2018-05-03 986 瀏覽
公眾假期當天和家人想叫Pizza吃,打電話後很快便有人接聽,下了單後等了1小時多,便送到上門。在公眾假期,這樣的送餐時間算合理。當天叫了三至四人套餐,有一個大大的薄pizza,4塊炸雞塊,另外一個日韓炸物拼盤,還有葡汁雞皇飯+3碗忌廉湯。pizza口感不錯,有很多菠蘿,酸酸甜甜的很開胃。因為是薄身的所以不會太滯太飽。炸雞塊有雞髀有雞胸,十分大塊,不太油膩味道不錯。日韓拼盤內有:薯條,章魚丸,紫菜粉絲條,炸雞球。薯條是粗身的,特別喜歡紫菜粉絲條,很特別。配上一個芥茉醬,也幾好吃。總括來說也不錯。葡汁雞皇飯獲得一致好評,因葡汁很夠味,size亦算大。總括來說食物不錯,價錢也抵,服務時間也合理。
公眾假期當天和家人想叫Pizza吃,

炸雞塊有雞髀有雞胸,十分大塊,不太油膩味道不錯。

葡汁雞皇飯獲得一致好評,因葡汁很夠味,size亦算大。

總括來說食物不錯,價錢也抵,服務時間也合理。
2018-03-27 579 瀏覽
放工係街無意睇到pizza 外賣電單車經過,就突然想起有段時間無食過pizza,立即返屋提議今晚唔駛煮飯,就跟住上網訂左個”4人脆雞餐”PHD珍寶批,次次都要呢個,貪佢多配料,然後再轉芝心批,水準一樣無變,手拉薄餅係特別鬆軟,厚度又適中,又唔會焗得太乾身炸雞都好好味,仍然熱辣辣,雞肉都仍然嬾滑,加上炸雞表面無咁多脆漿,所以可以食到啖啖肉,估唔到一樣做得出色薯角數量都幾多,但係唔夠脆,可以脆d 應該會仲好食,還有要個肉醬意粉,蕃茄肉醬味道好,不過焗得耐左,意粉都變得有點硬,較遜色整體PHD的薄餅都係好食過其他pizza 店,下次我一樣會繼續支持

平時係CD-rom,今次真心覺得好似俾阿叔坤左,PHD又無得投訴,嬲左所以要寫上open rice~張單明明寫住master card,個送Pizza阿叔話我無request, 我好心就俾cash喇,點知我睇返張單係有寫我用credit card不特止,原來個阿叔收埋張入數白紙喺張傳單入面,好明顯係嫌麻煩唔收credit card想搵PHD投訴,點知完全搵唔到渠道可以反映

想搵PHD投訴,點知完全搵唔到渠道可以反映

2017-07-21 695 瀏覽
一排冇食pizza有d口痕,一向都係PHD既粉絲,而且有join member,咁啱見到d積分月尾就到期,又可以多個藉口叫pizza食喇見到之前張餐單有個日日驚喜套餐都幾啱食,就叫左呢個餐,由於外賣速遞叫夠180蚊可以加1蚊要多8隻雞亦,再用埋會員積分換野食就變左超多野食喇千島夏威夷,本人都係鍾意千島海鮮多d,每次order必定要多醬+芝心批,大大件夠晒豐富會員積分換左兩件炸雞痛薯角,雞亦16隻,雞亦迷表示食到夠晒埋單200都唔使,好抵呀
會員積分換左兩件炸雞痛薯角,雞亦16隻,雞亦迷表示食到夠晒
埋單200都唔使,好抵呀
2017-06-07 522 瀏覽
叫咗個PHD 2-3人餐,內有PHD多寶大批(芝士係冇芝士味嘅,辣肉腸係燶嘅,最過份係個薄餅底係好似未熟透咁,好似食緊粉糰一樣,好奇怪,個面燶,個底就好似未夠熟咁。 )拿破崙海鮮長通粉(個醬汁好杰,味道好酸,唔知點解食完個口有陣叔味,長通粉過熟(太淋)。最後食咗3啖,真係好難食,好無奈咁浪費咗)蜜糖BBQ雞翼 (正常,冇咩特別)粟米忌廉雞湯 (好稀)仲有閒日叫外賣,話要55分鐘先送到,點知仲要遲咗起碼半個鐘先送到,唔知係咪太多單,送到嚟d嘢食都唔係太熱。*好耐之前食過係好味嘅,但今次再光顧,質素,味道真係差咗好多,好失望!
蜜糖BBQ雞翼 (正常,冇咩特別)
粟米忌廉雞湯 (好稀)

