2023-03-16 63 瀏覽
- 去完日本無耐,即刻想係香港回味一下日式烤肉放題既滋味。- 今次黎到萬丸燒肉,餐廳大部份都係日系木色座位,企理又闊落。- 呢間餐廳係日式烤肉放題餐廳,除左牛肉,仲有海鮮同好多小食可以隨便encore!- 今次我地就叫左特上燒肉放題套餐,大部份燒肉都有壽喜燒醬汁或原味選擇。- 而我最鍾意就係蔥花牛舌同特級安格斯牛小排。牛舌薄得黎又嫩滑,連埋蔥花燒,香味撲鼻。而牛小排就好有肉味,輕輕加上鹽醬同黑胡椒已經好香。- 另外,餐廳中提供三款醬俾客人食用。當中有鹽醬、燒汁同新鮮蕃茄醬汁。食到咁上下燒肉,想解油膩既話,我非常推薦餐廳特製鮮蕃茄油醋醬,清爽黎黎辣辣地,可以舒緩一下啲牛肉油份。- 除左任食牛肉,餐廳仲有各式各樣炸物、飯或麵食,款式非常多。今次我地有叫少許炸物同小食,薯條都比較有驚喜,因為佢係連埋薯皮一起炸,非常香口- 之後,我地仲叫左碗飯,呢度日本蛋無限供應,溫泉蛋撈飯真係一流,加埋牛肉可以整成牛丼!- 最後當然要提及甜品,餐廳提供Movenpick,俾客人有圓滿一餐,絕對性價比高。
- 去完日本無耐,即刻想係香港回味一下日式烤肉放題既滋味。