2024-08-13 74 瀏覽
在寶琳搵到間高質拉麵店!蝦魂做到湯底濃郁,但係唔會鹹,食完都唔會口渴。特別選了期間限定拉麵同埋雞白湯,餐廳除了主打蝦湯之外,其他拉麵都出色。🌟和牛雲吞、燒干貝、叉燒、牛骨湯拉麵 $138(期間限定、限量供應)牛骨湯清淡得來又好夠香,用料豐富,雞肉、雲吞、元貝、叉燒同蘑菇,鋪滿一整碗。拉麵爽口彈牙有麥香。🌟雞白湯拉麵 $88清淡可以選雞白湯,湯底望落濃郁奶白香甜。雞胸肉非常嫩滑軟腍。🌟自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子 3隻 $48必點之選,大隻餃子,製作比較特別而且好食,紅蝦味道好香。🌟雞湯浸時蔬(菠菜) $20另點蔬菜,而且是菠菜,份量正常,雞湯煮特別香滑。總括嚟講,食物味道同環境都不錯,係會再去嘅拉麵店。

🌟和牛雲吞、燒干貝、叉燒、牛骨湯拉麵 $138
(期間限定、限量供應)

🌟雞白湯拉麵 $88

🌟自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子 3隻 $48
必點之選,大隻餃子,製作比較特別而且好食,紅蝦味道好香。

🌟雞湯浸時蔬(菠菜) $20
另點蔬菜,而且是菠菜,份量正常,雞湯煮特別香滑。

總括嚟講,食物味道同環境都不錯,係會再去嘅拉麵店。

2024-08-06
2024-08-11 66 瀏覽
“鯛魚x牡蠣湯拉麵”($98)“虎蝦乾海味炊飯”($108)“自家制阿根廷紅蝦雞肉餃子”($48)“花雕酒漬 新鮮鮑魚”($32)新都城有間開咗冇耐嘅拉麵店🍜見網上評價不錯所以一於試試😛呢道嘅拉麵/飯有6款每款都十分特別創新拉麵點咗鯛魚x牡蠣湯拉麵🐟🦪鯛魚湯底加上自家製牡蠣醬,好濃郁🥰當中仲會飲到淡淡嘅柚子香豬腩片份量都幾多同幾嫩滑🐖麵條用日本麵粉新鮮製造,軟硬適中另一個就點咗虎蝦乾海味炊飯🦐個飯加咗乾貝,日本花菇,虎蝦乾真係粒粒飯都充滿住海鮮味😋配料方面仲有慢煮雞胸肉,食落夠哂滑🐔而且點呢個飯仲會送上雞/蝦湯我就揀咗紅蝦湯配合返主題😆個湯真係超級香超級濃,大推!小食就叫咗自家制阿根廷紅蝦雞肉餃子🥟除咗造型特別,味道仲有驚喜紅蝦肉搭配上雞肉,櫻花蝦味道好香😚花雕酒漬鮑魚爽口彈牙,酒味清香下次會想再嚟試埋其他拉麵湯底😙
“鯛魚x牡蠣湯拉麵”($98)
“虎蝦乾海味炊飯”($108)
“自家制阿根廷紅蝦雞肉餃子”($48)
“花雕酒漬 新鮮鮑魚”($32)

