最近好想去食海鮮,於是今日就拉埋朋友過嚟銅鑼灣而間oster station到食生蠔同埋海鮮🥳 上網見到餐廳好高評價,於是過嚟一探究竟,探探店🙆🏻‍♀️ 果然冇令我失望,餐廳超級高質,而且乾淨企理又衛生,最重要係性價比勁高🫡💓話明係蠔餐廳,梗係要過嚟食好啦,餐廳有優惠,$10隻生蠔🦪冇睇錯,真係咁平,我同朋友每人食咗三隻,雖然價錢平,但係仍然保持到高水準同埋高質素,味道超級鮮甜多汁,絕對值回票價😆✨而且其他嘢食都好高質,一定要食🥳首先推介嘅係荷蘭大蘑菇配黑松露意大利🇮🇹荷蘭大蘑菇嘅味道同平時超市買到唔同,味道更加鮮甜,而且咬落去好香嘅蘑菇汁,陪着黑松露食,未到一流✨🙆🏻‍♀️另外要推介嘅係黃金軟殼蟹意粉🍝另一樣嘅Pizza推介,黃金蟹超級大隻,外邊有好香口嘅炸粉,裏面嘅蟹肉好足料,仲有蟹膏添😆❤️‍🔥以後一定會再嚟!

話明係蠔餐廳,梗係要過嚟食好啦,餐廳有優惠,$10隻生蠔🦪

而且其他嘢食都好高質,一定要食🥳
首先推介嘅係荷蘭大蘑菇配黑松露意大利🇮🇹

另外要推介嘅係黃金軟殼蟹意粉🍝

2022-10-26 1309 瀏覽
餐廳環境舒適,一邊是大玻璃窗,面向熱鬧的百貨公司。設有電視,可以與朋友看球賽。光線較暗,有燈飾和霓虹燈,充滿情調氣氛~而天花的吊燈很精緻,細看原來內裡全是乾花🥀呢!餐廳除了生蠔之外,也提供其他海鮮刺身和西餐主食、甜品等,而職員服務也不錯,細心有禮。♡生蠔🦪$10一隻 🥢必點🥢來到蠔站,當然要嚐嚐他們的蠔,被$10一隻的生蠔吸引,點了六隻過過口癮啊!雖然價錢只是$10一隻,但質素都不錯,充滿海水味,而且味道新鮮,性價比高!♡冬蔭公海鮮長通粉 $158 🥢必點🥢(可選長通粉/扁意粉/天使麵) 選了長通粉,口感軟硬適中,冬蔭公味道很有特色,帶點微辣,醬汁味道有驚喜!香辣又惹味👍而🦐蝦新鮮彈牙,青口都不錯~♡Happy Share Dessert Platter $138H.S甜品拼盤(芝士蛋糕、小蛋糕、雪糕、心太軟或焦糖燉蛋)心大心小點那款甜品好呢!一於點個甜品拼盤🍰🧁🍧開心Share ,有芝士蛋糕、tiramisu、雪糕、心太軟,選了心太軟,味道最為出色啊!🍫朱古力流心味道濃郁,配上有果仁的雪糕,口感豐富~✔️餐廳設加一服務費

餐廳環境舒適,
一邊是大玻璃窗,面向熱鬧的百貨公司。
設有電視,可以與朋友看球賽。
光線較暗,有燈飾和霓虹燈,充滿情調氣氛~
而天花的吊燈很精緻,細看原來內裡全是乾花🥀呢!

餐廳除了生蠔之外,
也提供其他海鮮刺身和西餐主食、甜品等,
而職員服務也不錯,細心有禮。

♡生蠔🦪$10一隻 🥢必點🥢
來到蠔站,當然要嚐嚐他們的蠔,
被$10一隻的生蠔吸引,
點了六隻過過口癮啊!
雖然價錢只是$10一隻,但質素都不錯,
充滿海水味,而且味道新鮮,性價比高!

