-第一次到訪銅鑼灣廣場的萬丸燒肉,有質素的燒肉確是讓人印象深刻,超適合牛牛愛好者, 尤其是特上燒肉放題套餐,主打日本A4宮崎和牛肉, 非常高質素, 食材也優質, 大推!!-餐廳環境闊落環境乾淨,而且抽氣功夫也好強, 成間餐廳不覺有油味。單獨黎燒肉可以坐吧檯, , 想一班friends開心燒都無問題。--黎得萬丸, 梗係主打特上燒肉放題套餐,日本A4宮崎和牛肉宮崎和牛本身脂肪豐富,輕輕燒過口感清爽卻不油膩,最重要係入口即溶重牛油香, 食落肉質鮮嫩。不斷encore是必需吧~---除左 宮崎和牛肉, 萬丸其他肉類的質素都好高質 特級安格斯牛胸腹肉,一層油花一層肉,肉質結實帶點點油筋, 食落油香都多安格斯封門柳,肉淋而味濃安格斯翼板肉,肉質軟嫩適中, 食落嚼勁,肉汁都好鮮甜-香葱薄牛舌牛舌輕輕燒已經食得, 牛味濃,輕加上鹽醬已經好食-除左牛肉, 萬丸另外都有海鮮同豚肉及其他小食--海鮮類有虎蝦, 帆立貝, 青口, -簡單燒都好好食也有小食薯條泡菜雞軟骨,也有生菜泡菜芽菜栗米等等, 可以舒緩一下油膩感
第一次到訪銅鑼灣廣場的萬丸燒肉,

有質素的燒肉確是讓人印象深刻,
超適合牛牛愛好者,

尤其是特上燒肉放題套餐,

主打日本A4宮崎和牛肉,
非常高質素, 食材也優質,
大推!!
黎得萬丸, 梗係主打特上燒肉放題套餐,

日本A4宮崎和牛肉
宮崎和牛本身脂肪豐富,輕輕燒過口感清爽卻不油膩,

除左 宮崎和牛肉, 萬丸其他肉類的質素都好高質

安格斯封門柳,肉淋而味濃

安格斯翼板肉,肉質軟嫩適中, 食落嚼勁,肉汁都好鮮甜

香葱薄牛舌
牛舌輕輕燒已經食得, 牛味濃,輕加上鹽醬已經好食

除左牛肉, 萬丸另外都有海鮮同豚肉及其他小食-

海鮮類有虎蝦, 帆立貝, 青口,

簡單燒都好好食
也有小食薯條泡菜雞軟骨,

也有生菜泡菜芽菜栗米等等, 可以舒緩一下油膩感
2023-03-22 65 瀏覽
今日個朋友帶我食一間和牛燒肉放題 叫萬丸燒肉!朋友上星期食完話一定要帶我黎食一入到間鋪就係濃濃既日式味道因為全店都用木同白色做主調好光猛同乾淨!朋友推介 香蔥牛舌片 羊腩排 雞皮串 日本A4宮崎和牛五花肉!日本A4宮崎和牛五花肉好似食緊一片好好好薄嘅牛扒咁油脂分布均勻 入口即溶嘅感覺一入口油脂感同牛味充滿口腔最緊要食完又唔會好肥膩~另外仲叫咗壽喜燒口味 會juicy d!香蔥牛舌片 好薄 第一眼睇細細片 同平時食開既size唔同 驚會係咁好食點知食落口 爽脆多汁 又夠多蔥真係超好食我地兩個人叫完一次又一次加上因為細細片 唔經唔覺就食咗好多羊腩排第一眼望落有啲似燒腩仔食落口肥瘦適中 味道濃郁帶騷香燒到佢脆卜卜脆 好惹味雞皮串好驚喜呀 日式燒烤竟然有雞皮串可以燒平時去串燒店雞皮串係必叫但親自燒都係第一次燒前會比較大串 雞皮燒左會縮水 入口唔會乾身 外脆內軟因為太細串 又太好食我地之後一次過食兩串 好滿足!另一個朋友私心推介就係佢嘅石榴汁酸酸甜甜 好開胃同埋好似話唔係周圍有得飲!而我就推介荔枝烏龍茶有啲似手搖店果種荔枝茶~最後原來仲有hagazen雪糕一人一杯真係超滿足!
今日個朋友帶我食一間和牛燒肉放題 叫萬丸燒肉!
朋友上星期食完話一定要帶我黎食
一入到間鋪就係濃濃既日式味道
因為全店都用木同白色做主調
好光猛同乾淨!