新都城有間開咗冇耐嘅拉麵店🍜
見網上評價不錯所以一於試試😛
呢道嘅拉麵/飯有6款
每款都十分特別創新
拉麵點咗鯛魚x牡蠣湯拉麵🐟🦪
鯛魚湯底加上自家製牡蠣醬,好濃郁🥰
當中仲會飲到淡淡嘅柚子香
豬腩片份量都幾多同幾嫩滑🐖
麵條用日本麵粉新鮮製造,軟硬適中
另一個就點咗虎蝦乾海味炊飯🦐
個飯加咗乾貝,日本花菇,虎蝦乾
真係粒粒飯都充滿住海鮮味😋
配料方面仲有慢煮雞胸肉,食落夠哂滑🐔
而且點呢個飯仲會送上雞/蝦湯
我就揀咗紅蝦湯配合返主題😆
個湯真係超級香超級濃,大推!
小食就叫咗自家制阿根廷紅蝦雞肉餃子🥟
除咗造型特別,味道仲有驚喜
紅蝦肉搭配上雞肉,櫻花蝦味道好香😚
花雕酒漬鮑魚爽口彈牙,酒味清香
下次會想再嚟試埋其他拉麵湯底😙
見呢間野岩岩開始嘅時候俾人踩到好唔好食,一路都唔夠膽去試。今日突然有興致去試下,一坐低聞間鋪好濃蝦味,以為會有啲驚喜。點知個都一黎到,個湯完全唔夠熱,蝦味唔新鮮唔好味,食完條脷腥humhum。完全搞唔掂!見呢間野岩岩開始嘅時候俾人踩到好唔好食,一路都唔夠膽去試。今日突然有興致去試下,一坐低聞間鋪好濃蝦味,以為會有啲驚喜。點知個都一黎到,個湯完全唔夠熱,蝦味唔新鮮唔好味,食完條脷腥humhum。完全搞唔掂!
2024-08-04 73 瀏覽
食過咁多間蝦湯底嘅拉麵🍜唯獨寶林呢間蝦魂可以吸引我再去多次環境好乾淨企理,亦都好近地鐵站新都城一入門口就見到佢店員先問我飲凍水定暖水之後再準備二維碼俾我點餐蝦紅湯拉麵湯底十分濃郁據聞用咗唔同嘅蝦去整出嚟呢個湯配料都一啲唔吝嗇,有幾隻蝦蝦都好新鮮,吸晒湯底味道面底亦都好掛湯,最後係完全飲晒啲湯之後仲叫咗阿根廷紅蝦雞肉餃子佢個底煎到好脆,好似大阪皇將咁樣口感完全係未試過,好值得大家叫嚟食呢類嘢已經值得我再去多次食
食過咁多間蝦湯底嘅拉麵🍜
唯獨寶林呢間蝦魂可以吸引我再去多次
環境好乾淨企理,亦都好近地鐵站
新都城一入門口就見到佢

店員先問我飲凍水定暖水
之後再準備二維碼俾我點餐

蝦紅湯拉麵湯底十分濃郁
據聞用咗唔同嘅蝦去整出嚟呢個湯
配料都一啲唔吝嗇,有幾隻蝦
蝦都好新鮮,吸晒湯底味道
面底亦都好掛湯,最後係完全飲晒啲湯

之後仲叫咗阿根廷紅蝦雞肉餃子
佢個底煎到好脆,好似大阪皇將咁樣
口感完全係未試過,好值得大家叫嚟食

呢類嘢已經值得我再去多次食
自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子  三隻
2024-07-27
自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子  三隻
  • 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子
最近發現左間係寶琳新開嘅拉麵店 見到佢舖名同menu都出現左蝦嘅身影 身為拉麵+蝦嘅愛好者點可以唔試下喎!!!🦐🍜蝦紅湯拉麵 $108\ \ 呢個我十級推薦食!!💯 / /蝦紅湯係用左龍蝦、虎蝦、阿根廷紅蝦同埋日本櫻花蝦等等 唔同種類嘅蝦再經過唔同嘅工序每日新鮮熬煮4個鐘!就係聞已經覺得好香 食落更加係超級濃超級濃嘅蝦味😆😆本身個湯底已經好濃郁 面頭仲另外加左炒香左嘅櫻花蝦乾同埋佢地自家製嘅蝦油醬 完全係錦上添花 食落更加帶出左落蝦嘅鮮味🥹🥹有樣野好值得加分嘅係 佢有4隻已經剥左殼嘅蝦 勁貼心!!!而且蝦仲要係爽彈 唔係好似其他地方食到煮到霉哂嘅蝦~仲有本人最鐘意食嘅溏心蛋同埋木耳絲係面頭 真係勁正!🥹🥹🫶🏼🦐🍚虎蝦乾海味炊飯配雞湯 $108拉麵店有湯食都好少見 所以就試一試佢😆呢個炊飯係用左北海道嘅珍珠米 再加上虎蝦乾、櫻花蝦乾、日本花菇同埋乾貝 所以聞落係勁香嘅乾海味味同埋食落努有口感 再撈埋自家製嘅鰹魚昆布汁帶出左咸鮮味 飯嘅面頭仲有5塊慢煮雞胸 雞胸係好嫩滑同埋溏心蛋🙂‍↕️炊飯可以揀配蝦紅湯或者雞白湯 我同朋友就揀左雞白湯 雞白湯都係好濃郁 但落左去飯度一齊食唔會搶左海味飯嘅味

