩名!
不過真係好好食
2006-09-12 38 瀏覽
天氣變涼,秋意漸起;加上收到Mrs Field的月餅,原來還有一個月又是中秋節~ 傳統的雙黃蓮蓉月固然是我所愛(當中以恆香的白蓮蓉月最正!),不過這個新派月餅也不遜色:厚厚的朱古力外層,實實淨淨的朱古力批內餡,極甜極濃朱古力味,是嗜甜者的心魔! 連續兩年食,感覺都一樣:好好味~

連續兩年食,感覺都一樣:好好味~
2006-07-12 36 瀏覽
朝早食咗個cream cheese muffin,牛奶朱古力曲奇就做tea!兩樣都正…muffin 有牛油香味,裡面又有芝士粒粒,好彩佢d 牛油香味適中,起碼等我食咗都冇咁內疚!^^v曲奇個texture 正合我心意,煙煙靭靭咁~ 我淨知,合格的brownies 類曲奇係應該咁架!想一食再食,兼且想試勻晒佢d cookies 同muffins!肥斯太太, 你記得等我呀!

肥斯太太, 你記得等我呀!

Double Chocolate Chip + Mocha 既muffin好好食~~~個面好脆........不過買左要親早吃, 不然面上的chocolate chip會溶掉~
個面好脆........

2005-07-19 50 瀏覽
9:30後買3送3真係好抵…通常bf都係揀晒佢至愛gei chocolate favour…最多都係每次要一隻無chocolate gei…不過d味多到我都唔記得有咩la…淨係記得有隻好濃gei朱古力…好似叫triple chocolate…定double choco chip咁上下la…佢d cookies 係好正煙煙靭靭咁…正…但對我黎講有d太重牛油味la…所以多數都係bf食…最多都係試一啖仔…但已經覺得d朱古力味好正…hehe…