日本A4宮崎和牛五花肉
好似食緊一片好好好薄嘅牛扒咁
油脂分布均勻 入口即溶嘅感覺
一入口油脂感同牛味充滿口腔
最緊要食完又唔會好肥膩~
另外仲叫咗壽喜燒口味 會juicy d!

香蔥牛舌片 好薄 第一眼睇細細片

但親自燒都係第一次
燒前會比較大串 雞皮燒左會縮水
入口唔會乾身 外脆內軟
因為太細串 又太好食
我地之後一次過食兩串 好滿足!

另一個朋友私心推介就係佢嘅石榴汁
酸酸甜甜 好開胃同埋好似話唔係周圍有得飲!
而我就推介荔枝烏龍茶
有啲似手搖店果種荔枝茶~

最後原來仲有hagazen雪糕一人一杯
真係超滿足!

2023-03-21
  • M4宮崎和牛五花肉
  • 雞皮串
2023-03-21 49 瀏覽
揀餐廳隨了食物水準之外,一定要坐得舒適。今晚友人推介了一間燒肉專門店,位於銅鑼灣中心地帶,店內裝潢明亮,日式風格。特上燒肉放題牛,豚,羊,雞,海鮮,小吃,沙律,飯類,飲品……種類多,啱晒貪食嘅我。牛肋條係我最鍾意,夠入味,又軟腍。豚肉燒到少少焦香,惹味十足。小食一口豆腐,炸雞軟骨,即叫即做,熱辣辣,好味。120分鐘時間,慢慢燒慢慢嘆,時間充足。QR code落單,效率快,沒有漏單情況,服務態度也不錯。
揀餐廳隨了食物水準之外,一定要坐得舒適。

特上燒肉放題
牛肋條係我最鍾意,夠入味,又軟腍。
豚肉燒到少少焦香,惹味十足。
小食一口豆腐,炸雞軟骨,即叫即做,熱辣辣,好味。
120分鐘時間,慢慢燒慢慢嘆,時間充足。
QR code落單,效率快,沒有漏單情況,服務態度也不錯。
2023-03-21
2023-03-20 81 瀏覽
很喜歡吃燒牛,無論日式和韓式也很喜愛。今晚好開心又和好友食燒牛,仲要係放題,很期待。店子裝修以木為主調, 地方寬敞舒適,整齊乾淨,令人心情放鬆。萬丸120分鐘極上燒肉放題$428/位~包沙律/小食,燒肉(牛肉,豚肉,雞肉,鴨肉和羊肉),海鮮,燒蔬菜,飲品和雪糕。燒牛肉以日本A4宮崎和牛五花肉最吸引, 另外還有特級安格斯牛小排,安格斯封門柳和肩胛脊肉 ,厚切牛舌條和香蔥薄牛舌等26款燒肉,暫時我覺得是同類形燒肉店中性價比最高的一間。特級安格斯牛小排~肉汁豐富,有咬口,牛味濃。A4宮崎和牛~口感細嫩,油脂豐富,入口即溶,超美味。A4宮崎壽喜燒和牛~ 沾滿甜蜜的壽喜燒汁,肉質嫩滑,另有一番風味。安格斯封門柳~雖然脂肪不多,但牛味更濃,口感細嫩但有嚼勁。安格斯牛胸腹肉~肥瘦均匀,肉味濃郁,口感爽滑。厚切牛舌~口感爽脆彈牙,牛舌味香濃,正!香葱薄口舌~肉質爽滑,配上香葱一起吃更滋味!海鮮~燒大蝦鮮甜爽彈,魷魚嫩滑煙韌,扇貝口感鮮嫩,配牛油更惹味。日本豚五花肉~ 油脂分佈平均,肉質嫩滑,肉味香濃,以生菜包住吃很美味,可减低油腻感。蔬菜~日本蕃薯仔超甜,燒粟米,茄子和雜菇亦十分新鮮,健康又滋味。飲品
萬丸120分鐘極上燒肉放題$428/位~