🦐🍜蝦紅湯拉麵 $108
\ \ 呢個我十級推薦食!!💯 / /

🦐🍚虎蝦乾海味炊飯配雞湯 $108
拉麵店有湯食都好少見 所以就試一試佢😆

飯嘅面頭仲有5塊慢煮雞胸 雞胸係好嫩滑同埋溏心蛋🙂‍↕️炊飯可以揀配蝦紅湯或者雞白湯 我同朋友就揀左雞白湯 雞白湯都係好濃郁 但落左去飯度一齊食唔會搶左海味飯嘅味之餘 仲好夾添!!建議加埋芝麻一齊食 會令個飯整體更加正🫶🏼

🦐🥟自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子 $48
餃子真係要趁熱食 佢好juicy一咬啲肉汁就飛哂出黎 而且紅蝦都幾大隻🥹🥹
面頭仲有炒香有嘅櫻花蝦乾 連埋餃子一齊食有多個口感添~如果嫌就咁食餃子寡嘅話 點埋佢配上嘅柚子醋就更加perfect池🥰

🐣🥬雞湯浸時蔬 $20
雞湯浸菠菜唔會好似就咁烚菜咁寡 面頭仲有啲乾瑤柱 $20黎講都幾高級🙂‍↕️

日本100%青森蘋果汁 $18
2024-07-30
  • 蝦紅湯拉麵
之前聽朋友極力介紹新都城有間專食蝦湯底嘅拉麵,而家天氣時晴時雨又辣熱熱,係商場搵食就岩晒🍜店鋪除左主打蝦紅湯之外,雞白湯、鯛魚牡犡湯、醬油湯及其他限定湯底都係自家新鮮熬製,絕無味精雞白湯拉麵 $88雞胸肉非常嫩滑柔軟,作為一個唔鍾意食雞胸嘅人表示好好食🐥湯底奶白鮮甜,配埋腐竹食,入口滑溜幾得意,另外拉麵係用日本小麥粉製造,口感彈牙爽口帶麥香廣島蠔 x 煙薰豬腩肉 鯛魚牡犡湯拉麵$98材料好豐富,廣島蠔幾大隻,煮得火喉岩岩好唔會過老,豬腩肉肥瘦相間,淡淡煙薰味幾香口,除左呢2位主角外,脹卜卜嘅飛魚子咬開爆汁,令湯底味頭更帶一份咸鮮味道自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子 $48餃子組合好創新,將彈牙嘅蝦肉同雞肉加埋一齊,口感特別,蘸上柚子醬汁味道更加惹味雞湯浸蘿蔔 $28蘿蔔煮晒雞湯嘅精華,非常入味,仲有少少瑤柱,味道鮮甜