冬蔭公海鮮長通粉

♡冬蔭公海鮮長通粉 $158 🥢必點🥢
(可選長通粉/扁意粉/天使麵)
選了長通粉,口感軟硬適中,
冬蔭公味道很有特色,帶點微辣,
醬汁味道有驚喜!香辣又惹味👍
而🦐蝦新鮮彈牙,青口都不錯~

H.S甜品拼盤
(芝士蛋糕、小蛋糕、雪糕、心太軟或焦糖燉蛋)
心大心小點那款甜品好呢!
一於點個甜品拼盤🍰🧁🍧開心Share ,
有芝士蛋糕、tiramisu、雪糕、心太軟,
選了心太軟,味道最為出色啊!
🍫朱古力流心味道濃郁,
配上有果仁的雪糕,口感豐富~

✔️餐廳設加一服務費
下午茶
冬蔭公海鮮長通粉
Happy Share Dessert Platter
最近發現Oyster Station有限定優惠,即刻走去試吓!星期日全單七五折正價餐牌,就更加抵食!另有$10@1隻愛爾蘭生蠔,雖然size唔算大,但係過吓口癮實在抵食。可以自行加上醬汁及檸檬,提升清新度。仲有好多蠔可以揀(單點)另外點咗啲小食同埋主菜分享炸薯角口感香脆有鹹香。香辣炸雞翼外皮金黃得好裏面保持肉質水份,不錯。白酒香蒜辣椒蜆肉扁意粉非常彈牙,裏面亦都有好多粒粒蜆肉,鮮味十足!環境都好舒服,坐喺窗口隔離,感覺開揚,同朋友傾偈詳談一流!

另外點咗啲小食同埋主菜分享

炸薯角口感香脆有鹹香。

香辣炸雞翼外皮金黃得好裏面保持肉質水份,不錯。

環境都好舒服,坐喺窗口隔離,感覺開揚,同朋友傾偈詳談一流!
2022-10-19 75 瀏覽
《不負責任食評—Oyster Station》評分:🌕🌕🌕🌕總評:見佢哋都有比香港生蠔關注組介紹過就去試吓當日就有一個八國生蠔拼盤$199🦪實際上有邊個國家或者咩品種我自己就唔係好識個人就比較偏好食啲真係好甜好creamy嘅口味咁佢嗰幾款就係有唔同特色啦有啲就可能海水味會濃啲🌊有啲就可能食落個奶香味會重啲咁我自己就覺得未去到好頂級但係對得住個價錢👌叫做有唔同款式試吓都幾新鮮反而佢$10 1隻個款呢就真係唔好抱任何期望同大部份酒店自助餐提供嗰啲又咸、又細隻嘅差唔多另外再叫咗個鹹豬手外皮脆口但係有少少硬味道唔會太鹹 如果可以有隻德國嗰款酸菜會更好🤭餐廳個環境唔算好高級然後又有個螢幕播住啲K-pop但係位置闊落、地點便利價錢唔貴同埋職員服務都友善之後再想食生蠔都會翻兜🫶🏻
《不負責任食評—Oyster Station》

有啲就可能食落個奶香味會重啲
咁我自己就覺得未去到好頂級但係對得住個價錢👌
叫做有唔同款式試吓都幾新鮮

反而佢$10 1隻個款呢就真係唔好抱任何期望
同大部份酒店自助餐提供嗰啲又咸、又細隻嘅差唔多

另外再叫咗個鹹豬手
外皮脆口但係有少少硬
味道唔會太鹹 如果可以有隻德國嗰款酸菜會更好🤭

餐廳個環境唔算好高級然後又有個螢幕播住啲K-pop
但係位置闊落、地點便利
價錢唔貴同埋職員服務都友善
之後再想食生蠔都會翻兜🫶🏻
2022-10-13 76 瀏覽
👍🏻 $10/隻生蠔應該好多朋友未食過都聽過佢地既10蚊生蠔 首次嘗試 感覺唔錯喎😇今日用左愛爾蘭蠔 入口海水味好濃烈 咬破一下 蠔既鮮甜湧出黎🦪size都唔細 絕對係超值!👍🏻 自家製焗蟹餅焗製既蟹皮外皮一樣香脆 切落去有咔咔聲👏🏻入面蟹肉超滿 一絲絲既口感好特別🦀調味唔會好濃 主要係食返海鮮鮮味 上面仲有啲魚子醬點綴 貢獻少許鹹味 好配合✅👍🏻 甜品拼盤(法式心太軟)甜品迷見到有拼盤選擇 當然係直奔呢個啦👻除左tiramisu、芝士蛋糕、雪糕🍦 主甜品仲需要自行選擇 我地揀左心太軟🍫流心效果好驚人 外脆內熱辣辣 所有甜品發揮唔錯 唔會好甜注意事項⚠️- 員工好親切 會主動詢問你是否需要協助🫶🏻- 環境舒適 叫杯酒 歎下小食/生蠔 人生一大樂事😺
👍🏻 $10/隻生蠔

👍🏻 自家製焗蟹餅

👍🏻 甜品拼盤(法式心太軟)