特級安格斯牛小排~肉汁豐富,有咬口,牛味濃。
A4宮崎和牛~口感細嫩,油脂豐富,入口即溶,超美味。
安格斯封門柳~雖然脂肪不多,但牛味更濃,口感細嫩但有嚼勁。
安格斯牛胸腹肉~肥瘦均匀,肉味濃郁,口感爽滑。
厚切牛舌~口感爽脆彈牙,牛舌味香濃,正!
香葱薄口舌~肉質爽滑,配上香葱一起吃更滋味!
飲品~有各式汽水和罐裝果汁,任飲。
甜品~最後食埋雪糕真係超滿足。
2023-02-27
去完日本心心念念想食燒肉🤤誤打誤撞發現銅鑼灣高質燒肉😍120分鐘任食燒肉,有4個套餐選擇,今次食$428/人嗰款~ 位置乾淨闊落,見到如果人多仲可以包廂~今次主攻食牛肉類別🐮:日本A4宮崎和牛肉油脂豐富,燒完更重牛油味,個人鍾意燒到有啲燶邊再食!建議配飯或生菜包住食,冇咁油膩🤭香葱薄牛舌牛舌雖然薄但牛味香濃,好快熟,本身有鹽同葱香調味,令整體更加提鮮😊安格斯牛小排牛脂分布均勻,本身有用壽喜燒汁醃製,所以調味已經好夠,好惹味!入口即溶,我哋不斷encore 😂以上呢幾種特別叫得多,另外都有食:✨特級安格斯牛胸腹肉,安格斯封門柳,安格斯翼板肉,安格斯肩胛脊肉,秘製牛肋條以及其他小食都幾多元化😄經開銅鑼灣想食日式燒肉推薦一試!👏🏼
去完日本心心念念想食燒肉🤤
誤打誤撞發現銅鑼灣高質燒肉😍

今次主攻食牛肉類別🐮:
日本A4宮崎和牛肉

香葱薄牛舌

安格斯牛小排

以上呢幾種特別叫得多,另外都有食:

經開銅鑼灣想食日式燒肉推薦一試!👏🏼
外賣送餐
2023-03-17 65 瀏覽
最近同朋友黎左銅鑼灣一齊食放題燒肉,呢到既職員服務態度一流,環境都坐得舒服,而且都好多野食簡🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣燒肉肉質全部好靚,而且款式多😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍仲有好多唔同既飲品簡❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️仲有好多唔同既海鮮同埋串燒,全部都好新鮮🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰前菜亦都高質,仲有唔同既小食簡🥰😍🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

燒肉肉質全部好靚,而且款式多😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

仲有好多唔同既飲品簡❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

仲有好多唔同既海鮮同埋串燒,全部都好新鮮🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

2023-03-16 63 瀏覽
- 去完日本無耐,即刻想係香港回味一下日式烤肉放題既滋味。- 今次黎到萬丸燒肉,餐廳大部份都係日系木色座位,企理又闊落。- 呢間餐廳係日式烤肉放題餐廳,除左牛肉,仲有海鮮同好多小食可以隨便encore!- 今次我地就叫左特上燒肉放題套餐,大部份燒肉都有壽喜燒醬汁或原味選擇。- 而我最鍾意就係蔥花牛舌同特級安格斯牛小排。牛舌薄得黎又嫩滑,連埋蔥花燒,香味撲鼻。而牛小排就好有肉味,輕輕加上鹽醬同黑胡椒已經好香。- 另外,餐廳中提供三款醬俾客人食用。當中有鹽醬、燒汁同新鮮蕃茄醬汁。食到咁上下燒肉,想解油膩既話,我非常推薦餐廳特製鮮蕃茄油醋醬,清爽黎黎辣辣地,可以舒緩一下啲牛肉油份。- 除左任食牛肉,餐廳仲有各式各樣炸物、飯或麵食,款式非常多。今次我地有叫少許炸物同小食,薯條都比較有驚喜,因為佢係連埋薯皮一起炸,非常香口- 之後,我地仲叫左碗飯,呢度日本蛋無限供應,溫泉蛋撈飯真係一流,加埋牛肉可以整成牛丼!- 最後當然要提及甜品,餐廳提供Movenpick,俾客人有圓滿一餐,絕對性價比高。
- 去完日本無耐,即刻想係香港回味一下日式烤肉放題既滋味。