雞白湯拉麵 $88

廣島蠔 x 煙薰豬腩肉 鯛魚牡犡湯拉麵$98

自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子 $48

雞湯浸蘿蔔 $28
蘿蔔煮晒雞湯嘅精華,非常入味,仲有少少瑤柱,味道鮮甜

• 雞白湯拉麵
2024-07-25 84 瀏覽
今次去食拉麵,知道這間麵條🍜係用日本麵粉新鮮做,湯底用原材料熬製、不含味精🩷蝦🦐紅湯 拉麵:湯底係用蝦殼打碎而成, 用上紅蝦、虎蝦、龍蝦、阿根廷紅蝦及日本櫻花蝦等熬製的!橙色的湯底非常濃郁,配上自家秘制蝦油醬、味道層次豐富!所以我飲咗好多😋,而且沒有味精,所以飲完冇口渴!而配料有新鮮既蝦、紫菜、木耳同埋糖心蛋!雞白湯拉麵:奶白色的湯成使用全雞、雞翼、雞腳煑成的,湯底溫和而醇厚,嬓滑的慢雞胸肉配上爽口彈牙拉麵, 口感層次豐富!自家制阿根延紅蝦雞肉餃子🥟:大大隻,入面有多汁的雞肉+ 蝦,好好味呢

配上爽口彈牙拉麵, 口感層次豐富!

2024-07-23 77 瀏覽
今日落雨濕濕,我地唔出外面搵食,懶懶地留返係將軍澳區🤭上次係寶琳經過見到有間拉麵店未試過,今次就去試下先😋和風凍蕃茄🍅凍蕃茄好適合夏天食,加上甜甜酸酸嘅醬汁,最啱夏天做開胃菜,蕃茄涼浸浸酸酸甜甜,我都忍唔住食左大半🤭自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子🦐🥟餃子外型特別,同普通一般餃子唔同佢嘅做法係用餃子皮包住雞肉同原隻阿根廷紅蝦,外型已經吸引眼球👀而且好有蝦味,好正👍🏻拉麵麵條用日本麵粉都係自家製,比出面既麵條特別啲,感覺上有少少似蕎麥麵咁,都幾彈牙😋而我最欣賞係佢地麵同湯麵係自家製唔係現成貨,好有誠意👍🏻澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵🐃🍜牛肉擺放得好吸引,牛味香濃而且好軟熟🤤湯底亦一樣好香牛味🐃原來係拉麵店用帶有肉同筋膜,油脂嘅牛肋骨慢火熬製加上秘製昆布醬油而製成,牛肋骨湯底帶有少少牛臊味,不過一樣好正😋蝦紅湯拉麵🦐🍜餐牌介紹蝦湯底用多種蝦經多重工序每日熬煮,蝦味果然好香濃,店員麵好細心提示我地食之前撈均,蝦味更濃郁😋🤑 人均消費:~$140🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:蝦魂 (將軍澳)將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓241, 250&251號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.

和風凍蕃茄🍅
和風凍蕃茄

自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子🦐🥟

澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵🐃🍜
澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵

蝦紅湯拉麵🦐🍜

🤑 人均消費:~$140
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:蝦魂 (將軍澳)

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*
喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #將軍澳美食 #寶琳美食 #拉麵 #自家製 #蝦湯拉麵 #蝦魂
和風凍蕃茄
澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵
2024-07-22 57 瀏覽
今次嚟到寶林嘅新都城一期行街行行下 聞到附近有一陣好濃烈嘅蝦味原來系以蝦做主題嘅日本餐廳--蝦魂見有少少肚餓,就行入去試吓啦週末7點左右入到去都唔使點等位服務員都好殷勤咁招待我哋去埋位坐裡面嘅位置都好寬闊 坐得多幾舒服而且係open area食嘅時候都唔會覺得太侷促我哋order咗兩個主菜 同埋兩個小食食物好快就送到上嚟澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵 $98碗麵裡面嘅材料都非常豐富有筍,有蘿蔔做配菜,佢哋都好入味好食而唐心鹵蛋方面算係中上,唔會太鹹而肉眼系啱啱好三成熟 食落去一啲都唔韌仲難得地有好鮮甜geh 牛味 個湯係正常發揮,唔會死鹹碗麵加咗兩蚊,有一碟辣蝦醬呢個值得加,因為同普通辣醬唔同,裏面溝咗大量嘅蝦粉,用嚟點麵或者係牛肉都天衣無縫虎蝦乾海味砍飯+蝦湯 $108碗飯裏面都一樣係好足料除咗表面會有多舊慢煮雞肉之外裡面仲有大量嘅元貝乾同蝦乾蝦米同蘑菇成碗飯蝦味同菇味都好濃郁如果覺得碗飯有啲乾,仲可以配搭埋碗蝦湯一齊撈飯食,或者就咁飲個蝦湯都會覺得有好強烈嘅味蕾衝擊如果係蝦哄人士絕對係唔可以錯過呢個set 自製阿根廷紅蝦雞肉餃子3隻 $48有別於一般餃子,裏面放咗大大條阿根廷紅蝦,同
今次嚟到寶林嘅新都城一期行街
行行下 聞到附近有一陣好濃烈嘅蝦味