注意事項⚠️
- 員工好親切 會主動詢問你是否需要協助🫶🏻
- 環境舒適 叫杯酒 歎下小食/生蠔 人生一大樂事😺
2022-10-02 81 瀏覽
想食蠔,又唔想去酒店自助餐,所以揀咗一間專食蠔既。店員都好有心介紹,所以叫咗個有唔同國家試既蠔,另外都有$10一隻蠔。我哋仲叫咗個軟殼蟹意粉,煮得唔錯呀!又彈牙,又香口,煮得比想像中好。10月又有任飲優惠,吸引下次再嚟試,聽店員講每次$10蠔都係唔同地方。所以每次都會有驚喜,鍾意食蠔,真係要黎試下!貴價蠔,當然會有一定質素,有重海水,亦會有肉滿滿既質素,而且10蚊蠔都比酒店好,如果鍾意食蠔,真心可以幫襯下,包你有驚喜!
想食蠔,又唔想去酒店自助餐,所以揀咗一間專食蠔既。
2022-10-01 72 瀏覽
今日同兩小朋友去吃午餐, order 三碟意粉,發現份量少得可怕,味道過鹹,三個人吃三個order意粉和頭盤蟹肉沙律總價貴又唔飽,而且其中兩碟白汁意粉非常鹹.我兒子和我太肚餓無同餐廳中途反映意見,大家硬食,唯有叫多杯水吞下去!以$160-180/一碟午餐意粉份量咁少,味道這麼極端,可令我哋非常失望!不会再來!!
2022-09-12 90 瀏覽
一諗起食生蠔一定係去#OysterStation ,佢哋主打食唔同種類嘅生蠔,而最平既生蠔只係$10一隻,仲要全日供應,就算係最平嘅款式質素都唔差,性價比超高‼️每次都最少叫半打起跳🙈-🍖蒜香BBQ豬肋骨($268)而呢度除咗主打食生蠔之外,仲有各式各樣嘅西餐,我哋就叫咗呢個烤豬肋骨,豬肋骨黎到份量十足,肉質烤得啱啱好唔會鞋口,配埋濃郁嘅醬非常惹味🤤🦐🍝冬陰功海鮮扁意粉($158)呢個意粉每啖都食到好多海鮮,包括有大蝦、魷魚、蜆肉同青口,用料豐富又新鮮!酸酸辣辣既冬陰功味令到海鮮嘅味道更加出,出奇地超好味!極度推介👍🏻

🍖蒜香BBQ豬肋骨($268)

🦐🍝冬陰功海鮮扁意粉($158)
2022-09-12 80 瀏覽
今日即興想食蠔~嗱嗱聲奔咗去銅鑼灣蠔站先叫咗兩打$10蠔止止咳先……(因為真係忍口太耐喇😝)$10蠔海水味較重,帶出鮮味,但今晚就偏瘦啲啲。不過我個老佛爺勁讚,話好耐未食過呢種感覺🤓跟住再嚟多6隻貴價蠔(共3款)因為我叫店員推介😂所以佢解釋完我都係唔記得咗係咩🤣🤣但係要比個👍👍👍3款各有千秋,鮮甜嘅有、creamer滑溜嘅有、蠔味重嘅都有😋😋另外叫咗兩款主食黃金軟殼蟹🦀扁意粉🍝🍄黑松露野菌意大利飯🍛呢兩款款味道都好好,唯一爭啲嘅係軟殼蟹嘅粉漿較厚咗少少🤏不過不得不表揚嘅係嗰度嘅經理超細心,見我推住bb車重係初生b,主動比我哋坐房,等我哋可以食得舒服啲(5大1b),話怕驚坐廳較嘈會嚇親bb,呢點做得非常好👍因爲又方便到我呢個母乳媽媽可以同bb一齊開餐,我又唔使怕尷尬🥰🥰真係不枉我山長水遠奔出去銅鑼灣食蠔🤪
今日即興想食蠔~嗱嗱聲奔咗去銅鑼灣蠔站
跟住再嚟多6隻貴價蠔(共3款)
另外叫咗兩款主食
黃金軟殼蟹🦀扁意粉🍝
🍄黑松露野菌意大利飯🍛
呢兩款款味道都好好,唯一爭啲嘅係軟殼蟹嘅粉漿較厚咗少少🤏
真係不枉我山長水遠奔出去銅鑼灣食蠔🤪
  • 生蠔
  • 黑松露大菇意大利飯
2022-09-07 107 瀏覽
Oyster Station最近有個生蠔優惠,$120有六隻生蠔。最近我有個朋友生日,佢好鍾意食生蠔,所以帶左朋友去Oyster Station🥳餐廳環境好大,燈光偏暗,幾有氣氛。- 冬蔭功海鮮天使麵冬蔭功味好濃郁,味道唔算太辣。天使麵口感幼滑,而且幾掛汁,加上青椒、煙肉碎,口感好豐富。海鮮方面有青口、蝦同魷魚,海鮮索晒冬陰功汁非常惹味👍🏻- 碳燒西班牙極黑豬豬鞍扒好厚身,入口嫩滑,散發淡淡既碳燒香氣,不過豬鞍扒內味中等,點埋醬汁就啱啱好。配料有薯蓉,口感香滑,仲有粟米同翠肉瓜。- 愛爾蘭生蠔Dooriel生蠔唔算大隻,口感肥美鮮甜,海水味中等。$120有六隻真係好抵🤤- 炸薯條幼身薯條份量多,入口熱辣辣,香脆不太油膩。- 凍咖啡Set lunch仲附送飲品,呢杯凍咖啡好大杯。整體而言,生蠔好新鮮,其他主菜包括豬鞍扒同意粉都好出色,希望係我朋友離開香港之前可以再同佢食多次Oyster Station😢