2023-03-15 49 瀏覽
銅鑼灣真係美食雲集,最近又發現一間燒肉放題位於銅鑼灣二期8樓,質素唔錯價錢夠平。120分鐘任食,四種套餐選擇!第一個套餐簡單豬豚鴨肉冇牛食($258),就叫左第二款套餐($348),有齊雞、鴨、豬、羊,額外有日本壽喜燒、安格斯封門柳、安格斯肩胛等!必食安格斯封門柳、安格斯肩胛脊肉、安格斯翼板肉呢三走牛都特別薄身,燒起黎特別惹味同牛香味重,鍾意汁燒仲可以選擇壽喜燒汁版本。蔬菜野菌都一定要叫!有時食燒肉都會驚熱氣,叫蔬菜菇菌中和一下,可以試試韓燒食法,將生菜包起泡菜、芽菜、海蜇同埋牛肉,咁樣食法認真惹味。飲品全部自助,每格都已經有曬全部調味,其他食物仲有熟食、海鮮都必定試試!萬丸燒肉銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓另收加一服務費

120分鐘任食,四種套餐選擇!

必食安格斯封門柳、安格斯肩胛脊肉、安格斯翼板肉

蔬菜野菌都一定要叫!

萬丸燒肉

另收加一服務費
講起牛大家都會諗起神戶牛!但原來宮崎牛連續三屆奪下日本和牛奧運會冠軍!絕對可以同神戶牛匹敵!紅肉同埋脂肪的霜降比例均勻!今次呢間位於銅鑼灣既「萬丸燒肉」居然推出極上燒肉放題$428/位,一個價錢就可以任食多款牛肉同埋各款肉類、海鮮、小食等等!當中包括A4宮崎和牛、特級安格斯牛等等,仲有某d款式可以搭配壽喜燒汁嗎!△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ 🔹◉任食牛肉款式·日本A4宫崎和牛五花肉·特級安格斯牛小排、牛胸腹肉·厚切牛舌條·安格斯封門柳、肩胛脊肉、翼板肉·美國牛仔骨·香蔥薄牛舌·秘製牛肋條回本之選當然係「日本A4宫崎和牛五花肉」,同埋「壽喜燒A4宫崎和牛五花肉」。油花若現,五花肉油脂豐富,入口有濃郁的牛肉香!果然係高級靚牛!我就更為喜歡配搭埋壽喜燒汁版本,甜甜哋,減少油膩的感覺之餘,入口也更豐富!其實除左呢兩款高級牛肉之外,最令人驚喜的是,其他牛款都好高質,我幾鍾意安格斯肩胛脊肉、特級安格斯牛胸腹肉、厚切牛舌條等等,肉質柔軟而牛味濃郁,值得一讚!🔹◉任食肉類、海鮮款式·日本豚五花肉、豚肉眼·日本千歲豚肉·美國極黑豬頸肉· 牛油藍青口、虎蝦·手羽、雞

🔹◉任食牛肉款式
·日本A4宫崎和牛五花肉
·特級安格斯牛小排、牛胸腹肉
·厚切牛舌條
·安格斯封門柳、肩胛脊肉、翼板肉
·美國牛仔骨
·香蔥薄牛舌
·秘製牛肋條

🔹◉任食肉類、海鮮款式
·日本豚五花肉、豚肉眼
·日本千歲豚肉
·美國極黑豬頸肉
· 牛油藍青口、虎蝦
·手羽、雞皮、雞腎

除了牛肉之外,豬肉、海鮮都用料上乘而高質!最鍾意日本豚五花肉,日本千歲豬肩肉,燒過之後油脂香滿溢,邪惡美味!美國極黑豬頸肉厚身,彈牙,肉汁滿滿!牛油藍青口、虎蝦都幾突出,鮮味出眾。

🔹◉小食及其他
小食種類都幾多。選擇了玉子燒、芝士年糕等等!至於甜品仲有哈根達斯,好滿足!

