2024-07-21 67 瀏覽
以前一路叫開外賣,見好耐冇食又有會員優惠,諗住試吓,杯珍珠奶茶甜到”那”喉嚨🤮,我飲咗兩啖係咁咳同起痰,諗住問吓店員有冇水,因為真係太甜。一個似係兼職冇乜經驗,但係態度好好嘅妹妹仔同經理講咗之後話要$10買支水,我話冇問題,俾咗$10買咗支水。俾返杯8成滿嘅珍珠奶茶佢哋話真係好甜,我飲唔到。佢哋完全冇應我,仲黑晒口面😌 肉醬意粉好似浸咗成日似發脹咗嘅麵咁🤮7仔叮叮就意粉比較好食唔怪得成間嘢得一兩枱

俾返杯8成滿嘅珍珠奶茶佢哋話真係好甜,我飲唔到。
佢哋完全冇應我,仲黑晒口面😌

肉醬意粉好似浸咗成日似發脹咗嘅麵咁🤮
7仔叮叮就意粉比較好食

唔怪得成間嘢得一兩枱
2024-06-04 155 瀏覽
PHD薄餅的薄餅外皮金黃酥脆,內餡餡料豐富,層次分明。咬下第一口,外皮即刻碎裂,餡料流溢而出,香氣撲鼻,滋味濃郁醇厚,令人垂涎欲滴另外也點了烤雞翼和脆皮腸,搭配得恰到好處,口感層次豐富。每一口都彷彿在舌尖跳動,回味無窮。

2022-10-27 640 瀏覽
🔖今個月PHD app有coupon!買仼何東西都可以送一個千島夏威夷普通批!(一杯飲品十幾蚊都得!)我今日去買了個午餐🍱,加了一個新出的迷你批🍕,用埋各個app的優惠,埋單69蚊有一個白汁雞飯、一個湯、4條迷你腸、一個迷你pizza、一個普通pizza(加$16轉芝心)!超級抵!🍕千島夏威夷pizza(普通批) - 加$16轉了芝心批~千島醬是好吃的,但醬不夠多~火腿和菠蘿算正常,但分佈不太平均~午餐($42) - 白汁雞飯、迷你腸、湯~主食就白汁雞飯或千島夏威夷迷你批,送的已有批,就選了飯~🍛白汁飯味道正常,雞的份量也算不少,只是竟然沒有薯仔🥔!就只有雞和紅綠椒🫑!因為薯角之前吃過不脆也沒啥味道,這次選迷你腸,迷你腸比想像中大,配着飯吃一人很夠!餐飲本想選珍珠奶抹,但沒有就選了湯🍵(這家奶茶茶底像泰式的味,不太好喝)🍋🍑🍕凍檸蜜桃pizza (迷你批)- 午餐加$18試的~真的有一大片“樹葉”!(葉子是很香的味道,但我不敢咬)😆 嗅着就很香檸檬和桃味,吃着比較像甜點!深黃色的是檸檬醬,焗了是香,但乾了,嗅着香但吃下去檸味很淡~芝士配片片蜜桃吃着不是難吃,但也說不上很夾(配點其他味可

凍檸蜜桃迷你批
🍋🍑🍕凍檸蜜桃pizza (迷你批)- 午餐加$18試的~真的有一大片“樹葉”!(葉子是很香的味道,但我不敢咬)😆 嗅着就很香檸檬和桃味,吃着比較像甜點!深黃色的是檸檬醬,焗了是香,但乾了,嗅着香但吃下去檸味很淡~芝士配片片蜜桃吃着不是難吃,但也說不上很夾(配點其他味可能比較好)

Coupon到今個月底~
2022-10-27
外賣自取
用餐優惠
優惠券
2022-03-17 398 瀏覽
This PHD is simply the worst that I have ever visited among all other PHD outlets(even worse than the one in Siu Sai Wan). Understood no seating is available, their staff lack of hygiene concept, lousy environment and most important of all, their staff are impatient and rude. Absolutely no reason to patron again unless you're a masochism.
2022-03-17
15 分鐘 (外賣自取)
2022-01-10 294 瀏覽
抗疫繼續食外賣,突然好想食pizza就點了PHD, 他們家的薄餅係凍咗都唔會唔好食。三人餐除了一個細批有一個意粉,一個小食,再加多一蚊就可以有埋蒜蓉包!另外有三杯特飲,每人幾十蚊可以食飽飽唔錯唔錯。

