2023-11-05 326 瀏覽
好耐無食saizeriya...啱啱附近有間就走去食...點知啲野食咸到飛起.....服務態度差....服務員攞啲野過黎唔係放低...係拋低...啲野食差多跣咗出黎...問佢有冇芝士粉同茄汁...佢叫我自己係手機落單個到加...茄汁竟然要比1蚊...我問個經理食薯條落茄汁都要比錢咗等錢洗?? 諗住要芝士粉..要比成5蚊..咁樣咪相貴咗...應該唔會有下次囉..樣樣都計錢..
2023-10-31 231 瀏覽
這間平價意大利餐廳是居民日常就餐的熱門去處。餐廳氛圍輕鬆,裝潢簡樸,提供舒適的用餐環境,讓客人感到放鬆自在。作為開胃菜,八爪魚沙律以新鮮的八爪魚搭配新鮮蔬菜,八爪魚的嫩滑與蔬菜的清爽相互融合。菠菜是受歡迎的配菜,這道菜既簡單又美味,加入少許煙肉炒製,保留了菠菜的新鮮口感和營養價值。主菜方面,蕃茄海鮮蕃茄醬意大利粉帶有微妙的酸甜風味,意大利粉煮得剛剛好,分量亦夠大。我們亦嘗試了雞翼、炸雞、香腸拼盤,小朋友一定鍾意食。這間餐廳以其實惠的價格和美味的菜品贏得了許多家庭食客的喜愛。

我們亦嘗試了雞翼、炸雞、香腸拼盤,小朋友一定鍾意食。

2023-06-26 251 瀏覽
漢堡扒是快餐界的經典之一,它多汁,不乾,大塊,它的肉質和醬汁都是影響口感的關鍵。使用優質的肉類讓你品嚐到健康美味。焗腸仔外皮香脆,內裡是口感鬆軟的香腸,再加上特製的醬汁,讓你品嚐到豐富的口味。炸雞翼它的外皮酥脆,內裡多汁鮮嫩。使用特製的調味料,讓你品嚐到獨特的口感。總的來說,漢堡扒、焗腸仔和炸雞翼都是CP值高、好吃的快餐食品。它們都可以滿足你的飢餓感和口感需求,讓你享受美食的同時也不會讓你的荷包太受影響。

2023-05-29 247 瀏覽
今日星期日放假,返正要出街買餸,不如出街食飯算,女友小熊提意去薩莉亞,於是落咗 Soda Mall 哩間薩莉亞幫襯.哩間薩莉亞唔係第一次幫襯,水準叫okay,但今次就失敗了!第一次點墨魚汁意大利飯,一上枱嚇一跳,墨魚汁質感好水好淡,望上去完全係墨汁浸飯,完全無濃郁感! 成碗飯食咗兩啖放棄浪費食物! 難食到為食仔都反艇!!邊個係為食仔? 係女友小熊為佢改名嘅小熊唯尼! 自己睇相吧!另外粗管麵嘅忌廉汁,粟米湯同磨菇湯質感同樣好水,唔合格,好失望,攪到為食仔開始發脾氣!羊架口感鬆軟但味道頗淡,要加黑胡椒同芝士粉先叫做有D味食得落!正常嘅日式管理嘅餐廳,水準都好穩定㗎,點解今次咁失敗? 接二連三嘅菜式都出問題?慶幸意大利咖啡蛋糕同檸檬蛋糕,水準不變夠凍夠香又夠味!

哩間薩莉亞唔係第一次幫襯,水準叫okay,但今次就失敗了!

慶幸意大利咖啡蛋糕同檸檬蛋糕,水準不變夠凍夠香又夠味!

反艇墨汁意大利飯

價廉物美,瘋狂order也不肉痛款式多,份量適中,可一次過品嘗不同的菜式,重點是價錢非常親民!雞翼是必食的!外皮香脆,內裏肉質鮮嫩,而且10分入味,$20/4隻!黑椒蜆肉鐵板煮 $20 亦是我必點的菜式,蜆肉雖然細細粒,但勝在鐵質豐富!蘑菇湯和雜菜湯 $13/each味道也不錯,前者粒粒蘑菇在湯裏,後者蔬菜十足 ,$13 一碗西湯,不用挑剔吧鐵板鯖魚 $46 上盤熱辣辣,鯖魚不腥,魚味香濃,不錯!二人晚膳 $157.... 😌現在轉了用QR code點餐,更快更方便,因分店持續人手不足,這個絕對是個喜訊!
價廉物美,瘋狂order也不肉痛

黑椒蜆肉鐵板煮 $20
亦是我必點的菜式,蜆肉雖然細細粒,但勝在鐵質豐富!

