2019-07-22 544 瀏覽
成日聽到朋友話依間餐廳有10蚊一隻生蠔,以為一定唔好食又細隻,今日終於走去試下,叫左兩打食,估唔到10蚊一隻既生蠔都唔細隻,有肉地,海水味濃,又鮮甜,食左兩打忍唔住再叫多一打食。另外,我叫左炸軟殻蟹黃金意粉,軟殼蟹夠大隻,炸得夠脆又唔油,意粉有啖啖蛋黃味,好正。牛扒超大件,煮既成度剛剛好,唔會乾爭爭大蝦燴意大利飯,味道濃,飯唔會太淋,煙煙韌韌,好味道。仲有佢既薄餅,餅底脆,芝士味濃,啱晒芝士控食。總之一句講晒,好味,下次要試下佢個度其他既生蠔,應該仲正
2019-07-09
15 分鐘 (堂食)
2019-07-10 299 瀏覽
呢度地方都比較窄 坐唔到太多人所以都要等一陣位先至有最好就Booking啦呢度主打係生蠔所以就叫咗一打生蠔都幾新鮮同埋夠大隻另外亦都叫咗牛扒牛扒七成熟肉質鮮嫩容易切
2019-06-21 558 瀏覽
減肥也可吃好東西,生蠔是我其中之一的選擇,配個沙律是不錯的一餐男友點了逢星期二、三才有的優惠套餐 「7款不同地區的生蠔 + 1隻gillardeau + 1杯白酒」。生蠔來自不同地區,印象較深刻的是Korean gold 及 Arosa , Gillardeau 也不錯。緊接送上優惠價$10隻生蠔,來自法國的L’huitre de Tatihou ,是偏咸及爽口一類的生蠔,吃下有淡淡的鮮甜,再下來是金屬味, 以這個價錢$10隻來說是不錯啦。吃過生蠔就到主菜,減肥人士吃的當然是沙律,Fresh green salad 有baby spinach及rocket , 配上蕃茄及西柚及特製的沙律汁,美味。只是沙律汁味道稍甜,減去點甜味更好。男友把白酒飲完再點了啤酒配他的主菜,他是牛魔王,選的當然是牛扒,香噴噴也烤得剛剛好,我是不吃牛,所以沒被誘惑到。男友說牛味濃但厭邊邊的筋太多,不好咬,但整體不錯。

優惠生蠔白酒套餐

10蚊隻生蠔

Fresh  green  salad

特級肉眼扒

2019-06-19
2019-06-16 476 瀏覽
特別來食$10生蠔,首先第一輪是愛爾蘭蠔,海水味適中,帶少許甜味。第二輪是南非蠔,相比較咸但更creamy ,個人喜歡愛爾蘭蠔較好味!刺生拼盤份量很少,味道正常無驚喜。西冷牛扒5成熟,但食落表層較老但內裡油份充足,係配菜燒蒜頭幾特別。餐廳比較細最好先訂位,除生蠔抵食其他都一般。
刺生拼盤份量很少,味道正常無驚喜。
餐廳比較細最好先訂位,除生蠔抵食其他都一般。
2019-06-08 325 瀏覽
一生第一次寫食評, 嘩哈哈🤭🤭🤭 生蠔真係咁既貴錢咁既味道 $10/1隻,想點吖。 我地叫左4打🤭🤭正正正正正正正。 鐘意食生蠔既一班朋友一定要試下。唔好諗住好肥妹超級正果啲, 但一樣美味同 鮮甜 😋😋。 其他野 我哋叫咗豬手, pizza 同埋有個南瓜海鮮 仲有個黑松露risotto😌😌都好味。1行5人, 4個食生蠔。埋單14xx. Yeah. 密謀再去hehe 講完bye bye
一生第一次寫食評, 嘩哈哈🤭🤭🤭
2019-06-06
2019-05-30 454 瀏覽
一行3人一來就叫2打$10/隻(France L'huitre de Tatihou, 前後食2 round(共48隻), 聽朋友講食蠔食三樣野:海水味(有), 蠔肚(o農味), 帶子位(甜) $10隻來講一定超低食完生蠔叫熱食,啤酒薯條 配 德國啤酒, 食生蠔已經6,7成飽,所以叫一個set lunch: 白汁蘑菇忌廉雞意大利飯(味道) share.
), 蠔肚(o農味
), 帶子位(甜
) $10隻來講一定超低

食完生蠔叫熱食,啤酒薯條 配 德國啤酒
) share.