三人餐

三人餐
📍黑糖珍珠奶茶迷你批($46)一向都鍾意飲黑糖珍珠鮮奶🧋 見到有PHD珍珠pizza冇理由唔試🙊🍕好少食甜嘅Pizza但今次呢款又真係幾有驚喜😍細細個唔易飽膩, pizza底鬆軟加咗芝士同黑糖珍珠做topping黑糖味突出而且珍珠非常煙韌🤟🏻味道比想像中好好多,而且呢個價錢唔算貴而家食任何套餐或者單點薄餅加$20就食到其實真係好抵😚

📍黑糖珍珠奶茶迷你批($46)
好少食甜嘅Pizza但今次呢款又真係幾有驚喜😍
細細個唔易飽膩, pizza底鬆軟
加咗芝士同黑糖珍珠做topping
黑糖味突出而且珍珠非常煙韌🤟🏻
味道比想像中好好多,而且呢個價錢唔算貴
而家食任何套餐或者單點薄餅加$20就食到其實真係好抵😚
2020-08-09 1027 瀏覽
我地叫左一個和風脆雞二人餐,有一個普通批、兩件和風脆雞和一個意粉,外賣自取買滿$180送蜜糖雞翼4隻,做新會員又送一客薯角,很豐富。Pizza選了千島海鮮批,材料有小蝦、魷魚、蟹柳、菠蘿粒、青椒洋蔥等,加入適量芝士,口味唔太heavy,唔油膩。我一向鍾意食phd炸雞,香脆得黎炸粉唔厚,肉嫩juicy,呢個和風脆雞加左日式燒汁木魚鋪面,仲有d海苔天婦羅碎碎,好好味,十足章魚燒的味道。菠菜磨菇雞肉芝士白汁意粉呢個意粉味道冇我想像中濃,芝士焗得唔夠香。份量足,雞肉嫰滑配上菠菜、洋蔥和蘑菇,只是調味個人覺得較為淡。蜜糖雞翼味道很不錯,香口得來又唔會乾,炸得皮香脆,加上甜甜的醬汁,應該冇人抗拒到。送的薯角都大份,香脆薯味濃,沾上茄汁,一口接一口。最後梗係要嘆埋凍飲,我地就揀左珍珠奶茶和香芋奶茶。

菠菜磨菇雞肉芝士白汁意粉

蜜糖雞翼

送的薯角都大份,香脆薯味濃,沾上茄汁,一口接一口。

最後梗係要嘆埋凍飲,我地就揀左珍珠奶茶和香芋奶茶。
外賣自取
午餐
今日陽光普照天朗氣清游完水返屋企攰攰地唔諗住出街食就喺屋企打電話叫外賣, 電腦將外賣宣傳單張就係薄餅博士, 90蚊以上就可以叫外賣, 於是就叫咗一個多寶同埋珍寶嘅迷你餅, 一個炸蝦拼腿芝條小食, 同埋兩個小甜品包括黑糖豆乳布甸以及紅豆抹茶布甸。幫我落單後問店員大約要等候多久時間, 店員話大約等候35分鐘左右, 以上食物收費一百五十六蚊。大約半小時後我外賣員打電話比我, 他說他已在門口, 依一點真係要讚一讚, 等候時間唔使真係等咁耐! 當外賣員等我提取食物嘅時候我查看就見到冇芝士粉同埋辣椒粉, 怪就怪自己落單嗰陣時冇要求, 值得一提就係話其實食薄餅好多人都需要外加芝士粉及辣椒粉, 覺得落單員需要提醒顧客需唔需要外加醬料, 另外小食方面, 例如: 剛才落單嘅炸蝦拼對芝士條小食應該要加啲沙律醬, 仲要一題就係 布甸方面 以上兩個布甸份量真係太少兩啖已經食完! 真係令到我有啲失望... 至於薄餅嗰方面餡料都算足夠口感也覺得新鮮, 配料方面如果加多少少就已經好好多! 重要一點剛才落單員話薄餅其實應該有套餐話迷你薄餅可以加多四蚊或五蚊就可以多一個汽水或者 一碗湯, 之後再補充一句話畀我聽原來呢個係