餐廳環境好大,燈光偏暗,幾有氣氛。

- 冬蔭功海鮮天使麵
冬蔭功海鮮天使麵

- 碳燒西班牙極黑豬
碳燒西班牙極黑豬

- 愛爾蘭生蠔Dooriel
愛爾蘭生蠔Dooriel

- 炸薯條
幼身薯條份量多,入口熱辣辣,香脆不太油膩。
炸薯條

- 凍咖啡
Set lunch仲附送飲品,呢杯凍咖啡好大杯。

2022-08-28
冬蔭功海鮮天使麵
碳燒西班牙極黑豬
愛爾蘭生蠔Dooriel
炸薯條
2022-09-03 88 瀏覽
$10 一隻生蠔,真係$10.一隻生蠔,比這一個廣告吸引着,今日一於和朋友來嘗試一下.餐廳環境十分舒適,光猛明亮,午餐時段還有set lunch 提供.這個$10.一隻的生蠔性價比十分之高,吃得出生蠔的鮮味,此外也充滿了淡淡的海水味,一定是必叫之選.另外焗生蠔也只是100元4隻,生蠔配上煙肉也是最佳的配搭,加上餐廳自家製的醬汁,令到鮮味提升了不少.這個冬陰功Pizza十分之有特色,外皮十分之香脆.至於這個沙律正好為多天來肉食食清一清腸胃.

這個冬陰功Pizza十分之有特色,外皮十分之香脆.

至於這個沙律正好為多天來肉食食清一清腸胃.

去銅鑼灣跟朋友見面,想在港鐵站附近食個午餐,在網上看到有間生蠔專門店,又有其他西餐選擇,就直接入座。 位於港鐵上的黃金廣場,全座大廈有不少餐廳,而這間生蠔專門店是佔全層,所以空間很大,座位闊落又坐得舒服,以藍色海洋主題設計,牆身用深色木板,很像在船上用餐一樣。 餐牌除了幾款生蠔,也有意粉,Pizza,扒類等等,今天跟朋友就點了兩款主菜,加6隻特價生蠔,悠閒地渡過了下午的時光! 辣肉腸Pizza $178厚身的芝士,拉絲口感,中層有很多辣肉腸,配上茄醬和芝士,口感十分豐富,而且pizza餅底不算厚身,反而有脆邊感覺,整體很滿足,唔會太肥膩或太飽滯。 是日指定生蠔 $10/隻今日生蠔是法國生蠔,性價比很高,因為$10而質素不錯,有較濃的海水味,而唔會太腥太鹹,加少少檸檬味,鮮味十足。 卡邦尼扁意粉 $128意粉份量蛋,醬汁用芝士和蛋黃汁煮成的,食落creamy而順滑,有不少豬腩肉條,帶出少少油脂,令到口感更豐富,配上香草簡單調味,很搭配。