2023-03-14 45 瀏覽
岩岩出左糧想食豪d就揀左呢間放題,晚市見佢$428/1位幾抵食就試試🤤一入到去d位都幾闊落,好難得放題有吧位同包廂可以揀☁️下次同同事朋友gathering可以揀包廂,都可以坐成8個人以上😗🐮肉✨日本A4宮崎和牛五花肉 油脂靚,好薄20秒就熟,燒到少少燶邊就岩曬。本身有調味放落生雞蛋似食壽喜燒甘係最夾~特級安格斯牛小排 牛味好濃,超級厚切多肉汁,可以點餐廳準備既燒肉汁一齊食💕香蔥薄牛舌用左鹽、大量䓤調味,吾洗點任何醬都好夠味!吾係好難咬斷果種,個人覺得比厚切牛舌條好食厚切牛舌條吾算太厚切,食到少少雪味雞皮串好香口,油脂滲曬出嚟超級邪惡!燒10分鐘左右就最perfect 🍟小食✨海苔薯條必叫!炸得岩岩好,海苔粉好香口!食完燒肉覺得濟可以食下炸物!日式年糕店員推薦放係爐邊慢慢燒,燒左5分鐘就有拉絲效果!超推薦!一口紫薯同平時放題嘅紫薯唔同,佢放左牛油係入面,燒燒下超香既牛油味出嚟,食左好多粒都吾覺膩一口和牛餃子炸得好脆,和牛香味湧出來,幾特別既香氣栗米強烈建議要order,本身以為係一兜兜粟米粒加牛油,點知最後佢真係俾左一舊舊細粟米我燒。但燒燒下15分鐘左右就聞到bbq味,同平時出面燒烤有鑊

🐮肉
✨日本A4宮崎和牛五花肉

特級安格斯牛小排
牛味好濃,超級厚切多肉汁,可以點餐廳準備既燒肉汁一齊食💕

香蔥薄牛舌

厚切牛舌條
吾算太厚切,食到少少雪味

好香口,油脂滲曬出嚟超級邪惡!燒10分鐘左右
就最perfect

🍟小食
✨海苔薯條

日式年糕
店員推薦放係爐邊慢慢燒,燒左5分鐘就有拉絲效果!超推薦!

一口紫薯

一口和牛餃子
炸得好脆,和牛香味湧出來,幾特別既香氣

栗米
強烈建議要order,本身以為係一兜兜粟米粒加牛油,點知最後佢真係俾左一舊舊細粟米我燒。但燒燒下15分鐘左右就聞到bbq味,同平時出面燒烤有鑊氣嘅粟米一樣味!強烈建議自己燒💕

🍦Häagen-Dazs雪糕
食到最尾,原來仲有Häagen-Dazs雪糕加持!超級抵食!🤤

2023-03-13
香港探店|銅鑼灣|日式燒肉|萬丸燒肉驚!發現香港中價位 #日式燒肉 的 #天花板!在網上面見到很多博主都在推薦這一間 #銅鑼灣 #燒肉店 。#A4和牛 、高質豚肉,通通任你吃。推介好物:壽喜燒汁安格斯 #牛小排🥩經過壽喜燒汁調製牛扒,甜甜的,放在燒烤網上,很快就被焦糖化,真心推介!唐揚雞軟骨🍗可口的雞軟骨,咬口真是香脆,能夠大口吃雞軟骨,就是爽!雞皮串經過高溫烤熟,雞皮的水份,很快就被抽乾,剩下的雞皮10分香脆,灑上些少海鹽,味道已經充足了。香蒜牛油藍青口青口好鮮甜,加上溶化的牛油和蒜蓉,真是惹人垂涎三尺美國極黑豬頸肉爽口的豬頸肉配上柚子醬汁,真是開胃!——————為食分界線——————📍 萬丸燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $300
香港探店|銅鑼灣|日式燒肉|萬丸燒肉

驚!

發現香港中價位 #日式燒肉 的 #天花板!
在網上面見到很多博主都在推薦這一間 #銅鑼灣 #燒肉店 。
#A4和牛 、高質豚肉,通通任你吃。

推介好物:

壽喜燒汁安格斯 #牛小排🥩

唐揚雞軟骨🍗
可口的雞軟骨,咬口真是香脆,能夠大口吃雞軟骨,就是爽!