重要一點剛才落單員話薄餅其實應該有套餐話迷你薄餅可以加多四蚊或五蚊就可以多一個汽水或者 一碗湯, 之後再補充一句話畀我聽原來呢個係五點前落單先至有, 如果做到全日供應就真係覺得會客似雲來!
2020-07-11
30 分鐘 (堂食)
2020-02-20 762 瀏覽
上年外送肉類品質不佳。相隔一年,品質積極提升,大批給兩人分量太大的話,可選擇五時半前迷你薄餅套餐,包括小食及飲品或忌廉湯,計算兩份套餐比單點大披薩化算,更多元化。也可以折扣追加熱賣小食,滿九十元提供送貨服務。披薩和炸雞類食品質素良好,意粉略乾可多加芡汁。布甸味淡黃豆味清香,和披薩及脆香食品配搭剛好,另推介金桔檸茶,比其他系列飲品相較低糖,味道及成份有保証。提醒大家不足九十元落單不可以以九十元計算,差欠不多可點汽水或餐具及調味包湊數,免多點食物浪費。疫情關係車手送到樓下,比上樓快一倍時間。車手到達前可預先致電免先到等候。

• Soya Milk pudding
  • Phd Jumbo pizza
  • Seafood deluxe pizza
2020-02-01 651 瀏覽
今晚不想岀街食晚餐,又不想在家裡煮野食…所以就考慮叫外賣。之後和家人商量後,揀左去 PHD 薄餅博士叫外賣超值2人餐夏威夷風情-芝心普通批 x 1個內裡就有菠蘿火腿,再有蕃茄醬,味道不錯,但可惜唔夠熱,只是暖暖的。蜜糖BBQ雞翼 (8隻) x 1客雞翼外皮充滿蜜糖,味道 ok, 雞肉都嫩好,但係就唔夠熱…可能外賣原因。忌廉雞蓉粟米湯 x 2碗忌廉粟米湯內雞蓉和粟米都比較少料,湯味道還可以,但是凍的這個二人餐外賣價:185 元

超值2人餐
夏威夷風情-芝心普通批 x 1個

蜜糖BBQ雞翼 (8隻) x 1客

忌廉雞蓉粟米湯 x 2碗
忌廉粟米湯內雞蓉和粟米都比較少料,湯味道還可以,但是凍的

這個二人餐外賣價:185 元

2019-09-01 757 瀏覽
上一次試過外賣,想再回味那鬆軟可口的pizza底,所以來到大角嘴有堂食的分店。叫了個辣肉腸pizza餐,試了一口,不知是不同分店,技術有差,還是pizza不同口味,所以有分別?!上次的PHD珍寶同今次的辣肉腸比較,批底是一樣的鬆軟好味,但内涵就有點分別,PHD珍寶餡料同芝士配搭合宜,而辣肉腸偏鹹,芝士有點不足。雞翼的話,我比較喜歡XX客。這裡的雞翼皮俾汁弄得比較腍,感覺好似一層粉。下次叫外賣,還是選PHD珍寶,有菜有肉,比較均衡。

,芝士有點不足。

下次叫外賣,還是選PHD珍寶,有菜有肉,比較均衡。
2019-09-01
2018-12-29 704 瀏覽
聖誕節,周圍好多人,晚餐叫外賣啦我喜歡食這個薄餅,厚度剛剛好,不太薄不太厚,材料豐富:牛肉粒,五香肉粒,菠蘿,蘑菇,洋蔥,青椒,番茄醬汁雖然無什麼海鮮材料,但好好食叫超值2-3人餐還抵,包小食和飲品4件脆香雞好香好酥脆(74元)三碗忌薕雞蓉栗米湯(13元/碗)葡汁飯好香(47元)香炸芝士條(35元)即炸即食更好網上訂單如果滿220元,就可以加1元有蒜蓉包一片,點知叔叔送漏左,可能聖誕節訂單太多太亂,下次再試啦
聖誕節,周圍好多人,晚餐叫外賣啦
PHD珍寶
雖然無什麼海鮮材料,但好好食
叫超值2-3人餐還抵,包小食和飲品

4件脆香雞好香好酥脆(74元)

三碗忌薕雞蓉栗米湯(13元/碗)