2019-04-17 700 瀏覽
老公生日飯,聽朋友介紹呢間蠔唔錯又$10蚊隻好抵食,岩晒鍾意食蠔既老公!於是book 左位,仲問埋有無甜品可以寫happy birthday,雖然職員話無,但可以點蠟燭!當然okay la, 都係為左個慶祝既意思😆😆😆唔講咁多,睇相喇~今日既$10隻生蠔來自愛爾蘭!我地叫左一打~🤰🏻既我唔食得😭😭聞到好香既海水🌊味😭😭😭好想食呀!老公話呢款係creamy 同爽身之間係偏爽少少,新鮮,食完一打都唔覺膩仲想叫🤣絕對抵食👍🏻👍🏻👍🏻好滿意!佢仲誇張到睇埋外賣資料🤣🤣🤣職員好好見到個完蠔收起蠔餐具先上主菜👍🏻主菜第一碟-豬肋骨我真心覺得好好味😍😍重點在個醬好好味同開胃,而且豬肋骨真係有啲肉食(之前食Outxxxx 既豬肋骨真係得骨,切完無肉食真係炆左)薯角亦都熱騰騰👍🏻👍🏻👍🏻第二個主菜係意粉同樣出色🥰🥰🥰最後就係預先book左既甜品Happy birthday❤️❤️❤️
唔講咁多,睇相喇~

一打生蠔

今日既$10隻生蠔來自愛爾蘭!

職員好好見到個完蠔收起蠔餐具先上主菜👍🏻

香烤豬肋骨
拿破崙鮮蝦扁意粉
焦糖布丁
2019-04-01 629 瀏覽
本身今日星期五諗住去試其他蠔 !行咗兩間都無位,到最後要黎到樂富 先食到!點知就出事la,蠔唔大隻吾緊要!重要唔新鮮!跟住個嗰生牛肉,淡而無味!重有兩隻大蜆刺身!真心嬲 !滑潺潺出晒水!一睇就知唔新鮮同埋雪咗好耐!其他店 我唔知,不過呢間就千祈唔好再去!環境又差!總之食大排檔好!
本身今日星期五諗住去試其他蠔 !
2019-03-31 313 瀏覽
Today went to LokFu Heard that many ppl could eat good oyster here I ordered a dozen of those $10 oysters with my friends, the oyster is fresh, taste salty and a bit creamy, quite worth it Besides, we ordered the German鹹豬, the skin was crispy and with some honey sauce, the portion is large, love it a lot We applied for the membership by just scanning QR code Will come again next time
Today went to LokFu

Will come again next time
2019-03-31 352 瀏覽
今天經過樂富便去了樂富街市地下的Oyster station 聽說那裏$10一隻蠔,十分便宜我選了星期一去,因為會員有七折優惠我叫了兩打$10蠔 ,分開兩次叫 。第一次來的蠔是從愛爾蘭到貨。雖然外型比較少,但吃下去也有種海水的鹹味,味道尚可。第二次再落單的時候,便轉了第二款蠔,是從西班牙來的。蠔的外型比較大,肉質比較豐滿,十分鮮甜。十分喜愛這款蠔。由於是特價優惠,所以蠔的款式是餐廳隨意選擇的,要看看那天運氣如何。但如果想找個chill 的地方與友人把酒談心,OysterStation 確是不錯的選擇...記住留意每天也有不同的折扣優惠。下次會再來,看看有哪款蠔吃!
今天經過樂富
便去了樂富街市地下的Oyster station
聽說那裏$10一隻蠔,十分便宜
我選了星期一去,因為會員有七折優惠

我叫了兩打$10蠔 ,分開兩次叫 。

2019-03-04 491 瀏覽
尋日同老公慶祝結婚4週年,好想食蠔,所以去返呢間餐廳。之前喺樂富分店食過兩次,荃灣店一次,青衣店一次,對呢間餐廳嘅水準都幾有信心。尋晚我地先叫兩打$10果款生蠔,因為食完一打覺得好好食,仲係我最中意食嘅南非蠔,所以再叫多一打。 之後仲叫左炭燒西班牙極黑豬7成熟同墨汁魷魚意大利飯。個飯賣相好吸引,我先食左啖飯,墨汁好香濃,再食魷魚,我以為自己味覺有問題,係冇味嘅! 我老公都話係白烚。個極黑豬唔係好覺有炭燒味,色水都唔夠,啲蔬菜都係似白烚冇味。 肉係冇豬味,咁同喺街市普通豬肉檔買嘅豬有咩分別? 為左食$10蠔或者會再黎,但唔係呢間分店。我個週年紀念比一餐飯影響晒心情。