原來系以蝦做主題嘅日本餐廳--蝦魂
見有少少肚餓,就行入去試吓啦

週末7點左右入到去都唔使點等位

我哋order咗兩個主菜 同埋兩個小食
食物好快就送到上嚟

澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵 $98

碗麵裡面嘅材料都非常豐富
有筍,有蘿蔔做配菜,佢哋都好入味好食

而唐心鹵蛋方面算係中上,唔會太鹹
而肉眼系啱啱好三成熟 食落去一啲都唔韌
仲難得地有好鮮甜geh 牛味

個湯係正常發揮,唔會死鹹

碗麵加咗兩蚊,有一碟辣蝦醬

虎蝦乾海味砍飯+蝦湯 $108

碗飯裏面都一樣係好足料
除咗表面會有多舊慢煮雞肉之外
裡面仲有大量嘅元貝乾同蝦乾蝦米同蘑菇
成碗飯蝦味同菇味都好濃郁

如果係蝦哄人士絕對係唔可以錯過呢個set

自製阿根廷紅蝦雞肉餃子3隻 $48

有別於一般餃子,裏面放咗大大條阿根廷紅蝦,同埋新鮮嘅雞肉,咬落去第一啖即時爆汁,配搭埋餃子上面嘅蝦米,絕對值得一試

花雕酒漬新鮮鮑魚$32

花雕味完全係深入鮑魚嘅內部,而且真係好新鮮,咬落去感覺好煙韌,唔錯唔錯

整體感覺餐廳用心經營,廚師亦將蝦嘅煮法發揮到極致。食完之後,成個口腔都仲系充滿住濃濃geh蝦味

2024-07-22 40 瀏覽
🤑價錢約$100 如果跟set仲送餃子同可樂QR Code落單都幾方便 🪑裝修係簡約純白日本風➀ 廣島蠔煙薰豬腩肉鯛魚蠔湯拉麵 $100▫️有2隻蠔 都幾大隻 幾肥美▫️豬腩肉有幾片 都幾薄幾滑▫️湯底幾清 魚湯唔腥 仲有少少柚子絲負責清新感 同三文魚籽有驚喜 提升個鹹香味➁ 蝦紅湯拉麵 $108▪️蝦湯未食已經聞到好香 😋 有大概4隻蝦 全部都剝好殼 好窩心 服務員仲提醒食之前要將舖面ge櫻花蝦同蝦醬撈勻 ➂ 紅蝦雞肉餃子🥟 $48呢個幾特別 出面比較少見 用雞肉包住d蝦肉ge餃子 係一門精心ge小食➃ 花雕酒漬 新鮮鮑魚 $32少少酒味 都幾香 鮑魚仲剪好一片片 唔會太韌