PHD多寶
PHD多寶
拿破崙長通粉
2017-03-07 369 瀏覽
有時唔想煮飯都會叫下pizza食,而近期我地既首選都係PHD,原因係食過幾間始終覺得呢間既pizza又好味,又抵食。今次order左個2-3人餐,好豐富至愛既千島海鮮pizza,加芝心,多醬!肉醬意粉蜜糖bbq味雞翼另外有優惠,買夠$180再送雞翼忌廉湯
至愛既千島海鮮pizza,加芝心,多醬!
肉醬意粉
蜜糖bbq味雞翼
另外有優惠,買夠$180再送雞翼
忌廉湯
2015-09-29 810 瀏覽
每個星期二, PHD也會做優惠, $59一個大批其實都做了好一段時間了, 碰巧今天下班時經過, 沒有太多人排隊, 而且它又大大的宣傳牌放在馬路邊, 所以即管試一試! $59 有兩款PIZZA可以揀, 一個是夏威夷風情, 一個是千島夏威夷, 我選了後者, 因為個人比較喜歡吃千島醬, 喜歡它酸酸甜甜的, 下了ORDER後, 等了大約十分鐘, 熱呼呼的PIZZA出爐了, 立即帶回家, 打開盒子可見, 也算大件大批有八大件, 千島醬感覺上不多, 味道不太濃郁, 材料有菠蘿, 火腿, 粟米; PIZZA邊位尚算軟熟, 不太脆身, 材料亦算多, 不過將貨就價, 不過味道其實一般, 批身比較薄! 不過感覺上沒太多味精$59算是抵食, 其實飯或意粉也有半價, 但一個大PIZZA已經好夠了(當然不是我一人吃), 但如果不是做優惠, 下次未必會選這個批, 希望會另有驚喜!員工服務不錯, 有禮貌, 安排周到
員工服務不錯, 有禮貌, 安排周到
2015-09-29
10 分鐘 (外賣自取)
2014-09-29 697 瀏覽
屋企收到PHD嘅宣傳單張,今次係第一次嗌PHD嘅外送服務。因為擔心要等好耐,所以一個鐘前就打左電話去,點知佢話半個鐘就可以送到。因為未得閒住,所以我就要求佢一個鐘後先到,個外送服務真係好準時!而且個送外賣嘅服務態度都唔差,值得欣賞!四個人其實我都係嗌左一個PHD 2-3人餐,因為全屋人都唔大食,所以即使係PHD 2-3人餐我地一餐都食唔晒!PHD 2-3人餐包括一個大批,一個焗飯/意粉,雞翼八隻,湯/汽水/布甸/沙律兩客。合共$169,訂購滿$70就可以有免費送貨服務,其實幾抵食又方便!訂購滿$180仲會送春卷拼咖喱角或者肉醬意粉添!不過我地真係食唔落,所以就冇嗌咁多。外賣送到時所有食物都包得好好,而且仲係好熱辣辣。照燒雞翼唔算大隻,而且表面都幾多油,不過都預左嘅,佢個個照燒汁好香好好味,而且雞翼肉質幾嫩滑,雞皮都烤得幾脆,比預期中好食。 拿破崙海鮮飯其實即係茄汁,上面有蟹柳同一啲平價海鮮,蘑菇同菠蘿,數量唔算多,同普通幾十蚊嘅海鮮飯差唔多啦。個汁酸酸地,我覺得就好好食。個飯係白飯,冇炒過,不過軟硬適中。 個PHD多寶就幾多料,有雞肉,辣肉腸,蘑菇,五香肉粒,洋蔥,配上番茄醬汁。本身仲