$10 生蠔
2019-02-15
慶祝紀念
紀念日
$10 生蠔
2019-02-25 424 瀏覽
前排好朋友出雙糧💰於是約左大家一齊食好西😋有個朋友就提出想食生蠔,於是就book左呢一間!原本今日同屋企人係長洲散心食海鮮嘅我,好冇良心甘擺低左屋企人係長洲食晚飯,自己趕出黎赴約🤭去到個度朋友已經開始食緊生蠔,我黎到之後再叫左一打,跟住開始點菜,今次係我第一次接觸新鮮生蠔,我係超怕腥🤢所以朋友就教我加少少檸檬汁🍋同Tabasco,估唔到又會幾好味,唔會太腥,可以接受,而且仲好新鮮,生蠔仲識收縮,店員話係新鮮即叫即開,唔新鮮可以換,夠曬有保證👍🏻
2019-01-22 703 瀏覽
$10生蠔開始,知道依間餐廳,一年都會同老公食幾次,貪佢生蠔抵食,講緊既唔係$10蠔,係佢啲正價蠔都一樣低食,抵食過一X超市個啲架,而且夠生鮮,有好多唔同品種👍🏻但依日就唔係食蠔為主,係海膽呀。海膽清甜,新鮮龍蝦汁味道夠濃,配合海膽鮮甜,好出色,飯身軟度適中夠入味,一啖一啖話咁快清晒😂肉眼扒略乾,肉汁唔夠,但勝在牛味明顯突出,配菜都好食,瓜菜燒得岩岩好。另外,依間分店裝修感覺好有親切感,好岩一家人或者好朋友輕輕鬆鬆食餐飯👍🏻👍🏻
但依日就唔係食蠔為主,係海膽呀。
半板日本馬糞海膽
半板日本馬糞海膽
海膽龍蝦汁意大利飯
肉眼牛扒
2019-01-01 667 瀏覽
除夕夜當然要捉埋另一半去食返餐好唔想去人多地方,就近近地去樂富食個西餐呢間餐廳最出名係有10蚊一隻蠔,除夕夜都會繼續有,仲要冇任何最低消費規條今日餐廳限定蠔係南非蠔--Namibia肉質較豐盈,食落好creamy得嚟鮮甜,海水味唔重又唔太鹹之後會有陣金屬味after taste係喉嚨徘徊久久不散最後兩個人一共食左30隻蠔前排鹹蛋黃風十分流行,呢到有款鹹蛋黃意粉當然要試下鹹蛋黄真係好濃郁同足料,仲會煮到起沙的,怪不得叫黄金意粉每條意粉都掛上黄金鹹鹹香香十分惹味意粉煮得幾煙韌,而軟殼蟹炸得肉嫩香脆融合中式材料同西式煮法,中西合璧十分特別,不過份量就較少總括黎講:10蚊生蠔真係好抵食食物質素都唔錯,環境服務令人較急速,性價比中上
除夕夜當然要捉埋另一半去食返餐好
唔想去人多地方,就近近地去樂富食個西餐

今日餐廳限定蠔係南非蠔--Namibia
肉質較豐盈,食落好creamy得嚟鮮甜,海水味唔重又唔太鹹
之後會有陣金屬味after taste係喉嚨徘徊久久不散
最後兩個人一共食左30隻蠔

南非生蠔

前排鹹蛋黃風十分流行,呢到有款鹹蛋黃意粉當然要試下

鹹蛋黄真係好濃郁同足料,仲會煮到起沙的,怪不得叫黄金意粉
每條意粉都掛上黄金
鹹鹹香香十分惹味
意粉煮得幾煙韌,而軟殼蟹炸得肉嫩香脆

融合中式材料同西式煮法,中西合璧十分特別,不過份量就較少
黃金軟殼蟹扁意粉

總括黎講:
10蚊生蠔真係好抵食
食物質素都唔錯,環境服務令人較急速,性價比中上
南非生蠔
黃金軟殼蟹扁意粉
2018-11-29 795 瀏覽
嚟過好多次好 蠔站, 因為太愛他的十蚊蠔, 細細隻雖然, 但十分新鮮今日三人又在豪宅相聚, 首先點了兩打生蠔和一支白酒, 白酒味道不錯, 生蠔仍然保持一貫水準, 但今1次海水味約略嚴重, 鹹咗少少,看見隔離枱的火腿木瓜, 叫了一客, 是風乾24個月的火腿, 今次蜜瓜超甜