辣肉腸Pizza $178

是日指定生蠔 $10/隻

卡邦尼扁意粉 $128
  • 指定生蠔
2022-09-03 65 瀏覽
餐廳店如其名 主打多國生蠔🦪近來推出的生蠔優惠可以半價享用來自八國的生蠔 包括法國 西班牙 澳洲 韓國 愛爾蘭 蘇格蘭等地 生蠔品種多樣 新鮮即開 最喜愛法國生蠔 海水味重且豐盈飽滿 入口的瞬間 頭腦裡就是一片幸福的空白🤤.除了生蠔外 這裡的主食質素也不錯 適逢星期二 點了當日Special menu內的西班牙燒乳豬 🍖燒後的乳豬皮脆肉香 仍保留肉汁 乳豬雖有少許多餘脂防 不過肥膩感不重 另外的墨西哥辣椒牛肉丸相當濃郁惹味 咬下去汁香誘人 微辣的肉汁慢慢散發 越吃越滋味😋.▪️八國生蠔拼盤 | $199 (星期二三供應)▪️西班牙燒乳豬 | $308 (星期二三供應)▪️墨西哥辣椒意式牛肉丸 | $108
▪️八國生蠔拼盤 | $199 (星期二三供應)
▪️西班牙燒乳豬 | $308 (星期二三供應)
▪️墨西哥辣椒意式牛肉丸 | $108
  • 生蠔
2022-09-02 110 瀏覽
今日朋友介紹左一間性價比好高食蠔餐廳。平時食蠔一係去酒店, 一係要買回來自己開, 一係就好貴,呢間Oyster Station居然可以有10/隻的特價生蠔!!!! 仲要每日也不同款, 性價比極高!⭐ Oyster (Carlingford 愛爾蘭)$10/pieces 我們二人叫左半打試下,$10一隻, 先係$60!真係好抵食!今日係Carlingford 愛爾蘭生蠔~一上生蠔,擺碟好好,有茄汁和鮮檸檬作為配料。比我想像中大隻,肉位置有手掌心咁大,食落好勁新鮮,愛爾蘭海水味比較濃郁。加少少茄汁就會更好味! 我們好快就食完,決定再追加半打!⭐$120精選生蠔拼盤3🦪🦪🦪 Korea Gold 3🦪🦪🦪Scotland 由於我們太愛食生蠔,我們決定試下當日其他產地精選。店員同我們去蠔吧好細心甘介紹比我們聽每個產地有咩特色。有korea, Japan , USA , Scotland etc.最後,我們食左Korea同Scotland , 我朋友勁喜歡Korea,更大隻同海水味無甘重,較鮮甜。不過每個人的口味都不一樣,蠔友可以食下佢其他國家入口嘅生蠔!⭐法式煎鵝肝$158前菜一流,本身鵝肝嘅
仲要每日也不同款, 性價比極高!

今日係Carlingford 愛爾蘭生蠔~

一上生蠔,擺碟好好,有茄汁和鮮檸檬作為配料。
比我想像中大隻,肉位置有手掌心咁大,
食落好勁新鮮,愛爾蘭海水味比較濃郁。加少少茄汁就會更好味!
我們好快就食完,決定再追加半打!

⭐$120精選生蠔拼盤
3🦪🦪🦪 Korea Gold
3🦪🦪🦪Scotland

由於我們太愛食生蠔,我們決定試下當日其他產地精選。
店員同我們去蠔吧好細心甘介紹比我們聽每個產地有咩特色。
不過每個人的口味都不一樣,
蠔友可以食下佢其他國家入口嘅生蠔!

⭐法式煎鵝肝$158
前菜一流,本身鵝肝嘅價錢已經貴,所以佢嘅份量一大嚿係好值得,同埋佢濺到微熱,令到鵝肝嘅油香好正!
配上非常之趣嘅麵包條,好好食!

⭐lunch set : 美式炸魚薯條$98
雖然佢係食生蠔為主,
但係佢嘅午市套餐都非常抵食,

套餐沙律+湯+主食+飲品

我哋叫咗一份美式炸魚薯條,
份量非常之大,
有兩大塊炸魚,炸得外脆內軟!
好好食!

⭐️再另加$15青蘋果梳打👍🏻

總括而言,呢間餐廳食生蠔就非常之好!至少你唔使自己開,
而且有質素嘅保證,價錢超值!
最令我意想不到,就係佢嘅午餐,
價錢優惠,而且好大份而且味道亦都非常之出色👍🏻👍🏻👍🏻
2022-08-27
2022-08-31 77 瀏覽
以前食開大角咀嗰間,今次試一試銅鑼灣這間。一樣蠔嘅質素10蚊一定係物有所值,每次一個朋友都會吃一打。其他食物都極力推介尤其是豬手,皮脆肉香😍一試難忘。仲有心太軟都特別好味,平時唔食甜㗎我都忍唔住食多幾啖,好少心太軟會咁外脆內軟,極力推介
其他食物都極力推介尤其是豬手,皮脆肉香😍一試難忘。
仲有心太軟都特別好味,平時唔食甜
㗎我都忍唔住食多幾啖,好少心太軟會咁外脆內軟,極力推介