外賣送到時所有食物都包得好好,而且仲係好熱辣辣。
照燒雞翼 Teriyaki Wings
拿破崙海鮮飯 Napoleon Seafood Rice
個PHD多寶就幾多料,有雞肉,辣肉腸,蘑菇,五香肉粒,洋蔥,配上番茄醬汁。本身仲有青椒不過我叫左佢走青椒。啲配料分佈得好平均,唔會一忽忽,而且都有幾多配料,每一塊都有適量配料。PIZZA切得大細平均。餅底烤得好好,冇燶,食落去好香好脆,連PIZZA邊都好好食!番茄醬汁令人食到好開胃。PIZZA上面仲有好多芝士,所以好香。推薦!
PHD 多寶 PHD Deluxe
總括黎講,我覺得以呢個價錢食到咁多野,而且質素幾好,性價比真係算高!之後都會繼續幫襯呢間!佢仲送左COUPONS,如果外賣自取一個大批(PHD多寶/夏威夷風情)先$69咋!真係好抵食!
2014-09-28
照燒雞翼 Teriyaki Wings
拿破崙海鮮飯 Napoleon Seafood Rice
PHD 多寶 PHD Deluxe
2014-07-16 501 瀏覽
是日家庭樂 - 奶奶, 家姐, 阿妹和我, 4朵金花齊齊報名學整蛋糕! 歷時三個小時的整餅過程後, 除阿妹約了朋友外, 家姐和奶奶提議下場到我家作客兼同BB玩!一家人聚頭, 卻因整餅整到累而不想外出用餐, 決定叫PHD到會. 透過網上訂餐服務, 我們選了4-5人歡享餐 ($257). 由於是日周末, 訂單比較多, 外送速遞需等30分鐘, 算是很快的了.4-5人歡享餐包括: 大批1個, 3款焗飯/意粉, 8隻雞翼, 4款餐湯/布甸/汽水/沙律. 網上訂餐滿$180還多送4塊咖哩角喔!大批: 千島海鮮芝心批 (芝心批+$17. 作為芝士怪的我, 芝心批可說是必點的啦!)         以足料海鮮和青紅椒為主的口味, 加上酸甜醒胃的菠蘿, 味道清新. 而千島醬汁亦帶出了魚, 青口, 魷魚, 蝦, 蟹柳等海鮮鮮甜味.  Pizza 烤得鬆脆可口, 加上半熔化的芝心批邊, 實在讓人停不了口! 飯/意粉: 肉醬飯 - 肉醬酸甜醒胃, 份量挺多, 用來拌飯一流               咖哩雞飯 - 咖哩香濃而不辣, 雞肉嫩滑, 味道不錯              芝士滑豆腐海鮮飯 -

咖哩雞飯 - 咖哩香濃而不辣, 雞肉嫩滑, 味道不錯

芝士滑豆腐海鮮飯 - 滑滑豆腐配上芝士海鮮, 可惜味道偏淡. 吃完咖哩再吃這個, 味道更淡...

雞翼: 照燒雞翼 - 味道調配得剛剛好, 不過我還是較喜歡水牛城雞翼, 貪其夠惹味香辣!

餐湯: 忌廉雞蓉粟米湯 - 味道雖沒有很濃郁, 卻有一份粟米清甜口味, 不過不失.

另送的咖哩角, 送來的時候只是微暖, 皮不夠脆口, 咖哩味比較淡.
題外話/補充資料: 作為Pizza Hut 的姐妹店, 質素算是不錯的, 外賣自取優惠亦相當吸引, 非常抵食!
2014-05-31
30 分鐘 (外賣送餐)