蘑菇湯和雜菜湯 $13/each

鐵板鯖魚 $46
上盤熱辣辣,鯖魚不腥,魚味香濃,不錯!

二人晚膳 $157.... 😌
2022-11-04 185 瀏覽
我都去過三間唔同地方的薩莉亞!但我非常喜歡紅磡崇安街環海東岸!食品質素每間都差不多!但今日我晚上來食!未坐底就遠處迎面行來說(歡迎光臨幾多位)(最主要係有Eyes contact)到我坐底、落單到至送食品來!佢哋員工的語氣都係好開心!好有禮貌!他們是比較年長的員工!但比起其他鋪後生的員工真係差天共地!我會再來這間食的!讚!讚!讚!
2022-11-04
2022-09-15 218 瀏覽
此餐廳一向食物及服務好好。不知為什麼, 餐應早前廳換經理及部份員工,新來的一名樓面較年青的四眼男只員工(高高大大形), 終日遊手好閒企在Cashier 位, 叫他做野, 態度非常差, 不願做。其他員工就很忙到甩碌。 總結: 管理無能!
此餐廳一向食物及服務好好。
不知為什麼, 餐應早前廳換經理及部份員工,
2021-11-08 395 瀏覽
我們取票在食肆外等位中,有客人可以成功直入食肆位下,不用取票等候,甚至落單叫食物,好在有等待的客人看見詢問職員,幾經交涉,職員最後才請那枱客人離坐!人手嚴重不足,無人收碟,直至人食完埋單才清枱。是日嚴重嘈雜,內有兩張枱分別坐了大約8個/10個人,兩枱食客不斷大聲講話,嚴重騷擾到其他客人!有客人不佩帶口罩用餐後由食肆較入位置一直行到門口收銀處,沿途經過很多張坐滿客人用膳中的枱!

人手嚴重不足,無人收碟,直至人食完埋單才清枱。

2021-04-10 384 瀏覽
墨魚汁意大利飯🍲$29香辣腸🌶$19最近先知原來響紅磡廣場附近開咗間Saizeriya😂起碼多咗一個選擇😎而且選擇多,價錢合理😉唔駛成日去茶餐廳🤣墨魚汁意大利飯,記得以前食過一次☺️今次食都算唔錯,食到成口黑晒😆香辣腸就麻麻地,煮到好乾🥸不過味道都幾好,食完一條又一條🤭而且個新商場環境都幾好😌唯一覺得唔方便就係要俾現金🤭薩莉亞意式餐廳 (環海東岸) (紅磡)紅磡崇安街23號環海東岸1樓20A-20B號舖
墨魚汁意大利飯🍲$29
香辣腸🌶$19

最近先知原來響紅磡廣場附近開咗間Saizeriya😂
起碼多咗一個選擇😎
而且選擇多,價錢合理😉
唔駛成日去茶餐廳🤣

墨魚汁意大利飯,記得以前食過一次☺️
今次食都算唔錯,食到成口黑晒😆
香辣腸就麻麻地,煮到好乾🥸
不過味道都幾好,食完一條又一條🤭
而且個新商場環境都幾好😌
唯一覺得唔方便就係要俾現金🤭