葡汁飯好香(47元)

香炸芝士條(35元)即炸即食更好
網上訂餐-快

2018-12-24
40 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
PHD珍寶
網上訂餐-快
2018-11-13 679 瀏覽
久唔久都會幫櫬大角咀phd薄餅博士可能專做外賣客見電單車送pizza order多d 堂食通常都有位坐有時一個人諗唔到食乜就揀佢!最重要係phd有«一人餐»平時個迷你批餐細細件但一個人份量岩哂今日揀B2芝士白汁雞王飯 $49跟餐送飯或汽水 湯唔知有冇落味精不過唔錯而個雞皇汁食過幾次都keep到水準!另外加左個脆香雞下脾 $15肉質外脆內嫩大大件,雞件同雞皇飯質素其實拍得住肯記雖然午餐來講唔算特別平不過不失啦
久唔久都會幫櫬大角咀phd薄餅博士
可能專做外賣客見電單車送pizza order多d
堂食通常都有位坐
有時一個人諗唔到食乜就揀佢!

最重要係phd有«一人餐»
平時個迷你批餐細細件但一個人份量岩哂
今日揀B2芝士白汁雞王飯 $49
跟餐送飯或汽水
湯唔知有冇落味精不過唔錯
而個雞皇汁食過幾次都keep到水準!
另外加左個脆香雞下脾 $15
肉質外脆內嫩大大件,
雞件同雞皇飯質素其實拍得住肯記
雖然午餐來講唔算特別平
不過不失啦

2018-08-09 459 瀏覽
PHD見好多食評都係叫外賣多, 依間平時堂食得小貓三四隻, 唔使等。我就係貪佢有mini批餐一個人實食得哂 , 經濟又抵食 !一人餐選擇都多, 有飯有薄餅有意粉.. 基本上跟餐都可以有汽水或湯, 我地各揀一樣。今次叫左個千島醬迷你批+ 可樂 $48 同芝士雞皇飯+ 忌廉湯 (唔記得幾錢 🤭)個迷你批中規中矩啦, 千島醬加菠蘿火腿實無死, 而芝士焗飯同忌廉湯好入味, 夠哂飽肚!臨走想叫個素批比屋企人, 店員好細心解釋雖然無素批一人餐,但可以幫我走肉焗一件, 加分 ❤ 另一個加分位係堂食有水提供, 食客可自行斟水!值得一提最近堂食無冷氣 好似都壞咗一排, 大熱天事都幾辛苦 ~

2018-02-16 836 瀏覽
以前住沙田叫過PHD外賣真係麻麻地, 估唔到黎到大角咀, 呢間PHD居然甘好食我同b同先生叫左個2-3人套餐堂食叫左個PHD珍寶(大批) , 轉左芝心批; 配左葡汁雞皇意粉、脆香雞、一客沙律同2杯飲品。個pizza堅係正 批底軟糯, 批邊香脆啲芝士爆出黎好正呀脆香雞都超有驚喜 我本人唔特別鐘意食雞, 但呢間PHD嘅炸雞真係炸到熟哂之餘, 又軟糯,仲要會爆汁出黎, 一啲都唔老 炸雞可以炸到熟無血已經唔易, 仲要甘好食,真係不得了葡汁係我至愛之一, PHD嘅葡汁雞皇意粉都好好食。啲葡汁香得黎帶甜, 加上啲意粉都硬度適中今日年初一, 估唔到無咩餐廳開之際,居然亂打亂撞試左間正正子PHD Btw同大家講聲狗年快樂,身體健康

我同b同先生叫左個2-3人套餐堂食

2-3人套餐

PHD珍寶(轉芝心批)

個pizza堅係正
批底軟糯, 批邊香脆
啲芝士爆出黎
好正呀

脆香雞

脆香雞都超有驚喜
炸雞可以炸到熟無血已經唔易, 仲要甘好食,真係不得了

葡汁雞皇意粉

葡汁係我至愛之一, PHD嘅葡汁雞皇意粉都好好食。
啲葡汁香得黎帶甜, 加上啲意粉都硬度適中

可樂

Btw同大家講聲狗年快樂,身體健康
2018-02-16
20 分鐘 (堂食)
2-3人套餐
PHD珍寶(轉芝心批)
脆香雞
葡汁雞皇意粉