2010-10-19 113 瀏覽
係大埔返工既我, 有時lunch 就會心思思想去萬利一趟~平日我都會叫 豬紅, 辣魚蛋(必嗌)....豬紅入味, 唔會一食就散, gd辣魚蛋正正係我最愛細細粒又彈牙個種 (鍾意食魚蛋一定知我講邊隻), 而且佢又夠辣, 啱哂我愛辣之人不得不讚既係萬利既沙嗲醬, 每次阿姐問我我都要多辣架~沙嗲醬濃味又夠"杰" 身...無普通既沙嗲醬咁 "稀" 而且佢辣味夠, 唔似得一般既只有沙嗲味卻唔辣~其實萬利既餸只屬一般, 款式又唔夠多, 不過誇張講句: 個沙嗲醬真係成碗車仔麵既靈魂, 見議入樽發售啦, 我第一個幫襯呢
係大埔返工既我, 有時lunch 就會心思思想去萬利一趟~
平日我都會叫 豬紅, 辣魚蛋(必嗌)....
豬紅入味, 唔會一食就散, gd
而且佢又夠辣, 啱哂我愛辣之人

不得不讚既係萬利既沙嗲醬, 每次阿姐問我我都要多辣架~
沙嗲醬濃味又夠"杰" 身...無普通既沙嗲醬咁 "稀"
而且佢辣味夠, 唔似得一般既只有沙嗲味卻唔辣~

其實萬利既餸只屬一般, 款式又唔夠多,
不過誇張講句: 個沙嗲醬真係成碗車仔麵既靈魂,
見議入樽發售啦, 我第一個幫襯呢

2010-10-08
  • 豬紅
  • 辣魚蛋
2010-08-29 93 瀏覽
今日媽媽唔o係屋企就自己買外賣食!唔太肚餓就淨係叫左個碗仔翅..個翅有d太咸, 但d料都幾多下!! 有好多粉c扮魚翅!! 仲有d肉c..因為外賣落得唔夠多醋, 搞到唔夠酸, 有d可惜..個翅只係$11蚊都好抵! 有半個長遙控咁大碗.
今日媽媽唔o係屋企就自己買外賣食!
唔太肚餓就淨係叫左個碗仔翅..
因為外賣落得唔夠多醋, 搞到唔夠酸, 有d可惜..
個翅只係$11蚊都好抵! 有半個長遙控咁大碗.
2010-08-29
2 分鐘 (外賣自取)
2010-07-24 65 瀏覽
今次第二次入到大埔傾野來這裡食早餐,來個腸粉+魚蛋+牛丸,只需14大圓豉油: 我鍾意多豉油半浸腸粉,唔使提亞姐佢會自動加到夠,其它醬就自助任加魚蛋: 彈口好味牛丸: 很有牛根丸feel,很多牛既tissue組織係粒丸到,正到呀腸粉: 上次比夠好,今天可能流轉比較差了.有點over cook...很淋身,主角係唯一敗筆
魚蛋: 彈口好味

腸粉+魚蛋+牛丸
2010-07-24
$14 (早餐)
腸粉+魚蛋+牛丸
  • 牛丸
2010-07-16 67 瀏覽
還記得中學lunch time成日走到老遠出黎覓食!!!這車仔麵,就是我們常食的一間!!!一到lunch time 哩到就迫滿附近的學生哥!!!但總是的我們4個從老遠我富善村跑過黎!!!每次食完~都要衝衝忙忙走!!!今日又機會~係到慢慢食啦!!!叫左個墨丸,牛腩,米線!!又抵又好吃!!!墨丸 爽口! 彈牙 !! 牛腩 夠淋!! 入味!!

還記得中學lunch time成日走到老遠出黎覓食!!!
這車仔麵,就是我們常食的一間!!!
一到lunch time 哩到就迫滿附近的學生哥!!!
但總是的我們4個從老遠我富善村跑過黎!!!
每次食完~都要衝衝忙忙走!!!
今日又機會~係到慢慢食啦!!!
叫左個墨丸,牛腩,米線!!又抵又好吃!!!

墨丸 爽口! 彈牙 !! 牛腩 夠淋!! 入味!!

2 分鐘 (堂食)
  • 牛腩
  • 墨丸
2010-06-07 88 瀏覽
附近幾檔小食店...辣汁做得最好係佢..一食己有頭痕感覺..讚!!鐘意佢用果皮魚旦...咬感夠實在...不像發水魚旦..鬆泡泡表面雖有油澤..賣相好..但食落唔太肥膩

表面雖有油澤..賣相好..但食落唔太肥膩
萬利小食魚旦
$4.5 (其他)
萬利小食魚旦
  • 辣魚旦
2010-06-05 24 瀏覽
六月三日(星期四)同老公仔放工後,上了巴士回到大埔他說有點餓,就介紹他去吃萬利小食還記得中學時代的我已經喜歡吃它的車仔麵,又抵又好吃今日吃了一串牛丸和魚蛋魚蛋可以,牛丸就好吃得多了!一串有三粒,很彈牙好吃!!推介!
六月三日(星期四)