🤑價錢約$100 如果跟set仲送餃子同可樂

➁ 蝦紅湯拉麵 $108
➂ 紅蝦雞肉餃子🥟 $48
➃ 花雕酒漬 新鮮鮑魚 $32
少少酒味 都幾香 鮑魚仲剪好一片片 唔會太韌
《蝦魂》拉麵店🍜湯底每天新鮮熬煮,香濃美味🤤而且冇味精食得健康又放心❤️ღ蝦紅湯拉麵 $108未食已經聞到香噴噴,湯底係用咗好多種唔同嘅蝦熬煮4個鐘而成,味道好香濃,仲有4隻新鮮蝦,口感爽彈,麵條爽口而且掛滿湯汁好惹味😋ღ厚切慢煮雞胸黑松露雞白湯拉麵 $108係期間限定款式,當然要試吓雞胸肉入口好嫩又有口感,湯底鮮甜不油膩ღ澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵 $98湯底用牛肋骨慢火熬製24小時,清澈香濃入口好鮮味!拉麵🍜幼身彈牙,肉眼軟嫩細緻ღ花雕酒漬新鮮鮑魚 $32鮑魚新鮮爽彈口感嫩ღ自家制阿根廷紅蝦雞肉餃子 $48餃子有3隻,入面有阿根廷紅蝦同雞肉,入口軟嫩juicy
《蝦魂》拉麵店🍜

湯底每天新鮮熬煮,香濃美味🤤而且冇味精
食得健康又放心❤️

ღ蝦紅湯拉麵 $108
仲有4隻新鮮蝦,口感爽彈,麵條爽口而且掛滿湯汁好惹味😋

ღ厚切慢煮雞胸黑松露雞白湯拉麵 $108
係期間限定款式,當然要試吓
雞胸肉入口好嫩又有口感,
湯底鮮甜不油膩

ღ澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵 $98

ღ花雕酒漬新鮮鮑魚 $32
鮑魚新鮮爽彈口感嫩

ღ自家制阿根廷紅蝦雞肉餃子 $48
餃子有3隻,入面有阿根廷紅蝦同雞肉,入口軟嫩juicy
2024-07-21 34 瀏覽
一出寶琳站既新都城一期出口就見到蝦魂,選址非常方便!必食:蝦紅湯拉麵👍🏻👍🏻湯底呈橙紅色,非常濃郁鮮甜,真材實料!拉麵軟硬適中!仲有4隻蝦!🥰流心蛋非常流心,蛋黃香甜!😋必食:自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子👍🏻👍🏻一放上枱已經聞到煎餃香味🥰外型亦吸引!每隻都好大,仲有條蝦尾!😍雞肉包住紅蝦,好彈牙,非常有口感!😋餃子皮都好薄!👍🏻總結:好味!會encore!🫶🏻🫶🏻
一出寶琳站既新都城一期出口就見到蝦魂,選址非常方便!

必食:蝦紅湯拉麵👍🏻👍🏻
湯底呈橙紅色,非常濃郁鮮甜,真材實料!
拉麵軟硬適中!仲有4隻蝦!🥰
流心蛋非常流心,蛋黃香甜!😋

必食:自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子👍🏻👍🏻
一放上枱已經聞到煎餃香味🥰
外型亦吸引!每隻都好大,仲有條蝦尾!😍
雞肉包住紅蝦,好彈牙,非常有口感!😋
餃子皮都好薄!👍🏻