香蒜牛油藍青口
青口好鮮甜,加上溶化的牛油和蒜蓉,真是惹人垂涎三尺

美國極黑豬頸肉
爽口的豬頸肉配上柚子醬汁,真是開胃!

——————為食分界線——————
📍 萬丸燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $300
2023-03-11 118 瀏覽
銅鑼灣有幾棟大廈有形形式式嘅餐廳,成日經過銅鑼灣廣場二期,發覺戈度真系有吾少美食,其中一間萬丸燒肉想試勁耐🤤同日本某間連鎖燒肉個名極似🙊希望同樣好味啦。✿ 極上燒肉放題 $428/位一個價錢就可以任食靚牛,包括以下款式👇🏼有部分更可以搭配壽喜燒汁一齊呈上😋仲可以任食多款豬肉🐷雞肉🐔海鮮&小食。✨日本A4宮崎和牛五花肉✨特級安格斯牛小排✨特級安格斯牛胸腹肉✨厚切牛舌條✨安格斯封門柳✨安格斯肩胛脊肉✨安格斯翼板肉✨美國牛仔骨✨香蔥薄牛舌✨秘製牛肋條⭐️和牛五花肉五花肉油脂多,肥美非常,呢款一定要試吓叫埋壽喜燒汁試吓,甜甜哋令牛肉錦上添花🌸⭐安格斯牛小排牛小排油脂分佈均勻,厚度屬薄身,呢款同樣一定要試吓叫埋壽喜燒汁,有入口即溶感😍⭐️厚切牛舌條牛舌條較牛舌罕見,口感較一般牛舌有嚼勁,有黑椒佈滿牛舌條夠香口。⭐️安格斯封門柳牛肉味香濃🐮厚薄度恰到好處。咬落系比五花肉同埋牛小排實在,適合中意重牛肉味人士。⭐️香蔥薄牛舌個人偏好薄牛舌多於牛舌條,薄薄哋一片好有咬口,一次過食好多片都得👅⭐️小食小食方面叫咗海苔薯條🍟唐揚炸一口豆腐🤍玉子燒🥚吉列炸蝦🍤特別推介吉列炸蝦🍤好香脆💥蝦肉新鮮。

✿ 極上燒肉放題 $428/位

⭐️香蔥薄牛舌

⭐️小食
2023-02-27
2023-03-10 61 瀏覽
📍萬丸燒肉 (銅鑼灣)👩🏻之前食過一次呢間餐廳,估唔到而家變咗任食。✨特上燒肉放題 $348/位💕小食類⭕️海苔薯條幼身薯條,新鮮炸起好香脆,而且海苔粉份量好多。好味到想再encore!⭕️唐揚雞軟骨脆卜卜又醃得入味。🆗吉列炸蝦🆗枝豆💕肉類、海鮮⭕️香蔥薄牛舌牛舌濃味有咬口,容易燒到焦脆嘅口感。⭕️壽喜燒汁安格斯翼板⭕️壽喜燒汁肩胛脊肉⭕️壽喜燒汁封門柳壽喜燒汁味道香甜,配牛肉好啱。不過加咗汁邊款肉都一樣味🤪。三款嚟講最嫩係翼板。⭕️雞皮串燒得耐真係脆卜卜。不過幾搶火同難燒🤭。⭕️日本小魷魚肉質彈牙,燒得耐幾香。🆗美國極黑豬頸肉肉質彈牙,不過調味比較重。最後有每人一個雪糕🍦。📍萬丸燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓
📍萬丸燒肉 (銅鑼灣)
👩🏻之前食過一次呢間餐廳,估唔到而家變咗任食。

✨特上燒肉放題 $348/位

💕小食類
⭕️海苔薯條
⭕️唐揚雞軟骨
脆卜卜又醃得入味。
🆗吉列炸蝦
🆗枝豆

💕肉類、海鮮
⭕️香蔥薄牛舌
牛舌濃味有咬口,容易燒到焦脆嘅口感。
⭕️壽喜燒汁安格斯翼板
⭕️壽喜燒汁肩胛脊肉
⭕️壽喜燒汁封門柳
⭕️雞皮串
燒得耐真係脆卜卜。不過幾搶火同難燒🤭。
⭕️日本小魷魚
肉質彈牙,燒得耐幾香。
🆗美國極黑豬頸肉
肉質彈牙,不過調味比較重。