薩莉亞意式餐廳 (環海東岸) (紅磡)
紅磡崇安街23號環海東岸1樓20A-20B號舖
2021-03-07 252 瀏覽
約了朋友靜靜的見吓面,附近真的沒有好餐廳,唯有選上此店。真心餐牌價錢十分落地,難怪咁多青年人喜歡。點了較貴的肉眼加上飲品放題,朋友點了魚及菜。先上牛扒,立刻感覺又浪費了是日晚餐Quota,面前的肉眼肥到一個點,應該有3-4成係肥膏,可以話係鐵板牛油,而非鐵板牛扒。除了牛扒肥外,整塊碟都滿佈油光。一個肥字。但畢竟環境舒適,又唔趕客。所以如果叫返其他一般啲嘅食物,應該都唔差。
一個肥字。
2021-03-01
2021-02-18 213 瀏覽
哩間薩莉亞座落係一個地點比較隱閉嘅商場,所以環境清優無咩人.我都好唔明,一碟什麼什麼簡簡單單嘅卡邦尼意粉,郁吓都七八十蚊,貴響邊?薩莉亞D意粉一碟都只係三十令蚊咋!平易近人得多囉!當然,一份錢一份貨,價錢平咗份量會少咗,但即使叫多一碟價錢都平過人,而且份量少D我又可以叫多一款不同味嘅意粉,再加上減少食物浪費,一舉三得.幫襯時差不多六點,接近限聚令禁食堂食時間,唯有打包外賣拎走.點咗脆脆蝦,芝士薯角,雞肉粗管意粉同水牛芝士pizza,第一次幫襯薩莉亞,又睇睇質素如何?優點:1, 餐廳環境清優.2, 職員態度唔錯.3, 雖然每款嘅份量少但價錢平.4, 可能客人唔多,所以外賣速度快,唔洗等好耐.5, 芝士薯角嘅芝士份量足.6, 水牛芝士pizza芝士味香濃.7, 我唔太欣賞條狀意粉,所以有其他形狀嘅意粉選擇會加分,雞肉粗管意粉即係長通粉,意粉入口彈牙,滿意.缺點:1. 脆脆蝦唔脆,而且無咩蝦味.2, pizza 餅底只有一款選擇,餅底彈牙但我中意脆底,唔係我杯茶.3, 外賣無餐湯供應,食意粉無西湯,感覺總係有所欠缺不足.4, 薩莉亞行份量少價錢平將價就貨路線,對於D大胃王嚟講優點可能變成缺點
優點:
1, 餐廳環境清優.
2, 職員態度唔錯.
3, 雖然每款嘅份量少但價錢平.
4, 可能客人唔多,所以外賣速度快,唔洗等好耐.
5, 芝士薯角嘅芝士份量足.
6, 水牛芝士pizza芝士味香濃.
缺點:
1. 脆脆蝦唔脆,而且無咩蝦味.
3, 外賣無餐湯供應,食意粉無西湯,感覺總係有所欠缺不足.
4, 薩莉亞行份量少價錢平將價就貨路線,對於D大胃王嚟講優點可能變成缺點.
外賣自取
2021-01-31 295 瀏覽
這間薩利亞坐落於土瓜灣一個較新的商場,由於位置不是在大街上,人流較少,但餐廳內寬敞,如果坐在窗旁,景色也不錯。今天在出發土瓜灣遊前先來這裡醫肚。 食物方面:1.雞翼 (評分:7/10)一向都喜歡吃這裡的雞翼,少少辣,很惹味,不過唔夠香脆,同埋偏向細隻。 2.煙肉菠蘿Pizza(評分:7/10)本身喜歡煙肉和菠蘿,這兩樣材料很配搭,餅底有點偏硬。 3.青醬甜蝦西蘭花意粉(評分:3/10)這個special menu先有,但圖片與事實不符,圖片的蝦是大隻點,上枱時變了似蝦米咁細,吃下去還是凍的,青醬也偏油,很失望。

食物方面:
1.雞翼 (評分:7/10)
煙肉菠蘿pizza , 雞翼

2.煙肉菠蘿Pizza(評分:7/10)
本身喜歡煙肉和菠蘿,這兩樣材料很配搭,餅底有點偏硬。

3.青醬甜蝦西蘭花意粉(評分:3/10)
青醬甜蝦西蘭花意粉

2021-01-10
2021-01-19 130 瀏覽
土魷記的第一站,就是要填飽肚子。土瓜灣以前是舊區之一,但經歷了舊區重建之後,搖身一變變了一個小社區。soda mall就是這個時代所衍生的產物,商場內的店舖屈指可數,薩利亞已是充滿人氣。點了1)雞翼2)煙肉菠蘿薄餅3)青醬甜蝦西蘭花意粉倒是想評論一下那個青醬甜蝦西蘭花意粉,甜蝦像是蚯蚓,很細條,不但圖文不乎,而且吃下去也沒有口感,並且是凍的,心底上和觀感上也打了折扣,建讀讀書不要作嘗試。倒是其他食品,還是正正常常。日期:2021.1.10

點了
1)雞翼

2)煙肉菠蘿薄餅

3)青醬甜蝦西蘭花意粉
青醬甜蝦西蘭花意粉

倒是其他食品,還是正正常常。

日期:2021.1.10
2021-01-10