同老公仔放工後,上了巴士回到大埔
他說有點餓,就介紹他去吃萬利小食

還記得中學時代的我已經喜歡吃它的車仔麵,又抵又好吃

今日吃了一串牛丸和魚蛋

魚蛋可以,牛丸就好吃得多了!
一串有三粒,很彈牙好吃!!推介!
2010-06-03
2010-05-19 15 瀏覽
今日好想食腸粉, 聽朋友講話呢間d腸粉好食又滑, 就試佢一試. 叫左腸粉+燒賣+魚蛋+蘿白, 腸粉都有米香, 不過實的的又唔太熱, 完全唔覺滑, 如果蒸耐d會好d囉, 燒賣冇花x山咁好食, 呢度d細粒魚蛋都幾好食ge, 蘿白夠淋不過唔甜!亞姐比超超多豉油, 超少麻醬, 仲要好浠....腸粉5蚊4條, 各樣餸就4個半, 我食左18個半但唔飽, 佢d份量實在偏少~
$18.5
2010-05-14 20 瀏覽
每次過來都是為了它的腸粉腸粉好滑又夠熱加埋豉油、麻醬、芝麻簡直是人間極品全大埔就只有它有這個水準
每次過來都是為了它的腸粉

腸粉好滑又夠熱
加埋豉油、麻醬、芝麻
簡直是人間極品

全大埔就只有它有這個水準
  • 腸粉
2010-02-13 13 瀏覽
今日bb黎大埔搵我,梗係要同佢食佢最愛嘅魚旦叫咗兩串辣魚旦同兩串腸仔 魚旦係實肉果款,佢去貨去得快,所以超級彈牙辣汁又夠辣,唔食得辣嘅要小心,次次bb入大埔都食呢個,就知佢几好食
今日bb黎大埔搵我,梗係要同佢食佢最愛嘅魚旦
叫咗兩串辣魚旦同兩串腸仔
魚旦係實肉果款,佢去貨去得快,所以超級彈牙
辣汁又夠辣,唔食得辣嘅要小心,
次次bb入大埔都食呢個,就知佢几好食
2010-02-13
2010-01-10 26 瀏覽
好鐘意佢ge腸粉, 夠滑, 配埋佢ge豉油, 真係好好味~~魚蛋 夠辣, 都幾彈牙, 可惜係細粒魚蛋, 不過配埋腸粉都好好味仲有佢ge車仔面, 我好鐘意佢ge河粉, 湯夠多, 唔會食到索晒水~~不過越來越貴.....
不過越來越貴.....
1K
2009-10-15 11 瀏覽
過開大埔, 食了一檔, 唔係好夠喉, 行吓行吓, 見到有第二檔, 執多劑先~呢間d 魚蛋冇咁大粒, 但就韌d, 好o趙 d, 細粒的另一好處係入味d; 但當然冇咁抵食d 咖哩都ok 夠辣.

呢間d 魚蛋冇咁大粒, 但就韌d, 好o趙 d,
細粒的另一好處係入味d;
但當然冇咁抵食

d 咖哩都ok 夠辣.
ok夠辣, 幾入味
2009-06-09 22 瀏覽
I was so in hurry in lunch as I had meeting HK side at 2:30pm. For thight timr, so I go for " Car" noddle. quick...I order: Rice noddle, pig blood, "tong choi", full chicken wing.The soup base is nice. The taste is strong and enought. Rice noddle is ok. normal."pig blood" is the best among here. Taste is really go in the blood. " Chicken wing" is a bit overcooked. maybe they alreday keep it for long time. The texture is a bit tough. not ok

2009-06-09
2009-06-09 16 瀏覽
雖然不太喜歡要自己出去買...但味道事實不錯的...去過3-4次腸粉..車仔面都不錯個人比較喜歡吃那裡的車仔面..味道不錯啦...有時多人的話要等..有點麻煩..店舖裡面積不太大..座位也不多..雖然份量一次比一次少..但味道一次比一次好- v -值得一去吧@v@
雖然不太喜歡要自己出去買...
但味道事實不錯的...去過3-4次
腸粉..車仔面都不錯
個人比較喜歡吃那裡的車仔面..
味道不錯啦...
有時多人的話要等..有點麻煩..
店舖裡面積不太大..
座位也不多..
雖然份量一次比一次少..
但味道一次比一次好- v -
值得一去吧@v@
2009-06-08
$15 (宵夜)
2009-06-07 17 瀏覽
湯底好正~濃而不膩~豬紅,炸菜,魚肉,蘿蔔,牛丸都好好味~自製沙嗲醬更加係一絕呀~不過而家貴左好多...份量少左...但依然係好味既車仔面~
湯底好正~濃而不膩~
豬紅,炸菜,魚肉,蘿蔔,牛丸都好好味~
自製沙嗲醬更加係一絕呀~
不過而家貴左好多...份量少左...

但依然係好味既車仔面~
2009-04-13 15 瀏覽
四月十一日時間還充足,來了這裏吃個早餐,不想車仔麵,就選擇以腸粉作為今次的早餐.,食腸粉當然要加魚蛋這些配料才過癮,最後配魚蛋以及蘿白,魚蛋配上辣味,但感覺不到辣在何處.蘿白變得爽口但缺少了甜味.腸粉則來貨,沒有多的問題存在,加二樣東西就要十四元,其實一點不便宜.味道實屬一般,食完就離去題外話:不禁看樓下自己以前的食評,發覺自己已經改變了
四月十一日

時間還充足,來了這裏吃個早餐,不想車仔麵,

題外話:不禁看樓下自己以前的食評,發覺自己已經改變了