最後有每人一個雪糕🍦。

📍萬丸燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓
好耐都冇食過燒肉,難得母親大人話想食,梗係同佢去間高質嘅燒肉店🥰🥰銅鑼灣二期地段最方便,一出地鐵過對面就係~上到去環境好日式,門口大大個酒櫃,有吧格類似啲師傅係你面前廚師發辦咁,可以同廚師傾下計,亦有啲對坐沙發,好寬敞舒服,如果你想私隱度高啲,見到佢仲有啲包廂👏🏻-特上燒肉食之放題 120分鐘 $348醬料有:燒肉汁、蕃茄酸汁(廚師推廌)、岩鹽醬、海鹽、胡椒碎我個人比較喜歡蕃茄酸汁同岩鹽蕃茄酸汁酸酸地又解膩岩鹽咸咸地可帶出牛鮮味🥰-個網唔錯唔格網幼啲冇咁易黐底另外因為個網係拱起嘅所以啲蔬菜魚類果啲可以放邊邊冇咁易燶而佢地火力夠之餘抽風都好好☺️食完唔會成身一大陣煙味,很不錯👏🏻-佢地份量都好好唔會太多太少所以我第一輪每款牛都可以試哂🥰🥰-仲可以叫隻日本蛋黎沾牛食😋-牛舌好爽口彈牙💯Encore左幾次😂-牛肋條比較厚要燒耐啲口感唔錯厚度夠彈牙😋-封門柳 超重牛味-牛仔骨好juicy-我個人認為有壽喜燒汁調味既牛更加鮮香🥰-魷魚都好新鮮好爽口咸咸地又彈牙👍🏻👍🏻👍🏻-豬肉都好juicy新鮮但我個人更加中意食牛😌-佢地既枝豆都唔錯成兜黎食牛肉食膩左可以食返啲枝豆都不錯😆-一口紫薯佢係用錫紙兜包
銅鑼灣二期地段最方便,一出地鐵過對面就係~

特上燒肉食之放題 120分鐘 $348
醬料有:燒肉汁、蕃茄酸汁(廚師推廌)、岩鹽醬、海鹽、胡椒碎
我個人比較喜歡蕃茄酸汁同岩鹽
蕃茄酸汁酸酸地又解膩
岩鹽咸咸地可帶出牛鮮味🥰
個網唔錯唔格網幼啲冇咁易黐底
另外因為個網係拱起嘅
所以啲蔬菜魚類果啲可以放邊邊冇咁易燶
而佢地火力夠之餘抽風都好好☺️
食完唔會成身一大陣煙味,很不錯👏🏻

佢地份量都好好

再加左啲牛油喺入邊
外皮脆香
重牛油味
特別好食💯
飲品方面有11款左右飲品可以簡~
而我最愛既忌廉溝鮮奶同荔枝烏龍茶都係度🤭

最後仲有每人一杯Häagen-Dazs雪糕作結😍

2023-03-08 63 瀏覽
是晚吃日式燒肉。 今次嚟呢間叫萬丸燒肉, 一入到餐廳已經知道係好嘢嚟, 日式燒肉餐廳嘅煙霧彌漫係呢度唔存在, 大贊!今晚點咗$428極上燒肉放題, 呢個餐有得任食A4和牛五花肉, 其他封門柳、安格斯牛排、安格斯肩胛肉、牛舌, 呢啲真係基本必食嘅牛肉! 另外仲有大量海鮮, 例如魷魚、多春魚、帆立貝、青口、 虎蝦等等。 先講食物質素, 全部都好新鮮, 唔似其他放題, 食啲下欄喇, 牛有牛味! 除咗呢啲基本嘢, 誠意推介佢個日式年糕, 燒到燶燶哋好正! 呢間餐廳唔係特別平, 但亦唔算貴、 但食物質素絕對好快可以食到回本。另外, 離開餐廳時, 個身都真係一啲燒肉味都冇, 勁正!

另外, 離開餐廳時, 個身都真係一啲燒肉味都冇, 勁正!