總結:好味!會encore!🫶🏻🫶🏻
2024-07-16
2024-07-20 50 瀏覽
去開新都城行街,見到呢間拉麵店新開,喺門外已經聞到好香嘅蝦湯味,所以決定入去試吓,餐廳嘅人流都幾多,但好彩唔使排隊好快就入到去。蝦紅湯拉麵湯底用咗幾款蝦熬製而成,包括有龍蝦、虎蝦、阿根延紅蝦、日本櫻花蝦等,每日新鮮熬煮4小時,自家秘制的蝦油醬簡直為碗拉麵畫龍點睛一樣,非常濃郁而惹味嘅蝦味,仲可以額外加自家制辣蝦醬,用嚟點蝦食,更添風味,而拉麵夠晒彈牙,滿佈小麥粒。虎蝦乾海味炊飯除咗拉麵,仲有一款炊飯可以選擇,飯底用乾貝、日本花菇、虎蝦乾一齊煮,令讓飯吸收哂海鮮既鮮味,配合慢煮雞胸肉、櫻花蝦、糖心蛋、紫菜再淋上自家調製鰹魚昆布醬汁,非常鮮味。另外仲可以選擇蝦湯或者雞白湯,雞白湯非常濃郁而且鮮味,陣陣嘅雞湯配合炊飯一齊食,非常之夾。花雕酒漬新鮮鮑魚小食方面選擇都唔少,新鮮鮑魚用上花雕酒浸漬,酒味唔會好嗆口,鮑魚彈牙好容易咬開。自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子呢款餃子非常特別,喺餐廳自家製嘅出品,用上阿根廷紅蝦同雞肉做餡料,再點上柚子醋,非常特別。

虎蝦乾海味炊飯

花雕酒漬新鮮鮑魚

2024-07-17 35 瀏覽
紅蝦湯拉麵 ($108)最勁嘅就係個湯底,超級濃郁,仲有濃濃嘅蝦香味,完全唔係味精調嘅。入面仲有四隻又大又肥嘅紅蝦,連皮一齊食,好香滑入味!拉麵本身都好乾夠汁,麵質彈牙,冇難咬。美國和牛肩胛肉眼醬油牛骨清湯拉麵 ($98)呢個牛肉嘅油脂感真係夠,濃郁過癮。湯底相對清淡啲,但係仲有濃厚嘅牛肉香氣,好正。黑松露乳龍蝦 ($48)龍蝦肉配埋黑松露醬,即溶即入!好好味,完全值得推介。花雕酒漬新鮮鮑魚 ($32) 花雕酒味唔會太濃,好適合唔慣花雕酒嘅人。加上鮑魚嘅彈牙質感,好好食。整體而言,呢間拉麵舖位置寬敞靚仔,職員態度也好好,成日幫手斟水。如果兩個人一齊去,不如試下唔同湯底交換食,好好味!平時夜晚去都唔洗排隊,不妨去一去睇下!

紅蝦湯拉麵 ($108)

美國和牛肩胛肉眼醬油牛骨清湯拉麵 ($98)

黑松露乳龍蝦 ($48)
龍蝦肉配埋黑松露醬,即溶即入!好好味,完全值得推介。

花雕酒漬新鮮鮑魚 ($32)

2024-07-15 49 瀏覽
蝦紅湯拉麵🍜超濃郁🦐蝦湯🥣湯頭自家熬製,使用多種不同的蝦🦐每天新鮮熬煮4️⃣小時❌不含味精及添加劑,撈上秘製蝦油醬,每一啖都濃烈蝦味😋配上爽清彈牙拉麵🍜現料有🌸櫻花蝦和木耳增加口感,加上糖心蛋一絕👍🏻自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子🥟原隻阿根廷紅蝦配以雞肉,內含豐富🌸櫻花蝦增加口感,即叫即煎,配以柚子汁味道更juice😋澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵🍜湯底使用大量帶有肉同筋膜、油脂嘅牛肋骨經24小時慢火熬製,湯頭清澈醇厚不膩,加上秘製昆布醬油,白蘿蔔甜,鮮甜甘醇😋肉眼大大塊🥩肉量多,肉質非常嫩滑,配料菇吸滿牛骨湯,配上爽口彈牙拉麵🍜非常有層次😋🥟煎餃子4隻餃子皮煎得香脆,餡料豬肉+菜,十分足料,配以餃子醋更美味😋
蝦紅湯拉麵🍜

自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子🥟

澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵🍜

🥟煎餃子4隻
餃子皮煎得香脆,餡料豬肉+菜,十分足料,配以餃子醋更美味😋

2024-07-14